Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a vidéki örökség megőrzéséhez LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igénybe vehető támogatások.
Advertisements

JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER, kifizetési kérelmek.
1 ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület évi ÚMVP monitoring adatszolgáltatási kötelezettség Kisbér,
Bakony és Balaton Keleti Kapuja Leader Helyi Akciócsoport május 33/2011. (IV.28.) VM rendelet a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére.
LEADER Szeged LEADER pályázatok
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
Az IKSZT-k szakmai beszámolása a tapasztalatok tükrében Budapest, március 5. Erdős Balázs osztályvezető.
Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) III. Tengelyéből finanszírozott LEADER szerű intézkedések megvalósítása Fatér Szabolcs MVH Zala Megyei.
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
1 ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület Szakmai rendezvény a Bakonyalja- Kisalföld kapuja összetartásáért Kisbér,
LEADER II. pályázati forduló. A 2. pályázati forduló célja  Azoknak a helyi akciócsoportoknak a kiválasztása, melyek az 1. fordulón sikeresen túljutottak.
A pályázat benyújtása kizárólag elektronikus úton történhet. Az elektronikus felület megnyitásához Mozilla Firefox böngész szükséges szeptember.
Projektötlet gyűjtés Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata 2013 Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: A vidéki területekbe beruházó Európa.
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
LEADER pályázatok benyújtása Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: A vidéki területekbe beruházó Európa.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FELÜLVIZSGÁLATA 2013.
Elektronikus kérelem benyújtás
TÁMOP A/1-11/1 Eljárásrendi tudnivalók – adminisztratív információk.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
1 EMVA beruházások az állattenyésztésben A jogerős támogatási határozattal elnyert összeg felhasználási rendje, jogkövetkezmények, jogorvoslat Az Új Magyarország.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
EMVA LEADER Aktuális feladatok a végrehajtásban
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Nemzeti Fejlesztési Terv Civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek javítása.
Az Eljárásrend bemutatása, változásai a hitelszerződés megkötéséig
Az ÚMVP III-IV. tengelyének pályázataira vonatkozó kifizetési kérelmek benyújtása ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület
Európai Visszatérési Alap évi / évi allokáció szeptember 26.
Európai Menekültügyi Alap évi allokáció szeptember 18.
TÁMOP /1. és TÁMOP /2. A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
Pályázati feltételek LEADER felkészítő fórum "rendezvény" jogcímre pályázók részére.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához.
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. tengely – Leader program  A pályázati időszak október.
LEADER – 2013 pályázáshoz szükséges feltételek megteremtése Mezőföld Helyi Közösség Egyesület – LEADER HACS.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
III. Tengely – I. forduló Térségünk nyertesei számára szervezett szeminárium Március 10. Páliné Keller Csilla.
Vén Gabriella előadása 2010.December 16.. I. Feltételek Kifizetés igénylésének feltételei: JOGERőS helyt adó vagy részben helyt adó határozattal kell.
 Módosítás jogszabályi háttere: › évi XVII. Törvény › 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet › Letölthető:  Benyújtás helye: támogatási.
Tájékoztató fórum Március 30. Őriszentpéter.
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
Szarvas, április 4.. HVS FELÜLVIZSGÁLAT 2013.
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment IV. Modul A projekt-gazdálkodás – A kultúra gazdaságtana.
LEADER 2011 LEADER /2011. (VII. 29.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének.
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
TÁMOP „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban”
KDOP-4.2.1/B-11 Önkormányzati tulajdonú belterületi utak fejlesztése.
KDOP-4.1.1/F-11 Környezetfejlesztési akciók a fenntartható településekért.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
Pályázati információs nap Június 15.
2017 – Mobilitási pályázatok (KA1) >> Pályázati űrlap (2017)
Segédanyag LEADER pályázat benyújtásának lépései, általános pályázati feltételek Dél-borsodi LEADER Egyesület.
Helyi Fejlesztési Stratégia intézkedéseinek bemutatása
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) III
Előadás másolata:

Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER

A pályázat benyújtásának feltételei 1. MVH regisztrációs szám (igénylés: G001-es lap, területileg illetékes MVH) 2.Helyi Bíráló Bizottság (HBB) támogató nyilatkozata (2011.szeptember 29-ig lehet ajánlott vagy tértivevényes küldeményként benyújtani a LEADER HACS-hoz, vagy személyesen (átadás-átvételi formanyomtatvánnyal együttesen)) Jogcímenként max. 3 db pályázat. Egy időszakban egy pályázó egy célterüeltre egy pályázatot nyújthat be. A pályázat kötelező részei: pályázati adatlap, HBB támogató nyilatkozat, a LEADER jogcímrendeletben meghatározott kötelező mellékletek, formanyomtatványok, a célterülethez kapcsolódóan előírt, formanyomtatványok, nyilatkozatok, dokumentumok.

Támogathatóság, szankció Max. támogatási összeget nem haladhatja meg a megítélt támogatás. Ha a min. támogatási összeget nem éri el az igényelt összeg, nem támogatható a pályázat. A pályázat a befogadás után saját felelősségre megkezdhető. A vállalt kötelezettség nem teljesítése esetén, amennyiben a nem teljesítés pontszámvesztést eredményezne, az ügyfél az adott értékelési szempont vonatkozásában pontonként a jóváhagyott támogatási összeg 2 %-ának megfelelő összeget köteles visszafizetni.

A HBB feladata Szűrőként biztosítja, hogy a benyújtott pályázat illeszkedjen a Helyi Vidékfejlesztési Stragégiához (HVS). Feladata: a pályázatnak a LEADER HACS által megfogalmazott LEADER kritérium rendszerhez való illeszkedés vizsgálata. Az ügyfél a „Projekt adatlap” nyomtatványt nyújtja be a LEADER HACS-hoz. A nem formanyomtatványon benyújtott projekt javaslat elutasításra kerül. Hiánypótlás: 5 munkanap. A LEADER HACS a benyújtástól számított 3 munkanapon belül felszólítja az ügyfelet. A HBB ülései nyilvánosak az egyesület tagsága azon részt vehet. A döntésről a döntést követő 5. munkanapig postai úton, vagy a hivatalos formanyomtatvány szkennelt változatának elektronikus továbbításával tájékoztatja a HACS az ügyfelet. Elutasított nyilatkozat esetén: az ügyfél jogosult a projekt javaslat átdolgozásának újbóli benyújtására az utolsó HBB ülést megelőző 5. napig. A HVS illeszkedést tartalmazó okiratot a LEADER HACS ajánlott levélként megküldi az ügyfélnek a döntést követő 5 napon belül. Fellebbezés: a döntés kézhezvételétől számított 5 napon belül a HACS munkaszervezetéhez (formanyomtatványon)