1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Területi államigazgatási szervek
Advertisements

ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Akció a civil-nonprofit szervezetek méltóságáért! SZÖVETSÉG a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért november 27.
Gazdaságfejlesztési Központ Kft
INFOKOALÍCIÓ TÁMOP pályázat január 01. – június 30.
1 Szervezeti diagnózis Zalakaros Polgármesteri Hivatala számára Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban (ÁROP-1.A.2/A )
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
KVN OP 1.1. – TEAM – Képzés a közigazgatás hatékonyabbá tételének érdekében.
1 EMDOR KFT Integrációs Pedagógiai Rendszer Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2008/2009.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
„ Hogyan tovább?.
Projektzárás „Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál” ÁROP-1.A.2/B
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
Az IMIP-ek kötelező felülvizsgálata és kiegészítése
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
ÁROP-EKOP Monitoring Bizottság ülése április 17.
Közigazgatási Reform Programok IH dr. Bálint Ákos főigazgató ÁROP és EKOP Félidőben 2:0 Dr. Bálint Ákos főigazgató KRPIH - NFÜ Budapest, április.
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek támogatása az Államreform Operatív Program keretében ápr. 29. Kullmann Ádám.
Szervezetfejlesztés Töviskes Imre.
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Az EK Rendelet felülvizsgálatának magyar javaslatai és ETT jó gyakorlatok Előadó: Dr. Szabó Erika Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkár.
Szervezetfejlesztési Program
A Veszprém megyei Kormányhivatal működésének tapasztalatai
Új kihívások a katasztrófavédelemben
Közigazgatási Reform Programok IH dr. Bálint Ákos főigazgató Közigazgatási Reform Programok IH dr. Bálint Ákos főigazgató.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Tagszervezeti munka erősítése
Tájékoztatás a polgármesterek katasztrófavédelmi feladatairól
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
Kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek képzése a Dél-dunántúli régióban AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE - AZ EU ELVÁRÁSOK MEGISMERÉSE.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Belügyminisztérium Önkormányzati Feladatok Főosztálya
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Miért szükséges? Önkormányzati feladatok irányításának alapköve Kinek és miért hasznos? Képviselőtestületek és bizottságai Polgármester Polgármesteri hivatal.
AZ ÓVODA- ISKOLA ÁTMENET TEMATIKUS SZAKMAI MŰHELY MUNKATERVE Készítette: Garai Zoltánné műhelyvezető.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
A pályázat bemutatása – gyakorlati szempontból
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
ViaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Készült az Új Magyarország Fejlesztési terv Államreform.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadó összetett szerepe a TÁMOP kiemelt projektben.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
ÁROP-1.A.2. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése című pályázatban vállalt és megvalósított intézkedések felülvizsgálata ( ÁROP-1.A
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
A hajdúnánási szociális rendszer és modellprogramok továbbfejlesztésének és összehangolásának lehetősége (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés.
A magyar önkormányzati rendszer bemutatása OSLO április 22
Létérdek TÁMOP /2 „Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért”
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Kiskőrös Város Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése 4Sales Systems Államreform Operatív Program (ÁROP) 1.2.A.
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
Az Államreform Operatív Program évi akcióterve.
A járási rendszer megújítása
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
Megyei Polgármesteri Fórum Lajosmizse 2016.január 19.
„Együtt, eredményesen”
„Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel Kísérése II.”
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Előadás másolata:

1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”

Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat”háttere Miért írták ki? A program célja elsősorban a szervezési-működési kultúra megújítása a polgármesteri hivatalokban a stratégiai menedzsment, az eredményességi szemlélet, a felügyelt intézmények felé a jó gazda hozzáállás és a költséghatékonyság megerősítésével. A projekt a következő fejlesztési részterületeket érinti majd: Döntési mechanizmus korszerűsítése A költségvetési gazdálkodás eredményességének javítása A partnerség erősítése az intézményekkel

3 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” megvalósulása Mire ad lehetőséget? Különböző munkafolyamatok, eljárások felülvizsgálata, korszerűsítése, átalakítása (pl.: döntési mechanizmusok, ügyintézési folyamatok, ügyfélfogadás) A hivatal dolgozói különféle készségfejlesztő képzésen, és a hivatal működését segítő műhely munkán vehetnek részt A szervezet működésének hatékonyságát össze lehet hasonlítani más önkormányzatokéval, sőt profit szervezetekével is! Újabb térinformatikai megoldások segítik majd a mindennapi munkavégzést

4 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” indikátorai Milyen kötelezettségekkel jár? Az általános ügyintézési idő 85%ra csökken a közigazgatási eljárásokban Megvalósuló fejlesztési projektek – a szervezet a tanácsadók által készített szervezeti diagnózis és a munkatársak ötletei, észrevételei alapján határozzuk meg a fejlesztéseket. Fontos, hogy ezek a fejlesztési projektek reálisak és lelkesítőek legyenek és valóban segítsék hosszútávon a hivatal működésének fejlődését! Néhány példa: felelősségi és jogkörök körök pontosabb szabályozása, okmányiroda ügyfélfogadási menetének a fejlesztése stb. Legalább 6 munkafolyamatok, eljárások felülvizsgálata ebből 4 korszerűsítése, átalakítása Részvétel ügyfélszolgálati, vezetői tréningeken, folyamatfejlesztő műhelymunkákon

Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése A projekt céljai és várható eredményei:  A polgármesteri hivatal szervezetfejlesztése  Csökken az ügyintézési idő  Az eljárások korszerűsítésének köszönhetően javul a szervezeten belüli munka  Javul az önkormányzat és az intézmények kapcsolata  Lehetőséget biztosít nyelvtanulásra  Színesedik és megújul a szervezeti kultúra

6 Hogyan dolgozunk? Tanácsadók Tájékoztatás Interjúk Szervezeti diagnózis Műhelymunka vezetés Projektek segítése Vezetői, ügyfélszolgálati és csapatépítő tréningek tartása Önkormányzati vezetők Fejlesztési javaslatok Fejlesztési projektek engedélyezése és felügyelete Fejlesztési projektekben részvétel (önkéntes) Részvétel csapatépítő tréningen Önkormányzati munkatársak Fejlesztési javaslatok Fejlesztési projektekben részvétel (önkéntes) Részvétel ügyfélszolgálati tréningen Részvétel csapatépítő tréningen

Ütemterv Esemény szeptember Összehasonlító tanulmány, szervezetfejlesztés: munkafolyamatok, eljárások fejlesztése, ügyfélszolgálati képzés október Költségvetés hatékony készítéséhez szaktanácsadás igénybevétele Vezetőképzés szeptember május Ügyfélszolgálati munkatársak idegen nyelvi képzése Résztvevők Mindenki Pénzügyes munkatársak Polgármester, jegyző, osztályvezetők Ügyfélszolgálati munkatársak