„Történelmi” EGY SZEBB SZEBB BOLDOGABB BOLDOGABBMAGYARORSZÁGÉRT! 1890-2009 Szociáldemokrata Párt (SZDP) Tel.: 333-7983, 313-7662 SzDP 1082. Budapest, Baross.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A lakosság gazdasági várakozásai GKI Fogyasztói Bizalmi Index Mérők Klubja május 30. Udvardi Attila Kutatásvezető GKI Gazdaságkutató Zrt.
Advertisements

Készítette: Pósa Szabolcs Németh Gábor
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Copiright by Y. Kinek jó a több biztosító? Ön benne van a szerencsés 0,5%-ban? Programunk segítségével ellenőrizheti!
Jánosi Beatrix szeptember 08.
GKI Zrt., Bér- és bérteher-reform Akar László vezérigazgató március 10.
Munkáltató és a részvételi intézmények Kisgyörgy Sándor ÉTOSZ.
ÖSSZEFOGÁS JÁSZBERÉNYÉRT. KÖZBIZTONSÁGUNK A probléma nem más, mint megoldandó feladat…
Az egészségügy átalakítása közgazdász szemmel A tervezett reformok hatásai Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft.
ÖSSZEFOGÁS JÁSZBERÉNYÉRT március 26. © Baráth László.
A gazdaságfejlesztés jelentősége a települések és a térségek megélhetése és életben maradása szempontjából Az önkormányzatok működési és beruházási költség.
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia. Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Széleskörű társadalmi képviselet (pártok, szakszervezetek, kamarák,
A brit Konzervatív Párt megújulási kísérlete: A progresszív konzervativizmus.
A Nemzeti Petíció Varga Mihály, április 5.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Nemzeti Földalap és Földtörvény nemzeti kincsünk, a magyar föld védelmében.
Társadalmi tényezők szerepe a párválasztásban és a családi életben Herczog Mária Budapest, novenber 9.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
A POLGÁRI DEMOKRÁCIA MODELLJEI, III.
A Nép Oldali Párt Akik változást, szebbet, jobbat, akarnak!
A keresztény társadalmi tanítás
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Ápolásetika.
A Magyar Köztársaság euro-atlanti csatlakozásának politikai vonatkozásai. A magyar diplomácia további feladatai az európai politikai integrálódás folyamatában.
ÜDVÖZLET SEPSISZENTGYÖRGYÖN 2009 MÁJUS 21. MIÉRT SEPSISZENTGYÖRGY? MSZT-MSZT HÁROMSZÉKI TAGOZATA.
Összefoglaló feladatsorok Fehér Zsolt. A public Relations Olyan kommunikációs tevékenység, melynek célja a vállalkozás és környezete közötti bizalom kiépítése.
Pénzügytan II. – február 23. Dr. Farkas Szilveszter
1 “Oly távol vagy tőlem és mégis közel...” Az Európai Unióval kapcsolatos attitűdök a hazai választók körében Göncz Borbála – Hegedűs István „Részvétel.
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
Közjó – néhány gondolat Család és közjó: a család a társadalom alapegységeként a közjó záloga is Botos Katalin közgazdász (SZTE): a gyermek a közjó alapja.
Konzervatív alternatíva Avagy: A normális megoldás Dr Pusztai Erzsébet MDF.
„Méltóképpen Időskorban” Az országgyűlési biztos idősügyi projektje Dr. Borza Beáta projektvezető.
Nyíregyháza, december 2. Tájékoztatás a lakóotthoni kitagolási program szakmai és finanszírozási hátteréről Horváth Péter SZMM, az Országos Fogyatékosügyi.
Somorja, október 28. Magyar-szlovák agglomeráció Pozsony környékén - Közszolgáltatás fejlesztési hálózat Pozsony határon átnyúló agglomerációjában.
Történelem – középszintű témakörök
Kormányszóvivői tájékoztató T ö b b e n, j o b b a n, t o v á b b Zöld könyv az egészségügyről.
Válság felé sodródik a magyar gazdaság A gazdaság állapota 4 Tovább csökkent a gazdasági növekedés, a legfrissebb adatok szerint 2,4 %-ra esett vissza.
A magyar gazdaság növekedési kilátásai, prognózisok Hamecz István.
év szerencsétlenség vagy sikertelenség ?
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
A MAGYAR GAZDASÁG HELYZETE ELEJÉN Dr. Latorcai János országgyűlési képviselő alelnök Gazdasági bizottság.
Koncepciók, kísérletek, reformok – vannak-e hatásai a szakmára Sziklai IstvánKeszthely, okt. 8.
AMIT SZENTKORONA A MÁNAK ÜZEN PROF. DR. DR. VASS CSABA.
Valuch Tibor: Átmenetben(?) A magyar társadalom a rendszerváltás után
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
Tudta-e Ön … ?. - Tudta-e Ön, –hogy a parlamenti képviselők összesen havi 360 millió forint fizetést kapnak a büdzséből?
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
Nemzetközi migráció és az Európai Uniós választások
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Közfoglalkoztatás Magyarországon
TÖOSZ Polgármesternői Tagozat Vitaindító – 2007-re tervezett tevékenységek.
„Határon innen és határon túl – integráció és migráció a Kárpát-medencében” A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a munkaerő-migráció Korózs Lajos államtitkár.
Az UNESCO programja UNESCO Information for All Program (IFAP, I4-all) Az ismeretterjesztés és az élethosszig tartó tanulás előmozdítása érdekében könyvtárosok,
Hol áll és merre mehet még a gazdaság? Hamecz István „Mindannyian tudjuk, hogy mit kell tennünk, csak azt nem tudjuk, hogy hogyan nyerjük meg a választásokat.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Szövetkezetekről. Miről lesz szó? Definíció Fejlődés, szerepük, csoportosítás Elvek.
Románia és az EU-s csatlakozás. Problémafelvetés Visszatekintés Rendszerváltás utáni gazdaságpolitika A csatlakozás folyamata A csatlakozás után.
Hajléktalanügy 2015 Elakadások,átlépések,továbblépések Sikerek Dilemmák HÜT.
Összehasonlító példák ‏ 2015/2016 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I.
Válság és a szegénységben élők kilátásai MSZEH június 24.
A Közösségi Alapítványokról Lekeny Hajnal Kárpátok Nemzetközi Alapítvány
Együttműködésen alapuló gazdaság és társadalomfejlesztés Herpainé Márkus Ágnes Társadalmi Összetartozásért Alapítvány SOPRO hálózat.
Összehasonlító példák
Az új rendeletek hatálya az uniós tagállamokra
Az életszínvonal és a kereskedelem kapcsolata
A foglalkoztatáspolitika jövője az Európai Unióban
A Magyar Szocialista Párt választási programja:
Szociális és társadalombiztosítási jog Bevezetés
Urbánné Malomsoki Mónika
Az LMBTI-személyek egyenlőségének előmozdítása az Európai Unióban
Előadás másolata:

„Történelmi” EGY SZEBB SZEBB BOLDOGABB BOLDOGABBMAGYARORSZÁGÉRT! Szociáldemokrata Párt (SZDP) Tel.: , SzDP Budapest, Baross u. 61.

MIT AKAR A „történelmi” SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRT? (SZDP) A MEZŐGAZDASÁG TALPRAÁLÍTÁSÁT AKARJA Meg kell állítani a mezőgazdaság szétzüllését és nemzeti ügynek tekintjük a mezőgazdaság talpra állítását. A földtörvény biztosítsa a földtulajdon és a földhasználat összhangját. Külföldiek semmilyen körülmények között ne vásárolhassanak földet. A KÖZ BIZTONSÁGÁT AKARJA Enyhíteni kell a falun élő emberek terheit, az értékesítési biztonságot meg kell teremteni. Támogatni kell a föld tulajdonosait kedvezményes hitelekkel és adókedvezményekkel, az önkéntes szövetkezés elősegítésével. Korlátozni kell a magántulajdonba kerülő föld mennyiségét. A földmagántulajdon ne szüljön nagybirtokot, hanem biztosítson saját munkából tisztességes megélhetést a földből élő családoknak. Mindent meg kell tenni a polgárok nyugalmának biztosításáért. Radikálisan javítani kell az ország közbiztonságát, mert ez lehet az egyik eszköze annak, hogy az ország kilábaljon a jelenlegi gazdasági, morális válságból.

EGY MODERN POLGÁRI MAGYARORSZÁGÉRT! Vissza kell adni a rendőri munka becsületét és tekintélyét. EURÓPA RÉSZE AKARUNK LENNI A „történelmi” Szociáldemokrata Párt (SZDP) a ország jövőjét az európai szabad nemzeteket tömörítő Európai Unió tagjaként látja biztosítva. Ápolni kívánjuk kapcsolatainkat szomszédainkkal és a határainkon kívül rekedt magyarsággal; fellépünk a magyarság nyelvi, kulturális és önkormányzati jogaiért határainkon túl és a nemzetiségek, kisebbségek azonos jogaiért határainkon belül.

A RENDSZERVÁLTÁS KIIGAZÍTÁSÁT AKARJA A rendszerváltás óta eltelt tizennyolc évben nyoma sincs a demokrácia és a jogállamiság ideális rendjének, sem annak, hogy a gazdasági reformok a lakosság életszínvonalát kedvezően érintenék. Szomorú valóság, hogy nő a szegénység, vészesen gyengül a társadalmi szolidaritás. Romlik a demokrácia közintézményeinek tekintélye az önkormányzatoktól a kormányig, az iskoláktól a sajtóig, a rendőrségtől a bíróságokig, szinte minden szinten. A „történelmi” Szociáldemokrata Párt - évszázados hagyományaihoz hűen - az európaisághoz és a polgárosodáshoz nélkülözhetetlen humanizált, emberközpontú programját hirdeti és követi, egyben a rendszerváltás kiigazítását is szükségesnek tartja. Ennek érdekében meg kell teremteni a társadalom és környezetbarát gazdaságot, valós reformokat kell megteremteni, megalapozni a társadalmilag érzékelhető életszínvonal növekedést; meg kell teremteni a jól működő polgári demokrácia és jogállamiság rendjét, az egyéni és közösségi boldogulás, a közjó intézményi feltételeit; helyre kell állítani a társadalomban az igazságosság és a szolidaritás, azaz a társadalom összetartó közösségi erejét.

MIT AKAR A „történelmi” SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRT? (SZDP) A GAZDASÁG TARTÓS FELLENDÜLÉSÉT AKARJA Csak akkor tudunk szembeszegülni a tartós munkanélküliséggel, csak akkor juthat több pénz a rászorulók megsegítésére, ha valóban megindul a tartós gazdasági fellendülés. Ennek érdekében meg kell állítani az adóterhek növekedését, ésszerűsíteni kell az adórendszert, bizonyos adófajtákat el kell törölni. Nem emelhető tovább a béreket terhelő járulék, szigorú takarékosságot kell bevezetni a közpénzek felhasználásában. Véget kell vetni annak, hogy a közvagyont és tisztségeket politikai szolgálatok fejében osztogassanak. Hadat üzenni a korrupciónak.

SZEBB JÖVŐT, BOLDOGABB MAGYARORSZÁGOT! BIZTOS JÖVŐT A CSALÁDOKNAK ÉS IDŐSEKNEK A szűkös anyagi lehetőségek ellenére segítséget kell nyújtani a rászoruló többgyerekes családoknak, valamint mindazoknak, akik önhibájukon kívül nem képesek helyzetükön javítani. Kiemelt figyelmet kell fordítani az oktatási és gyermekintézmények fejélesztésére. Szorgalmazzuk a többgyermekes családoknak adott kedvezmények növelését, az első lakáshoz és az első munkahelyhez jutás központi elősegítését. A nyugdíjasok nem szívességből ellátott emberek. Csak úgy élhetnek emberekhez méltóan, ha nyugdíjuk követi az inflációt és a bérekkel arányosan növekszik.

Az idősek nem szorulhatnak ki sem az egészségügyi ellátásból, sem a szociális gondoskodásból. A szociálpolitikának alapvető feladata kell legyen, hogy a társadalom további elszegényedését megakadályozza és emberhez méltó megélhetést biztosítson minden korban és minden élethelyzetben. Támogatjuk, hogy a nyugdíjasok 65 éves kortól ingyen utazhassanak vonaton és helyközi buszon; a minimálnyugdíj feleljen meg a mindenkori minimálbérnek.

Ezen célokért dolgozik a „történelmi” Szociáldemokrata Párt valamennyi szervezete és tagsága. MI NEM HÁTRÁLUNK MEG A FELADATOK ELŐL, HA A TOVÁBBIAKBAN IS ÚGY ÉREZZÜK, HOGY ÖNÖK SZÁMÍTANAK A MI MUNKÁNKRA, ÉS HA TUDJUK, HOGY MI IS SZÁMÍTHATUNK AZ ÖNÖK SEGÍTSÉGÉRE. Kérjük, hogy kísérjék figyelemmel munkánkat, támogatásukkal járuljanak hozzá a közös sikerhez! SZAVAZZON A SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRT (SZDP) KÉPVISELŐJELÖLTJÉRE: Tiszteljen meg bizalmával! FK: Bácskai Sándor, SZDP főtitkára Szerkesztő: Szinayné Rigó Éva, TSZIM titkára SzDP