BABYLON MUSIC : BONNY M – RIVERS OF BABYLON.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Advertisements

(Bedekovics Péter: London)
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
A BIBLIA ÉS AMI MÖGÖTTE VAN
Készítette : Mgr. Meleg Mária hittanár
Ókori mezopotámiai régészeti leletek
Mezopotámia Folytatás.
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
Mezopotámiai régészeti leletek
Az ókori Mezopotámia művészete
Ancient Babylon MUSIC : BONNY M – RIVERS OF BABYLON.
Mielőtt elkezdenénk !!! A politikában: Ki irányít kit? Milyen típusú kormány van hatalmon? Mi köze van a törvényeknek a háborúhoz? A gazdaságban: Milyen.
Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
A szolnoki vár építése és ostroma
Zrínyi Ilona Általános Iskola
Mezopotámia és Egyiptom építészete
Készítette: Szalay Zoltán
Mezopotámia építészete
A Knósszoszi palota és a minótaurusz legendája
Mátyás király, az igazságos
Szendrő nevezetességei
EUROPA NAGY FOLYAMA A DUNA.
A középkori világ 7 csodája
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
Készítette: Fröhlich Noémi
Készítette:Szőke Gréta
Törökorezág 4. Kelet-Anatoliai körutazás Éva Tomozi képei
Világ legrégebbi még lakott városa
Ady Endre Karácsony előadja Szabó Gyula.
Róma Vigh Zsuzsanna.
A Közel-Keletet egyesítő birodalmak
A világ hét csodája azaz 3x7 nevezetesség.
Tibeti teremtéstörténet By Nagy Márk and Vincze Gergely.
Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.
Salamon temploma 11/C.
Feltételes mód Jelen idő Múlt idő.
Ungvár.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
A torony Bábel tornya.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Új hálaének áldja Istent
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Bábel tornya.
Dicsér az ég, nap, hold és csillagok,
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Mezopotámiai lakáskultúra
A Bábel tornya A Bábel tornya (más néven a bábeli torony) a Biblia egy ószövetségi leírásában szerepel, mely arról számol be, hogyan jöttek létre a világ.
Készítette: Szalay Zoltán
Kambodzsa.
KÜKÜLLŐVÁR (Cetatea de Balta, Kokelburg,) Foto: Csedő Attila
Susann Nordströms Orkester - True Love
Windsor Castle - A Windsori Kastély
Berlin nevezetességei
EGYIPTOMI ISTENEK SZERZŐ: VÖRÖS LÁSZLÓ. A természet láthatatlan erőit testesítették meg. Nem mindegyik terjedt el az egész birodalomban Néhányan már a.
Jeruzsálem Óváros, szikla mecset. Jeruzsálemről általában  Jeruzsálem Izrael fővárosa, továbbá politikai, jogi és vallási központja több kultúra találkozópontja,
Városállamok- Birodalmak
 Az évi világkiállításra készült  Összmagassága :324 m  Torony: 300 m  24 m: tévé-adóantenna.
Hollandia, a vizek ura Készítették: Kovács Péter, Ferke Dominik, Gál Zsombor, Tőrös András (6.A)
5. évfolyam – 2. téma Ókori Kelet.
Babilon folyói mellett
Louvre Régen és napjainkban.
Székelyderzs a becsület falva
Mezopotámia építészete
Kolozsvár.
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Az elektronhéjak kiépülése
Az elektronhéjak kiépülése
Előadás másolata:

BABYLON MUSIC : BONNY M – RIVERS OF BABYLON

Babilon, azaz Isten kapuja, fontos városállam volt Dél-Mezopotámiában Babilon, azaz Isten kapuja, fontos városállam volt Dél-Mezopotámiában. Romjai 88 kilométernyire délre fekszenek Bagdadtól, a mai Irak területén.

A város az Eufratesz (Purat) folyó mindkét oldalán fekszik

Babilon 2350-ben épült Kr. e. Világhírű város és az emberi civilizáció bölcsője.

A régi Babilon leghíresebb királya Hammurabi (1792 Kr. e. - 1750 Kr. e A régi Babilon leghíresebb királya Hammurabi (1792 Kr. e. - 1750 Kr. e.), a hatodik király volt, aki felépítette Babilon államot.

Az irodalom szerint Hammurabi nagyon intelligens és szigorú férfi volt, akinek legnagyobb érdeme a Hammurabi törvény kihirdetése volt, ami az első írott törvénykönyv volt a világon. Kőbe vésett törvénykönyve a párizsi Louvre-ban található.

