Állások (Dachi).

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HÁROMSZÖGEK NEVEZETES VONALAI ÉS KÖREI
Advertisements

Síkmértani szerkesztések
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Hogy hajtogassunk papírrepcsit? Összeállította: Bözöri Imre április. 3.
A Marfan szindróma szövődményeként kialakuló gerincferdülés esetén, illetve annak megelőzése érdekében alkalmazható gerinctorna.
Futómű beállítás.
GYŰRŰ ALAPELEMEK OKTATÁSA
1. szabály: A játéktér Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2013/14.
2006. február 3. Telefonos feladat Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei A szárak szöge Mekkorák a háromszög szögei ?
Alakja, mozgási és ezek következményei
József Attila: Téli éjszaka
Egyiptomi Teremtéstörténet
Hogyan adjuk be a tablettát a cicának?. Vedd fel a cicát és fektesd a bal karodra, mintha kisbabát dajkálnál. A jobb mutató- és hüvelykujjaddal gyengéden.
Ütések (Tsuki). Ezt a pps-t els ő sorban kezd ő karate-soknak ajánlom, akik már tanulták ezeket a technikákat. Emlékeztet ő nek, segítségnek vagy vizsgára.
A lúdtalp (pes planus).
Itt csak és kizárólag profi, sokat edzett és gyakorolt mozdulatok jelennek, meg melyeket kíváló harcosaink mutatnak be. Ezeket a mozdulatokat csak sok-sok.
Hegyesszögek szögfüggvényei
Térelemek Kőszegi Irén KÁROLYI MIHÁLY FŐVÁROSI GYAKORLÓ KÉTTANNYELVŰ KÖZGAZDASÁGISZAKKÖZÉPISKOLA
Párhuzamos egyenesek szerkesztése
Háromszögek szerkesztése 2.
Háromszögek szerkesztése 3.
Funkcionális anatómia 2.
3. Vetületi ábrázolások számítási eljárásai
A háromszögek nevezetes vonalai
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyszabályoknak megfelelően természetes és mesterséges borításon is lehet mérkőzéseket.
Tibai Eszter Indíts el új munkatársat! A képek származási helye: internet és saját.
Húshasznosítású tehenek küllemi bírálata (francia rendszer)
Emelés fejállásba és kézállásba kísérletek
A Helytelen Testtartás
1. Stabil de rugalmas alap
Történeti érdekességek
3. Vetületi ábrázolások számítási eljárásai
Háromszög nevezetes vonalai, körei
Az emberi agy és a szem.
Pillangó.
A háromszög Torricelli-pontja
1. feladat Egy 16 m oldalú szabályos háromszög alakú füves rét kerületén valamely csúcsból kiindulva méterenként elültettünk egy répát. Aztán kikötöttük.
Végtagok CT vizsgálatai
1. SZINT: Kidolgozatlan, differenciálatlan ábra
A jövő lakóháza Szárföld.
Ültetési rend Jelzések:
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS.
Hozzád emelem lelkemet, Uram, 
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
3. Vetületi ábrázolások számítási eljárásai
Hídtartókra ható szélerők meghatározása numerikus szimulációval Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Áramlástan Tanszék február.
PVC ablak beépítés.
MUNKA- ÉS TŰZVÉDELEMI JELEK ÉS JELZÉSEK
Fogalom Kérdezz! Felelek.
Az inverzió Adott egy O középpontú, r sugarú kör, ez az inverzió alapköre Az O pont az inverzió pólusa Az r2 érték az inverzió hatványa Az O ponthoz.
A helyes ülés, az ülés típusai és hibái
ROM GYAKORLATOK Testrész Izület típusa A mozgás típusa
HIPERKOCKA.
HASÁBOK FELOSZTÁSA.
Algebrai kifejezések Nem tudod? SEGÍTEK!.
ALAKZATOK TRANSZFORMÁCIÓJA ÚJ KÉPSÍKOK BEVEZETÉSÉVEL
Jó játék a mozgás !.
„Három a Károly” Félmaraton egyéni A tavalyról már ismert három szakaszos váltóverseny útvonalát kiegészítettem egy 5,05 km-es oda-vissza szakasszal.
A háromszög nevezetes vonalai
Padlófűtés előnyei 1. Padlófűtés rendszer energiatakarékosabb a radiátorral szemben, mivel a padlófűtés esetén hatékonyabban adja át a fűtésrendszer csöve.
Gimnasztika – alapforma elnevezések
2.Elnevezés 3.Fő- mellék VT 4.Irányok 5.VT képekben 6.Ábrák 7.Hálózat
TRIGONOMETRIA.
Gyakorlati ismeretek kezdőknek
Karhelyzetek, karmozgások
Gyakorlat.
2.Elnevezés 3.Fő- mellék VT 4.Irányok 5.VT képekben 6.Ábrák 7.Hálózat
230.
Előadás másolata:

Állások (Dachi)

Figyelem! Ezt a pps-t első sorban kezdő karate-soknak ajánlom, akik már tanulták ezeket a technikákat. Emlékeztetőnek, segítségnek vagy vizsgára felkészülésben segítségnek készültek ezek az anyagok (semmiképpen sem oktatóanyagnak azok számára, akik nem tanulnak karatezni)!

Heiko dachi

Párhuzamos, egy váll széles állás. A lábfejek egyenesen előre néznek. Elölről Párhuzamos, egy váll széles állás. A lábfejek egyenesen előre néznek.

Párhuzamos, egy váll széles állás. A lábfejek egyenesen előre néznek. Oldalról Párhuzamos, egy váll széles állás. A lábfejek egyenesen előre néznek.

