Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Objektumok a Word-ben Pék Ágnes © 2009.
Advertisements

Bemutató-készítés PowerPoint.
A bemutató készítés bemutatója
Bemutató-készítés PowerPoint.
Internet Explorer A programot a Start menüből vagy a Munkaasztalon található ikonjára duplán kattintva indíthatjuk el.
A prezentáció művészete
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
MICROSOFT OFFICE ACCESS 2003.
Microsoft Office Programcsalád
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Bevezető a tartalomjegyzékek használatába j majd a tanfolyam elindításához nyomja le az F5 billentyűt, vagy kattintson a Diavetítés > Az elejétől gombra.
Készítette: Szobonya Ferenc
BEMUTATÓTERVEZŐ PREZENTÁCIÓ-KÉSZÍTŐ program
A bemutató készítés alapjai
A bemutató készítés bemutatója
Szövegszerkesztési szabályok
Címsor menüsor ikonsor munkaterület (ikonsor) állapotsor.
A körlevél készítésének menete
Tartalomjegyzék és tárgymutató
PREZENTÁCIÓ KÉSZÍTÉS (előadás készítés) (bemutató készítés)
A Microsoft Corporation terméke
Egyéni animációk készítése
Képek beillesztése, formázása dokumentumokban
Egyéni animáció készítése
Informatikai alapszoftverek
A bemutató készítés alapjai
Microsoft Office Programcsalád
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
1 Kedves Kolléga, kérlek, hogy PowerPoint előadásaidhoz ezt a file-t használd fel alapként! a bemutatóban már van néhány, általunk összeállított dia, melyeket.
3. feladat Könyvkiadó reklámozása (kirakat típusú vetítés)
Microsoft Office Power Point 2003 segítségével
Prezentáció a prezentációról
Prezentáció készítése Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Bevezetés az Openoffice Impress használatába.
A prezentációkészítés alapjai
Prezentáció és grafika
EGYÉNI ANIMÁCIÓ.
PowerPoint 7. Évfolyam Formázások. Mentés A feladatot mentsük el a saját mappánkba „7_2_ppt_SajátNév” néven (ahol a SajátNév a saját nevünk helyesen leírva,
Microsoft Office. A szövegszerkesztők segítségével igényesen kialakított dokumentum készítésére van lehetőség. A számítógépes szövegszerkesztés számtalan.
Kördokumentumok 1..
Bemutatókészítés Szövegek, képek és egyéb objektumok vetíthető diakocka-sorozaton való elhelyezése. Az adatelemek pozícionálási és formázási beállítása.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Készítette: Kiscsatári Nóra
Prezentációk készítése
Az Office 2007 új grafikus felülete
A prezentációkészítés
PowerPoint A PowerPoint szerkesztői felülete öt fontosabb részre osztható fel. menüsor és eszköztár - ahonnan az utasításokat, eszközöket, opciókat,
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
A bemutató készítés alapjai. Alapfogalmak Multimédia ➲ Olyan programok és hardvereszközök, amelyek az ember több érzékszervére hatnak. (Általában a látásra.
Számítógépes programok használata
„Minél látványosabb a prezentációnk, annál többen figyelnek ránk. De ami még ennél is fontosabb, annál többen figyelnek fel ránk.” Paul Arden, Saatchi.
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
Informatika Oktató: Bock Ádám. Prezentáció készítés PowerPoint program segítségével.
Prezentáció készítése Ms. Office Power Point programmal.
Objektumok a Word-ben. OBJEKTUMOK Objektum fogalma Objektumok létrehozása Az objektumok tulajdonságai Az objektum elhelyezkedése Objektumok formázása.
Számítógépes ismeretek
3. Táblázatok és diagramok
Szövegszerkesztési alapfogalmak
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
Windows Movie Maker.
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Cím elrendezés Alcím.
Cím elrendezése képpel
5 tipp a munka egyszerűsítésére
Multimédia.
Ültetési rend létrehozása
Prezentációk 2. Bemutatók készítése.
A dia beszúrása a bemutatóba
Cím és kép elrendezés Alcím
Előadás másolata:

Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint

A program segítségével előadásokat, cég- és termékismertetőket, bemutatókat, úgynevezett prezentációkat készíthetünk. Bemutatóinkat diaképekből állíthatjuk össze. Az így készült képeket projektor segítségével kivetíthetjük, bemutathatjuk számítógépünk képernyőjén, illetve nyomtatott formában is megjeleníthetjük. A diaképek szöveges tartalmát a Wordben tanult módszerrel szerkeszthetjük és formázhatjuk. Lehetőségünk van diagramok, WordArt szövegek, képek, hanghatások és animációk alkalmazására, amellyel bemutatónkat látványosabbá és könnyen áttekinthetővé tehetjük.

Fogalmak Dia: egyetlen képkocka, melyből a bemutató (prezentáció) felépül Animáció: a dián levő objektumok mozgatása Pl.: beúszás Egymás utáni megjelenés Gombok „benyomódása”. Az animációkat hanghatások is kísérhetik Áttűnés: az egymást követő diák váltásakor lejátszódó átmenet Pl.: „kitolás” „beolvadás” Az áttünéseket hanghatások is kísérhetik

Az ablak címsorában a készülő bemutató nevét láthatjuk. Az ablak címsora alatti menüben a PowerPoint parancsainak listáját találjuk kategóriák szerint csoportosítva. A Szokásos és Formázás eszköztárakon a PowerPointban használt leggyakoribb parancsok, illetve formátumok gombjait találjuk. A munkaterület három ablaktáblából áll: a Vázlat, a Dia és a Jegyzet ablaktáblából. A Vázlat ablaktáblán az előadás képkockáinak szövegét vagy a képkockák kicsinyített mintáit láthatjuk. A Dia ablaktáblán az aktuális dia tartalmát szerkeszthetjük. A Jegyzet ablaktáblán az aktuális diához kapcsolódó megjegyzéseket gépelhetjük be. A munkaterület alatt látható Rajzolás eszköztáron a rajzobjektumok elkészítéséhez és formázásához szükséges eszközöket találjuk. Az Állapotsoron néhány, az aktuális bemutatóval, illetve nézettel kapcsolatos információt olvashatunk le.

Új dokumentumot a Fájl menü Új dokumentum parancsával is létrehozhatunk. Ekkor megjelenik az Új bemutató munkaablak. Üres bemutató létrehozásához kattintsunk az Üres bemutató hivatkozásra. Az új dokumentum létrehozását követően a munkaablakban megjelenik a Dia elrendezése tartalom. Itt választjuk ki az új diát alkotó elemek elrendezését. A dia elrendezései lehetnek: címdia - csak cím - cím és szöveg(felsorolással) üres - tartalom - cím és tartalom cím és 2 tartalomrész - cím, szöveg és tartalom….. Tartalom alatt: kép, ábra, diagram, táblázatbeszúrást értünk.

Bemutatónkat készítsük el! Indítsuk el a microsoft powerpointot! Egyből megjelenik egy címdia. Kattintsunk: a cím beírásához. Írjuk be: Családom majd kattintsunk: az alcímhez, írjuk be: Készítette: X Y Ezzel az első diát be is fejeztük. Mielőtt folytatnánk a bemutatónkat, mentsük el saját mappánkba: család néven. 2. Új diakockát szeretnénk kérni: beszúrás menüpontra kattintsunk, és ott az új dia almenüre. Itt a jobboldali listából a Cím és szöveg típusú elrendezést választotta ki nekünk a gép, ami nekünk éppen megfelelő lesz. A címhez kattintva írjuk be: Családtagok A szövegrészhez szépen soronként soroljuk fel a családtagjainkat: apa- XY anya-X Yné Z W tesó- nagypapi- nagymami és persze én XY. 3. Nézzük meg mit dolgoztunk eddig! Válasszuk ki a diavetítés menüpontot, majd ott is a diavetítés almenüt! Innen már csak a díszítések színezések vannak vissza……..