Monit 1 Felügyelő eljárás Modul 03 - lecke 04. Monit 2 FelügyeletFelügyelet A megfigyelések vagy mérések tervezett sorozatának végzésére irányuló tevékenység.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az ökológiai állapotértékeléshez szükséges monitoring rendszer felülvizsgálata - Komárom-Esztergom megye - Vásárhelyiné Tóth Ildikó Nemzeti Környezetügyi.
Advertisements

1 -40dB 20dB -20dB 0dB f h -2f h -1 fhfh f h +1 eheh v ≤ e h -e z -4.07dB A TETRA BÁZISÁLLOMÁS VEVŐBERENDEZÉSÉNEK AZ ANALÓG KÁBEL- TV SUGÁRZÁSSAL SZEMBENI.
Készítette: Pápai Zsolt Lex Ákos Kiss Gábor Borbély Csaba
MINŐSÉGMENEDZSMENT 5. előadás PTE PMMK MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK 2011.
Minőségköltségek.
© Gács Iván (BME)1/13 Kémények megfelelőségének értékelése Az engedélyezi eljárások egy lehetséges rendszere (valóság és fantázia )
Validálás & verifikálás
A HACCP rendszer alapelvei
Minőségmenedzsment 6. előadás
HACCP-előírások, alapvető higiéniai követelmények a vendéglátó üzletekben. Szoboszlai Gyula.
Veszélyelemzés és a Kritikus Szabályozási Pontok meghatározása
A HACCP rendszer és alkalmazása
HACCP az élelmiszer-higiéniában
Előnyök és alkalmazási területek
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan
Levegőtisztaság-védelem 5. előadás
Számítógéppel segített minőségbiztosítás (SPC és SQC)
Gyógyszerész t.képzés okt. 28. A validálással kapcsolatos új fogalom a PAT PAT (Process Analytical Technology) egy új típusú munkaelv (koncepció),
Szoftverminőség biztosítása A minőségirányítási kézikönyv
A belső kontroll rendszer hatékony működtetése
Ellenőrzés, visszacsatolás
A LOGISZTIKAI RENDSZEREK MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA
Miért felügyeljük az ügyfélkörnyezetet? Tervezési segédlet Ügynök nélküli felügyelet A fontos ügyfelekről Riportok, trendek és amit ezekből tanulhatunk.
A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER
Minőségköltségek. Minőségköltségek felmerülhetnek a tervezés, gyártás, értékesítés és felhasználás során a termék megfelelőségének elérése érdekében,
Environmental Compliance Inspection Course Helyszíni tevékenységek Helyszíni tevékenységek.
Gyors mikrobiológiai módszerek
Az ipari kémkedés technikai eszközei, az információ-szivárgási csatornák Dr. Solti István.
HEFOP hét: az ISO 9001:2008-es szabványnak megfelelő minőségirányítási rendszer II. rész A diákhoz itt kellene beszúrni a tanári magyarázatokat.
10. hét: A HACCP rendszer, mint egy ágazati rendszer
A évi Integritás Felmérés eredményei a belső kontrollok és a korrupciós kockázatelemzés tükrében Budapest, január 19. Dr. Benkő János, ÁSZ.
A belső kontrollok és kockázatelemzés az Integritás felmérés alapján
Minőségbiztosítás és tanúsítás
Screening (áttekintő) vizsgálati módszerek alkalmazási lehetőségei
Nagy rendszerek biztonsága
Ipari katasztrófáknyomában 6. előadás1 Mélységi védelem Célok: Eszközök meghibásodása és emberi hibák esetén bekövetkező meghibásodások kompenzálása A.
Villamos hálózatok védelmei Lapsánszky Balázs 2/14.E.
6. Szabály - A JÁTÉKVEZETŐ ASSZISZTENSEK. A játékvezető asszisztensek hatásköre Két játékvezető asszisztens működhet egy mérkőzésen (a 3. számú játékvezető.
Növény monitoring Ambrus Á., Györfi L., Vásárhelyi A. Az élelmiszerekben elforduló növényvéd-szermaradékok élelmiszerbiztonsági megítélése 5/2002. (II.
Villamos energetikai szakember találkozó
Megállapításunk célja:  biztosítani a termelés megszervezését és hozzáigazítását a kereslethez, különösen a minőség és a mennyiség tekintetében;  Ösztönözni.
t A kétoldalú statisztikai próba alapfogalmai
Kovács Vilmos Okleveles Élelmiszermérnök Élelmiszerbiztonsági szakmérnök Haccp, ISO9001,ISO2200 vezető auditor Az állattenyésztésben alkalmazható minőségirányítási.
20).7-es szint Rákóczi 2. sz. barlang előtt
A MINŐSÉG ÉRTELMEZÉSÉNEK ÉS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK FEJLŐDÉSE
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment A kultúra gazdaságtana
Többszempontos ANOVA (I
Minőségbiztosítás II_5. előadás
Impl 1 A HACCP végrehajtása Modul 04 - lecke 01. Impl 2 Tanulmány  Lehetséges veszélyek felsorolása  Veszélyelemzés  A jelentős veszélyek felsorolása.
Az élelmiszerek (ételek) minősége
Mikrobiológiai kontroll a légtechnikai rendszerekben
Mit tehet a beteg a jó orvos- beteg viszonyért?. A sikeres együttműködés alapköve a kölcsönös bizalom és tisztelet.
A „Pálinkamester képzés” hallgatóinak laborlátogatása a WESSLING-ben Budapest A pálinka sikerének támogatása speciális laboratóriumi vizsgálatokkal.
2003. A környezeti helyzetfelméréstől a környezetirányítási rendszer auditálásáig Dr. Szegh Imre.
A Bit módosítása évi LXXXVI. tv június január január 1.
Avagy 10 perces szerszámcsere.  Manapság a fogyasztók elvárják, hogy a termékekhez megfelelő minőségben, mennyiségben, árban, időben jussanak hozzá.
Útmutató ivóvízbiztonsági rendszerek kiépítéséhez, működtetéséhez
Robotok üzembehelyezése. A minimális biztonsági távolságot az érvényes szabványok adják meg. Ha a veszélyes területen a veszély alacsony, a minimális.
Mit láthatunk a honlapon? Az előző ISO 9001 szabvány szerint kiadott tanúsítványok (várhatóan) az új ISO 9001 szabvány kiadását követő 24 hónapig.
Rendőrség és az informatikai biztonság Dr. Peszleg Tibor r. őrnagy Nemzeti Nyomozó Iroda.
HACCP rendszer.
100-as szög méreteinek gyakorisága (n = 100) db mm Gyakoriság grafikon (adott méretű esetek db.)
Készítette: Jakcsi Etelka Szöllősy Ervin Szegedi Tudományegyetem GMF Beszerzési Főosztály.
A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv.
Mintavétel.
Az ISO/IEC szabvány követelményeihez kapcsolódó feladatok az önkormányzati, államigazgatási szerveknél Lábodi Csaba PhD jelölt Témavezető: Dr. Dimény.
MINŐSÉGMENEDZSMENT ÉLELMISZERBIZTONSÁG
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 4
6 szigma.
Előadás másolata:

