Készítette: Tóth Renáta Anna

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Marketingkommunikáció és PR
Advertisements

Dupláz-e a Jobbik? Mérők Klubja, január 30. Előadó: Závecz Tibor.
A világ legértékesebb márkájaként az Apple 185 milliárd dollárt ér, míg legközelebbi versenytársa, a Samsung a globális lista 30. helyét foglalja el, 21.
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
Pons Danubii EGTC. Rövidítés jelentése: Pons Danubii Korlátolt Felel ő sség ű Európai Területi Együttm ű ködési Csoportosulás.
Metformin bébik I "A gyermeket Tiszteletben kell fogadni
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Diákversenyek 15 éve, a kezdetektől napjainkig Diák Menedzsment Bajnokság, 15. születésnap.
Statisztikák. Foursquare • 2014 Januári adatok forrás: foursquare.com/about • Több mint 45 millió felhasználó • Több mint 5 milliárd check-in • Több mint.
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Társadalmi szemléletformálás – a komplex.
Közösségi hálózatok alkalmazása internet marketingben
Frissdiplomások a munkaerőpiacon - a jövedelmet befolyásoló tényezők
Nyugdíj.
Készítette: Kozák Magdolna. Google  „google”: eredetileg „googol”, ami a matematikában azt a számot fejezi ki, ahol egy 1-es után 100 darab nulla van.
Parajdi István.
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
Metformin bébik 2010 "A baba a háznál az öröm forrása, a béke és a szerelem hírnöke, az ártatlanság nyugvóhelye a földön, az angyalok és az emberek közötti.
Süveges László Tanárom neve: Szabóné Székely Éva
Készítette: Kramarics Izabella Romológiatanár – Tantervfejlesztő tanár Mesterképzés II. évfolyam Oktató:Dr. Hegyi Sándor Kurzus:Digitális tananyagfejlesztés.
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Készítette: Grolyóné Szabó Éva május10.
IAB Hungary Adex április 9.. IAB Adex Az IAB 1996 óta teszi közzé az online reklámköltési adatokat (US) Az IAB Europe 2006-ban indította.
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Sztringek.
GOOGLE 1998 szeptember Ma: az IN-es keresés 75%-a Webes keresés Képkeresés Usenet csoportokban Könyvtárban (hierarchikus katalógus) Egyéb szolgáltatások.
A Szilícium-völgy sikerének titka
Mesés Mesék Élvezd a mesék csodálatos világát!
Amikor nem kell biztosíték: tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, március 21.
Tőkefinanszírozás biztosíték nélkül Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, május 15.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Székesfehérvár, január 30. Tőkefinanszírozás.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Szombathely, április 10. Tőkefinanszírozás.
Tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Kecskemét, november 28.
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
Forrás: MTI Dúsgazdagok közösségi oldalai Dátum: április 21. "A közösségi média az egyetlen.
Orvosoktatás Betegedukáció Egészségügyi kutatások, adatok közzététele Egészségügyi programok szervezése, támogatása Részvétel szakmai szervezetek munkájában.
Közösségi oldalak használata
GKI Zrt., Öngólok után – kell egy gazdaságpolitika Szeged, október 1. Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, május 15. Tőkefinanszírozás.
Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált.
RFV – rövid cégtörténet Cégalapítás júniusában Tőzsdeképes Cégek Klubja tagság 2005 szeptemberétől (még Kft.-ként) Pályázat tőzsdei bevezetésre 2005-ben.
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium stratégiája a látássérült személyek rehabilitációs központjainak további támogatására és fejlesztésére Kemény Péter.
Kereskedelmi jog I. VII. Előadás Egyes társasági formák Az egyesülés.
A diákat készítette: Matthew Will
JEREMIE Programok módosulásai
A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara
IWiW – második hullám Simó György T-Online Magyarország Zrt, vezérigazgató.
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
A platform nem létezik Game engine portolás mobilról webre.
Lakossági fórum 46. sz. főút km szelvényben lévő endrődi Hármas – Körös híd átépítési munkái február 19.
Lakossági fórum 41. sz. főút km szelvényében lévő, Vásárosnamény II. Rákóczi Ferenc Tisza-híd és a csatlakozó ártéri szakaszok felújítása 2009.
PéPéeS 3 férfi ül egy bárban és a feleségeiknek vett születésnapi ajándékokról beszélgetnek. Azt mondja az első: olyan ajándékot vettem.
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
SiteTalk Statisztikák Frissítve: július 19..
Justin Bieber.
Öngyilkosság és időjárás összefüggése Magyarországon
NIIFI Networkshop március 31. – április 2.PTE Egyetemi Könyvtár Adatbázisba kerülnek a magyar szakfolyóiratok cikkeinek hivatkozásai Szalai László,
Facebook A facebook amerikai alapitasu ismeretsegi haloyat,amely februar 4.-en kezdte mukodeset. Eredeti neve a THEFACEBOOK Volt.
SoundCloud.
Merényi Ádám Takács Attila
iPhone Készítette: Egri Dóra
Miért a facebook-ot válasszuk kampány felületnek?  2011 júliusától decemberig fő, ezzel elérve a felhasználót  40. hely a világon.
 Az Instagram egy közösségi oldal, amely okostelefonon történő fényképek és rövid videók megosztásán alapul. A felhasználók fényképeket és videókat készítenek,
Google Scholar Wolfram Alpha Scirus Készítette: Varga Ádám.
A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle.
Közösségi hálózatok Rigó Adél  Webes alkalmazások  Kapcsolatteremtés: személyes ismerősök/hasonló érdeklődésű ismeretlenek  Áttekinthető.
Politika a hipermédiában – web kettes techno-forradalmak
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
Előadás másolata:

