LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Budapest, március 4. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Kocsis István vezérigazgató, BKV Zrt.
Advertisements

Egyedül a zsákutcában A paksi néhány ezer helyett százezer zöld munkahelyről szól az április választás.
Energetikai projektek előkészítése, finanszírozása M27 ABSOLVO Consulting.
Zéró CO2-Fenntartható Építészet ZÖLD BERUHÁZÁSI RENDSZER Dióssy László címzetes egyetemi docens szakállamtitkár Budapest november 5.
© GfK 2013 | Fogyasztói Bizalom Index | III. negyedév1 Fogyasztói Bizalom Index III. negyedév szeptember.
E. e e E MERGENCY R OOM ? E NERGIA- R ACIONALIZÁLÁS !
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Kazán rekonstrukció
Referenciaházak / Nálam szigetelnek Brassnyó László műszaki tanácsadó február.
A keszthelyi kistérség településeinek épületenergetikai fejlesztései A „REBE” Régiók együttműködése a bioenergetikai tudástranszfer és az energiahatékonyság.
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
Alapfogalmak: pályázás •A pályáztató által meghirdetett előnyökhöz való hozzájutás céljából, meghatározott célú és feltételek szerinti írásos ajánlat benyújtása.
Versenyképes képzés Versenyképes képzés Energetikus menedzseri továbbképzés PILOT PROJEKT Budapest, április 6.
Beruházás a 21. századi oktatásba február 12.
Várpalota elkerülő építése
1 PARTNERKOCKÁZAT KEZELÉSE A CO 2 KERESKEDELEMBEN - tájékoztató az üzemeltetők és egyéb piaci szereplők részére június 12.
A közbeszerzési törvény módosítása I.
A DÍJKÉPZÉS SZERKEZETE TEKINTETTEL AZ EU ÁLTAL TÁMOGATOTT BERUHÁZÁSOKRA, A TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSBEN FOGLALT KÖTELEZETTSÉGEKRE Szabó IstvánnéMAVÍZ Közgazdasági.
KÖZBESZERZÉSEK ÁTLÁTHATÓSÁGA Transparency International Magyarország Eger, szeptember 29. the coalition against corruption.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Alapfogalmak: pályázás A pályáztató által meghirdetett előnyökhöz való hozzájutás céljából, meghatározott célú és feltételek szerinti írásos ajánlat benyújtása.
Karinthy Frigyes Gimnázium
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Konzulens: Dr. Pitlik László
Energetikai pályázatok pályázói szemmel
1. Példa: Melyiket választaná, ha r=12%? A) F 3 = 7000$ B)
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a közoktatás lehetőségei Gönczi Tamás Nemzeti Fejlesztési Hivatal Önfejlesztő iskolák egyesülete Szolnok.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Közösségi tér kialakítása Bábolnán Horváth Ádám pályázati referens.
A GYEMSZI közbeszerzési feladatai 1.GYEMSZI saját közbeszerzései 2.GYEMSZI irányítása alatt lévő intézmények közbeszerzéseinek ellenőrzése, felügyelete.
számú főút Jászberény elkerülő szakasz II. ütem
1 PARTNERKOCKÁZAT KEZELÉSE A CO 2 KERESKEDELEMBEN - tájékoztató az üzemeltetők és egyéb piaci szereplők részére október 15.
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
1 Közbeszerzés ajánlattevői szemszögből Közbeszerzés ajánlattevői szemszögből Willinger Kornél.
A fenntartható minőségi turizmus, mint a Centurio program egyik kulcsterülete Hargita megyében Centurio Disszeminációs Szeminárium Szolnok, szeptember.
Új utakon a Magyar Nyomda- és Papíripari Szakmai Szövetség FAIRPRINT február 4. Hajdúszoboszló Dr. Peller Katalin.
Csiha András: Egy energiaaudit tanulságai 170 önkormányzati intézmény (iskola, középiskola, szakközépiskola, kollégium, óvoda…) épületeinek energetikai.
FÉNY-INVEST ESCO program. Közvilágítás Energiatakarékos lámpatestek és fényforrások alkalmazása közterületek világítására. A beruházás az energia megtakarításból.
Cím. Komlóska Község Önkormányzat nevében tisztelettel köszönti Önöket Köteles László Polgármester! Sajtótájékoztatónk témája: Közel 70 millió forint.
Schmidt Csaba polgármester október 24. Városi Fűtéskorszerűsítési Program Tatabánya.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Az energiahatékonyság a legolcsóbb energiaforrás Budapest, november.
Önkormányzati fejlesztések Sárospatakon Közoktatási infrastruktúra fejlesztése (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola főépületének bővítése,
Válság Kényszer és lehetőség. A magyar gazdaság örökölt hátrányai.
Energetikai korszerűsítés a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolában és a Szathmáry Kollégiumban KEOP /E/ Nyitórendezvény.
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉS BUDAPESTEN XD csapat Készítette: Márta Zsolt Gyűjtötte: Mészáros Valentin Előadja: Rimóczi András.
Termelői csoportok tájékoztatója Eredmények és lehetőségek B udapest, február 10. dr. Forgács Barnabás szakállamtitkár.
Köz beszerez; ÉS? avagy informatikai biztonság a központosított közbeszerzésben.
Egészségügyi intézményekben végzett energia hatékonysági beruházások
Városi külső energia bevitel csökkentésének lehetőségei Energetikus energetikusok 2015 Csató Bálint Kaszás Ádám Keszthelyi Gergely.
A LENERG a Hajdú-Bihar megyei önkormányzatok szolgálatában Előadó: Vámosi Gábor, igazgató Energia Infónap Debrecen,
ELENA Program – energetikai beruházások előkészítésének finanszírozási lehetősége Szabó Valéria Nemzetközi projektmenedzser.
A Magyar Köztársaság kormánya. REND ÉS BIZTONSÁG a rendteremés programja (elszámolás) Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
Miskolc város energetikai fejlesztései Geotermikus alapú hőtermelés Kókai Péter projektmenedzser.
Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt. Lehetünk-e ártatlanok ?
A Digitális Jólét Program megvalósítása
TOP vas megyei aktualitásai
9. tétel.
2017. július 5..
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
a közbeszerzésekről szóló hatályos törvényben
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
BESZÁMOLÓ A BTK Kari Tanácsának részére
Közbeszerzési szabályok változása és
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében
Főutca program PILISVÖRÖSVÁRON
A Terület- és településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló beruházások előrehaladása Egerben.
Előadás másolata:

