Elektromos eszközök a háztartásban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit tehetünk mi magunk a fenntartható fejlődés érdekében
Advertisements

Mi a CO2 lábnyom? Az CO2 lábnyom az ökológiai lábnyom részeként egy személy, szervezet, termék vagy rendezvény üvegházhatású gáz kibocsátását jelenti.
Az Energiatakarékos megoldások Beke Adrián Felkészitő t.: Spek Krisztina Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola Slovenská ul.52, Kolárovo.
© GfK 2013 | Fogyasztói Bizalom Index | III. negyedév1 Fogyasztói Bizalom Index III. negyedév szeptember.
A téglaépületek energiahatékonysága Előadó: Kató Aladár MATÉSZ elnök TONDACH Magyarország Zrt. - vezérigazgató március 04.
G M P Dr. Hetényi László.
Megújuló energiaforrások Napenergia hasznosítása
Modern technológiák az energiagazdálkodásban - Okos hálózatok, okos mérés Haddad Richárd Energetikai Szakkollégium Budapest március 24.
Energetikai gazdaságtan
KLENEN, Werle Rita Topten Egy nemzetközi projekt az energiahatékony termékekért KLENEN Mátraháza március 8. – 9. Werle Rita Topten International.
Kereskedelem Szakmacsoport
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
TÉNYEK, TÉVHITEK A KOMPAKT FÉNYCSÖVEKRŐL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Nagy János MEE VTT Bittera Miklós OSRAM kft.
A TANÁCSADÓ SZEREPE az EU műszaki jogi szabályozásának vállalati alkalmazásában CE jelölés és társai – a.
Elektromágneses terek, ártó-káros sugárzások az ember környezetében
Folyók, Hol-tenger és érdekességek
Készítette: Éles Balázs
Klímaváltozás – fenntarthatóság - energiatermelés
A sokezer éves birodalom kihívásai az új évezredben Kína népességének jövője a növekedés és a környezeti tudatosság tükrében május 11.
Makroökonómia Feladatmegoldás.
Energiahálózatok és együttműködő rendszerek
Nukleáris energia. ► A nukleáris energia az utóbbi két évtizedben reménytelenül kiment a divatból. ► A biztonsági kételyek megingatták a lakosság támogatását,
Informatikai alapismeretek
Világunk egyik globális környezeti problémája a levegőszennyezésből adódó üvegházhatás és felmelegedés. A személygépkocsikból áradó gázok is felelősek.
Megújuló energiák Készítette: Simon Zalán 7. b
A magyar gazdaság Dr. Veres János pénzügyminiszter október 13.
© 2007 GKIeNET Kft. A környezettudatosság és informatika Lőrincz Vilmos.
Energia és takarékosság a háztartásban
Stratégia, előrejelzések az Electrolux csoportnál
A villamos jel analízis módszer alkalmazása forgó gépek energetikai és diagnosztikai vizsgálata céljából Gyökér Gyula okl. vill. mérnök.
Lorem ipsum. KEOP-OS ENERGETIKAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Horváth Péter július 11. Fórum - Hosszúhetény.
1 A LIBERALIZÁLT ENERGIAPIAC HATÁSA A GAZDASÁG FEJLŐDÉSÉRE Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Hatvani György helyettes államtitkár.
T ALÁLKOZÁS A FIZIKÁVAL A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba kérdezést. (Albert Einstein) Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel,
A napelemes (PV) hálózatra termelő villamos erőművek helyzete a világban, és Magyarországon.
Elektronikus eszközök a háztartásban
Fertőtlenítés sterilizálás
A ROM és a BIOS Készítette: Tóth Dominik. A ROM A ROM (Read Only Memory) egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható memória. Fizikailag az.
Környezet- és egészségvédelem a mindennapjainkban
Az energiahatékonyság a legolcsóbb energiaforrás Budapest, november.
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
A háztartások nagyobb szennyezők az iparnál A háztartások szennyezőanyag-kibocsátása már nagyobb, mint az iparé - állapították meg kutatók. A prágai Károly.
1 „ Beszéljünk végre világosan az energetikáról” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Energetika Október 2.
Mit tehetsz a leküzdéséért? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
Globális változások-környezeti hatások és válaszok
A kelet-közép európai villamos energia átviteli hálózatok értékelése közgazdasági modellezésen alapuló költség-haszon elemzéssel Mezősi András – Szabó.
AZ ELKÖVETKEZŐ ÉVEK LEGFONTOSABB TRENDJEI: Hagyományos TV helyett - streaming, - intelligens gépek és polgárok - városok - gondolatátvitel.
Elosztott paraméterű hálózatok
Energiahatékonysággal a költségcsökkentés és a minőségi üzletvitel érdekében.
Energiahatékonysággal a költségcsökkentés és
Energiahatékony épületgépész rendszerek, rendszerelemek és alkalmazásuk Az EU energiahatékonysági rendeletének hatása a hazai gázkészülékek installációs.
Villamosenergia-piacok Marossy Zita/Barna Mátyás február 27.
Egészségügyi intézményekben végzett energia hatékonysági beruházások
Összefoglaló kérdések. Milyen energiája van a repülő labdának? A kifeszített íjnak? Az elektromos villanytűzhelynek? A forró víznek?
Fényforrások környezetvédelmi értékelése életciklus-elemzés
MEEI Kft. member of TÜV Rheinland Group 1 Megújuló energiaforrással működő készülékek vizsgálata A hőszivattyútól a tüzelőanyag-celláig. A megbízható napkollektor.
Dr. Fülöp Zsuzsanna szóvivő, osztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Békéscsaba, szeptember 10. Változások, célkitűzések,tervek - a fogyasztóvédelem.
NAPELEM MINT ALTERNATÍV ENERGIAFORRÁS. MIRE VALÓ A NAPELEM? Hiedelem = melegvíz termelés Valódi alkalmazás = elektromos áram termelés Felhasználás: közvetett,
Épületautomatika helye a hatékony energia-felhasználásban.
Regionális termékek az élelmiszer-kiskereskedelemben Szente Viktória és Szűcs Andrea Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Marketing és Kereskedelem.
Baross Gábor Program – EM_ITN3_07 NAVENTER (Földcímke) NAVENTER
A környezettudatos műszerek
„Vegyünk egy nagy levegőt”
GÉP - MUNKA – ENERGIA - TELJESÍTMÉNY
Hősök Hétköznapi hősök.
Bogos Csaba GAZEK Safety Expert Ügyvezető - Tulajdonos
Az ellenállás Ohm törvénye
Vállalati felelősségvállalás
Elektromos kéziszerszámok, kisgépek érintésvédelmi ellenőrzése
Vállalati felelősségvállalás
Energiahatékony LED fényforrások
Előadás másolata:

