Europass dokumentumok cégeknek We mean business, 2012. október 18.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A magyar felsőoktatás.
Advertisements

Europass önéletrajz.
EUROPASS – Útlevél Európába
PIC number – szükséges bármilyen Erasmus + pályázathoz PKE:
Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n
Európai munkavállalás és az Europass dokumentumok az álláskeresésben
Készítette: Vári Lászlóné Szolnok,
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
Leonardo da Vinci szakképzési projektek Magyarországon TÓTH Csenge Tempus Közalapítvány Az Élethosszig tartó tanulás program nemzeti irodája.
Mobilitás pályázatok Leonardo da Vinci
Mobilitás az Európai Unióban
Europass dokumentumok az álláskeresésben és a munkaerő-kiválasztásban
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
AZ EU AJÁNLÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ HAZAI FEJLESZTÉSEK
Az elismerést segítő információforrások Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, november 10.
Az oklevélmelléklet és helye az Europass dokumentumcsaládban
A Tempus Közalapítvány pályázati lehetőségei a közoktatás számára Szegedi Eszter Tudásmenedzsment Csoport
Erasmus programfejlesztés Antoni Györgyi intézményi Erasmus koordinátor.
Egy év az Európai Unióban Arató Gergely Budapest, április 29.
Általános tájékoztatás az oklevélmellékletről
Dr. Mészáros Gábor október 20. A szakmai képesítések elismeréséről szóló 2005/36 EK irányelv Dr. Mészáros Gábor október 20. Magyar Ekvivalencia.
A NAT és az élő idegennyelvek Az új NAT szükségessége Köznevelés tartalmi egysége Kulturális javak: minden tanuló férhessen hozzá Közös.
Kommunikáció az egyetemen konferencia Pécs,
Az Erasmus-program A napjainkban legnépszerűbb ösztöndíjprogram bemutatása.
E RASMUS PROGRAM A K ÖZIGAZGATÁS - TUDOMÁNYI K ARON A 2013/2014. TANÉVBEN BÍRÓ GÁBOR ISTVÁN DÉKÁNI HIVATAL, NEMZETKÖZI ÜGYEK.
EUROPASS Kerekes Gábor Nemzeti Europass Központ – Educatio Kht.
„A szakképzés szolgálatában”
Az európai közösségi jog általános rendszere szerinti elismerés Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, november 10.
Felsőoktatási jelentkezés 2007 A szeptemberben induló felsőoktatási képzések jelentkezői Forrás: OFIK felvi.hu Július 31.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
Útlevél a tanulási és munkavállalási célú mobilitáshoz
MIGRÁCIÓ ÉS MUNKAERŐ MOBILITÁS
ÜDVÖZÖLJÜK Európai partnerség az integratív és öko- tudatos élethosszig tartó vendéglátó és turizmus szakképzés jó gyakorlatainak cseréjére, az Európai.
LLP program - Comenius Tempus Közalapítvány LLP Nemzeti iroda Kiss Tímea, Comenius asszisztens november 24.
Rövidtávú feladatok A tankönyvírás – e-learning anyag összeállítása.
Európa 2020 A lisszaboni stratégiát felváltja az Európa 2020 stratégia Az új stratégia központi kérdése az Unió versenyképessége, de más, új célokat is.
Készítette: Kiss Éva.  A Maastrichti Szerződést követően kiépült oktatási politika alapjait a közösségi programok képezik  Szókratész program: feladata.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
A Grundtvig akció pályázati lehetőségei Grundtvig 2 és 3.
TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY Október 30.. Tempus Közalapítvány tevékenységei Pályáztatás Képzés Tudásközpont.
Tantervfejlesztési Hálózat építési Mobilitást segítő Támogatások forrás: „Magyar nyelven Európában” Budapest, április 1.
„ Gasztro-karrierek az EU-ban ” Leonardo da Vinci mobilitási programok németországi szállodákban Pályázatkiíró Magyarországon: Tempus Közalapítvány Budapest.
EUROPASS.
Felsőoktatási Szakképzés
SOP-Online jelentkezés (ERASMUS+ 2015/2016).
2014. november 26. Tordai Péter igazgató Tempus Közalapítvány
Németország BESZÁMOLÓ 2014 Szakmai gyakorlat Németországban.
A szaktudás dokumentálása – Europass. Ahány ország, annyi…  Oktatási és képzési rendszerek különbözőek  A kompetenciák és képzettségek különbözőek,
TOVÁBBTANULÁSI SEGÉDANYAG MERRE TOVÁBB A KÖZÉPISKOLA UTÁN?
Bizonyítványok és oklevelek elismerése Magyarországon és külföldön, elsősorban az Európai Unióban Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ.
SZAKMAI GYAKORLAT Levelező tagozatos hallgatóknak SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG.
Uniós pályázati lehetőségek a szakmai együttműködés, tapasztalatcsere és a vállalkozásfejlesztés elősegítésére Pataky Zsanett Tempus Közalapítvány.
Szakmai és személyes portfólió elkészítése
ERASMUS ROADSHOW 1. nap február 14.. ERASMUS ROADSHOW 1. nap február 14.
ERASMUS ROADSHOW 3. nap február 28.. ERASMUS ROADSHOW 3. nap február 28.
Europass dokumentumok az álláskeresésben és a munkaerő-kiválasztásban
Az Erasmus eredményei dióhéjban
Teremtsd meg a saját szakmai jövődet!
Az elnyert ERASMUS+ pályázat lépései
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK „ Az intézményi felelősök felkészítése a Szakképzési Minőségbiztosítási Keretrendszer (SZMBK) követelményeinek figyelembevételével,
Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ
A szaktudás dokumentálása – Europass
Európai szemeszter 2018/19
I.rész ツ 12:00 ERASMUS+ pályázati tudnivalók - Kátai Henrietta nemzetközi koordinátor (Nemzetközi és Külkapcsolati Iroda) ツ 12:20 Campus Mundi program-
Europass dokumentumok az álláskeresésben és a munkaerő-kiválasztásban
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– Szent István Egyetem, 2100 Gödöllő,
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
Merre tovább a középiskola után?
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
Építs a külföldi szakmai gyakorlatra álláskereséskor!
Előadás másolata:

Europass dokumentumok cégeknek We mean business, október 18.

Ahány ország, annyi… oktatási és képzési rendszer dokumentáció a különböző kompetenciák és képzettségekhez bizonyítvány, oklevél, diploma – formában és tartalomban eltérőek szakmai és gyakorlati tudás

Kihívás: hogyan lehet a tudást és a készségeket bemutatni? egységes európai keretrendszer – Europass Cél: –munkavállalói és tanulmányi célú mobilitás javítása

Europass CV Oklevélmelléklet Bizonyítvány -kiegészítő Mobilitási igazolvány Nyelvi útlevél

Europass önéletrajz 26 nyelven lehet kitölteni átlátható szerkezet,egységes forma a munkatapasztalat, a tudás és az egyéni készségek nagyobb hangsúlyt kapnak Online kitöltés:

Nyelvi útlevél aktív nyelvtudás pontos bemutatása: szövegértésbeszédírás egységes szint- és kódrendszer –Alapszintű felhasználó (A1, A2) –Önálló felhasználó (B1, B2) –Mesterfokú felhasználó (C1, C2) önértékelés alapján

Oklevélmelléklet eredeti oklevél mellékleteként adják ki –tanulmányok pontos tartalma, jellege és szintje felsőoktatási intézmények állítják ki magyarul és angolul ingyenes önmagában nem érvényes

Bizonyítvány-kiegészítő Szakképzés során megszerzett tudást igazolja Kompetenciák és szaktudás pontos leírása, valamint a tulajdonosa által betölthető foglalkozások köre Kibocsátó: vizsgáztató intézmény A szakképzést igazoló dokumentummal együtt érvényes Magyarul ingyenes

Mobilitási igazolvány Külföldi tanulmányok és szakmai gyakorlat igazolására szolgáló dokumentum elsajátított tudás, készségek és kompetenciák átláthatóvá és összehasonlíthatóvá tételét segíti

Információs lehetőségek Tempus Közalapítvány Nemzeti Europass Központ (9-13 óra között) Honlap:

Köszönöm a figyelmet! Szabó Csilla Nemzeti Europass Központ Tempus Közalapítvány