Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Minden mérnök ismeri azt a matematikai jelölésrendszert, amelynek megfelelően két valós szám összege, mint például egy teljesen egyszerű formában felírható.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Minden mérnök ismeri azt a matematikai jelölésrendszert, amelynek megfelelően két valós szám összege, mint például egy teljesen egyszerű formában felírható."— Előadás másolata:

1 Minden mérnök ismeri azt a matematikai jelölésrendszert, amelynek megfelelően két valós szám összege, mint például egy teljesen egyszerű formában felírható. Kétségtelenül elmondható, hogy ez a stílus teljes hiányáról árulkodik. Szakmai elegancia...

2 Alapszintű matematikai ismereteinkből tudjuk, hogy valamint, Továbbá mindannyian ismerjük hogy,

3 Ezáltal az egyenlet felírható egy sokkal elegánsabb módon így: Ami – ismerjük el – sokkal tudományosabb.

4 Ismeretes, hogy: és hogy,

5 Ahonnan következik: Ez az alábbi, tisztább és átláthatóbb formában is felírható:

6 Figyelembe véve, hogy, és hogy a transzponált mátrix inverz mátrixa ugyanaz, mint az inverz mátrix transzponált mátrixa (az egydimenziós tér feltevésének megfelelően), az alábbi egyszerűsítést kapjuk (a vektoriális írásmód miatt):

7 Ha az egyszerűsített összefüggéseket összesítjük, és Kapjuk, hogy,

8 A fentebb leírt egyszerűsítések alkalmazásával az alábbi egyenletből: végül egy rendkívül elegáns, tömör és közérthető egyenletet kapunk: ami – el kell ismerni – sokkal professzionálisabb, mint az eredeti egyenlet közönséges és paraszti kifejezése:

9 Ez a prezentáció az ügyvéd (esetleg közgazdász) barátok számára készült, hogy tudják, hogy mi, mérnökök is a végtelenségig el tudjuk bonyolítani a dolgokat. Hasonlóképpen elküldhető mérnök barátok számára is, akik értékelni tudják az őket mozgató alázatos mérnöki szellemiséget.


Letölteni ppt "Minden mérnök ismeri azt a matematikai jelölésrendszert, amelynek megfelelően két valós szám összege, mint például egy teljesen egyszerű formában felírható."

Hasonló előadás


Google Hirdetések