Népfőiskola a helyi tudás megtöbbszörözésére, a településfejlesztés eszközeként Lakitelek, 2010. március 26. Lakitelek, 2010. március 26.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ZEMPLÉN EURORÉGIÓ PROGRAMTERVEZET I.Határon átnyúló infrastrukturális természet- és környezetvédelmi fejlesztések II.A határon átnyúló gazdasági kapcsolatok.
Advertisements

Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
ZEMPLÉN EURORÉGIÓ 1 XI. LOGISZTIKAI FÓRUM FEBRUÁR 18. CENTRALIZÁLT VAGY DECENTRALIZÁLT GAZDASÁG REGIONÁLIS FEJLESZTÉSEK Előadó: Juhász István ügyvezető.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
Csongrád megye , a területi tervezés aktualitásai 2014
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Regionális Fejlesztési Holding Zrt.
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
A víz mint magyar EU-elnökségi prioritás
A határ, mint innovációs megújulási tengely INNOAXIS projekt-nyitó konferencia. Csanádi Attila PhD hallgató november 16. Szabadka Az Információs.
LEADER Közösségek határon átnyúló együttműködésének lehetőségei Bodnár János Munkaszervezet vezető szeptember 10.
Területi együttműködések a határ mentén Baja.
Az ETT tagi jóváhagyási eljárás magyar sajátosságai és a tagállami jóváhagyó hatóságok gyakorlatai Előadó: Dr. Csonka Ernő Területi Közigazgatásért és.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Az INTERREG közösségi kezdeményezés 2/C modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A regionális politika és az agrárpolitika kapcsolata
Egy határon átívelő régió (EGTC) kialakításának lehetőségei a szerb-magyar határtérségben Ricz András PhD hallgató Szabadka.
Az ESPON 2006 Program és annak jelentősége Magyarország szempontjából Illés Dóra november 26.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
Rába–Duna–Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás Európske zoskupenie územnej spolupráce Rába–Dunaj–Váh s ručením obmedzeným.
Az EK Rendelet felülvizsgálatának magyar javaslatai és ETT jó gyakorlatok Előadó: Dr. Szabó Erika Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkár.
Az Ulmi Folyamat és az európai Duna-stratégia
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
as programozási időszak Balás Gábor Nemzeti Fejlesztési Hivatal.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Határon átnyúló együttműködések – a KKV-k hálózatépítésének egy lehetősége Előadó: Firtl Mátyás általános alelnök Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
Az Ung-Tisza-Túr Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Az Európai Duna Régió Stratégia a környezet- és természetvédelem szempontjából Dr. Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár.
A természeti környezet védelmének ösztönzése a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával.
Környezetgazdálkodási alternatívák és kooperációs lehetőségek a Vajdaság és a Dél- Alföld határmenti területein Kovács András Donát PhD Geográfus, szociológus.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
9 tézis a jövő településfejlesztéséhez Kistérségek fejlettségi rangsora.
Az idegenforgalom lehetőségei a határmenti régióban Dobis Ildikó, Győr,
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Új lehetőség - EGTC  Az INTERREG közösségi kezdeményezési programok a közötti programozási időszakban Európai területi együttműködés (ETE)
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
„ A megújuló energia helye a Somogy megyei fejlesztési elképzelésekben” Budapest, március 30.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
Határon Átnyúló Együttműködési Programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vidék-és területfejlesztési horizontjai Baktalórántháza,
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
A Sásdi kistérség A térség lehetőségei az új fejlesztési időszakban február 27. Baranya Megyei Önkormányzat.
A határmenti programok aktuális állása
A határtérség.
TOGETHER WITHOUT BORDERS ÎMPREUNĂ FĂRĂ FRONTIERE EGYÜTT HATÁROK NÉLKÜL
Lorem ipsum.
Előadás másolata:

Népfőiskola a helyi tudás megtöbbszörözésére, a településfejlesztés eszközeként Lakitelek, március 26. Lakitelek, március 26.

UNG-TISZA-TÚR EURÓRÉGIÓ Vaján Szlovákia, bejegyzett egyesület 2005 november Vaján Szlovákia, bejegyzett egyesület 2005 november Problémák, a közös fejlesztések lehetőségek hiánya Problémák, a közös fejlesztések lehetőségek hiánya Eltérő jogi szabályozás Eltérő jogi szabályozás Egyesület mindenütt? Egyesület mindenütt?

1082/ 2006 Európai Közösségi Rendelet Jogi személy Jogi személy Önkormányzatok, önkormányzati intézmények Önkormányzatok, önkormányzati intézmények Azonos jogrend- „jogrend”, megválasztása Azonos jogrend- „jogrend”, megválasztása Vezető szervezet kijelölése Vezető szervezet kijelölése

AZ EGYEZMÉNY ALÁÍRÁSÁNAK PILLANATAI január 27 Fehérgyarmat Aláírók:Románia: Túrterebes Önkormányzat ECONATUR –Önkormányzati társulás Magyarország Fehérgyarmat Város TúristvándiSzlovákia Ung-Menti Községek társulása Ung-Tisza-Túr Eurórégió Ukrajna Beregvidéki Önkormányzatok társulása Gát Község

A csoportosulás célja: Területének harmonikus fejlődésének elősegítése, a gazdasági és társadalmi kohézió erősítésével, a határokon átnyúló együttműködés révén. Gazdasági és társadalmi kohézió megerősítése céljából lehetővé tenni és előmozdítani a határokon átnyúló, transznacionális és/vagy interregionális sokrétű együttműködést.

(A később kidolgozandó) stratégiai programtervben megfogalmazottak szerint a határ-menti területi csoportosulás közös, összehangolt fejlesztési programjának kidolgozása és megvalósítása. (A később kidolgozandó) stratégiai programtervben megfogalmazottak szerint a határ-menti területi csoportosulás közös, összehangolt fejlesztési programjának kidolgozása és megvalósítása. A határokon átnyúló gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi tevékenységek fejlesztése a fenntartható területfejlesztésre irányuló együttes stratégiák révén, és elsősorban a következők által: A határokon átnyúló gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi tevékenységek fejlesztése a fenntartható területfejlesztésre irányuló együttes stratégiák révén, és elsősorban a következők által:

a vállalkozói szellem ösztönzése, különösen a KKV-k, az idegenforgalom, a kultúra és a határokon átnyúló kereskedelem fejlesztése; a vállalkozói szellem ösztönzése, különösen a KKV-k, az idegenforgalom, a kultúra és a határokon átnyúló kereskedelem fejlesztése; b) a természeti és kulturális erőforrások közös védelmének és az ezekkel való közös gazdálkodásnak, valamint a természeti és technológiai kockázatok megelőzésének az ösztönzése és javítása; b) a természeti és kulturális erőforrások közös védelmének és az ezekkel való közös gazdálkodásnak, valamint a természeti és technológiai kockázatok megelőzésének az ösztönzése és javítása; c) a városi és vidéki térségek közötti kapcsolatok támogatása; c) a városi és vidéki térségek közötti kapcsolatok támogatása; d) az elszigeteltség mérséklése a közlekedés, az információ, továbbá a hírközlő hálóza-tok és szolgáltatások, valamint a határokon átnyúló vízellátási, hulladékgazdálkodási és energiaellátási rendszerek és létesítmények javított elérhetősége révén; d) az elszigeteltség mérséklése a közlekedés, az információ, továbbá a hírközlő hálóza-tok és szolgáltatások, valamint a határokon átnyúló vízellátási, hulladékgazdálkodási és energiaellátási rendszerek és létesítmények javított elérhetősége révén; e) az együttműködés, a kapacitások és az együttes hasznosítás fejlesztése az infrastruktúrák területén, különösen az olyan ágazatokban, mint az egészségügy, a kultúra, az idegenforgalom és az oktatás. e) az együttműködés, a kapacitások és az együttes hasznosítás fejlesztése az infrastruktúrák területén, különösen az olyan ágazatokban, mint az egészségügy, a kultúra, az idegenforgalom és az oktatás.

Az UNG-TISZA-TÚR KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ EURÓPAI TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI CSOPORTOSULÁS Alapszabályára, Az UNG-TISZA-TÚR KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ EURÓPAI TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI CSOPORTOSULÁS Alapszabályára, a csoportosulás működésére az UNG-TISZA-TÚR KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ EURÓPAI TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI CSOPORTOSULÁS Egyezménye melyet január 27-ikén írtak alá az alapító tagok, az Európai Parlament és a Tanács 1082/2006/EK az európai területi együttműködési csoportosulásról szóló rendelete és a évi XCIX törvény rendelkezései az irányadók. és a évi XCIX törvény rendelkezései az irányadók. A csoportosulás július. 24 –i közgyűlésén fogadta el alapszabályát

A csoportosulás bejegyzése Egyezmény Egyezmény Alapszabály Alapszabály Engedély a csoportosuláshoz való tartozásról, Magyarországon Fővárosi Bíróság Engedély a csoportosuláshoz való tartozásról, Magyarországon Fővárosi Bíróság Ha a csoportosuláshoz tartozó települések saját „ országának” engedélye megvan, akkor jegyzik be a szervezetet. ( Már csak a Romániai hozzájárulásra várunk.) Ha a csoportosuláshoz tartozó települések saját „ országának” engedélye megvan, akkor jegyzik be a szervezetet. ( Már csak a Romániai hozzájárulásra várunk.)

AZ UTT Csoportosulás intézménye, mely a bejegyzéssel együtt jön létre: Bethlen Gábor Népfőiskola célkitűzése: A közösség „ alkalmassá” tétele a fejlesztések megvalósítására, befogadására

A helyi közösség bevonása A helyi közösség bevonása A közösségi identitás megteremtése A közösségi identitás megteremtése Felkészítés az elfogadására, a befogadására a fejlesztéseknek Felkészítés az elfogadására, a befogadására a fejlesztéseknek Képessé tenni arra hogy fejlesztéseket generáljon Képessé tenni arra hogy fejlesztéseket generáljon

Az önfenntartó település modellje. Felkészítés a termelésre Felkészítés a hatékony energia gazdálkodásra- az energia függetlenségre Felkészítés- az együttműködésre

Település- és közösségfejlesztő szakemberképzés. A régió térségfejlesztő szakember ellátottsága az egyik legfontosabb előfeltétele a településfejlesztés sikerének. A képzés gyakorlatorientált elkötelezettségét azzal (is) biztosítani kívánjuk, hogy a terepen – jelen esetünkben a szűkebb-tágabb tájhazában - foglalkoztatott munkatársak képzését, továbbképzését célozzuk meg, nagyban építve a helyi adottságok elemzésére, a konkrét fejlesztési lehetőségek kidolgozására.

Megköszönöm megtisztelő figyelmüket!