Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 A közoktatás az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Oktatási és Kulturális Minisztérium Hámoriné Váczy Zsuzsa szakmai főtanácsadó, osztályvezető 2007.
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
A felsőoktatás fejlesztési lehetőségei
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
1 Hasznosítható pedagógiai konzekvenciák a K+F területén Veszprém Workshop Prof. Dr. Bábosik István Prof. Dr. Bábosik István
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
A MAB AKKREDITÁCIÓ értékelési szempontjai Dr. Veress Gábor 1Veress
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
Műegyetem - Kutatóegyetem Bizalom-Minőség-Együttműködés 1 Hogyan tovább, Műegyetem? november 17.
A minőségügy a könyvtárügyért
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Oktatási reform – 2007 Dr. Hiller István
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
Közoktatás irányítás Minőségirányítási rendszer Tapasztalatok alapján kiegészítések Farkas Olga Budapest, október 5.
Győr, NYME Minőségbiztosítási Bizottság munkaértekezlete Az EFQM modell - rövid ismertetés- Vas Beatrix Minőségfejlesztési és Informatikai Központ.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
A GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR FELADAT- ÉS STRUKTURÁLIS RENDSZERE Szerkesztette: © Dr. Szilágyi Tivadar, KARI TANÁCS KARI TANÁCS TÁRSADALMI.
Szilágyi Barnabás Minőségi oktatás hatékony vezetéssel az európai dimenzióban HEFOP/2004/3.3.1-P /1.1 NYF MIR rendszere, minőségfejlesztési.
Versenyképes, gyakorlatorientált felsőoktatás Magyarországon Dr. Tuka Katalin főosztályvezető-helyettes Tudománypolitikai Főosztály augusztus 30.
Az informatika szükségessége és lehetősége a hazai és az Európai Uniós fejlesztési célkitűzésekben Dr. Köpeczi-Bócz Tamás.
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
„Felsőoktatás új utakon” Fejlesztési célok és források a felsőoktatásban november 28. Budapest.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
A távmunka nem cél, hanem eszköz december 11.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
AZ ÚJ FELSŐOKTATÁSI TÖRVÉNY - MINŐSÉGFEJLESZTÉS, MINŐSÉGHITELESÍTÉS.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Farkas Katalin – Vilmányi Márton június 15.
Humán közszolgáltatások fejlesztése prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
1 A kompetencia alapú oktatás jövője a NFT II. tükrében Debrecen, Február 20. Hámoriné Váczy Zsuzsa, OKM.
A könyvtárak fejlesztési lehetőségei a TÁMOP-ban és a TIOP-ban Oktatási és Kulturális Minisztérium Könyvtári Osztály „A könyvtárak fejlesztési lehetőségei.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
Együtt? Egymásért. Hagyományok és kihívások III. szakmai nap az Egyetemi Könyvtárban Budapest, március 05.Készítette: Pór Dorottya, osztályvezető.
Az Oktatási Hivatal és a felvételi eljárás
1 A Calderoni Program és a FEMIP kapcsolódási pontjai - felsőoktatási és minőségfejlesztői szemmel Zellei László főiskolai docens Eötvös József Főiskola.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
FEMIP „Minőségfejlesztés a felsőoktatásban” TÁMOP / Bángi-Magyar Attila szakmai vezető OFI Szakmai Napok december 7.
A Calderoni Program helye és szerepe a HEFOP-ban Záró-konferencia március 27. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon:
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Kié a projekt? Calderoni kerekasztal-beszélgetés március 12. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon: (06-1) 235.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN Budapest, január 18.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
Minőségmenedzsment a felsőoktatásban UNI-EFQM Vas Beatrix ügyvivő szakértő Minőségfejlesztési és Informatikai Központ
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN A CALDERONI INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA március.
Az Államreform Operatív Program évi akcióterve.
Zöld óvodák és Ökoiskolák a köznevelési intézményekben
Barcsák Marianna KPSZTI
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
A Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPT) és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) együttműködése TÁJÉKOZTATÓ ANYAG az RFKB pályaorientációs.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Vezetői Információs Rendszer
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer Bruhács Tamás Oktatási és Kulturális Minisztérium Farkas Katalin Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Budapest 2007. április 16.

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Projektgazda Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Országos Közoktatási Intézet Professzorok Háza Sulinova Kht. bizonyos feladatai Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Az egész életen át tartó tanulásról szóló közgondolkodás alakítása Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Küldetésnyilatkozat Kutatási fejlesztési és innovációs tevékenység és szolgáltatások nyújtása a magyar oktatás fejlesztése érdekében Az egész életen át tartó tanulásról szóló közgondolkodás alakítása Tevékenységében törekszik: Az oktatás minőségének, hatékonyságának, eredményességének, javítására Együttműködés a kutató és fejlesztő intézetekkel, civil szervezetekkel

Szakmai szervezeti egységek Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Szakmai szervezeti egységek Kutatási és Elemzési Központ Tanulásfejlesztési és Integrációs Központ Értékelési és Követelményfejlesztési Központ Tudásmenedzsment Központ Kiemelt Fejlesztések Koordinációs Központja

Kiemelt Fejlesztések Koordinációs Központja Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Kiemelt Fejlesztések Koordinációs Központja Projekt szponzorok Felsőoktatási Minőségirányítási Programiroda Projekt minőségbiztosítás Jogi szakértők Projektmegvalósító team Munkacsoport I. Munkacsoport II. Munkacsoport III.

Új Magyarország Fejlesztési Terv Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás OP, Társadalmi Infrastruktúra OP Operatív Programok Emberi erőforrások fejlesztése a minőségi képzés, a kutatás és az innováció területén Prioritás A felsőoktatás minőségi fejlesztése Intézkedés Kiemelt felsőoktatási minőségfejlesztési program Konstrukció, akciótervek 450 millió Ft

Kiemelt felsőoktatási minőségfejlesztési program Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Kiemelt felsőoktatási minőségfejlesztési program Mérhető eredmények Megfelelő informatikai támogatottság - szolgáltatásbiztosítás Jogi és belső szabályozások Elvárások Hatékonyság Megfelelő szervezet Szabályozott, átlátható folyamatok

A program célkitűzései Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A program célkitűzései Ágazati minőségpolitika, az ágazati és intézményi minőségirányítás összehangolása A felsőoktatás oktatási, kutatási, tanulási mérési értékelési rendszerek minőségbiztosítási rendszerbe történő integrálása A minőségbiztosítási oktatás, kutatás, tanulás támogatási rendszerének kialakítása

A program fontosabb tartalmi elemei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A program fontosabb tartalmi elemei Felsőoktatási Minőségi Díj Program Minőségügyi Portál kiépítése és működtetése Regionális minőségügyi hálózat kiépítése Jó gyakorlat műhely – benchmarking programok Normatív folyamatmodell kidolgozása, szoftveres terítés

Fontosabb partnerek: a felsőoktatási intézmények-valamint: Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Fontosabb partnerek: a felsőoktatási intézmények-valamint: Magyar Rektori Konferencia Felsőoktatási Tudományos Tanács A Közoktatás Minőségéért Díj Bizottsága Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Felsőoktatási Kerekasztal Minőségfejlesztési Civil Szervezetek

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Elérhetőség: Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Felsőoktatási Minőségirányítási Programiroda 1055 Budapest, Dorottya u. 8. E-mail: felsooktatasi.minoseg@oki.hu Tel: (06-1) 235-7288 Fax: (06-1) 235-7202