Elektromos eszközök a háztartásban

Tartalom Hogyan takarékoskodjunk? Környezetvédelem Környezetbarát termékek Négy év alatt megtérülhet az új hűtőgép Gigawatt-nyelő vacko

Hogyan takarékoskodjunk? Vásárlás Hosszú távú befektetés Energiahatékonyság ellenőrzése Energiacímke Hűtőkészülékek: kb. 30% az összfelhasználásból

Az energiacímke

Energiaosztályok

Energiacímke köteles termékek Mosógépek, szárítógépek, kombinált mosó-szárítógépek Mosogatógépek Hűtők, fagyasztók, kombinált hűtő-fagyasztógépek Légkondícionálók Villamos sütők Fényforrások

Környezetvédelem Helyes termékválasztás: Költségtakarékosság Környezeti terhek csökkenése

A CE jelölés Communauté Européenne A fogyasztó egészségét és testi épségét védi Alkalmazását a törvény írja elő Európai Gazdasági Térségben a termék útlevele Különleges veszélyességű termékeket le kell vizsgáltatni (4 számjegyű kód)

Nem a húszéveseké a világ A magyarországi energiaszükséglet 40%-t a háztartásokban használják fel Egy mai A+ energiaosztályú készülék egy 20 évvel ezelőtt gyártott, azonos paraméterű gép energia-fogyasztásának körülbelül 30-35 százalékával működik Egy 10 évvel ezelőtt gyártott gép esetében pedig, mintegy 47 százalékával A magyarországi éves eladásnak körülbelül 71 százaléka A energiaosztályú készülék és mindössze 7,1 százaléka A+ osztályú

Gigawatt-nyelő vackok A háztartási elektromos készülékek energiafogyasztása 2030-ra a jelenlegi háromszorosára növekszik Az iszonyatos energiafogyasztás nem elhanyagolható hányadáért a vackok a felelősek Egy másik jelenség az "égve hagyom"