AZ EGRI CSALÁDSEGÍTŐ INTÉZET MÓDSZERTANI GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT MUNKATERVÉNEK BEMUTATÁSA Készítette: Pappné Kormos Zsuzsanna.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 A felkereső ifjúsági munka gyűjtőfogalom, amely mindazon megközelítéseket magában foglalja, amelyek során az ifjúságsegítők, a fiatalokkal foglalkozók.
Advertisements

Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
TÁJÉKOZTATÁS A SZAKMAI VIZSGARENDSZEREK KUTATÁSÁRÓL Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék Az FKA-KT 4/2006. sz. téma, Megvalósíthatósági.
Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Szolnoki Kirendeltség és Szolgáltató Központ Szolgáltató Centrum  augusztus 21. óta működik  az Észak-alföldi.
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP
A A helyi kommunikációval foglalkozók képzése A MÚOSZ évtizedes tapasztalatai a helyi médiumok szerkesztőinek képzésében.
Az iskolai szociálismunka
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Dokumentációs, nyilvántartási és információáramlási rendszer Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei.
A Helyi LEADER Akciócsoportok szerepe a vidék turizmusában
Budapest, március 5. Az MNVH és a NAKVI szerepe az IKSZT program lebonyolításában Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
1 EMDOR KFT Integrációs Pedagógiai Rendszer Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2008/2009.
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
TÁMOP A „Lépéshátrány nélkül” hasznosítható végzettség megszerzésének támogatása c. pályázat
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2013/2014-es tanévben
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
HEVES MEGYEI GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLTATÁSOK FELMÉRÉS CÉLJA, MÓDJA  Átfogó kép-működésről, problémákról  Igényekre reagáló, célirányos módszertani.
Velünk egy jobb világért! II. Országos Módszertani Konferencia Beszámoló az elmúlt 1 év Munkájáról.
„ MEGYÉN INNEN… MEGYÉN TÚL…” A szakfelügyelet és a megyei intézmények együttműködése tapasztalatainak összegzése. KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS ORSZÁGOS.
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Az ÚMVP intézményrendszere
Az eseményszervezés formái, eszközei
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
 Tehetségsegítő Tanács:  A Tehetségsegítő Tanács helyi vagy térségi kezdeményezésre létrejött szerveződés, amely a tehetségek felkutatását, fejlesztését.
Pikó Zsuzsanna, NIOK Alapítvány.  A TÁMOP es pályázatok c) komponensének megismertetése civil szervezetekkel országszerte  Gyakorlati segítség.
SZAKMAI PROGRAM január – június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE.
Műhelyvezetők, tanácsadók szakmai napja Csizmazia Sándorné Szakmai vezető Pécs, nov. 10.
AZ ÚJ FELSŐOKTATÁSI TÖRVÉNY - MINŐSÉGFEJLESZTÉS, MINŐSÉGHITELESÍTÉS.
Tagszervezeti munka erősítése
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Brettner Zsuzsanna PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.

II. Kerületi Védőnői Szolgálat gyermekvédelmi tevékenysége
1 EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT K-21 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROJEKT A projekt eredményeinek bevezetéséért felelős csoport bemutatkozása.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
AZ ÚJ TÍPUSÚ SZAKTANÁCSADÁS Szabó Klára január 28.
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Minősített szociális továbbképzés szakmai monitoringja Bagdy Emőke Szakmai Konferencia Salgótarján december 16.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
Heves Megyei Pedagógiai Intézet 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló év Bognár Lászlóné tagozatvezető.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Járási jelzőrendszeri tanácsadó feladatai és tapasztalatai 2016
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
TÁMOP kiemelt projekt A „Központi szociális információs fejlesztések” c. kiemelt projekt bemutatása Vincze Viktória Budapest, december 18.
Tagszervezeti munka erősítése
Előadás másolata:

AZ EGRI CSALÁDSEGÍTŐ INTÉZET MÓDSZERTANI GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT MUNKATERVÉNEK BEMUTATÁSA Készítette: Pappné Kormos Zsuzsanna

Módszertani Gyermekjóléti Központként célunk a megyében működő gyermekjóléti szolgálatok részére történő szakmai segítségnyújtás annak érdekében, hogy munkájukat hatékonyabban végezhessék. Ennek érdekében törekszünk: a nyitott kommunikációra (szolgálatokkal,társintézményekkel,önkormányzatokkal, egyéb szervezetekkel).

A MÓDSZERTANI GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT MUNKATÁRSAI: Vezető: Fejes Attila Módszertani feladatai:        - a Központ módszertani munkájának szervezése - az éves munkaterv és beszámoló elkészítése - a megfelelő információáramlás biztosítása - kapcsolattartás

Módszertani szaktanácsadók : Perczéné Bocsi Orsolya és Pappné Kormos Zsuzsanna munkájukat megosztva látják el. Feladataik: - a megfelelő információáramlás biztosítása - rendezvényeken történő részvétel, azok szervezése - dokumentumok elkészítése - módszertani segítségnyújtás - ellenőrzési feladatok ellátása - kapcsolattartás

A módszertani feladatok ellátása a Gyermekjóléti Központ munkatársainak közreműködésével történik. (dokumentációs és információs rendszer működtetése, a koordinatív feladatok ellátása, a jogszabályok és a szakmai szolgáltatások változásainak figyelemmel kísérése, a szakmai tanácsadás, a terepgyakorlatok és programok szervezése, lebonyolítása és az adatbázis frissítése).

A módszertani feladatok ellátásához szükséges tárgyi feltételeket a Gyermekjóléti Központ (Eger, Mindszenty G. u. 12.) eszközei, helyiségei biztosítják. A megfelelően berendezett irodahelyiségek, kliensfogadó szobák és a csoportszoba egyéni és kiscsoportos tevékenységek lebonyolítására alkalmasak. A rendezvények, konferenciák helyszínei az adott program résztvevői számának függvényében kerülnek kiválasztásra. Erre lehetőséget biztosítanak számunkra társintézményeink termei. A Központban jól felszerelt szakkönyvtár található.

MÓDSZERTANI FELADATELLÁTÁSUNK TARTALMA, MÓDJA: 1. Dokumentációs és információs rendszer működtetése: Információ gyűjtés a működési terület ellátórendszeréről, szakmai információs adatbázis folyamatos aktualizálása, mely tartalmazza a megyében működő szakmai szolgáltatók és intézmények címlistáit. A működési területünket érintő változások figyelemmel kísérése. Felelős: Balázs Zsuzsanna, Nagyistók Anett  

Honlap működtetése a hatékonyabb tájékoztatás érdekében. (www.egrigyjk.hu) Ezen az aktualitások, pályázati információk, képzések, kiadványok, folyamatosan bővítésre kerülnek és hozzáférhetővé vállnak az országos hatáskörű szervek és az ágazati minisztérium által közzétett és a szervezetünkhöz eljutatott információs anyagok, kiadványok, az aktuális jogszabályváltozások. Felelős: Erős Andrea, Nagyistók Anett

Negyedévente elektronikus formában történő Módszertani Hírlevél megjelentetése és az illetékességi terület szolgáltatói mellett társszerveknek és a szakmán kívüli intézményeknek igény szerinti eljuttatása. Felelős: Molnárné Kelemen Evelin, Szente Edina, Gyarmati Györgyné A pályázati lehetőségek figyelemmel kísérése és arról folyamatos tájékoztatás nyújtása. Felelős: Gyarmati Györgyné, Szente Edina

2. Koordinatív feladatok: Részvétel fórumokon, megbeszéléseken, módszertani értekezleteken, tematikus szakmai fórumokon, szakmai műhelyeken, munkacsoportokban, kutatásokban A terület gyermekjóléti problémáinak továbbítása az ágazati minisztérium és az intézet felé. Felelős: Perczéné Bocsi Orsolya, Pappné Kormos Zsuzsanna

A fórumokon, rendezvényeken, értekezleteken szerzett információk elérhetővé tétele az illetékességi területünkön működő szolgálatok részére. Felelős: Erős Andrea, Nagyistók Anett Jogszabályok változásának figyelemmel kísérése Felelős: Fejes Attila, Dr. Szepesi Krisztina

3. Szakmai tanácsadás, módszertani segítségnyújtás Szakmai konzultációs lehetőség biztosítása munkaidőben a területen dolgozó szolgálatok munkatársai részére: mobil telefonon (06 30 401 0347) elektronikus formában (modszertan.gyjkeger@gmail.com) személyesen (minden hét péntekjén 9.00—12.00 óra között, előzetes bejelentkezést követően) Felelős: Perczéné Bocsi Orsolya, Pappné Kormos Zsuzsanna

Szakmai nap szervezése Felelős: Molnárné Kelemen Evelin, Balázs Zsuzsanna Esetmegbeszélő csoport szervezése (egy-egy eset feldolgozására) Felelős: Vári Orsolya, Gyarmati Györgyné

Szakmai műhely szervezése (egy-egy témában közös álláspont kialakításáért) Felelős: Molnárné Kelemen Evelin, Szente Edina Részvétel szakmaközi megbeszéléseken, szakmai tanácskozásokon a megyében működő gyermekjóléti szolgálatok és más társszakmák felkérésére. Felelős: Perczéné Bocsi Orsolya, Pappné Kormos Zsuzsanna

Tájékoztatás a térségben, megyében szervezett szakmai képzésekről a megyében működő szolgálatok részére. Felelős: Erős Andrea, Balázs Zsuzsanna Felkérésre szakmai program véleményezése illetve megkeresésre szakmai ajánlások készítése Felelős: Perczéné Bocsi Orsolya, Pappné Kormos Zsuzsanna

4. Ellenőrzési tevékenység: A Heves Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának felkérésére részvétel a területhez tartozó Gyermekjóléti Szolgálatok ellenőrzésében, melynek során vizsgáljuk a szakmai programban foglaltak megvalósulását és a szolgáltatások szakmai színvonalát. Felelős: Perczéné Bocsi Orsolya, Pappné Kormos Zsuzsanna, Fejes Attila

5. Terepgyakorlat szervezése, biztosítása Korábbi évekhez hasonlóan gyakorlati helyszín és tereptanári vezetés biztosítása a szociális képzésből, közép- és felsőfokú oktatási intézményekből érkező hallgatók részére. Felelős: Fejes Attila, a Központ tereptanárai

6. Módszertani munka adminisztrációja, dokumentációja Forgalmi napló vezetése a személyes és a telefonos megkeresések illetve a területen végzett módszertani látogatások rögzítésére. Felelős: az ügyben eljáró módszertani munkatárs A módszertani rendezvények dokumentálása, intézményi dossziék nyitása Felelős: Perczéné Bocsi Orsolya, Pappné Kormos Zsuzsanna Éves munkaterv és szakmai beszámoló készítése Felelős: Fejes Attila

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!