Vállalkozási ismeretek

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs vezérigazgató-helyettes Budapest, június 15.
Advertisements

A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
Balatonalmádi március 08.. Új Széchenyi Hitel Program Pályázati dokumentációt figyelni.
V.: Gazdaságélénkítési eszközök az MKB Bank finanszírozási gyakorlatában.
ÚMFT-s gazdaságfejlesztési támogatási lehetőségek vállalkozások részére Mészáros Gábor, vezető tanácsadó Szeghalom, április 8.
JEREMIE Program Magyarországon
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs üzleti vezérigazgató-helyettes Budapest, augusztus 29.
KRISÁN LÁSZLÓ vezérigazgató. A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: • 1,2 millió.
Hitelbírálat a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél
V.: Újra előtérben a fejlesztési lehetőségek.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Kis- és középvállalkozások finanszírozását segítő támogatott programok
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
A hitelgarancia szerepe a vállalkozások forrásbevonásában Király Zsolt marketing igazgató Hitelgarancia Zrt február 2.
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
A projektek megvalósítása I.
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Nagyváradi Alíz, TEÜ, PVEI Partneri szeminárium magyar partnerek részére Budapest,
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés garanciája.
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
Sok kicsi sokra megy? A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: 1,2 millió bejegyzett.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
A KA-VOSZ Zrt. koordinál a Program lebonyolításában résztvevő szervezetek között, a folyamatot elektronikus adatforgalom segíti A hiteltermékek illetve.
A KISOSZ tagsága és a pénzügyi szolgáltatások Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége KISOSZ.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Hitelek, akár évi 4,5 %-ért, az Új Széchenyi Hitel Program keretében
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Kis és középvállalkozások helyzete és kilátásai Békéscsaba, május 16. Varga Gyula vezető-főtanácsos Nemzetgazdasági Minisztérium.
Akad még lehetőség! – Vállalati pályázatok uniós forrásból Gáspár Bence, főosztályvezető Budapest, június 17.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
JEREMIE Programok módosulásai
1 Kezességvállalás - egy hatékony eszköz a mikrovállalkozások fejlődéséhez Király Zsolt értékesítési és marketing igazgató Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
TÁMOP TÁMOGATÁS FOLYÓSÍTÁSA, PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS.
Vállalkozási ismeretek
Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „A siker kulcsa: a KAMARA” Vállalkozói Fórum április 29.
Válságkezelés és Pályázati lehetőségek az Észak- Magyarországi Régióban.
A Zempléni Regionális Vállalkozói Központ
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
4. Tétel A kereskedelmi bankok mérlegen kívüli bankszolgáltatásai, a kereskedelemfinanszírozás (bankgarancia, elfogadványhitel, akkreditív)! A bankgaranciák.
HEVES MEGYEI VÁLLALKOZÁS- és TERÜLETFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY Mikrohitel Programok Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány Vállalkozói.
Az 53 éves Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Köszönti a Fórum résztvevőit Május 31.
Vállalkozói mikrohitelek
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató. A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: 1,2 millió.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Dr. Terták Elemér vezérigazgató Budapest, május 12.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

Vállalkozási ismeretek Bartos Nóra Szolnok, 2009.03.31.

Az előadás felépítése Új Magyarország Mikrohitel bemutatása A hitelhez jutás feltételei A hitelhez jutás folyamata UNIO Garancia Szövetkezet Története Szolgáltatások

Beruházási mikrohitel Szerződő fél 500.000 Ft – 10.000.000 Ft Futamidő: 1-10 év Kamat: évi 6,5%-jegybanki alapkamat % Önerő: min. 20% Tőketörlesztés türelmi ideje: max. 24 hónap Biztosíték

Forgóeszköz-finanszírozási mikrohitel Szerződő fél 500.000 Ft – 6.000.000 Ft Futamidő: 1-3 év Kamat: évi 6,5%-jegybanki alapkamat % Önerő: nem szükséges Tőketörlesztés türelmi ideje: max. 2 hónap Biztosíték

Forgóeszközhitel korlátozott felhasználhatóság … a JEREMIE Program keretében az ERFA- ból nyújtott támogatások a kedvezményezettek forgóeszköz beszerzéseire, illetve egyéb működési költségeinek finanszírozására kizárólag abban az esetben használhatók fel, amennyiben azok új gazdasági tevékenység elindításához, tevékenységbővítéshez, illetve beruházáshoz kapcsolódnak

Támogatásból kizárt felhasználások Visszaigényelhető áfa finanszírozása Hitelintézettel szemben fennálló kötelezettség finanszírozása Szokásos működési költségek fedezése Exporttal kapcsolatos tevékenység támogatása (EK szerződés 1. számú melléklet)

A hitelhez jutás folyamata 1. Érdeklődés 2. A hiteligénylés benyújtása 3. A hiteligénylés bírálata 4. Szerződéskötés 5. Jelzálogjog bejegyzés 6. Biztosításengedményezés 7. Felhatalmazó levél záradékoltatása

A hitelhez jutás folyamata 8. Folyósítás 9. Elszámolás 10. Törlesztés 11. Egyéb kötelezettség

UNIO Garancia Szövetkezet Alapítók Gazdasági Minisztérium Magyar Iparszövetség KISOSZ IPOSZ ÁFEOSZ Kezdeményezés célja: elősegítse a hazai családi jellegű és közepes méretű kkv-k hitelfelvételét

AZ UNIO Garancia Szövetkezet szolgáltatásai 1. Pályázati biztosítékok 2. Közvetlen hitelgarancia 3. Viszontgarancia

Pályázati kezességvállalás Nemzeti Fejlesztési Tervhez és Új Magyarország Fejlesztési Tervhez kapcsolódó pályázatok pl. HEFOP, TÁMOP, GVOP, GOP Hazai forrású pályázati támogatások pl. OFA, MPA

Pályázati kezességvállalás A készfizető kezességvállalással a Szövetkezet kötelezi magát arra, hogy amennyiben a támogatottnak a pályázaton elnyert támogatás nem szabályszerű felhasználása miatt visszafizetési kötelezettsége keletkezik, akkor a vállalt mértékig, a Szövetkezet maga fog a támogatott helyett a kedvezményezettnek teljesíteni

A kérelem benyújtása, döntési folyamat Belépési kérelem Mellékletek: Érdek-képviseleti ajánlás Elmúlt évi mérleg, eredménykimutatás Aláírási címpéldány A pályázati támogatásra vonatkozó szerződés, vagy hivatalos értesítő Inkasszós nyilatkozat

Szerződéskötés Garanciadíj, részjegy befizetését követően Kezességvállalási szerződés Kezesi kötelezvény www.uniogsz.hu

Köszönöm a figyelmet!