TKIKI csapat Ide jön a fénykép a csapatról. „Zene nélkül nincs teljes ember.” „Ahol virágzó zenekultúra volt, az mindig az ének talaján fejlődött.” „Akinek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nagybajomi Általános Művelődési Központ tagiskolája
Advertisements

Az iskola otthonai 100 év alatt 1912 Az iskola ideiglenes elhelyezésére a Ciszterci Rend Apáca utcai házának I. emeleti helységeit bérelték ki.
Alsónémedi bemutatása
Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
A Zrínyi Ilona Általános Iskola
Királyhelmec városunk története
K REFORMÁCIÓ C SZÉKELYUDVARHELY KOLLÉGIUM E M 100 ÉV T.
EURÓPA MAGYARORSZÁG.
Társadalmi Megújulás Operatív Program A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban TÁMOP /2 –
Tarczy Lajos Alapiskola Hetény
Tehetségazonosítás gyakorlata
Iskolánk centenáriuma
Katona József MKSZIG 1 Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium.
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
A kompetencia alapú oktatás elterjesztéséért Szolnokon (TÁMOP-3. 1
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
1 Pályaválasztás 2010/2011-es tanév Fné T.K.. 2 BEISKOLÁZÁSI TERV A 2010/2011-ES TANÉVRE SZAKKÖZÉPISKOLA2 osztály Nyelvi előkészítő angol Nyelvi előkészítő.
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
Székelyudvarhely civil élete Rövid várostörténet őskor óta lakott római castrum – Só útja első írásos emlék település neve Uduorhel mezővárosi.
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Zrínyi Ilona Általános Iskola
A Keszthelyi Kistérség Szakközépiskoláinak a megújuló energiával foglalkozó szakemberképzésre irányuló igényfelmérése május.
Árpád Fejedelem Általános Iskola
Dávid és Góliát a modernkori egyháztörténetben Az Evangélikus Egyház szerepe a Német Demokratikus Köztársaságban, különös tekintettel a rendszerváltás.
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
Pápai Tűzoltóság 11. B.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
GYÖMRŐ VÁROS Készítette: Csernyava Olivér.
Karinthy Frigyes Gimnázium
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Kvíz kérdések az Toldi iskola múltjából és jelenéből
A III. Béla Gimnázium és a Bolyai Farkas Elméleti Líceum.
Karácsonyi János Katolikus Gimnázium
PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább.
2004. október 28. Változó közoktatás a változó világban Általános iskolák Józsefvárosban
Gazdasági ismeretek. Elsőként az iskolánkról. A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola nagy múltú, idén lesz 40 éves. A város legfiatalabb.
Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola és Kollégium
Déri Miksa Tagintézmény
Az információs társadalom oktatása az iskolákban Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK)
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
Nagysági relációk projekt Híres emberek Híres épületek Állatok, melyeket mindannyian ismerünk.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
Legrégibb felvételek.
Az 1919–1938-ig terjedő első csehszlovák időszakban megkezdődik a város magyar jellegének fokozatos felszámolása: megváltoztatják a város nevét és az.
(Gerhardinger Mária Terézia alapító anya)
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
Érettségi eredmények május-június. 13. A – Emelt szint.
Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola
Turmezeyné dr. habil. Heller Erika ELTE Tanító- és Óvóképző Kar
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára.
Szent László Gimnázium
Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola MEGALAPÍTÁSÁNAK 45. évfordulójára.
SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
Tehetségfejlesztő munka a Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában Akkreditált Kiváló Tehetségpont.
A fény éve alkalmából egy természettudományos témahéten vehettünk részt, melyet Kaposvár főépítész asszonyának előadása nyitott meg. a prezentáció a fény.
1 A Világ – Nyelv Program és a nyelvi előkészítő évfolyam július 07.
Aga Gyermekotthon. ....Kezdetek 1961-ben létesült a kezdetben csak alsó tagozatos gyermekekkel foglalkozó Aga utcai Gyermekotthon. Később felsőbb tagozatos.
A versenyek!. Megyei verseny nyertes csapatai: GYŐR helyszínen, Mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági.
CSONGOR ÉS TÜNDE Sík Ferenc rendezése alapján A NEMZETI SZÍNHÁZ ● A● A Nemzeti Színházat először gróf Széchenyi István álmodta meg a Duna partjára. Pompázatos.
Iskolatörténet vázlatokban… B.K.M. (35 év rövid története)
A versenyek!. Megyei verseny nyertes csapatai: GYŐR helyszínen, Mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági.
Az érettségi számokban
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
A versenyek!.
A Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI komplex tehetségfejlesztő munkája Készítette: Moskovics Marianna --- tehetséggondozó.
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
3. osztályban.
Előadás másolata:

