Magyarországi Klinikai Vizsgálatszervezők Társasága

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET
Advertisements

Etikai Kódex.
Intézményi akkreditáció 2008 (hogy készüljünk?) MAB 2008 szeptember 19. Topár József.
Szervezetfejlesztési Program
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
© Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Önkéntes oktatói tapasztalatok.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
A november 18-i workshop napirendje
1 ENCASIA – A KBSZ részvétele a Hálózat munkájában KBSZ SZAKMAI FÓRUM - LÉGIKÖZLEKEDÉS Budapest, dr. Becske Loránd főigazgató.
Csongrád Megyei Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Szakcsoport Távközlési Világnap május 18. AGORA Előadó: Engedi Antal Magyar Mérnöki Kamara.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Bölcsőde – óvoda közös intézményként történő működtetése
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
NJSZT Közgyűlés május 13. NJSZT KÖZGYŰLÉS május 13.
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
általános főig. helyettes
KBSZ STRATÉGIA KBSZ SZAKMAI NAPOK - VASÚT Siófok, április 10. Bajkó Erika kommunikációs vezető.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Helyi termék értékesítés adózási tanácsadása – műhelymunka őstermelők, kistermelők, kézművesek, agroturisztikai szolgáltatók, és civil szervezetek részére.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
Minőségi oktatás hatékony vezetéssel az európai dimenzióban
EMLA Környezeti Mangement és Jog Egyesület, BME Management Szakkollégium Támogatók: Phare Access 2003 micro alap Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Népfőiskola a helyi tudás megtöbbszörözésére, a településfejlesztés eszközeként Lakitelek, március 26. Lakitelek, március 26.
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
Szakmai irányelvek, protokollok készítésének, megjelentetésének eljárásrendje Szy Ildikó osztályvezető Egészségügyi Minisztérium III. Egészségpolitikai.
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
A minőségirányítási rendszerek fejlesztésének aktuális kérdései Dr. Borda Jenő alprogramvezető.
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
FÜGGETLEN KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
LEADER SZAKOSZTÁLY ÉVI MUNKATERV Páliné Keller Csilla, MNVH elnökségi tag.
A BETEGEK BIZTONSÁGA ELKERÜLHETŐK-E A HIBÁK?
Környezetközpontú irányítása rendszerek MSZ14001.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Határtalan Civil Nap Pestújhely Menyhért Péter Demokrácia kellék– társadalmi harmónia: 10 éves a csepeli civil együttműködés Ötlet megszületése:
2012. január 25. Rozsnyai Krisztina 1 A felsőoktatás minőségbiztosítása Európában – a minőségbiztosítás és a nemzetköziesedés Rozsnyai Krisztina MAB Magyar.
Tagszervezeti munka erősítése
Magyar Állatorvosi Kamara Célok és eredmények Kaposvár, február 01.
A képzés fejlesztését, korszerűsítését indokolttá tevő szakmai fejlődésről Sz. dr. Nyitrai Ágnes Apor Vilmos Katolikus Főiskola,
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének Küldöttgyűlése 2006.November 20.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
A MAGYAR ÜVEGIPARI SZÖVETSÉG PROGRAMTERVE 2008/2009 Magyar Üvegipari Szövetség Közgyűlés 2008.Május 13. Holiday-Inn Budaőrs Hotel.
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
Tisztességes munka és európai szociális párbeszéd Kihasználatlan jelen?
barátok és kollegák-itthon és külföldön-, határokon átívelő kapcsolatok és utazások, csereprogramok szakmai tudást támogató szövetség, továbbképzések,
MAGYOTT Közgyűlés február 16. Beszámoló Állatgyógyászati munkacsoport Dr. Kulcsár Gábor.
A projekt általános szakmai célkitűzései
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
A vasúti továbbképzések lehetőségei a hazai és a nemzetközi elvárások változása kapcsán Előadó: Dr. Vincze Árpád főtanácsos Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 11. előadás november 23. Témakörök: 5. Az EU jogrendszerének közigazgatási alapjai 5.1. Az EU jogrendszerének.
A Bit módosítása évi LXXXVI. tv június január január 1.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
Társadalmi felelősségvállalás a felsőoktatásban Horváth Ágnes.
1 Szervezet és minőség 2. előadás 1. 2 Az előadás tartalmi elemei Alapfogalmak A minőségfejlesztés jogszabályi háttere Minőségfejlesztési megközelítések.
Magyar Mudi Egyesület. Rövid történetünk február 21-én alakultunk 1 elnök 2 helyettes – 3 tagú elnökség 21 alapító tag és még ban 4 taggal.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
Régi és új feladatok új megközelítésben, márciustól működik az OGYÉI Dr Pozsgay Csilla Főigazgató Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
Az off-label gyógyszerhasználat és az orvosi felelősség
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
Tagszervezeti munka erősítése
Előadás másolata:

Magyarországi Klinikai Vizsgálatszervezők Társasága 5 év eredményei, tervek a jövőre

Alapító közgyűlés 2001 június 21 2. közgyűlés 2002 május 10 Jelenleg 29 alapító tag, 23 vállalat és intézmény 2. közgyűlés 2002 május 10 245 tag, 49 vállalat és intézmény Jelenleg 160 fizető tag

A Társaság megalakulásának célja szakma elismertetése, egységes szakmai kritériumok megfogalmazása, képzés, továbbképzés programjainak kidolgozásában részvétel, képesítési / akkreditációs feltételek megteremtésében részvétel a minőségbiztosítás érdekében, érdekvédelmi és szakmai fórum nemzetközi elismertetés

reguláció egységesítésében és ICH-GCP megfelelésben való együttműködés segítségnyújtás és együttműködés: IEC/IRB=IKEB klinikai gyógyszerkutatás minimum normáinak kidolgozása a szakmákkal, hatóságokkal, /klinikai kutatóhelyek, Ph I, Ph II-III, study nurse/ CRA képzés és akkreditáció

Jövőképünk Legyen társaságunk Magyarországon az embergyógyászati készítmények klinikai vizsgálataival kapcsolatba kerülő szakemberek, hatóságok, betegek és érdeklődők ismert és elismert, megbízható és meghatározó tényezője.

Küldetésünk Társaságban tömöríteni mindazon egészségügyi, gyógyszeripari, hatósági és egyéb szakembereket, akik az embergyógyászati készítmények klinikai vizsgálataival szakmai szinten foglalkoznak. Önszabályozó testületként egységes érdekvédelmi és szakmai véleményalkotóként hozzájárulni a törvényi szabályozás alakításához, elősegíteni a klinikai vizsgálatok szakszerű, törvényes és hatékony elvégzését. A hazai irányelvek kidolgozásának, nemzetközi alapelvek hazai adaptációjának és azok terjesztésének elősegítése.

Küldetésünk Klinikai vizsgálatok mértékadó, szakmai és szakma-etikai fórumává válni. A klinikai vizsgálatokban résztvevő betegek és a laikusok szakmai tájékoztatásának elősegítése. A klinikai kutatási munkatárs (CRA) a klinikai vizsgálóhelyi koordinátor (CSC) és nővér (study nurse) szakmák elismertetése és azok szakmai követelményeinek megfogalmazása.

Küldetésünk A klinikai vizsgálatokat végzők szakmai fejlődésének elősegítése. Építő jellegű kapcsolatrendszer kialakítása a hazai orvosi társaságokkal, a jogalkotó és engedélyező hatóságokkal, betegszervezetekkel. Kapcsolatok kiépítése hasonló külföldi, nemzetközi társaságokkal.

