Tisztelt helyettes-államtitkár úr! Tisztelt Magyar Főkonzulátus, a Szent Angéla Kórus, valamint a TED Koleji képviselői, tiszteletreméltó vendégeink és.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kormányzó úr, Nagykövet úr, Főpolgármester úr, Főkonzul úr, Főkonzul Hölgyek és Urak! Hölgyeim és uraim, kedves magyar és török barátaim!
Advertisements

Ami a Tiéd.
A söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola látogatása a Tömörkény István Munkaegységben.
Comenius program készítette: Zakhariás Laura. „Egész életen át tartó tanulás“ Oktatás támogatása, minden korosztály számára, több programon keresztül:
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
Alkossuk meg együtt a jövőt! Üzleti játék innovatív, sikerorientált hallgatók részére.
Nemzetközi projektjeink Nemzetközi kapcsolatok A es tanévben Iskola Könyvtárak Nemzetközi Hónapja Comenius Lengyel testvériskolai kapcsolat Művészeti.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
A négy évszak Kriston Henriett Felkészítő tanár: Mécsei Dániel
M o s t i d é z z ü k, f e l m i i s t ö r t é n t e z a l a t t a 1 0 é v a l a t t. Biztos tudjátok, hogy az idei tanév jubileumi év a MUSTÁR életében.
október 27. csütörtök 19:30 Nemzeti Filharmonikus Zenekar november 27. vasárnap 19:30 Purcell Kórus Orfeo Zenekar (korabeli hangszereken)
Lenkey János ÁLTALÁNOS ISKOLA, LENKEY JÁNOSRÓL
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
EGY SZÁL HARANGVIRÁG.
A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar F ő iskola Hallgatói Önkormányzatának bemutatása Beregszász 2012 Készítette: Nagy Tibor.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT
A Barcsi Általános Iskola Arany János Tagiskolája bemutatkozik
BENKŐ PÉTER VANNAK-E KULTURÁLIS RÉGIÓINK?. -A méréseknél a KSH jelentéseit vesszük alapul. -Lehetséges mutatók: -a mezorégiók különböző fokú iskoláin.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
De ingben, gatyában is szeretem a hazám. Nem járok zsinóros mentében,
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
ADVENT Salmani Krisztián.
A 2008/2009-es tanév 6 iskola közösségi életének szervezésével kezdődött.
Humán TISZK TÁMOP projekt 2012/13-as tanév Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola.
Együtt a családdal, együtt a nemzettel! augusztus 16. Kormányszóvivői tájékoztató.
TRUEFOOD RENDEZVÉNYEINK Március 12. Budapest: ”Kutatás az innovációért” Április 29. Budapest: INTÉZETLÁTOGATÁS a Campden & Chorleywood Magyarország.
Alleluját zengj az Úrnak Minden nemzet áldja Őt, Örvendezve ünnepeljük, Mert jóságos és dicső. Angyali kar, mennyei kórus, égi nép Együtt áldjuk szent.
Készítették: Szendi-Horváth Fanni 8/b Török Hanna 7/b
Készítette: Mgr. Szarka Zsuzsanna
Csak Jézusnak szolgálok, az Ő országát várom,
Bemutatkozik a Magyar-Szlovén Tagozat: a magyar vállalkozások piaci pozíciószerzésének és befektetéseinek elősegítése Fullérné Verger Renáta Magyar-Szlovén.
avagy lehetőség a konfliktusok kezelésére a tanórán
Drogokról Saját modul megvalósítás es tanév Készítette : Szegedi Károlyné.
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
A szónoki beszéd típusai
PROJEKTTALÁLKOZÓ ADANÁBAN, TÖRÖKORSZÁGBAN 2011 MÁRCIUS 31- ÁPRILIS 6 A TÖRÖK PARTNERSISKOLA: ÖZEL ADANA GÜNDOGDU KOLEJI.
Siketmisszió. Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet Nagy hagyományokkal rendelkező 1888-ban alapított állami intézmény óvodát és iskolát valamint.
Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
V ARJÚ L AJOS R EGIONÁLIS T ERMÉSZETTUDOMÁNYI E MLÉKVERSENY Bevált Jó Gyakorlat.
B A L L A G Á S június 15. Szárcsa Általános Iskola.
Tetétlen Község Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és kedves családját, ismerőseit az Államalapító Szent István Király és az Új Kenyér ünnepe alkalmából.
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Határtalanul pályázat
Brassó Belvárosi Református Egyházközség A magyar reformáció nagy alakjai Előadás sorozat esztendő Reformáció nagyhetében.
„Az ormokra nem hívják az embert, oda fel kell kapaszkodni!”
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Határtalanul!.
A tavalyi évben a nemzetközi játék keretei között diákjaink kedvenc meséinek kiválasztását, angol nyelvre történő fordítását és továbbítását kérték tőlünk,
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Hejőkeresztúr – Tehetséggondozás K. Nagy Emese k. nagy.
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
Csitáry-Hock Tamás*************Szeretettel Aliz
Harruckern János Közoktatási Intézmény Gyula „Zöld út a jövődhöz” május 01. – február 28 TÁMOP B
Az intézmény alapadatai fenntartó: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, 1051 Budapest, Nádor u.32. működtető: Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata,1145.
Informatika. A pályázatról Az informatika rejtelmei határon innen és túl címmel az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán- szakközépiskola, mint partneriskolával.
CSONGOR ÉS TÜNDE Sík Ferenc rendezése alapján A NEMZETI SZÍNHÁZ ● A● A Nemzeti Színházat először gróf Széchenyi István álmodta meg a Duna partjára. Pompázatos.
Arany János Élete és munkássága.
Gróf Klebelsberg Kuno (Magyarpécska, Arad vármegye, november 13. – Budapest, október 12.) magyar jogász, országgyűlési képviselő, művelődéspolitikus,
Készítette: Barna Alexandra Csordás Rita
2018/2019 tanév.
„Csillagpont Kórház” létrehozása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban TIOP /2F/ Nyitórendezvény Alapkőletétel.
Programjaink fizikából a es tanévben
Szakiskolai fejlesztési program
Előadás másolata:

Tisztelt helyettes-államtitkár úr! Tisztelt Magyar Főkonzulátus, a Szent Angéla Kórus, valamint a TED Koleji képviselői, tiszteletreméltó vendégeink és a sajtó megjelent képviselői! Ma este azért gyűltünk itt össze, hogy Magyarország isztambuli főkonzulátusa és a TED Isztambul Koleji együttműködésében a magyar nemzet ünnepét, október 23-át ünnepeljük.

Szeretném megköszönni Kiss Gábor Magyarország isztambuli főkonzuljának a lehetőséget és a kezdeményezést, hogy itt most együtt ünnepelhetünk. Törökországot és Magyarországot nagyon távolba vezető szálak kötik össze, amelynek kiteljesedése a két ország barátsága. A két nép fiai közelséget éreznek egymás iránt. Az isztambuli és budapesti iskolák közötti együttműködés kulturális és művészeti területen a es tanévben kezdődött.

A TED Istanbul Koleji és a budapesti Németvölgyi Általános Iskola 6 éven keresztül minden év március- április havában meglátogatták egymást és részt vettek egymás nemzeti ünnepein. Ezeknek a látogatásoknak a keretében mindkét iskola diákjai nagy élvezetüket lelték a közös éneklésben és a közös koncertek megszervezésében. Kreativitásuk bizonyítéka, hogy rajzaikkal, festményeikkel plakátokat díszítettünk, közös sporteseményeket szerveztünk.

Itt szeretnék megállni egy pillanatra, hogy alapító tagjaink közül kiemeljem Özoguz urat és családját, hogy ezt a csodálatos szinergiát segítettek megalapozni, amelyért nagy hálával tartozunk nekik. Mindannyian jól tudjuk, hogy a nemzetek közötti kapcsolatok ápolásának egyik legkiválóbb módja az olyan programok és egyéb szerveződések, mint amilyen a mai is, amellyel a kulturális és művészeti tehetséget közvetítjük egymás számára.

Bízom abban, hogy mi is, mint a TED Istanbul Koleji a következő évben módot kapunk arra, hogy ellátogassunk Magyarországra és a Magyar Nemzet fontos nemzeti ünnepét ott ünnepelhessük együtt. Meg szeretném köszönni Önöknek, hogy ezen a csodálatos helyen velünk együtt ünnepelnek és részt vesznek ezen a számunkra oly fontos napon. Figyelmüket köszönöm és kellemes estét kívánok.