TKIKI csapat Ide jön a fénykép a csapatról

„Zene nélkül nincs teljes ember.” „Ahol virágzó zenekultúra volt, az mindig az ének talaján fejlődött.” „Akinek nem mindegy mi lesz itt a zenében egy- két emberöltő múlva, nem mehet el közömbösen az iskola mellett, amikor énekszó hallik ki belőle.” Kodály Zoltán Kodály Zoltán

Intézményünk a Kiskunfélegyházi Többcélú Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a város három nagy múltú iskolájának összevonásával jött létre 2001-ben.

Az „énekes iskola” Kodály Zoltán zenepedagógiai programja alapján jött létre Félegyházán 1957-ben. Az „énekes iskola” Kodály Zoltán zenepedagógiai programja alapján jött létre Félegyházán 1957-ben. Sok viszontagságos év és több költözés után június 30-án az iskola önállóságát is feladva, tagozatként az újonnan épült Batthyány Iskola része lett. Sok viszontagságos év és több költözés után június 30-án az iskola önállóságát is feladva, tagozatként az újonnan épült Batthyány Iskola része lett szeptember 1-től a Batthyány Lajos ének-zene tagozatú Általános Iskola biztosított minden feltételt, az énekes osztályok számára, sikeres tevékenységükhöz szeptember 1-től a Batthyány Lajos ének-zene tagozatú Általános Iskola biztosított minden feltételt, az énekes osztályok számára, sikeres tevékenységükhöz.

Az iskola 1926-ban nyitotta meg kapuit Állami Polgári Fiúiskola néven. Az iskola 1926-ban nyitotta meg kapuit Állami Polgári Fiúiskola néven. Majd egy önálló új épületbge költözött át 1939-ben és immáron Szent István Polgári Fiúiskola néven működött tovább. Majd egy önálló új épületbge költözött át 1939-ben és immáron Szent István Polgári Fiúiskola néven működött tovább. A II. világháború sok lemondással járt ezért az iskola a Constantinum leánynevelő intézet falai között valamint a tanároknál otthon, 10 fős csoportokban is tevékenykedett. A II. világháború sok lemondással járt ezért az iskola a Constantinum leánynevelő intézet falai között valamint a tanároknál otthon, 10 fős csoportokban is tevékenykedett. Az intézmény 1949 szeptemberétől viseli a Petőfi Sándor Általános Iskola nevet. Az intézmény 1949 szeptemberétől viseli a Petőfi Sándor Általános Iskola nevet ban megindult a matematika-számítástechnika tagozatos oktatás. Első osztálytól kezdve számítástechnikát és emelt szintű matematikát tanulhattak a gyerekek ban megindult a matematika-számítástechnika tagozatos oktatás. Első osztálytól kezdve számítástechnikát és emelt szintű matematikát tanulhattak a gyerekek.

A hangszeres zeneoktatás iránti igény egyre inkább fokozódott a városban. A hangszeres zeneoktatás iránti igény egyre inkább fokozódott a városban. A minisztérium, Félegyházán, 1968 őszén, önálló Állami Zeneiskolát hozott létre. A minisztérium, Félegyházán, 1968 őszén, önálló Állami Zeneiskolát hozott létre. Első helyiségük a Móra téren lévő volt „Iparos- székház” volt. Első helyiségük a Móra téren lévő volt „Iparos- székház” volt. Innen kezdve az Állami Zeneiskola látta el, az egész városra kiterjedően, a többoldalú hangszeroktatást. Innen kezdve az Állami Zeneiskola látta el, az egész városra kiterjedően, a többoldalú hangszeroktatást ben költözött át a Petőfi tér 8. szám alatti épületbe, majd január 20-tól működik a három intézmény egy épületben ben költözött át a Petőfi tér 8. szám alatti épületbe, majd január 20-tól működik a három intézmény egy épületben.