Alapelveink Nem profit orientált szakmai szervezet vagyunk, gazdasági tevékenységet csak működésünk biztosításához, céljaink eléréséhez folytathatunk. Munkánkat a politikai és közvetlen vállalati érdekektől való függetlenség jellemzi, társaságunk nem terepe és nem fóruma vállalati érdekütközéseknek. A magyar és nemzetközi jogszabályokat, az ICH GCP és egyéb szakmai előírásokat maradéktalanul betartjuk, és azok mások általi betartatására törekszünk.

Alapelveink Bármely klinikai gyógyszervizsgálatban elsődleges fontosságú szempontnak tartjuk: a vizsgálat tudományos igényességét és indokoltságát, a társadalom tudásának előmozdítását az abban résztvevő önkéntesek és betegek maximális védelmét. a vizsgálati adatok hitelességének, pontosságának feltétlen biztosítását.

Alapelveink A vizsgálatban érintett felek (vizsgálati helyszín, vizsgálók és munkatársaik, egészség biztosító, megbízók, stb.) közötti szerződéseknek, jogi és pénzügyi folyamatoknak átláthatónak és jogkövetőnek kell lenniük. A kifizetett díjak mindig az elvégzett munka piaci értékét kell, hogy tükrözzék. Mindennapi munkánkat az orvostudomány, az egészséges környezet, a kollégák és beteg társaink, a vizsgálati személyek tisztelete és szolgálata valamint a nyitottság határozza meg.

Eredményeink szakma elismertetése, szakmai fórum klinikai vizsgálatszervező = klinikai kutatási munkatárs szakma KSH bejegyzése 2004-ben Tagságok MOTESZ 2003 IFAPP 2004 szakmai fórum MKVT klub havonta fórumok, kerekasztal viták

Eredményeink GCP tanfolyamok EÜ főiskola Törvények, rendeletek WHO, SE EÜ törvény módosítás 35/2005 BNV ?

Kapcsolataink Egészségügyi Minisztérium √ Farmakológus Társaság √ Kórházszövetség √ OGYI - kevés AIPM – MDWG állandó meghívott √ MAGYOSZ – bemutatkozó előadás OEP – idei egyik fő cél Külföld – kevés

Egészségügyi Minisztérium Szakmai partnerként való elismerés Gyógyszertörvény 35-ös rendelet Állásfoglalások 35-ös kacspán Beavatkozással nem járó vizsgálatok 35-ös fórum helyszín biztosítás

Farmakológus Társaság Debrecen Saját szekció Ez évtől tudományos program összeállításában részvétel Meghívott előadó („Referátum”) Befogadó nyilatkozati anyag közös

Kórházszövetség Fórum a 35-ös rendeletről Előadások a kórházszövetség kongresszusán Antal J: Ideális vizsgálóhely Szepesi G: 35-ös Támogató állásfoglalás a befogadó nyilatkozati anyagról

2 éves stratégiai terv ’05-’06 fő céljai: A társaság anyagi forrásainak növelése Tagság aktivizálása, elnökségi „holdudvar” kiépítése Külső és belső kommunikáció javítása „Magyarország, mint vonzó klinikai vizsgálóhely” program elindítása Szakmai képzés

„Magyarország, mint vonzó klinikai vizsgálóhely” I. Érdekeink képviselete, új törvények, rendeletek befolyásolása Kudarc: 60 nap; Siker: Gytv, 35-ös Vizsgálóhelyi eljárások gyorsítása Fórum, kórházi szóróanyag Kulcspartnerek kiválasztása és kapcsolatok erősítése

„Magyarország, mint vonzó klinikai vizsgálóhely” II. Tennivaló: Kórházak Finaszírozás (OEP) Etikai bizottságok Betegszervezetek Ismeretterjesztés (laikus és GCP) Toborzás, hirdethetőség Ismételt PARETO elemzés

Szakmai képzés, célok Közgyűlés pontszerzővé válása A klinikai kutatási munkatárs (CRA) a klinikai vizsgálóhelyi koordinátor (CSC) és nővér (study nurse) szakmák szakmai követelményeinek megfogalmazása

Köszönöm a megtisztelő meghívást és a figyelmet!