Ishtar Gate – Babilon egyik kapuja

Ámde Babilonban csak másolatát láthatjuk Ámde Babilonban csak másolatát láthatjuk. Ásatások során előkerült eredeti részei szerint összeállított kapu, Berlin egyik múzeumában van.

Eredetileg itt 9 városkapu volt

Nabukonodoz (Nabú-kudurri-uszur, Nabukadnecár) király palotájának romjai Babilonban

Babilon, Nabukonodozor király idején

נהר חידקל

Ezekkel fizettek?

Virágzása idején Babilont vastag falak védték, amelyeket az ókori Marduk isten motívumai díszítettek

A szarvakkal ellátott, pikelyekkel borított testű, karcsú lény Akkadu, akit Csodálatos sárkánynak neveztek

Szemiramisz függőkertjei Babilonban, amelyek az Eufrátesz folyó partján helyezkedtek el, az antik világ hét csodáinak egyike. Az új Babilon királya, II. Nabukodonozor (604 Kr. e. - 562 Ke. e.), épített egy csodálatos várost és várat, valamint elkezdte ezeknek a kerteknek az építését. A legenda szerint a király ezeket a kerteket 25 m magasra építette Babilonban, hogy ezzel is kedveskedjen szeretett hercegnőjének. A kerteket átfedéses módszerrel építette, minden emeletet beültetett virágokkal és cserjékkel. Messziről úgy tűnt, mintha a levegőben függnének (ún. Mennyei kertek). A hercegnő ennek nagyon örült.

Babilon tornya Pieter Brueghel képén (1563) Az Ó-szövetség (Teremtés könyve) szerint Babilon tornyának az égig kellett volna érni. Bábel (magyarul Kavarodás) helyén állt. A biblia szerint az özönvíz után az emberek egységesek voltak és egy nyelven beszéltek. Eldöntötték, hogy ide építenek egy égig érő épületet, önmaguk dicsőítésére, és hogy ne legyenek szétszóródva a Földön. Tehát a torony az ember és nem Isten dicsőítésére épült volna. Az Úr haragra gerjedt, felebaráti szeretetből az eddigi egyetlen nyelvet többre választotta szét, hogy ne értsék egymás nyelvét és szétszélesztette őket a Földön. Nem tetszett az Úrnak, hogy a torony (valójában ez óriási templom volt) máshoz és ne egyedül hozzá tartozzon. Elmondhatjuk, hogy ez volt a történelem első tüntetés-feloszlatása. Babilon tornya Pieter Brueghel képén (1563) Cseh nyelvről fordította Sz. A.

Český text a tři snímky na konci přidal Armáda USA - VANDALOVÉ 9.srpna 2011 v16:03 Anc.Goddess   Tato zpráva je sice poněkud staršího data, i tak stále aktuální. A o co jde? Když začali v Iráku válčit Američané, za svou hlavní základnu si zvolili zbytky starého Babylonu. Prý ze strachu, že by místní Iráčené město poškodili a drancovali. Rozhodli si z něj udělat opevněnou základnu. Americká strana sice tvrdí, že chtěli místo pouze ochránit, ale UNESCO je jiného názoru. Povolaní zástupci vědecké agentury UNESCO ve své zprávě uvedli, že kopáním, vyrovnávání povrchu nebo instalací ostnatých drátů bylo ono staré město neskutečně poničeno. Ničivým zásahům Američanů se nevyhnuly ani slavné historické skvosty jako je Procesní cesta a Ištařina brána, jejíž rekonstrukce z pravých fragmentů je dnes k vidění v berlínském muzeu Pergamonu, naštěstí se v Iráku nalézá jen její kopie. Je vidět, že když Amerika nemá až tak bohatou historii, neumí se k ní ani chovat! Nebo na jejich dlouhou a slavnou historii snad žárlí a dělají to schválně? Z odborných pozorování vyplývá, že si vojáci brali domů jako suvenýry i některé z modře glazovaných cihel, které pokrývaly hradby města a ostatní, které tvořily reliéfy. Irák tedy požadoval náhradu škod. Americká strana se zavázala poskytnout onu náhradu a to částkou 800 000 dolarů. Ale také uvedla, že sami Iráčané napáchali na památce příšerné škody. Český text a tři snímky na konci přidal