Az EAL-net rendszer www.eal-net.org. Miért jött létre az AlmaLaurea? Milyen célok vezérelték: –Az egyetemi vezetés számára egy teljes-, pontos- és hiteles.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Miért hirdetne egyenként több online állásközvetítő portálon, ha Önnek elegendő 1 helyen kérnie, hihetetlenül alacsony áron? hihetetlenül alacsony áron?
Advertisements

EAL-NETPERSPEKTÍVÁK prof. Andrea Cammelli Bolognai Egyetem AlmaLaurea igazgatója Konferencia Budapest, február 9.
Európai tagállami munkaügyi szervezetek 2020-ban
NYELVVÁLASZTÁS A 10B 10C. LEHETŐSÉGEK • EDDIGI NYELV FOLYTATÁSA 12. OSZTÁLY VÉGÉIG • ÚJ NYELV VÁLASZTÁSA ELŐREHOZOTT ÉRETTSÉGI UTÁN.
Szakiskolai mobilitási pályázat elnyerése 2010 elején Cél:  a kedvezményezettek idegen nyelvi tudása, és ezen belül a szakmai nyelvi ismeretük ugrásszer.
PIC number – szükséges bármilyen Erasmus + pályázathoz PKE:
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG NOVEMBER 25..
Informatikai szakképzés és munkaerő-piaci tendenciák BUDAPEST, január Budapest, Montevideo utca 9. | Telefon: | Fax: +36.
4. előadás.
Alkossuk meg együtt a jövőt! Üzleti játék innovatív, sikerorientált hallgatók részére.
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
Frissdiplomások a munkaerőpiacon - a jövedelmet befolyásoló tényezők
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
Nyerjünk együtt! TAMOP /
Az EAL-net rendszer Miért jött létre az AlmaLaurea? Milyen igényekre ad választ: –A képzési formák hatékonyságának ellenőrzése –A hivatalos.
Az EAL-net rendszer Matteo Sgarzi AlmaLaurea
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
A diplomások jellemzőiről és előre- menetelükről készített felmérés Olaszországban prof. Andrea Cammelli Bolognai Egyetem AlmaLaurea igazgatója Konferencia.
Monster Talent Management Suite. Július 10: Egy álom vált valóra! #1 Job board /career site.
Az AlmaLaurea-tól az EAL-NET-ig prof. Andrea Cammelli Bolognai Egyetem AlmaLaurea igazgatója Konferencia Budapest, február 9.
Starjobs Magyarország Kft.. A Starjobs Magyarország Kft óta kínál megoldásokat munkaerő-közvetítés, -kölcsönzés területén, a diákmunkában 1983 óta.
Az EAL-NET rendszer a hallgatók szempontjából Készítette: Forgó Melinda és Gyenes Gábor.
A tételek eljuttatása az iskolákba
Emberierőforrás-ellátás
 Megbízható, jó hírnévvel rendelkező cég  A munkaközvetítés és annak minden formája INGYENES!
Változások a felvételi eljárásban Előadó: Németh Péter hivatalvezető.
Az Erasmus-program A napjainkban legnépszerűbb ösztöndíjprogram bemutatása.
1 A VAJDASÁGI PÁLYAKEZDŐ DIPLOMÁSOK MUNKÁBA ÁLLÁSI MODELLJE 7. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia Újvidék, november Jenei Ervin.
SZEMÉLYZETI MARKETING
A Virtuális Munkaerőpiac Portál bemutatása
A munkaerőpiaci képzési és átképzési programok eredményességének vizsgálata regionális és kistérségi vetületekben MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi.
Tanulási eredmények – papír vagy valóság? Bánki Horváth Mihály
Friss diplomával a munkaerőpiacon DPR Szakmai Nap III. - Diplomás pályakövetés - nemzetközi és hazai gyakorlatok június 10. Budapesti Corvinus Egyetem.
A DPR portál bemutatása Pioker Zoltán Bence november 18.
Széchenyi István Egyetem, Győr
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
Álláshirdetés, pályázat
Emberi Erőforrás Menedzsment Toborzás - Álláskeresés
LEKTOR/Lexelerator workshop – március 4. A LEKTOR projekt és a Lexelerator platform szolgáltatásainak és eszközeinek ismertetése.
NETre Kész – IT-mentor roadshow, Pécs A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az Interneten és azok használata Czanik.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Foglalkoztass okosan Foglalkoztass okosan A civilek foglalkoztatási lehetőségeiről Tóth István.
Emberi Erőforrás Menedzsment Kiválasztás - Alkalmazás
Karrierlehetőségek a multiknál
Máth András, Ringier tanácsadó – OAG Szakmai Nap Marketing és kutatás hogyan segíthet a kutatás.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
Szakmai gyakorlat jelentősége, tudatos karrierépítés
Miért is kell minősíteni a szoftverfejlesztő cégeket? Kinek jó ez? Az IVSZ Szoftverfejlesztési Tanúsítvány elindításának hátteréről Balatonfüred.
EASY e-HR ® Automatizálja HR adatbázisát egyszerűen.
ÁLLÁSHIRDETÉSEK Készítették: Ádámku Renáta Karancsi Diána Nagy Magdolna Percze Dóra Szőllősi László.
Angol alap és középszint, számítástechnika alap és középszint A programban egyéni pályázó vehet részt, a képzésekre milliárd forint európai.
EUROPASS.
Munkaerőbiztosítás II. TOBORZÁS
Integrált Könyvtári Rendszer. Történeti áttekintés  ‘85-ben kezdődött el a fejlesztés  ‘94-ben már a felhasználók rendelkezésére állt  ‘95-től az OSZK-val.
Boltvezetői Jelentkezési lap
Outplacement, azaz „gondoskodó elbocsátás”
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Pályakövetéses vizsgálat DPR konferencia, Veszprém márc. 11. A Pannon Egyetemen végzettek szakmai életútja – a kezdetek Formádi Katalin
SZTE – GTK és az Erasmus Program kapcsolatának bemutatása
Statisztikák. TáTK-n végzettek munkaadó cégformája szerint (ELTE Diplomás pályakövetés adatai 2010)
Miért érdemes egy cégvezetőnek regisztrálni a …………… közösségi oldalra? Hogyan használjuk ki hatékonyan a jelenlétet a világ legnagyobb szakmai hálózatán?
4. előadás. Erőforrás-biztosítás: toborzás, kiválasztás,leépítés II. rész.
Az üzletek operatív működtetése
Lear Corporation Magyarország Kft.
Országos nagykereskedelmi menedzser
Belső ellenőrzési és pénzügyi menedzser
Európai szemeszter 2018/19
Előadás másolata:

Az EAL-net rendszer

Miért jött létre az AlmaLaurea? Milyen célok vezérelték: –Az egyetemi vezetés számára egy teljes-, pontos- és hiteles dokumentációt rendelkezésre bocsátani –A vállalatok számára lehetőséget biztosítani a kvalifikáltabb munkaerőre –Segíteni a diplomásokat a legszélesebb és legjobb módon a hazai és külföldi munkaerőpiacon állást találni

Elért célok Egységes formátumú önéletrajzok Több-nyelvű működés: a rendszer az angol nyelv mellett elérhető a projektben résztvevő partnerek nyelvén: francia, flamand, lengyel, magyar, spanyol és persze olasz. Minden résztvevő ország adatvédelmi törvényeinek figyelembevétele és alkalmazása a rendszerben. Olyan adatbanki keresők és kérdezési rendszer kialakítása, mely figyelembe veszi az érvényben lévő oktatási törvényeket, valamint a különböző tanulmányi végzettségek besorolását.

CV search

Álláshirdetési faliújság: hirdetés-lista

A hirdetések részletei Cég-profil leírása A keresett munkakör leírása

A munkakör betöltésének feltételei A munkavégzés helye A hirdetések részletei

LOGIN Hogyan válaszoljunk a hirdetésre

Alert állás-ajánlat Az EAL-NET adatbankja a cégek elvárásai alapján kiválasztja a potenciális jelölteket, akiket személyre szóló - en értesítenek.

AZ ALMALAUREA OLASZORSZÁGI TAPASZTALATAI Az AlamaLaurea szolgáltatásait igénybevevő cégek felméréséből néhány adat

1.a diplomás foglalkoztatottak jellemzői akik a cégeknél dolgoznak 2.Azokat a személyes jellemzőket, melyek fontosak voltak a munkatársak kiválasztásánál, valamint egy használható csatornát a munkatársak keresésére 3.Az AlmaLaurea szolgáltatásaival elégedett cégeket Célok: mit mértünk fel

Mely cégek használják az AlmaLaurea szolgáltatásait Olaszországban Nagy olasz és külföldi cégekNagy olasz és külföldi cégek saját belső HR-es osztállyal, azért használják az AlmaLaurea szolgáltatásait, hogy időt takarítsanak meg illetve működési költségeket Kisvállalkozások és szakmai vállalkozásokKisvállalkozások és szakmai vállalkozások az AlmaLaurea szolgáltatásokkal specifikus igényeket elégítenek ki Szakmai szervezetek és EgyetemekSzakmai szervezetek és Egyetemek amelyek az ablakok aktiválásával direktben tudják nyújtani a cégek számára az AlmaLaurea szolgáltatásait

Az AlmaLaurea szolgáltatásait igénybevevő cégek tipológiái Tevékenységük szerint Cégek nagyság szerint