Készítette: Tóth Renáta Anna Tumblr & Twitter Készítette: Tóth Renáta Anna

Tumblr David Karp Marco Arment David Karp és Marco Arment, két vezető fejlesztő 2007-ben alapította meg a Tumblrt. 75 000 blogger rögtön átállt erre a felületre, és a szolgáltatást rövidesen már 3 millió felhasználó vette igénybe. 2009-ben kiadták a Tumblr iPhone-os alkalmazását, melyet Jeff Rock és Garrett Ross fejlesztett (Tumblerette). 2010-től már BlackBerry okostelefonról is használható. David Karp Marco Arment

Cégadatok Típus: magán tulajdonú részvénytársaság Alapítva: 2007 Székhely: New York, USA Vezetők: David Karp (Alapító, vezérigazgató), John Maloney (elnök) Iparág: ismeretségi hálózat, mikroblog Alkalmazottak száma: 172 Nettó jövedelem: 13 millió (2012)

Pénzügyi háttér A Tumblrt eredetileg Karp megtakarításaiból finanszírozták. Ő eredetileg az UrbanBay programtanácsadója volt. Ezen kívül többek között az Union Square Ventures, a Spark Capital, a Martin Varsavsky, John Borthwick (Betaworks), és Sequoia Capital is fektetett bele forró tőkét. A Tumblr két vezető befektetője ugyanaz, mint annak idején a Twitteré volt: John Maloney, az UrbanBay alapítója és felesége, Susan Maloney.

Elterjedése 2007 január: az első blog létrehozása. 2009 májusában már 1 millió blog létezett. 2011-ben érték el a 10 billió bejegyzést. 2011 októberében elkészült Barack Obama blogja. 2012 áprilisában csatlakozott a 100. alkalmazott a céghez. 2013 január: Chris Hadfield elküldi az első bejegyzést az űrből. 2013-ban a „tumblr” szó gyakrabban keresett a „blog” szónál a Google keresőjében. 2013. április 13-án már több, mint 102,6 millió blog, és több, mint 44,6 billió bejegyzés létezett a Tumblr-ön, és naponta 76,5 millió bejegyzést hoznak létre.

Miről szól? Egy mikroblogok írására alkalmas felület, melyeken szövegeket, fényképeket, videókat, linkeket, idézeteket és hangfelvételeket lehet megosztani egy rövid blogon keresztül. A felhasználók követhetik egy másik felhasználó blogját, vagy akár sajátot is szerkeszthetnek. A blogok 2 jól elkülöníthető csoportja: Hipszter blogok Fandom blogok

Twitter A Twitter kutatási és fejlesztési projektként indult az Odeonál, amelyet Noah Glass és Jack Dorsey alapított, majd 2006 márciusában debütált. A Twitter csapata nyerte meg a 2007-es South by Southwest (SXSW) Web díját, blog kategóriában. A Twitter hihetetlen népszerűsége annak is köszönhető, hogy a fejlesztők idejében elérhetővé tették a Twitter API- ját (alkalmazásprogramozási interfész). Rengeteg új fejlesztés és mash-up jelent meg a felhasználók igényeinek megfelelően. (pl. a magyarul írókra szűrő, bár mára már megszűnt Turulcsirip)

Cégadatok Típus: magán tulajdonú részvénytársaság Alapítás: 2006. július 13. Alapító: Obvious, LLC Székhely: San Francisco, California,USA Alapítók: Jack Dorsey, Noah Glass, Evan Williams, Biz Stone Iparág: ismeretségi hálózat, mikroblog Nettó jövedelem: US $140 millió (2010) Alkalmazottak száma: 900+ (2012) Felhasználók: 200 millió (2013 február)

Pénzügyi háttér A Twitter több, mint 57 millió dollár kockázati tőkét vett fel a finanszírozásra, de a pontos szám nem ismert. Az első (A) finanszírozási fordulóban felvett összegről csak pletykák születtek, valahol 1 és 5 millió dollár között. A második (B) fordulóban ez már 22 millió volt 2008- ban, és a harmadik (C) fordulóban, 2009-ben pedig 35 millió dollár. Ezeket az Institutional Venture Partners-től és a  Benchmark Capital-tól szerezte, valamint egy meg nem nevezett harmadik tagtól. A Twitter befektetői: Union Square Ventures, Digital Garage, Spark Capital, and Bezos Expeditions

Elterjedése A cég már a kezdetektől rohamos növekedésnek indult. 2010 júniusában már naponta 65 millió bejegyzést küldtek el, másodpercenként kb. 750-et. Alig egy évvel később már 140 millió bejegyzés született naponta. 2012 márciusában ünnepelte a Twitter a 6. születésnapját, mikor bejelentették, hogy a felhasználók száma elérte a 140 milliót, a napi tweet-ek száma pedig a 340 milliót. 2012 decemberében az aktív felhasználók száma meghaladta a 200 milliót. (2011 szeptemberében még „csak” 100 millió regisztrált tag volt) Jelenleg a legtöbb követővel Justin Bieber rendelkezik (35 millió).

Mi a különbség a kettő között? Tumblr Twitter Csak angol nyelven érhető el Minimális kor a csatlakozáshoz: 13 A bejegyzések hossza nem korlátolt Teljesen személyre szabható külső Kevesebb keresőfunkció „Sorba állíthatunk” bejegyzéseket Több nyelven is elérhető Nincs korhatár Nincs privát üzenetküldés Egy bejegyzés max. 140 karakterből állhat Csak bizonyos részek személyre szabhatók (háttér, avatar) Sokfajta szűrő a keresésekhez (név, kor stb.)