Párhuzamos, egy váll széles állás. A lábfejek egyenesen előre néznek. Hátulról Párhuzamos, egy váll széles állás. A lábfejek egyenesen előre néznek.

Musubi dachi

A sarkak összezárva, a lábfejek 45°-ban kifelé néznek. Elölről A sarkak összezárva, a lábfejek 45°-ban kifelé néznek.

A sarkak összezárva, a lábfejek 45°-ban kifelé néznek. Oldalról A sarkak összezárva, a lábfejek 45°-ban kifelé néznek.

A sarkak összezárva, a lábfejek 45°-ban kifelé néznek. Hátulról A sarkak összezárva, a lábfejek 45°-ban kifelé néznek.

Shiko dachi

Elölről Másfél váll széles állás, az alsó lábszárak merőlegesek a talajjal. A lábfejek 45°-ban kifelé néznek. Az állásba mélyen beleülünk. A térdek előrenyomva a lábujjak fölé.

Oldalról Másfél váll széles állás, az alsó lábszárak merőlegesek a talajjal. A lábfejek 45°-ban kifelé néznek. Az állásba mélyen beleülünk. A térdek előrenyomva a lábujjak fölé.

Hátulról Másfél váll széles állás, az alsó lábszárak merőlegesek a talajjal. A lábfejek 45°-ban kifelé néznek. Az állásba mélyen beleülünk. A térdek előrenyomva a lábujjak fölé.

Zenkutsu dachi

előrenyomva a lábujjak fölé. Elölről Két váll hosszú, és egy váll széles állás. A hátsó láb kinyújtva, az első behajlítva. A hátsó lábfej 45°-ban kifelé néz, az első lábfej egyenesen előre. Az első térd előrenyomva a lábujjak fölé.

előrenyomva a lábujjak fölé. Elölről (45°-ból) Két váll hosszú, és egy váll széles állás. A hátsó láb kinyújtva, az első behajlítva. A hátsó lábfej 45°-ban kifelé néz, az első lábfej egyenesen előre. Az első térd előrenyomva a lábujjak fölé.

előrenyomva a lábujjak fölé. Oldalról Két váll hosszú, és egy váll széles állás. A hátsó láb kinyújtva, az első behajlítva. A hátsó lábfej 45°-ban kifelé néz, az első lábfej egyenesen előre. Az első térd előrenyomva a lábujjak fölé.

előrenyomva a lábujjak fölé. Hátulról Két váll hosszú, és egy váll széles állás. A hátsó láb kinyújtva, az első behajlítva. A hátsó lábfej 45°-ban kifelé néz, az első lábfej egyenesen előre. Az első térd előrenyomva a lábujjak fölé.

előrenyomva a lábujjak fölé. Oldalról Két váll hosszú, és egy váll széles állás. A hátsó láb kinyújtva, az első behajlítva. A hátsó lábfej 45°-ban kifelé néz, az első lábfej egyenesen előre. Az első térd előrenyomva a lábujjak fölé.

Sanchin dachi

Elölről „Háromszög” állás, egy váll széles. A hossza: két lábfej, azaz a hátsó lábfej lábujjai összeérnek az első lábfej sarkával, ha oldalról nézzük az állást. A hátsó lábfej egyenesen előre néz, a első pedig 45°-ban befelé. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

Oldalról „Háromszög” állás, egy váll széles. A hossza: két lábfej, azaz a hátsó lábfej lábujjai összeérnek az első lábfej sarkával, ha oldalról nézzük az állást. A hátsó lábfej egyenesen előre néz, a első pedig 45°-ban befelé. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

Hátulról „Háromszög” állás, egy váll széles. A hossza: két lábfej, azaz a hátsó lábfej lábujjai összeérnek az első lábfej sarkával, ha oldalról nézzük az állást. A hátsó lábfej egyenesen előre néz, a első pedig 45°-ban befelé. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

Oldalról „Háromszög” állás, egy váll széles. A hossza: két lábfej, azaz a hátsó lábfej lábujjai összeérnek az első lábfej sarkával, ha oldalról nézzük az állást. A hátsó lábfej egyenesen előre néz, a első pedig 45°-ban befelé. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

Nekoashi dachi

Oldalról Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejjel „koshi”-ra, azaz a lábujjak mögötti talppárnára állunk. Ezután „beleülünk” az állásba, mintha bárszéken ülnénk. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

A térdek enyhén befelé rogyasztva. Oldalról Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejjel „koshi”-ra, azaz a lábujjak mögötti talppárnára állunk. Ezután „beleülünk” az állásba, mintha bárszéken ülnénk. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

Elölről Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejjel „koshi”-ra, azaz a lábujjak mögötti talppárnára állunk. Ezután „beleülünk” az állásba, mintha bárszéken ülnénk. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

Hátulról Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejjel „koshi”-ra, azaz a lábujjak mögötti talppárnára állunk. Ezután „beleülünk” az állásba, mintha bárszéken ülnénk. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

Renoji dachi

Elölről Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejet helyben hagyjuk.

Oldalról Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejet helyben hagyjuk.

Hátulról Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejet helyben hagyjuk.

Oldalról Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejet helyben hagyjuk.

Heisoku dachi

Elölről Párhuzamos állás, a lábfejek összezárva. A lábfejek egyenesen előre néznek.

Oldalról Párhuzamos állás, a lábfejek összezárva. A lábfejek egyenesen előre néznek.

Hátulról Párhuzamos állás, a lábfejek összezárva. A lábfejek egyenesen előre néznek.

Vége http://goju-k.web.elte.hu