Roots & Shoots csoport megalakítása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda –
Advertisements

Csuhaj Andrea Programvezető
Elfogadlak Alapítvány
„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
Környezettudatos magatartás segítése a katolikus óvodákban Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport
„Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg
Helyi Érték- Értékhely! KEOP CELODIN Zalai Alapítvány.
Munkaerő-piaci program menekültek részére. Foglalkoztatási Munkacsoport Állami költségvetési szervek rendszeres találkozója a menekültek hosszú.
Add tovább! Fiatalokkal a települési közösségekért! – országos mozgalom A fiatalok részvételének fokozása a közjóért!
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
A Gencsapáti Integrált Közösségi Szolgáltatói Tér megvalósítása A Kezdőkör Egyesület pályázata IKSZT/2008/2.
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
Bemutatkozik a Kecskeméti Ifjúsági Kerekasztal
KÖSZÖNTÖM A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület nevében.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
1 Pont, 3 Szervezet Unió Alapítvány •A helyzethez képest életben maradtunk •Árvíz, rémhírek, rossz idő •Működtettük, túléltük •Az első pályázat.
Szolnoki Evangélikus Gyülekezetért Alapítvány 5000 Szolnok, Verseghy park ,
BÉKÉS ÉS KÖRNYÉKE BIOKULTÚRA EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGE Csarnai Erzsébet Biotermelők együttműködési lehetőségeinek szélesítése a magyar román határ mentén.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Dr. Dömötör Tamás Magyar Tájépítészek Szövetsége.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Napocska Napköziotthon
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
Povorello XXI – A rend jövője PR és kommunikációs javaslatok.
Előzmények 2005 – Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége – ÖKO-Pack Kht. Lakosság részére nincs visszacsatolás a szelektív hulladékgyűjtés.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
TÁMOP /A – RÉV projekt ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT III. ORSZÁGOS HÁLÓZATI TALÁLKOZÓ Budapest
A tatai Réti-8-as számú halastó természetes vízi élőhellyé történő rehabilitációja KEOP /
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
UNICEF PROJEKT: GYERMEKBARÁT ISKOLA 2011/2012
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
„A madárbarát Magyarországért!” Ki/mi az Önkéntes? aki valamilyen közös cél elérésének érdekében, szabad akaratából hajlandó időt és energiát.
A társadalmi felelősségvállalás civil példái – jó gyakorlatok a Nyugat-dunántúli és Észak- alföldi régióból Kóbor Krisztina 2010.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
„Ki tud többet Egerről?” verseny
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
„ LÉPTÉK az ÉRTÉK” Művészeti Tehetséggondozó Projekt TÁMOP / Nyitókonferencia és sajtótájékoztató május 6.
A Wlislocki Henrik Szakkollégium részvétele és tapasztalatai TÁMOP „A tudás disszeminációja.” Trendl Fanni.
A Köztársaság Téri Óvoda bemutatása
Eszterházy Károly Főiskola 3300 Eger, Eszterházy tér. 1 TÁMOP D-12/2/KONV Az Eszterházy Károly Főiskola Roma Szakkollégiumának.
Rügyek és Gyökerek Egyesület Jane Goodall.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Néder Katalin Ökoiskolai nevelési-oktatási program fejlesztése.
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Külkapcsolataink, pályázataink: I. Comenius II. Erste – ACES III. Testvériskola.
Iskolai közösségi szolgálat
Szén-dioxid Nyomozók. energia-tudatosság projekt 8-14 éves diákok számára.
Beszámoló ELFT Békés Megyei Csoport 2007–2011. Beszámoló 2007–2011 Taglétszám Jelenleg 14 tag  Létszám lassan csökken  Nőni fog a nyugdíjasok száma.
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
Ökoiskola? Károlyi a régióban. Gyermekvédelem EGYÜTT A DROG ELLEN Az egész iskolát átfogó program: - szülők - tanárok - diákok részére előadásokat szerveztünk.
Beszámoló a projekt megvalósításának tapasztalatairól.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
Helyi védett értékek bemutatása a
Iskolánk rövid, környezeti nevelési programjának bemutatása
Szeretettel köszöntjük
Együtt a változásokért
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Töréspont Stratégiai Alapítvány
Előadás másolata:

Roots & Shoots csoport megalakítása Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában www.rootsandshoots.hu www.janegoodall.hu dr. Szentpétery Lászlóné

Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában Jane Goodall Dr. Jane Goodall a csimpánzok viselkedésének kutatását 1960-ban kezdte el Tanzániában. Mentora Dr. Louis Leaky, antropológus és paleontológus volt. Tanulmányait a Gombe Nemzeti Parkban végezte, ahol megalapozta a későbbi primatológiai kutatásokat és melyek segítségével újra kellett fogalmazni az emberek és állatok közötti viszonyt. Forrás: www.janegoodall.hu