Monit 1 Felügyelő eljárás Modul 03 - lecke 04

Monit 2 FelügyeletFelügyelet A megfigyelések vagy mérések tervezett sorozatának végzésére irányuló tevékenység annak megállapítására, hogy a CCP szabályozás alatt áll-e

Monit 3 Folyamatos felügyelet Kritikus határérték idő N Célérték Felső ellenőrzési szint Alsó ellenőrzési szint

Monit 4 Kritikus határérték Olyan ismertetőjel, amely elválasztja az elfogadhatóságot a nem elfogadhatóságtól

Monit 5 Kritikus határérték  pH, a w, hőmérséklet, idő  fertőtlenítő-, antimikrobás szerek mennyisége  nyomásérték  tisztasági fok  maradékanyagok határértéke  szennyezőanyagok mennyisége  mikrobiológiai határérték Kritikus határérték lehet:

Monit 6 Kérdések, melyeket minden veszély és CCP esetén fel kel tennünk (1) Mikor beszélünk a normális értéktől való eltérés esetén elfogadhatatlanságról? (pl. kritikus határérték meghatározása)

Monit 7 kritikus határérték átl. hőmérséklet normál hőmérséklet elfogadhatatlan eltérés Kritikus határérték meghatározása

Monit 8 Helyesbítő tevékenység Olyan intézkedések, melyeket akkor kell megtenni, ha a kritikus szabályozási pont (CCP) felügyelete a szabályozottság csökkenését, elvesztését jelzi

Monit 9 EltérésEltérés Valamely kritikus határérték sikertelen elérése

Monit 10 Folyamat “ellenőrzés alatt” ( 1 ) Kritikus határérték Felső ellenőrzési szint idő N célérték

Monit 11 Folyamat “ellenőrzés alatt” ( 2 ) idő N beállítás Kritikus határérték Felső ellenőrzési szint

Monit 12 “A kontroll hiánya” idő N eltérés Helyesbítő tevékenység Kritikus határérték Felső ellenőrzési szint

Monit 13 Kérdések, melyeket minden veszély és CCP esetén fel kel tennünk (2) Hogyan azonosíthatók az eltérések? Milyen gyakran kell az ellenőrzéseket végezni? Hogyan kell az eredményeket nyilvántartani? (pl. a felügyelő eljárás meghatározása)

Monit 14 Felügyelő eljárások, berendezések  Szemrevételezés  Időmérő, stopper  hőmérsékletmérő, termométer  Áramlásmérő, nyomásmérő  pH-mérő, vízaktivitás-mérő  Gyors mikrobiológiai tesztek

Monit 15 Mi a megfelelő eljárás eltérés esetén? (pl. helyesbítő tevékenységek meghatározása) Kérdések, melyeket minden veszély és CCP esetén fel kel tennünk (3)

Monit 16 Helyesbítő tevékenységek  Meg kell szüntetni az eltérést, mielőtt a folyamat kikerül az ellenőrzés alól  Meg kell előzni, hogy a veszélyes termék eljusson a fogyasztókhoz  Meg kell előzni az esemény ismételt előfordulását

Monit 17 ÖsszefoglalásÖsszefoglalás  A felügyelő eljárásnak biztosítania kell, hogy a CCP szabályozás alatt álljon  Az eljárásoknak korai jelzést kell adniuk, hogy a beállítást még az előtt el lehessen végezni, hogy a CCP kikerül a szabályozás alól  Amennyiben a kritikus határértéket túllépjük, a helyesbítő tevékenységeknek biztosítaniuk kell, hogy a hibás termék ne jusson el a fogyasztóhoz