Eredete és fajtái angol eredetű játék és sportág, melynek során apró

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Les – a gyakorlatban február 25. Nyíregyháza.
Advertisements

Kezdő hadsereg játékosként:
Hogy hajtogassunk papírrepcsit? Összeállította: Bözöri Imre április. 3.
Kölyök atlétika/ Kid’s Athletics
Íjászat, mint versenysport
 Mi is az a curling?  A curling megszületése a középkor homályába vész, a mai napig nem tudjuk teljesen biztosan, hol kezdték először játszani: Németalföldön.
9. szabály – A labda játékban és játékon kívül. 9. szabály – A labda játékban és játékon kívül A labda játékon kívül A labda játékon kívül van, ha: •
1. szabály: A játéktér Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2013/14.
ÖSSZETETT MOZGÁSOK.
A hatágú csillag (12 oldalú poligon) kerülete K1= (4/3)K0= 4,
Catan telepesei – Lovagok és városok
Travian Koroknai Áron.
Programozási alapismeretek 13. előadás. ELTE Érdekességek - kombinatorika  Az iskola bejáratánál N lépcsőfok van. Egyszerre maximum K fokot tudunk lépni,
A földfelszín domborzata
Hegyesszögek szögfüggvényei
Kosárlabda (testnevelés)
Testnevelés: Tenisz Majoros Lívia MF13M3.
Röplabda Testnevelés Készítette: Kiss Krisztina.
Készítette: Tokai Márk és Tokai Balázs
Hővezetés rudakban bordákban
A gúla fogalma, fajtái, elemei és hálózata
Szabadrúgások. Szabadrúgások A szabadrúgások fajtái Közvetlen szabadrúgás Ha közvetlen szabadrúgásból a labda közvetlenül az ellenfél kapujába jut, a.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyszabályoknak megfelelően természetes és mesterséges borításon is lehet mérkőzéseket.
2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete 70 cm-nél nem több és 68 cm-nél nem kevesebb mérkőzés.
10. szabály – A gól.
Szabadrúgások.
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS. A bedobás a játék újrakezdésének egyik módja. Bedobást kell ítélni annak a csapatnak a javára, amelyiknek ellenfele utoljára.
16. SZABÁLY – A KI DOBÁS. 16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS A ki dobás a játék újrakezdésének egyik módja. Ki dob ást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyA játéktér felületének simának, egyenletesnek kell lennie, érdes felület nem.
INNOCSEKK 156/2006 Hasonlóságelemzés-alapú vizsgálat a COCO módszer használatával Készítette: Péter Gábor
AZ ERŐ HATÁSÁRA AZ ERŐ HATÁSÁRA
CSIGA A csiga egyike az egyszerű gépeknek, melyeket az ősidőktől kezdve használtak az emberek mindennapi életükben és összetettebb gépeikbe beépítve.
Logikai szita Pomothy Judit 9. B.
Ha egy nap….
Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége.
ALAPFOGALMAK – LÉPCSŐFOKOK MÉRETEZÉSE
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. A kezdőrúgás meghatározása A kezdőrúgás a játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. a mérkőzés elején.
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS.
Az szabály nem megfelelő 1.AlapokA sakkot két játékos játsza egymás ellen. Egyik játékos a sötét, a másik a világos bábukat irányítja. Mindkét játékosnak.
ÖSSZEFOGLALÓ április 24.. A Magyar Atlétikai Szövetség második alkalommal rendezte meg a Hozd mozgásba a családot! Sport és Egészségnapot a Puskás.
A tiszavirágzás „”Az apró kérész mindössze egyetlen napig él. Egyetlen napig. Mégsem sajnáljuk érte, hiszen ezen a napon csak annak él, amit szeret. Szárnyra.
Egyszer volt, hol nem volt… A fejtetvesség kezelése a 21. században
Nyomás, nyomóerő és nyomott felület kiszámítása
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
Stratégiai játékok. Mit nevezünk stratégiai játéknak? Az ilyen típusú játékokban a játékosok megadott szabály szerint lépnek. Általában kötelező lépni.
Vallomások Vallomások Az igazat mond, ne csak a valódit!
2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete 64 cm-nél nem több és 62 cm-nél nem kevesebb mérkőzés.
A dinamika alapjai - Összefoglalás
12. szabály: Szabálytalanságok és sportszerűtlenségek (2. rész) Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2015.
4. szabály: A játékosok felszerelése. Biztonság - Alapfelszerelés Biztonság A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami.
Jegyzet Készítette: Nikli Károly 2013
2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete cm között a súlya g között a benne.
V 1.0 OE-NIK, Programozás I. Gyakorlás egydimenziós tömbökkel Többdimenziós tömbök Gyakorló feladatok.
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Outdoor-indoor programok Dr. Bóka Ferenc. Íjászat  Az íjászat, mint sport és a szabadidő eltöltésének egyik formája Angliából indult a XX. század elején.
Függvénykapcsolatok szerepe a feladatmegoldások során Radnóti Katalin ELTE TTK.
Az amőba játék algoritmusa. A játék  Az amőba játék, vagy ahogy Magyarországon sokan ismerik, az ötödölő, az egyik legnépszerűbb logikai játék. Sikerét.
„Játékos matek” – Logikai játékok
A KERÉKPÁR TÖRTÉNETE KÉPEKBEN
Valószínűségszámítás és statisztika előadások
Juicy Salif citrusfacsaró
Reflexferseny Lévai Levente Borbényi Dániel
Geometria 9. évfolyam Ismétlés.
Köteles játékfüzér Készítette: Kunné Darók Anikó.
Alapfokú játékvezetői tanfolyam
Hulladékcsökkentési verseny
Előadás másolata:

Eredete és fajtái angol eredetű játék és sportág, melynek során apró nyilakkal dobnak egy kör alakú céltábla különböző pontértékű szektoraira. két szakágat különböztetnek meg a tábla és a nyilak anyagától függően: - Steel darts: az a játék, amikor fémhegyű nyíllal dobnak a táblára - Soft dartsnak pedig azt, amikor a játékosok automata gépekre játszanak műanyag hegyű nyilakkal.

A darts története Egy átfázott angol íjász letette íját, levágott a nyílvesszőjéből és elvonult a közeli pubba, ahol a lerövidített nyílvesszőket a falra akasztott farönkszeletbe dobta. Mellé állt egy másik íjász, aki megpróbált az előzőnél jobb eredményt elérni és ezzel megszületett a vetélkedés, a játék, a sport.

A darts játék szabályai A tábla elhelyezése - A táblától 237 cm-re kell állnia a dobónak. - A tábla középpontjának magassága a talajtól mérve 173 cm (egy hat láb, vagy 183 cm magas ember szemmagassága).

A Dart - hossza nem lehet több, mint 30,5 cm - súlya nem lehet több, mint 50 g - A darts készlet három darabból áll: 1. tű alakú hegy 2. test 3. tollszár

Dobás Dobásnál mindkét lábnak a dobóvonal mögött kell lennie. Az eldobott nyilat akkor sem lehet újra eldobni, ha az nem érte a táblát. Az elejtett nyílért a dobóvonalon belülre is be lehet lépni.

Számolás Steel játékban csak a táblából a játékos által kivett nyilak pontértéke számít. Soft játéknál 'amit a gép megad' elv érvényesül.

Vége