Jane Goodall Intézet Az Intézet legfontosabb feladatai: Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában Jane Goodall Intézet Dr. Goodall 1977-ben alapította a Jane Goodall Intézetet, mely folytatja a Gombéban megkezdett kutatásokat, foglalkozik a csimpánzokkal és élőhelyeik védelmével. Az Intézet legfontosabb feladatai: Az új közösség-központú természetvédelem megalapozása Az afrikai fejlesztési programok A Rügyek és Gyökerek (Roots & Shoots) környezeti nevelési világhálózat kialakítása. Forrás: www.janegoodall.hu

Jane Goodall Intézet projektjei Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában Jane Goodall Intézet projektjei Forrás: www.janegoodall.hu

Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában Roots & Shoots program A Roots & Shoots természet- és környezetvédelmi hálózatot Dr. Jane Goodall hívta életre 1991-ben, Tanzániában. A R&S hálózat a Jane Goodall Intézet gyerekeket és fiatalokat összefogó képzési és nevelési programja. A szervezet célja, hogy a fiatalokat cselekvésre ösztönözze, és így lehetőséget adjon a számukra, hogy a környezettudatos életmód alapjait tapasztalati úton sajátítsák el. A R&S hálózatban a gyerekek csoportokban tevékenykednek. Minden egyes R&S csoport, legyenek tagjai akár óvodások, akár egyetemisták, saját maguk által tervezett és véghez vitt akár kisebb, akár nagyobb szabású programokkal nyújt segítséget a körülöttük lévő élőlényeknek. A világon jelenleg közel 100 országban több, mint 8000 R&S csoport dolgozik aktívan!! Forrás: www.janegoodall.hu

Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában Roots & Shoots „A mélyben kúszó gyökerek átszakíthatatlan hálója szilárd alapot alkot. A friss rügyek kicsinynek tűnnek, de hogy elérjék a fényt, akár még a falat is áttörik. Képzeld csak el, hogy e falak azok a gondok, melyekkel mi magunk terheljük meg a bolygónkat. Száz-és százezer gyökér és rügy, száz- és százezer ember szerte a világon áttörheti ezeket a falakat. Meg tudod változtatni a világot." Forrás: www.janegoodall.hu

Kapcsolatunk az egyesülettel Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában Kapcsolatunk az egyesülettel 2009 Föld napján faültetés 2009 „újra-táska” program 2009 rajzpályázat 2010 projekt héten előadás 2010 pécsi találkozó Jane Goodall-lal 2010 Vass Galéria kiállítás és bemutatkozás 2011-től békamentés minden tavasszal 2011 TV2 „Csudaszombat” c. műsor 2011-től állatmenhelyek látogatása rendszeresen 2012 csimpánz örökbefogadás

A Nagy Találkozás 2010. november 13. Pécs Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában A Nagy Találkozás 2010. november 13. Pécs

Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában Vass Galéria A pécsi találkozó nyomán megalakult iskolai R&S csoport önálló műsora és kiállítása

Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában Vass Galéria A Pécsett megalakult iskolai R&S csoport önálló műsora és kiállítása

Békamentés 2011. március 22., Pest megye, Farmos Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában Békamentés 2011. március 22., Pest megye, Farmos

Békamentés 2011. március 22., Pest megye, Farmos Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában Békamentés 2011. március 22., Pest megye, Farmos

Békamentés 2011. március 22., Pest megye, Farmos Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában Békamentés 2011. március 22., Pest megye, Farmos

Békamentés 2011. március 22., Pest megye, Farmos Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában Békamentés 2011. március 22., Pest megye, Farmos

Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány, Tököl Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány, Tököl

Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány, Tököl Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány, Tököl

Bottyán Equus Hungária Ló és Kutyaotthon, Őrbottyán Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában Bottyán Equus Hungária Ló és Kutyaotthon, Őrbottyán

Bottyán Equus Hungária Ló és Kutyaotthon, Őrbottyán Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában Bottyán Equus Hungária Ló és Kutyaotthon, Őrbottyán

További céljaink Állatmenhely látogatások szervezése Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában További céljaink R&S csoport bővítése, új tagok bevonása Főemlősök megismerése Csimpánz örökbefogadás Állatmenhely látogatások szervezése Állatmenhelyek segítése, támogatása Békamentés Bázisiskola megvalósítása és működtetése Állandó bemutatóterem kialakítása

Fenntarthatóságra nevelés a Vass Lajos Általános Iskolában dr. Szentpétery Lászlóné Üzenet "Minden egyes ember meg tud változtatni valamit - minden nap és minden percben." www.rootsandshoots.hu www.janegoodall.hu