Dr. Blazovich László Volksbank Életút Program Szeged, 2006. november 15.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A roma családok segítése a csecsemőmasszázs módszerével. Gyakorlati útmutatás az egyéni és csoportos csecsemőmasszázs oktatásában a roma lakosság körében.
Advertisements

A konfliktusok és kezelésük
A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság éve december 15. Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.
Rugalmas nyugdíjkorhatár tervezése
Jó gyakorlatok a norvég foglalkozási rehabilitációban Kihívások és válaszok konferencia Szombathely Støren- Váczy Blanka szociálpolitikus.
A nők 40 éves nyugdíjazásáról… • A nők kedvezményes nyugdíjazásával foglalkozó új szabályok szerint az a nő, aki kereső tevékenységgel és a gyermekneveléssel.
5 éves a Diákhitel „Ötről a hatra” fotó és novella pályázat avagy A Diákhitel ma már a felsőoktatás szerves része.
INTERNET BANK A FEJLŐDÉS ÚTJÁN Juhász Róbert Elektronikus Banki Igazgatóság.
Magyar Export-Import Bank Rt.
Privát banki szolgáltatások és befektetések a Citibanktól.
Miért fontos? ösztönzi a külgazdasági kapcsolatokat
Mikrohitel konferencia
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
A bankok jelenlegi és várható szerepe az önkormányzatok finanszírozásában Soós Attila.
Hogyan támogatják a bankok a kkv-k beruházási elképzeléseit? Budapest, november 30. dr. Tamás Gábor.
Vajon mi is az a TVN? Gondolatok a 2009-es „észpénz.net” kampány kapcsán június 4. Turny Ákos igazgató.
Fiatal vállalkozók hete Üzleti tervezés, marketing a gyakorlatban – ötletek a sikerességhez Nyíregyháza, PRIMOM november 19.
Az atipikus foglalkoztatás Németországban Dr. Hartmut Seifert Mérlegen az atipikus foglalkoztatás Friedrich Ebert Alapítvány Budapest,
Avem încredere EU és üzlet határok nélkül román–magyar üzleti konferencia Egyszerűen a siker felé Befektetési és uniós tanácsadás Romániában Diósi László.
Kulcskompetenciák Európai Bizottság 2005
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
KÜLÖNLEGES PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK
Öregedő Európa – társadalmi kihívások
Tájékoztató az OTP Bank Partnerei részére
1 Prof. emeritus Dr. Knoll Imre egyetemi tanár, MTA doktor Új törekvések a logisztikai közreműködésben Heller Farkas Főiskola Logisztika Szakirány II.
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja „Túlélés és fejlődés a közösség részeként” Dakó Andrea Piac & Profit konferencia.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
A konfliktusok és elhárításuk
Vevőkövetelések finanszírozása Gyors, megbízható, kreatív pénzügyi megoldások a Magyar Factortól Csinos Tibor, Magyar Factor zRt III. Pénzügyi Vezetők.
MASTERPLAST GROUP Nemzetközi terjeszkedés lehetőségei és veszélyei.
Kontrolling Ferrero vs. Budakalász Különböző vagy hasonló? Csapattagok: Bertha Gábor Fekete Sándor Harcsa Veronika.
K&H trambulin tapasztalatok
Tanulópálya a pénzügyekhez CIB Szia Szimba Program MNB Takarékossági Konferencia Árva András, CIB Bank, Lakossági üzletfejlesztési vezető Budapest, 2010.
Megtakarítás, befektetés, öngondoskodás Dr. Mohai György Budapesti Értéktőzsde Zrt. Konferencia a tudatos pénzügyekért Budapest, október 2.
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR projekt 1 A NÖVEKEDÉS ÉS A VERSENYKÉPESSÉG REÁLGAZDASÁGI TÉNYEZŐI Chikán Attila egyetemi tanár Budapesti Corvinus Egyetem.
Vállalatérték-élet pálya szakaszok
Kérdések a második zh-hoz
Az élettársi kapcsolatban élők házasságkötése - az értékek és beállítódások szerepe a párkapcsolatok (ki)alakulásában Spéder Zsolt Kapitány Balázs KSH.
Személyközpontú diáktámogatás a Dobbantó programban Győrik Edit Kongresszus után – a változások folyamatában Budapest, május
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
Bankolás az [origo] szemszögéből
International Center for Economic Growth Európai Központ International Center for Economic Growth Európai Központ A magyarországi fogyasztási és hitelezési.
Szép esténk lesz…? Varga Mihály október 14. Fidesz- Magyar Polgári Szövetség Országgyűlés Képviselőcsoport Gazdasági Kabinet FIDESZ GAZDASÁGI KABINET.
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
Európa sereghajtói között Magyarországon 2007 óta 0,5%-kal csökkent a GDP-hez viszonyított díjbevétel Az európai átlag harmada, Hollandia és Nagy-Britannia.
Miért szeressük a Biztosítókat? A biztosítók több ezer éve létező, valós ügyféligényt elégítenek ki (ma közel 12 millió szerződést kezelnek). A biztosítások.
Kosztolánczy György ügyvezető Budapest, március 9. Lakásvásár
HOGYAN KÉSZÜLNEK A MAGYAROK NYUGDÍJAS ÉVEIKRE?. A magyarok fele nem, vagy alig törődik a nyugdíjjal.
TIOK tapasztalatok a kompetencia fejlesztésről.
Szükséges Gyakorlati Tudás:
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
Zöld út Bemutatkozik a Groupama Garancia Biztosító
 Az elmúlt években ki kristályosodtak azok az alapelvek, amelyek meghatározóak a CIB Bank működése során, és továbbra is változatlanok:  Fenntartható.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
SIKERES PIACRA LÉPÉS SVÁJCBAN szeptember A svájci társadalombiztosítási rendszer fő pillérei.
Középiskolások pénzügyi kultúrája felmérés eredményei Dr. Kovács Péter
Az OTP Bank által nyújtott lehetőségek MMK tag vállalkozók számára Budapest, június 16. Mert hiszünk azokban, akik hisznek magukban! Előadó: Dögei.
OTP Pénzügyi Pont KFT február. 1-től létrejött egy új partneri hálózat, mely kizárólag az OTP Bank termékeit közvetíti az ország egész területén.
Modus -Vitalae Gazdasági Tanácsadó Kft. „Pénzügyek-másként, mint eddig”
35. Életpályánk pénzügyi döntései A. Milyen pénzügyi lépések kísérik végig életünket?
Biztos jelen, közös jövő!
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
K&H a családi vállalatok bankja
A szakiskola jelene és jövője
Döntsünk okosan a hitelfelvételről!
Közvélemény- és piackutatási igazgató
Előadás másolata:

Dr. Blazovich László Volksbank Életút Program Szeged, november 15.

Dr. Blazovich László Néhány érdekes adat a magyarországi pénzügyi kultúráról, a magyar fogyasztóról Szeged, november 15.

Dr. Blazovich László A pénzügyi tanácsadó szükségessége „Éves szinten csupán pár órát foglalkozunk pénzügyeink tudatos tervezésével…” „Magyarországon csupán a rendszerváltást követően használhatjuk a modern pénzügyi megtakarítási formákat, és ezeket a lehetőségeket az emberek nem ismerik, illetve gyanakodva szemlélik, idegenkednek ezektől….” Részletek a Budapesti Értéktőzsde jelentéséből - Forrás: GfK

Dr. Blazovich László A jelentős vagyongyarapodás nagyobb odafigyelést, professzionálisabb megoldásokat kíván Bankkapcsolattal rendelkező lakosság Európában (a felnőtt lakosság %-ában)  Jelentős bővülési lehetőség a „nem- bankoló” lakosság körében is!  Volksbank Életpálya Modell – Volksbank Jövőfinanszírozás ©

Dr. Blazovich László Folyószámlával rendelkezők aránya a bankkapcsolattal rendelkezők között Európában Folyószámlahitel ≡ bankkapcsolat instrumentuma

Dr. Blazovich László Bankkártyával rendelkezők aránya a bankkapcsolattal rendelkezők között Európában Bankkártya termékek – nemzetközi bankkapcsolatok Kereskedői oldal (jórészt a kkv-szektor): „gát vagy motor”

Dr. Blazovich László Electronic- és Internet Banking használat a bankkapcsolattal rendelkezők között Európában

Dr. Blazovich László Hitellel rendelkezők aránya a bankkapcsolattal rendelkezők között Európában

Dr. Blazovich László Lakossági megtakarítások célja Magyarországon, A váratlan kiadásokra való „elő-takarékoskodás” preferenciája a nehezen tervezhető pénzügyi lehetőségekről és bizonytalanságról árulkodik.

Dr. Blazovich László Lakossági megtakarítások fő célja Magyarországon, Ezekre az igényekre koncentrált, komplex válaszok adhatók: banki és biztosítási termékekkel

Dr. Blazovich László A lakossági megtakarítások formája Magyarországon, Rövid távú gondolkodásRövid távú gondolkodás SzámlapénzekSzámlapénzek „Paplan”„Paplan”

Dr. Blazovich László Kölcsönös kötődés és együttműködés Kölcsönös kötődés és együttműködés Az életszakasz-változások hirtelen következnek be. Ez pénzügyi tervezést igényel, amire előre fel lehet készülni. Mi ebben vagyunk partnerek. Az életszakasz-változások hirtelen következnek be. Ez pénzügyi tervezést igényel, amire előre fel lehet készülni. Mi ebben vagyunk partnerek.  A Volksbank tanácsadói szerepének erősödése  A Volksbank tanácsadói szerepének erősödése Bank és Biztosító egy kézből – akár egy egész életen át! Bank és Biztosító egy kézből – akár egy egész életen át! ÉLETÚT PROGRAM

Dr. Blazovich László ÉLETÚT PROGRAM Jellemzők: minden ÉLETSZAKASZHOZ kapcsolódik kölcsönös HŰSÉGRE épül egyéni helyett CSALÁDI szemlélet AKTIVITÁST növel RUGALMAS DINAMIKUS ösztönöz, KEDVEZMÉNYEKET nyújt

Dr. Blazovich László A PROGRAM BEVEZETÉSE 1. lépés: Kialakítjuk a gazdaság-szociológiai életút programot – azaz, bevezetjük az ügyfél-életút szakaszokhoz tartozó kedvezményes pénzügyi ajánlati csomagokat. Elindítjuk négyszer egy millió forintos nyereményjátékunkat. 2. lépés: A programra ráépítjük a banki aktivitáson és hűségen alapuló pontozási és pontbeváltási-ösztönzési rendszert.

Dr. Blazovich László Az Életút Program életszakaszai Teremtés életszakasz Majális életszakasz 18-24/35 Életöröm életszakasz 18 - Aratás életszakasz nyugdíjazástól - megtakarítás- centrikus E-business, számlaforgalom- centrikus E-business, hitelezés, számlaforgalom, megtakarítás- centrikus Megtakarítás kezelés, E-business, számlaforgalom- centrikus

Teremtés (0 – 18 évig) Dr. Blazovich László  Start számlacsomag (Babakötvény) Érintettek: babák, kisgyerekek és családjuk  Zsebpénz számlacsomag Érintettek: tizenévesek és családjuk  Ballagási csomag Érintettek: végzős fiatalok (gimnazisták, szakközépiskolások, ipari tanulók) Az Életút Program életszakaszai

Dr. Blazovich László Az Életút Program életszakaszai Majális életszakasz (18-24/35 évig)  Szakma  Szakma számlacsomag (18-24) Érintettek: Diákhitelre nem jogosultak és nem igénylők  Diák  Diák számlacsomag (18-35) Érintettek: Diákhitelesek, diákhitelt igénylők

Dr. Blazovich László Az Életút Program életszakaszai Életöröm életszakasz (18 -)  A ktív számlacsomag Érintettek: felnőtt keresők és jövedelem termelők Aratás életszakasz (nyugdíj idején)  Nyugalom  Nyugalom számlacsomag Érintettek: nyugdíjasok

Dr. Blazovich László Életút Program – feltételek és lehetőségek Az Ügyfelek írásban tett nyilatkozattal lépnek be az Életút Programba Legalább négy termék igénybevétele az ajánlati csomagból Családi „ügyfélcsoportok” Folyamatos ügyfélstátusz Szüneteltehetőség

Dr. Blazovich László Bank és Biztosító egy kézből Teljeskörű és komplex finanszírozás Teljeskörű és komplex finanszírozás A biztonság szerepe megnő A biztonság szerepe megnő Sokoldalú gondoskodás Sokoldalú gondoskodás ÉletbiztosításÉletbiztosítás BalesetbiztosításBalesetbiztosítás VagyonbiztosításVagyonbiztosítás MegtakarításokMegtakarítások

Dr. Blazovich László ÉletÚtlevél

ÉletÚtlevél

Köszönöm a figyelmet! a figyelmet!