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG „Szemünk fénye” iskolavilágítási- és fűtéskorszerűsítési Program szeptember 13.

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A megfelelő iskola feltételei  Jó műszaki állapot (sem felújításra, sem tatarozásra nem szorul)  van udvara,  a természetes és mesterséges megvilágítás egyaránt jó,  az ablakok kialakítása megfelelő (légcsere biztosított)  az asztalok vagy padok állapota megfelelő  vízöblítéses WC biztosított  a WC-k száma a tanulók létszámának megfelelő  a mellékhelyiségek tisztasági meszelése az utóbbi 2 évben megtörtént. Az 5350 iskola 11%-a (573) felel meg ezeknek a követelményeknek.

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Jelenlegi állapot

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Jelenlegi állapot

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Elmaradt fejlesztések A közoktatási intézmények fűtési és világítási infrastruktúrája többnyire elavult – 1990 óta kevés helyen valósultak meg ezirányú fejlesztések Történtek –e 1990 óta fűtés és világításkorszerűsítési beruházások?

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Szemünk Fénye Program A Szemünk Fénye Program keretében lehetőség nyílik a a közoktatási intézményt fenntartók döntése alapján akár valamennyi fenntartott intézményben olyan átfogó világítási-, és fűtéskorszerűsítési program megvalósítására, mely a jelenleginél lényegesen magasabb szolgáltatási színvonal mellett közvetlen állami forrás igénybevétele nélkül végrehajtatva, pusztán a beruházás által elért megtakarításból finanszírozható.

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A választott lebonyolítási mód előnyei I. Megtérülő beruházás A fűtés-, és világításkorszerűsítési beruházások a korszerűsítés útján elérhető energia-megtakarításból finanszírozhatóak. Ennek megfelelően a beruházás megvalósítására államháztartási források igénybevétele nélkül kerülhet sor. Árszabályozás helyett fejlesztés A Szemünk Fénye Program keretében megvalósuló fejlesztések hatékony energiafelhasználást tesznek lehetővé. Tehát nem ártámogatással, hanem széleskörű fejlesztéssel adunk választ az energiaár kedvezőtlen változásaira – mivel a fejlesztést követően az energiaár növekedése a megtakarítást is növeli, lehetővé téve további fejlesztések megvalósítását.

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A választott lebonyolítási mód előnyei II. Keresztfinanszírozás Ott is sor kerülhet felújításra, ahol a korszerűsítéssel elérhető megtakarítás nem nyújt fedezetet a beruházásra, mivel a Szemünk Fénye Program útján elérhető összes megtakarítás nyújt fedezetet az egyedi beruházások megvalósítására.

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A választott lebonyolítási mód előnyei III. Egyszerűsített lebonyolítás A beruházás megvalósítója központosított közbeszerzési eljárás útján kerül kiválasztásra, tehát nem kell több ezer közbeszerzési eljárást lefolytatni – és lehetőség van a keresztfinanszírozásra Fenntartói önkéntesség Az eljáráshoz a fenntartók utólag és önkéntesen csatlakozhatnak, azaz a központosított közbeszerzési eljárás nyertes ajánlatát összevethetik bármilyen egyéb fűtés-, és világításkorszerűsítési ajánlattal, így csak akkor csatlakoznak a Szemünk Fénye Programhoz, ha ez tényleg az elérhető legjobb ajánlat.

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Közbeszerzési eljárás A közbeszerzési eljárás ajánlatkérője az Oktatási Minisztérium. A közbeszerzési eljárást a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság bonyolítja le. A közbeszerzési eljárás megindítására még ez év őszén sor kerül, így várhatólag már a következő év első negyedévében elindulhat a beruházás.

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Gazdasági elvárások Beruházás forrásigénye: milliárd forint Megtérülés 15 év alatt: közel 200 milliárd forint Első évben várható megtakarítás: 10 milliárd forint Energia megtakarítás: 35 %

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Környezetvédelmi megtakarítások A Szemünk Fénye Program révén elérhető káros anyag kibocsátás csökkenés összevetése az alábbi városok légszennyezésével:

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya