ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda –
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA SZÉKESFEHÉRVÁR.
„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
ÖSSZEFOGÁS JÁSZBERÉNYÉRT. KÖZBIZTONSÁGUNK A probléma nem más, mint megoldandó feladat…
GRAFFITI Brassai Orsolya június 2. …így is lehet!?
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
A Társadalmi Bűnmegelőzés Nemzeti Stratégiája és kapcsolódási pontjai a Nemzeti Drogstratégiához Gyökös Melinda Hotel Hélia, Budapest június 24.
A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
1 Vállalkozónők lehetőségei a civil szférában Előadó: Elekes Zsuzsa Civil Szervezetek Regionális Szövetség, elnök.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Készítette: Kiss András – Kerekes Tímea KEMAFI – Szabocs-Szatmár-Bereg megyei Civil Információs Centrum.
Pelech Dávid Budapest Duna Kontakt Pont
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
„A BAKONYÉRT” Egyesület fejlesztése a TÁMOP projekt keretében.
LEADER Közösségek határon átnyúló együttműködésének lehetőségei Bodnár János Munkaszervezet vezető szeptember 10.
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Az Ulmi Folyamat és az európai Duna-stratégia
Az ÚMVP intézményrendszere
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
A vidéki tér sikertényezői
Az Országos Bűnmegelőzési Bizottság
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
A Magyar Köztársaság Rendőrsége
A társadalmi bűnmegelőzés évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.
Az oktatási segédanyagokhoz szükséges ismeretanyag összeállítását a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya gerontológiai szakemberek bevonásával.
BIZTONSÁGOS MÓRAHALOMÉRT Főpályázó: Mórahalom Város Önkormányzata.
Nemzeti stratégia a bűnmegelőzésről összeállította: Finszter Géza
„KIÚT” TÉRSÉGFEJLESZTÉSI EGYESÜLET 4625 ZÁHONY, ADY ENDRE ÚT 37/B. TEL: MOBIL: FAX:
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
„Méltóképpen Időskorban” Az országgyűlési biztos idősügyi projektje Dr. Borza Beáta projektvezető.
TÁMOP / Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért május 31. TERÜLETFEJLESZTŐK SZAKMAI MŰHELYE.
Sikeres pályázás az EU-ban - Pályázatírói Információs Nap (2009. április 28., Budapest) NCA-NK-08-D-P-0053 Forrásteremtés Együtt a Munkaerőpiac Fejlesztéséért.
Tájékoztatás a polgármesterek katasztrófavédelmi feladatairól
„A BAKONYÉRT” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület bemutatása
Az AQUAPOL együttműködési hálózatot 2003-ban, az Európai Unió támogatásával hozták létre Hollandia, Belgium és Németország.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Szektorok közötti együttműködések
A Körös-menti TDM Egyesület a „Szarvasért” Alapítvány, és a Szarvasi Város-, és Környezetvédő Egyesület megállapodása.
A társadalmi bűnmegelőzés stratégiája egy éves tapasztalatai.
ÚJ SZEREPLŐ A VIDÉKFEJLESZTÉSBEN Helyi Vidékfejlesztési Iroda.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
9 tézis a jövő településfejlesztéséhez Kistérségek fejlettségi rangsora.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
„Szárnyakat adni a Malacnak”. „Szárnyakat adni a malacnak” A projekt bemutatása TÁMOP /
A Nemzeti Fejlesztési Terv
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
A Közösségi Alapítványokról Lekeny Hajnal Kárpátok Nemzetközi Alapítvány
„A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM – 15 – MI – 0092 projekt szakmai bemutatása Összeállította: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium.
EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN AZ ÜZLET Vállalkozói hálózat kialakítása Hajdú-Bihar és Bihor megyékben Két ország, egy cél, közös siker! Szőllősi Nóra Adrienn projektmenedzser.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZÓBELI KIEGÉSZÍTÉS
Előadás másolata:

ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális bűnözés ellen Nemzetközi ajánlás 2002

Nemzeti stratégia 2003 Társadalmi összefogás-közös cselekvés állami szervek önkormányzati szervek civil szervezetek lakosság társadalom önvédelmi képességének növelése közösség biztonságának növelése életminőség javulása

EGYÜTTGONDOLKODÁS az intelligens lokális társadalom, városunk térségének biztonsága érdekében : EGYÜTTGONDOLKODÁS az intelligens lokális társadalom, városunk térségének biztonsága érdekében : Környezetünk biztonságát gondolkodásunk és viselkedésünk paradigmaváltásával, tudatos példamutató magatartás gyakorlásával helyezhetjük optimális pályára. Ezért a lokális tudásalapú társadalmunkban megnőtt az összefogás igénye a bűnmegelőzés érdekében, újszerű kapcsolatokra törekedtek a független civil közösségek tagjai. A z együttműködés első lépcsői, A z együttműködés első lépcsői, a polgárok sorozatos kezdeményezésére párbeszédfórumokat tartottak városunkban a helyi rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével. a polgárok sorozatos kezdeményezésére párbeszédfórumokat tartottak városunkban a helyi rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével.

Együttműködés született a pályázatok és a bűnmegelőzés terén végzendő közös feladatokról. Létrehozói: a Jutas Lakótelepi Polgárőrség, a Lokálpatrióták a városért Egyesület a Veszprémi Rendőrkapitányság. Célja: az összetartó és szolidáris helyi, valamint kistérségi közösségek megerősítése, partneri kapcsolatok bővítése a bűnmegelőzésben.

A közös munka területei A közös munka területei  Az együtt élő társadalmi csoportok és a különböző szektorok közötti párbeszéd, és kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés erősítése.  Konkrét célközösséget érintő közös biztonsági és bűnmegelőzési feladatok kitűzése, tájékoztatás, közös kommunikáció a megelőzésben.  Szakmai bemutatók, közlekedési és közbiztonsági akciók, találkozók szervezése.  Közös munkával hozzájárulás a 2010 évi szegénység és társadalmi kirekesztés elleni Európai Év célkiűzéseihez.  Közös pályázati és cselekvési tervek, fejlesztési projektek elkészítése, azok megvalósításának támogatása, eredményeinek közzététele és fenntarthatóságának biztosítása.  Kitüntetett, sikeres civil személyek és rendőrök bemutatása.

Széleskörű együttműködés paradigmái Széleskörű együttműködés paradigmái Az együttműködő közösségek, azok a szervezetek (polgárőrség, civil szervezet) és civil közösségek (családok, baráti körök, klubok), akiknek együttműködésével megújulhat a város közbiztonsága, tiszteletben tartva a szubszidiaritás elvét, a hazai és uniós jogi kereteket. Az együttműködő közösségek, azok a szervezetek (polgárőrség, civil szervezet) és civil közösségek (családok, baráti körök, klubok), akiknek együttműködésével megújulhat a város közbiztonsága, tiszteletben tartva a szubszidiaritás elvét, a hazai és uniós jogi kereteket.

Közbiztonsági szempontból a JÖVŐ az önszerveződő közösségek szolgálatkészségéről, a szolgáltató rendőrség együttműködéséről szól Európában. Biztosak vagyunk abban, hogy bármilyen segítséget, amit adni fogunk hatványozottan kapjuk vissza.

Köszönjük figyelmüket! Veszprém, 2009.október 3. Laczkovich Lucia r. szds bűnmegelőzési főelőadó Veszprémi Rendőrkapitányság Tel: / Nagy Piroska Lokálpatrióták ügyvezető alelnök Tel.: 20/