Minden, matematikusi ismeretekkel fertőzött leendő mérnök számára alapvető kihívás, hogy a túlságosan egyszerű dolgokból többet hozzon ki. Így például.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Boole Algebra Felhasználása
Advertisements

Minden mérnök ismeri azt a matematikai jelölésrendszert, amelynek megfelelően két valós szám összege, mint például egy teljesen egyszerű formában felírható.
A polinomalgebra elemei
Kondicionális Eddig: Boole-konnektívumok ( , ,  ) Ezek igazságkonnektívumok (truth-functional connectives) A megfelelő köznyelvi konnektívumok: nem.
Vírusok, kémek és egyéb kártevők
Az agyunk tornáztatása fontosabb torna mint az izmaink tornáztatása. Amint öregedünk, fontos, hogy agyunkat formában tartsuk. A mondás így szól: „Ha nem.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
legszimpatikusabb maileknek,
Programozási tételek, és „négyzetes” rendezések
Ajándékozz boldogságot!;) •Van egy titkos hely a neten, ahol szerelmi receptek vannak. •Előtted áll a lehetőség, hogy megoszd ezt a titkot azokkal a férfi.
Losontzi István Többcélú Közoktatási Intézmény
Digitális technika, digitális áramkörök
Hálás vagyok.
1.Számú Elnöki (ecchi)gőzfürdő terv. -Ki ne álmodozott volna az anime és manga rajongók közül, hogy egy napon majd eljut Japánba és személyesen megismeri,
Az állatok olyanok, mint az emberek, mert… Ők is szeretnek játszani
Bármilyen hülyeségnek tűnik, de működik. Próbáljátok ki!
Minden, matematikusi ismeretekkel fertőzött leendő mérnök számára alapvető kihívás, hogy a túlságosan egyszerű dolgokból többet hozzon ki. Így például.
Képességszintek.
Az információ olyan új ismeret, amely megszerzőjének szükséges és érthető. Az adat az információ megjelenésének formája.  Az adat lehet: Szöveg Szám Logikai.
Függvények Egyenlőre csak valós-valós függvényekkel foglalkozunk.
avagy a titkos napló titkai
Tűnödtem… wondered: " Kik az én számítógépes barátaim ? "
Neked tőlem szeretettel
Műveletek mátrixokkal
MAG Megelőzés Alkalmazkodás Gondoskodás Készítette: Fidler Mária
Maple Vs. Sage Vs. Geogebra
Ez egyike a legszimpatikusabb és legszebb maileknek,
Logikai műveletek
Algebra a matematika egy ága
Algebrai törtek.
Ne várj mosolyra azért, hogy kedves légy...
Csak meg akartam nézni, hogy mit csinálsz…
Lineáris algebra Mátrixok, determinánsok, lineáris egyenletrendszerek
OKJ vizsgák 2010 Informatika Szabó András Petrik TISZK.
Mérnöki Fizika II előadás
Fülemüle informatika verseny
MATEMATIKA ÉS INFORMATIKA I.
Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor
Az élet.
A Birodalmi lépegetőtől… Egy játék matematikája. Egyszer volt… Ha megnőnek a gyerekek, akkor a matematikusnak marad a solitaire :( Van k darab doboz 1-től.
Fodor Dávid.  Nem egy érzelg ő s alkat  Érzelmei nagyon lassan alakulnak ki, és nem is igazán mélyek  Ritkán esik kétségbe, de lelkesnek sem.
NATIONAL FRIENDSHIP WEEK Sok ember sétál ki-, be az életedben De kevés az igaz barát, aki otthagyja lábnyomát a szíveden.
Vektorterek Definíció. Legyen V Abel-csoport, F test, továbbá
Minden mérnök ismeri azt a matematikai jelölésrendszert, amelynek megfelelően két valós szám összege, mint például egy teljesen egyszerű formában felírható.
Kinek hogyan segíthet? Motivációs üzenetek a társadalom különböző szegmensei számára.
Lineáris algebra.
Az idegen nyelv fejlesztésének célja és rendszere Készítette: Robinson Erika Anna.

