Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Minden mérnök ismeri azt a matematikai jelölésrendszert, amelynek megfelelően két valós szám összege, mint például egy teljesen egyszerű formában felírható.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Minden mérnök ismeri azt a matematikai jelölésrendszert, amelynek megfelelően két valós szám összege, mint például egy teljesen egyszerű formában felírható."— Előadás másolata:

1 Minden mérnök ismeri azt a matematikai jelölésrendszert, amelynek megfelelően két valós szám összege, mint például egy teljesen egyszerű formában felírható. Kétségtelenül elmondható, hogy ez a forma a stílus teljes hiányáról árulkodik. Szakmai elegancia...

2 Alapszintű matematikai ismereteinkből tudjuk, hogy valamint, hogy Továbbá mindannyian ismerjük hogy,

3 Így, az egyenlet felírható egy sokkal elegánsabb módon is: Ami – ismerjük el – sokkal tudományosabb.

4 Továbbá ismeretes az is, hogy: valamint, hogy

5 Amelyből következik, hogy az egyenlet az alábbi, tisztább és átláthatóbb formában is felírható:

6 Figyelembe véve azt, hogy és hogy a transzponált mátrix inverz mátrixa ugyanaz, mint az inverz mátrix transzponált mátrixa, (az egydimenziós tér feltevésének megfelelően) az alábbi egyszerűsítést kapjuk (a vektoriális írásmód miatt):

7 Ha ezeket az egyszerűsítő feltevéseket, azaz hogy és összesítjük, kapjuk, hogy

8 A fentebb leírt egyszerűsítések alkalmazásával az alábbi egyenletből: egy rendkívül elegáns, tömör és közérthető egyenletet kapunk: ami – el kell ismerni – sokkal professzionálisabb, mint az eredeti egyenlet közönséges és paraszti kifejezése:

9 Ez a prezentáció a jogász (esetleg közgazdász) barátok számára készült, hogy tudják, hogy mi, mérnökök is a végtelenségig el tudjuk bonyolítani a dolgokat! (Hasonlóképpen elküldhető mérnök barátok számára is, akik értékelni tudják az őket mozgató alázatos mérnöki szellemiséget.)


Letölteni ppt "Minden mérnök ismeri azt a matematikai jelölésrendszert, amelynek megfelelően két valós szám összege, mint például egy teljesen egyszerű formában felírható."

Hasonló előadás


Google Hirdetések