PEDAGÓGUSKÉPZÉS. REFORM? MAJEN? MI A JÓ EBBEN NEKEM?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az új felsőoktatási törvény koncepciója Mi várható a felsőoktatásban
Advertisements

A magyar felsőoktatás.
A gazdaság és az oktatás együttműködése
A tanári mesterszakról és a TÁMOP 3.1.5/A pályázatról Stéger Csilla OKM Felsőoktatási Főosztály Pécs, november 18.
Az informatikatanár képzés helyzete Informatika szakokat oktató intézmények képviselőinek találkozója, Szeged 2009, október Dr. Kovács Emőd dékánhelyettes.
A bolognai folyamat 2006 Magyar Bálint oktatási miniszter december 14.
Dr. Szöllősi Gábor PhD. egyetemi docens
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
Az informatikatanár képzés helyzete Informatika szakokat oktató intézmények képviselőinek találkozója, Szeged 2009, október Dr. Kovács Emőd dékánhelyettes.
MSc felvételi eljárás informatika képzési területen
A rendszerépítés változó jogszabályi környezetben A pedagógusképzés a magyar bolognai rendszerben – ELTE IV. Pedagógusképzési nap Papp Lajos ELTE Pedagogikum.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Tanárképzés : modellváltás a Bologna folyamatban „Apu, hogy megy be?” (Egyszerű kérdések – világos válaszok kellenek.) Bazsa György az FTT elnöke OM, Budapest,
A hazai pedagógusképzés stratégiai problémái, a. alapképzés/továbbképzés Érdemi lezárása képesítő vizsgával vagy szakvizsgával 1. BA/MA Szakosodás.
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
Környezettudományi MSc A Szegedi Tudományegyetemen.
A projekt bemutatása Feladatok és eredmények Mentor(h)áló Azonosítószáma: TÁMOP /1/B Homor Géza szakmai koordinátor.
Az alapképzések bevezetésének tapasztalatai
Mesterképzés az EKF-en
Agria Media Eger, október
FELVÉTELI Előadó: Németh Péter igazgató. NEM VÁLTOZIK… …a pontos rendszer (emelt szintűért 50 többletpont, ha min 45%-os az eredmény), a.
Szakma és hivatás Kihívások és válaszok a közoktatásban és a pedagógusképzésben Budapest 2009 október 8. Átalakuló felsőoktatás: A Bologna folyamat 10.
A tanárképzés új szerepl ő je: a mentor Kotschy Beáta Eszterházy Károly F ő iskola Kotschy Beáta Eszterházy Károly F ő iskola 2009.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
ISKOLAI MENTOR SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK
Készítette:Keresztes Katalin Borbála KEKOAAF.PTE II. éves szabad bölcsészet szakos hallgató Óra: Kommunikáció az egyetemen Oktató:Viszket Anita
A megújuló tanárképzés
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
A GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR FELADAT- ÉS STRUKTURÁLIS RENDSZERE Szerkesztette: © Dr. Szilágyi Tivadar, KARI TANÁCS KARI TANÁCS TÁRSADALMI.
DEBRECENI EGYETEM Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok
Benedek András – BME GTK APPI A Bolognai Folyamat hatása a szakmai pedagógusképzésre Budapest, október 25.
Befolyásolhatták-e a jelentkezői döntéseket a felvételi rendszer és a képzési szerkezet változásai?  Képzési szerkezet  Felvételi követelmények  Állami.
„A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatói.
1 Estefánné Varga Magdolna A modern tanárképzés kapcsolódási pontjai a kompetencia alapú oktatáshoz HMPSZKSZ TÁMOP Nyitókonferencia Eger szeptember.
Nagy Zoltán: A reform emberei Értékteremtés érték a dolgokban rejlő lehetőség EU-s projektek lehetőségei hasznosság értékek átadása adott embereknek adott.
Előzetes ajánlások a pedagógus témában május
SZTE BTK Spanyoltanár MA
Ajánlás-változások Pedagógus-továbbképzés „Kongresszus után - a változások folyamatában” Konferencia Csillag Márta Budapest, május 27.
„MI LESZ VELED MAGYAR FELSŐOKTATÁS” Antal János ÁVF főigazgató október 28.
Bölcsész mesterképzések – kitörési pontok és az akkreditációs folyamat tanulságai Dr. Brenner Koloman ELTE BTK dékáni megbízott.
A bolognai rendszer Jogszabályok: 2005.CXXIX
Mesterszakok Dr. Bazsa György, a MAB elnöke → Listák FTT ülés – október 10.
Szakképzési programok kidolgozása az FSZ szakképesítésekhez
Készítette: Kiss Éva.  A Maastrichti Szerződést követően kiépült oktatási politika alapjait a közösségi programok képezik  Szókratész program: feladata.
TANÁRKÉPZÉS A BOLOGNAI RENDSZERBEN Gaál István DE TEK oktatási és tanárképzési elnökhelyettes.
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Az Oktatási Hivatal és a felvételi eljárás
A fizikatanár képzés helyzete Debrecenben 2009
Tájékoztató az Angoltanári MA-ról
FELVÉTELI 2015 SZIE-ABPK JÁSZBERÉNY.
Tanári mesterképzés Tájékoztató Dr. Szabó Antal
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
Hanák Zsuzsanna PhD Eszterházy Károly Főiskola
Néhány szó az új felsőoktatási képzési rendszer bevezetéséről A Magyar Köztársaság Országgyűlése október 10-én elfogadta a felsőoktatásról szóló.
Előadó: Németh Péter igazgató
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
A SZAKMAI PEDAGÓGUSKÉPZÉS HELYZETE Tóth Béláné október.
Debreceni Egyetem Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a Hajdú-Bihar megyei pedagógusképzésben. HEFOP / /1.0.
SZTE Egyetemi Tavasz TÁJÉKOZTATÓ A KÉTCIKLUSÚ KÉPZÉSRŐL Dr. Szendrei Mária Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete.
A nemzeti felsőoktatási törvényről Kaposi József 2015.
Az Országos Képesítési Keretrendszer hatása a képzési és kimeneti követelményekre a felsőoktatásban Temesi József, egyetemi tanár Budapesti Corvinus Egyetem.
Egy csónakban evezünk Gondolatok a pedagógusképzésről és továbbképzésről dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke Pedagógus Hivatás Munkacsoport.
Bölcsészettudományi Kar Dr. Zimányi Árpád dékán. Bölcsészettudományi Kar Bölcsész szakok Művészetközvetítő szakok Dr. Zimányi Árpád : A Bölcsészettudományi.
Az oktatás szerepe az energetikai szektor jövőjének formálásában Dr. Bihari Péter BME Gépészmérnöki Kar oktatási dékánhelyettes.
Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar
Lejtmenetből lendület
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
A könyvtárostanári képzési lehetőségekről
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Előadás másolata:

PEDAGÓGUSKÉPZÉS

REFORM? MAJEN? MI A JÓ EBBEN NEKEM?

ELSŐ TÖRTÉNET ELSŐ TÖRTÉNET VÁLTOZÁSSAL SZEMBENI ELLENÁLLÁS

MÁSODIK TÖRTÉNET ALKU ÉS MEGEGYEZÉS

STRATÉGIAI CÉLKITŰZÉSEK  KÉPZÉSFEJLESZTÉS  STRUKTURAVÁLÁTÁS ÉS KINÁLATBŐVÍTÉS  TARTALMI, DIDAKTIKAI VÁLTOZTATÁSOK  GYAKORLATI KÉPZÉS HATÉKONYSÁGÁNAK NÖVELÉSE  HORIZONTÁLIS ÉS VERTIKÁLIS MOBILIZÁCIÓ

FŐISKOLAI TAPASZTALATOK ÉRTÉKEK MEGŐRZÉSE FEJLESZTÉSI FELADATOK UJ KÉPZÉSI RENDSZER

 DISZCIPLINÁRIS SZAKRA ÉPÜL  EGYSÉGESEN MESTERDIPLOMA  A KÖZOKTATÁS IGÉNYE SZERINT  ALAPKÉPZÉSBEN PEDAGÓGIKUM ÉS MINOR SZAK  ERŐSÖDJÖN A PEDAGÓGIAI GYAKORLAT

HARMADIK TÖRTÉNET ?

? AKKREDITÁCIÓ KRITÉRIUMAI EGYETEM ÉS FŐISKOLA AVAGY FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYRENDSZERBEN EGYETEM ÉS FŐISKOLA EGYETEM ÉS FŐISKOLA

MEGOLDÓDIK-E A STÁTUSZÜGY? FŐISKOLAKÉNT IS KAPHATNAK AKKREDITÁCIÓT MESTERKÉPZÉSRE? TANÁROK ÉS NEM TANÁROK?

TARTALMI ÖSSZETÉTEL NEM AZ EDDIGI 5 ÉV KETTÉVÁGÁSA?! NEM AZ EDDIGI 5 ÉV KETTÉVÁGÁSA?! ÉS NEM IS AZ EDDIGI 4 ÉV ELOSZTÁSA?! GYAKORLATI KÉPZÉS ERŐSÍTÉSE

43§ A MESTERKÉPZÉSRE, A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSRE ÉS A DOKTORI KÉPZÉSRE TÖRTÉNŐ FELVÉTEL TOVÁBBI FELTÉTELEIT A TÖRTÉNŐ FELVÉTEL TOVÁBBI FELTÉTELEIT A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNY HATÁROZHATJA MEG, FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNY HATÁROZHATJA MEG, AZZAL A MEGKÖTÉSSEL, HOGY AZONOS FELVÉTELI AZZAL A MEGKÖTÉSSEL, HOGY AZONOS FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEKET KÖTELES ALKALMAZNI, KÖVETELMÉNYEKET KÖTELES ALKALMAZNI, FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY A JELENTKEZŐ MELY FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY A JELENTKEZŐ MELY FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN SZEREZTE OKLEVELÉT

HOVÁ LETT A SAJTOM?

Tanító és tanárképzés viszonya, hatása egymásra? Gyakorlati képzés színhelye és szerepe? Gyakorlati képzés színhelye és szerepe? Szakvezetők felkészítése? Szakvezetők felkészítése? FELVETÉSEK :