Elhelyezkedés a cégeknél Friss diplomások Tapasztalattal rendelkező diplomások

Főbb csatornák melyeken keresztül a cégekhez a diplomázottak önéletrajzához jutnak Cég-archívum 82% AlmaLaurea (database e job posting) 73% Job posting on line más honlapokon 61% Egyetemek/ egyetemi titkárságok 60% Személyes ismeretségek 59% Fejvadász-cégek 55%

Leghasznosabb források a friss diplomások önéletrajzának megszerzéséhez Cég-archívum 12% AlmaLaurea (database e job posting) 57% Job posting on line más honlapokon 8% Egyetemek/ egyetemi titkárságok 70% Személyes ismeretségek 7% Fejvadász-cégek 45%

Legfontosabb jellemzők, melyeket a cégek elvárnak a diplomásoktól Valori medi (scala da 1 a 10) Almalaurea hitelesíti a végzettséget Az Almalaurea hivatalossága cv AlmaLaurea

Értékelés az AlmaLaurea szolgáltatások on-line felhasználásáról Valori medi (scala da 1 a 10)

Értékelés awww.almalaurea.it lapon közzétett állás-hirdetések szolgáltatásárólwww.almalaurea.it Velocità nel ricevimento delle candidature

A legfőbb motivációk az AlmaLaurea szolgáltatásainak igénybevételére Valori medi (scala da 1 a 10)

REFERENCIA Az AlmaLaurea versenytársai Olaszországban

Konkurencia-analízis Néhány (3-4 fontosabb) on line álláskereső melyek szoláltatásai: önéletrajz-adatbank használata és job posting Különbségek az AlmaLaurea-hoz képest: 1) A jelentkezők önéletrajzát maguk a pályázók írják be és senki sem hitelesíti; 2) Az adatok frissítése alacsony szintű; 3) Nem specializálódnak a diplomások önéletrajzaira, melyek kisebb hányadot képeznek az összes cv-hez képest 4) A közzétett állás-ajánlatokat semmilyen módon nem ellenőrzik

Konkurencia-analízis Néhány on-line újság, illetve a nagyobb honlapok munka-oldalai nyújtanak job posting alternatívát a sajtóhoz képest Különbségek az AlmaLaurea-hoz képest : 1)Nem specializálódtak a diplomásokra 2)Ez az on-line szolgáltatás a sajtó-hirdetést váltja fel, de gyakran nem ad módot automatikus jelentkezésre, valamint nem rendszerezi és nem ad módot az önéletrajzok frissítésére

Konkurencia-analízis „Hagyományos” fejvadász-cégek, alapvetően két csoport: –Nagy vállalkozások, melyek jól ismertek (3-4 fontosabb cég), illetve országos hálózattal rendelkeznek –Kisvállalkozások/konzulensek/ egyéni vállalkozók, akik ezt a tevékenységet folytatják Különbségek az AlmaLaurea-hoz képest : 1)Nem specializálódtak a diplomásokra 2)Hagyományos kiválasztási szolgáltatást nyújtanak, nincs olyan eszközük, mely segítené a kiválasztást, csak a „végterméket” nyújtják, az általuk kiválasztott jelöltet

Az AlmaLaurea előnyei GYORSASÁG/AZONNALISÁG: a diplomások önéletrajzai azonnal elérhetőek, real-time, várakozás nélkül. A hirdetések közzététele 12 órán belül jön létre, a szöveg elküldésének idejétől számítva. SZŰRŐK/SCREENING: a több mint 100 keresési kritérium megkönnyíti a cégek számára a legmegfelelőbb jelölt kiválasztását. MINŐSÉG/ADAT-HITELESÍTÉS: garantálja a cégek számára az egyetemek által hitelesített végzettségi adatokat, valamint az adatok naprakészségét, melyeket a hallgatók maguk frissítenek MEGBÍZHATÓSÁG ÉS HOZZÁÉRTÉS: AlmaLaurea ismeri az egyetemi rendszert, segítséget tud nyújtani a cégeknek a jelöltek megtalálásában, van tapasztalata a kereső-szolgáltatásokban és személyügyi kérdésekben

AlmaLaurea számokban HONLAP CÉGEK HALLGATÓK napi átlag látogatottság: napi átlag oldal: látogatók százalékosan: 80% hallgatók 10% cégek 10% egyetemek regisztrált cég: cégek által vásárolt CV-k (2005): feltett önéletrajzok: önéletrajzok 2005-ben: átlagos hirdetésekre elküldött CV-k: 160 % -lel rendelkezők: 85% frissítési százalék 1 évben: 55%

COME TESTARE I SERVIZI DI EAL-NET

Pubblicazione gratuita di annunci di offerta di lavoro su e inviate il testo del vostro annuncio all’indirizzo lo staff di AlmaLaurea provvederà a pubblicare on line sul sito di AlmaLaurea e sul sito di Eal-Net la vostra ricerca di personale riceverete direttamente nella vostra casella di posta elettronica le candidature dei laureati interessati alla vostra proposta