Miért aggódsz?.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
NA ÉS ? ? ? HOGYAN VISELKEDIK AZ IGAZI FŐNÖK ? Ha főnök vagy, olvasd, mennyire illik rád, ha azt szeretnél lenni, figyelj jól, és legyél jó vezető ! !
Műveletek, függvények és tulajdonságaik Mátrix struktúrák:
A fenntartható fejlődés
A mozgás egy E irányú egyenletesen gyorsuló mozgás és a B-re merőleges síkban lezajló ciklois mozgás szuperpoziciója. Ennek igazolására először a nagyobb.
Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézet
1. feladat  Készíts olyan függvényt, mely paraméterül kapja két egész típusú változó címét, s hívása után a két változó értéke helyet cserél.
ÜDVÖZÖLLEK. HÁLÁS VAGYOK… A KEDVESEMÉRT, AKI PANASZKODIK A VACSORÁRA, MERT ÍGY AZ ESTÉT VELEM TÖLTI, ÉS NEM VALAKI MÁSSAL.
KEZDJÜNK HOZZÁ 1.Ismerd meg magad! 2.Ismerd meg a területet! 3.Építs és elemezz 4.Dolgozz tökéletesen 5.Nézz a jövőbe.
Algebrai kifejezések Nem tudod? SEGÍTEK!.
Ez egy könnyed fogyókúra, amit mindenki be tud tartani...
Tűnődtem… " Kik az én számítógépes barátaim ? ".
A pénz nem boldogít . Egy ember, akinek 3 milliárdja van, semmivel sem boldogabb, mint az, akinek csak kettő van…!
Szerkezetek Dinamikája
Egyenlet, egyenlőtlenség, azonosság, azonos egyenlőtlenség
Maple 1980.
Logikai függvények egyszerűsítése
nagy mennyiségû ismeretanyag átadása helyett produktív képességek fejlesztése a matematikára vonatkoztatva azzal a következménnyel jár, hogy az egyenletek,
Neked tőlem szeretettel
Ez egyike a legszimpatikusabb és legszebb maileknek,
Ne várj mosolyra azért, hogy kedves légy...
Előadás másolata:

Minden, matematikusi ismeretekkel fertőzött leendő mérnök számára alapvető kihívás, hogy a túlságosan egyszerű dolgokból többet hozzon ki. Így például az összeadás olyan banális forma, amit egy magára csak egy kicsit is adó ember nem ad ki a kezéből. Alkalmazott Matematika 1. óra

Már az alapozó tárgyakból is jól ismert például, hogy valamint az, hogy A témában kicsit is járatosabbak számára az is nyilvánvaló, hogy

Ennek alapján az összefüggés helyett a forma használható, ami mégiscsak tudományosabb és persze mindenki számára sokkal érthetőbbnek is tűnik.

Jól ismert ezenkívül az is, hogy és

Ezt is figyelembe véve a összefüggés a következő, könnyen megérthető formában is kifejezhető:

Ismeretes továbbá, hogy valamint azt, hogy a transzponált mátrix inverze megegyezik az inverzek transzponáltjával. Ezzel egydimenziós vektorterek esetében további egyszerűsítésre nyílik lehetőség. Ezen vektorokra nyilvánvalóan igaz, hogy

Ha tehát behelyettesítjük a kifejezésbe a értéket, logikus, hogy a következő is igaz:

Ha most ezt is behelyettesítjük a kifejezésbe, akkor a következő, mindenki számára érthető, egyszerűsített összefüggést kapjuk: Az teljesen nyilvánvaló, hogy ez az egyenlőség sokkal világosabb és könnyebben érthető, mint az

Noha még számos egyéb útja is van annak, hogy egyszerűsítsük az kifejezést, de azok tárgyalásába csak akkor érdemes belekezdeni, ha a leendő mérnök az eddig tárgyalt egyszerű alapelveket már elsajátította. ElPeplo Küldd el ezt a levelet mindenkinek, akit ehhez eléggé intelligensnek tartasz - nem kell feltétlenül mérnök legyen. Ha ilyet nem ismernél, küldd el egyszerűen a barátaidnak...