I. Falusi Vendégasztal Konferencia MUOSZ Székház 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47. Szabadkai Andrea Kistermelői termékértékesítés, magán háznál, termelői.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Élelmiszer-önrendelkezés a közétkeztetésben
Advertisements

EMCS RENDSZER JOGSZABÁLYI HÁTTERE
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
A Nemzeti Sport Intézet szerepe a támogatási rendszerben
Budapest, november 12.1 A magyar fogyasztó és a hagyományos élelmiszerek Dömölki Livia Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Budapest, Logodi u
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
Ú J S ZÉCHENYI T ERV, D UNA -S TRATÉGIA ÉS FENNTARTHATÓSÁG K ÖZÉP - MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS KÖRNYEZETVÉDELMI KONFERENCIA NOVEMBER 11., B UDAPEST.
Települési állati melléktermék gyűjtők
HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
Helyi termékek és helyi piacok szabályozása a gyakorlatban 2012
Pannónia Kincse LEADER Egyesület május 21. Pannonhalma A mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.
Salmonellosis elleni védekezés baromfiállományokban
Helyi termék a falusi vendégasztalon, termékkínálat, házi kert (lehetőleg bio), direktértékesítés Fenntartható Vidéki Turizmus Budapest,
Helyi termék értékesítés adózási tanácsadása – műhelymunka őstermelők, kistermelők, kézművesek, agroturisztikai szolgáltatók, és civil szervezetek részére.
Helyi termék, helyi piac a VölgyVidéken.
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál igénybe vehető szolgáltatások Lászlóné Tanács Edina szolgáltatási igazgató november 15.
Kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés
KISTERMELŐK - ÚTMUTATÓ Vecsés
Táplálkozás-egészségügyi ajánlás
Gaia Alapítvány „Hangya” Települési Gazdaságfejlesztési Mozgalom Galgahévíz, szeptember 08. Kistermelői törvény nyújtotta lehetőségek Szabadkai.
Az egyes termékek kiegészítő oltalmára vonatkozó európai közösségi szabályozás (SPC) és annak hazai végrehajtása dr. Kiss Marietta Magyar Szabadalmi Hivatal.
e-jövedék konferencia
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP)
Az állattartó telepek nyilvántartásainak szabályos vezetése
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
PIACI INFORMÁCIÓS RENDSZER
Önkormányzati hivatalok jogszabályból eredő elektronikus közzétételi kötelezettségei és azok megoldása Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek.
52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről Kistermelő: az 1. § (1) bekezdésében meghatározott.
Budapest, Szabadkai Andrea Magyar Biokultúra Szövetség; SZÖVET 30/ ,
Falusi szállásadók képzése Budapest, április 19.
„Minőségi szakosodás a környezettudatosságért”
A különleges tejtámogatás
„Vegyszerezett világ” Növényvédő szerek Pál János, Levegő Munkacsoport.
Fontos élelmiszerjogi szabályok KKV szemszögből. Szabályok a mindennapokra Ami egy KKV-nak nehezebb – Címkézés – Állítások – Fogyasztóvédelem – Nyomonkövethetőség.
TRUEFOOD RENDEZVÉNYEINK Március 12. Budapest: ”Kutatás az innovációért” Április 29. Budapest: INTÉZETLÁTOGATÁS a Campden & Chorleywood Magyarország.
Vasútszabályozási Osztály
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
TÁMOP ÉLELMISZER-BIZTONSÁGI ISMERETEK Dömölki Livia Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület.
Növény monitoring Ambrus Á., Györfi L., Vásárhelyi A. Az élelmiszerekben elforduló növényvéd-szermaradékok élelmiszerbiztonsági megítélése 5/2002. (II.
Pályázati feltételek LEADER felkészítő fórum „vállalkozási alapú fejlesztés" jogcímre pályázók részére.
Pápai Hús 1913 Kft.. A Pápai Hús 1913 Kft január 1-jén jött létre a közel százéves múltra visszatekintő jogelőd vállalat megvásárlásával. Tevékenységük:
Csurik Magda Országos Tisztifőorvosi Hivatal
Tószegi-Faggyas KAtalin
2003. november 25.FVM e-agrárium1 Magyar Információs Társadalom Stratégia e-agrárium Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Informatikai Főosztály.
Tájékoztató A hígtrágya kijuttatásával és tápanyagként történő hasznosításával kapcsolatos talajvédelmi előírások betartásáról és az adatszolgáltatási.
Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program
Az áfa-törvény jövő évi változásai
1169/2011/EU jelölési rendelet
A CEPO projekt bemutatása a Bécsi Állatorvos-tudományi Egyetem, Baromfiklinika kutatási stratégiájának összefüggésében Michael Hess.
A kémiai biztonságról közérthetően
Pálinka – élelmiszeripar - vidékfejlesztés
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév Tájékoztató a felnőttképzési akkreditációról Torma Gabriella FAT titkárságvezető.
Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
Helyi termékek, azaz a kistermelői élelmiszer- előállítás Dr. Orbán Péter Igazgatóhelyettes főállatorvos.
Hatósági díjak változása. BORÁSZATI DÍJTÉTELEK 1.1. A forgalomba hozatali engedély kiadásának és az ahhoz kapcsolódó analitikai vizsgálatok díja az alábbi.
Dr. Helik Ferenc Kiemelt Ügyek Igazgatósága. 52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet a kistermelői élelmiszer- termelés, -előállítás és - értékesítés feltételeiről.
Rövid ellátási láncok a fenntarthatóság alapjai Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Laszlovszky Gábor főosztályvezető
Az üzlethelyiségen kívül kötött szerződések szabályozása Magyarországon és az EU-ban Osgyáni Anikó.
ANTSZ - MGSZH. MGSZH Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Több feladat átkerült az ÁNTSZ-től az Ő hatáskörükbe. ÍROTT ANYAGUK EZEKRE KÜLÖN NINCS CSAK.
1 Kistermelői élelmiszer előállítás és forgalmazás Győrszemere Dr. Hercsel György igh. főállatorvos Dr. Szabó Tamás igazgató főállatorvos.
Dr. Bói Loránd Üzletágvezető KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Közlekedéstudományi Üzletág Közszolgáltatások pályáztatási rendszere a közúti.
Ö kológiai termékek jelölése Juhász Ágnes NÉBIH ÉTbI Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály
Svájci-Magyar Együttműködési Program Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap záró rendezvény Budapest március 14. kisprojekt végrehajtó:
Általános forgalmi adó törvény 2017.
A vendéglátó ipari tevékenység tükrében
Nemzeti Élelmiszer Nyomon Követési Platform
Edelény, 2017 november 27 Kőváriné dr. Bartha Ágnes Kislépték , MAKE
30/ Szövetkezetek Éve A gazdasági tradíciók és a kisközösségek szinergiái egy társadalmi.
Előadás másolata:

I. Falusi Vendégasztal Konferencia MUOSZ Székház 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47. Szabadkai Andrea Kistermelői termékértékesítés, magán háznál, termelői piacon rendezvényen Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete 30/7688718 www.kisleptek.hu

EREDMÉNYEK, Jogszabályi könnyítések A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről szóló 52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet Közbeszerzési trv. Jövedéki trv. 2013. évi CII. Törvény a halgazdálkodásról és a hal védelméről PIAC Kereskedelmi Törvény (2005. évi CLXIV. törvény); Ez rögzíti a fogalmat: 2§. 5a.) helyi termelői piac fogalma. 55/2009 kormányrendelet a piacokról, vásárokról; Leírja a fenti, Kereskedelmi trv. 6§ (3). -ban említett bejelentés módját, 51/2012 VM rendelet a helyi termelői piac higiéniai szabályairól

Az EU engedi… EU-s irányelvek, célok: kultúrális sokszínűség, termelő-fogyasztó szoros kapcsolata, hagyomány és rugalmasság elve 852/2004 EK (10; 16 preambulum; 13 cikk (3) MAGÁNLAKÓHÁZI előállítás értékesítési célra - JHGY

Vendégasztal könnyítések kistermelőknek Könnyített higiéniai előírások Pénztárgép kötelem nincs Őstermelői adózás - gyűjtéssel is (SZJA trv. 6 melléklet C) A 57/2010. (V. 7.) FVM rendelet az élelmiszerek forgalomba hozatalának, valamint előállításának engedélyezéséről, illetve bejelentéséről hatálya alá (2.§) nem tartozik a kistermelő, és a kistermelői vendégasztal szolgáltató. A 62/2011 VM rendelet a vendéglátó-ipari termékek előállításának és forgalomba hozatalának élelmiszerbiztonsági feltételeiről nem hatályos a kistermelőkre, így a kistermelői vendégasztal szolgáltatókra.

Kistermelői rendelet 2 hl tiszta szesznek megfelelő párlat (BOR?) Kiegészítő alapanyagok vásárlása Ételkészítési szolgáltatás rendezvényeken Helyi/Házi vágás ellenőrzött állományokból, elvégzésére (48 órával a vágás előtt bejelentve a hatóságnak! Kor megkötés, alapos sütés-főzés)

Halétel a vendégasztalon nem minősül hal vagy haltermék kereskedelmi forgalomba hozatalának a falusi szálláshely vagy vendégasztal szolgáltatást nyújtó által jogszerűen kifogott hal étkezési szolgáltatásként történő értékesítése.

HOL értékesíthet? - Értékesítés határai Növényi alaptermékek (alma, krumpli), méz, élő hal: - Országosan végfogyasztónak. - Régión belül (előállítás szerinti megyében és Budapesten vagy a gazdaság helyétől légvonalban számítva a Magyar Köztársaság területén legfeljebb 40 km távolságra) lévő, kiskereskedelmi vagy vendéglátó létesítménynek értékesíthet. Az állati alaptermékek (tej, tojás, nyers hús stb.)  és bármely feldolgozott kistermelői termékek (sajt, lekvár, kolbász stb.) értékesíthetőek az előállítás szerinti megyében és Budapesten (régióban), vagy a gazdaság helyétől légvonalban számítva az ország területén legfeljebb 40 km távolságon belül végső fogyasztó részére, valamint boltokba és vendéglátó egységekbe, így a közétkeztetésbe is. (Házhozszállítás)

Nyilvántartások EÜ kiskönyv Kistermelői /őstermelői reg. szám + Agrárkamarai nyilv. szám Jegyzői igazolás nyilvántartás az előállított termékek mennyiségéről, az előállítás idejéről, az értékesített mennyiségről és az értékesítés helyéről, idejéről. (2 évig megőrizni, árusítás helyén tartani) Állati termékeknél: évenként megújított hatósági állatorvosi bizonyítvány (árusítás helyén) Hatósági húsvizsgálat után kiállított hússzállítási igazolás, húsbélyegző. (2 évig megőrizni, árusítás helyén tartani) Tejcsíraszám vizsgálat - havi 2 minta Takarmányozási és adalékanyagokról, (5 év) állatgyógyászati készítményekről (5 év) növényvédő szerek felhasználásáról és az élelmezés-egészségügyi várakozási időről, (5 év) előforduló betegségekről, a növények esetében kártevőkről, (5 év) adatlapot kell készítenie az alaptermékből előállított élelmiszerről

Terveink: REL tematikus alprogram lehetőségei Egyéb szálláshely (falusi) étkeztetés, vendégasztal JHGY. Kistermelői rendelet – ne csak természetes személy lehessen a kistermelő (hozzáadott érték) Kézművesek (könnyített adózása és működési feltételrendszer) Közösségi feldolgozók Szolidáris gazdaság

KÖSZÖNJÜK! A projekt a Svájci Hozzájáruláson keresztül a Svájci Állam társfinanszírozásával valósult meg . Szabadkai Andrea Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület www.kisleptek.hu www.elotisza.hu 30/7688718 szabadkaia@elotisza.hu