JÁTÉKRENDSZEREK AZ EB-N

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az NBI.-NBII. U17-U19 edzők konferenciája
Advertisements

A LABADARÚGÁS FEJLŐDÉSE
Az I. világháború
UEFA-A /UEFA PRO Tanfolyan Mérkőzés megfigyelés BELGIUM - SPANYOLORSZÁG Bob Browaeys , 19: :30.
PIC number – szükséges bármilyen Erasmus + pályázathoz PKE:
Alkossuk meg együtt a jövőt! Üzleti játék innovatív, sikerorientált hallgatók részére.
Elmozgó rendszerű támadójáték begyakorlása az Arsenal edzésein keresztül Szombathely 2011.
Magyar labdarúgó hagyományok - a jövő útja
MAGYAR LABDARÚGÓ UTÁNPÓTLÁS KÉPZÉS, MAGYAR LABDARÚGÓ HAGYOMÁNYOK
Az Európai Unió létrejötte, bővítésének állomásai
CROATIA—HUNGARY U E F A EURO 2012 Pályázat. Pályázati folyamat mérföldkövei I. szakasz – Pályázati Szabályzat kiadása – Pályázati.
Minden csapatjátékban, a legfontosabb része a játéknak a VÉDEKEZÉS.
Üdvözöljük Waldviertelben. következetesség kézimunka tapasztalat bölcsesség megbecsülés.
A Belga LSZ fejlesztési terve
1905->. A csapat amióta létrejött még soha nem esett vissza a Spanyol másodosztályos bajnokságába.
I. ALBA REGIA RÖPLABDA GÁLA
Az Európai Unió nyelvpolitikája
Az MLSZ a jövő évi versenykiírást csapatokra szabva adja ki. Lesz akit köteleznek, ezen a pályán kell fogadnia az ellenfeleket, cserébe állandó térfelet.
Az adórendszerek változásai az elmúlt évtizedekben Halmosi Péter.
A II. VILÁGHÁBORÚ Története Készítette: Orbán Balázs 9/A.
Az Európai Unió története
Készítette: Szoboszlai Adrienn 7.a
: Adós Aladár számláján 2700 dinár tartozás. Elhatározta, a következő naptól a hónap végéig minden nap befizet 150 dinárt, hogy rendezze.
Varga Mátyás (vamqaai.elte) UEFA Bajnokok Ligája Bemutató…
Büntetőrúgások. Végrehajtás A játékvezető kijelöli azt a kaput, amelynél a rúgásokat elvégzik A játékvezető pénzfeldobással sorsol, és amelyik csapatkapitány.
Pitlik László, SZIE Gödöllő (Forrás: My-X.hu Hírlevél) augusztus
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
EU II..
Jelkép-ország Jakab Sándor Kálmán
T.K. 33 – 34. Az alapértelmezett előtér- és háttérszín, valamint a körvonalak színének beállításához a Paletta színeit használhatjuk. 1 Az RGB színrendszerben.
A versenyképesség technikai-minőségi oldaláról a „Schumpeter-termékek” kereskedelmének tükrében The research leading to these results has received funding.
Webes változat, animáció nélkül !!!
Felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitása - STT 2014/2015.
Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor
„Családtámogatások, rugalmas munkavégzési formák és társadalmi kohézió” műhelykonferencia Budapest, november 24. Dr. Pulay Gyula, főigazgató, ÁSZ.
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2009 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól június 3.
A BELGA LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG UTÁNPÓTLÁS NEVELÉSI FILOZÓFIÁJA
MLSZ FKI Edzőképző vezető
JÁTÉKRENDSZEREK CSAPATJÁTÉK NAPI TAKTIKA.
A SOKMOZGÁSOS TÁMADÓ JÁTÉK
A MÁSODIK NAP ÖSSZEFOGLALÁSA. 1. Magyar labdarúgó hagyományok és a labdarúgás jövője MI A KAPOCS A MAI LABDARÚGÁS FEJLŐDÉSI TEN- DENCIÁI ÉS A MAGYAR LABDARÚGÓ.
4. Feladat (1) Foci VB 2006 Különböző országok taktikái.
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2010 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól December 9.
Az Európai Únió csatlakozási folyamatai
GENERALI Alapkezelő Zrt. Nyugdíjpénztári megtakarítás a többi befektetés mellett Schuszter Péter vezérigazgató Generali Alapkezelő 2008/../.. Pénztárkonferencia.
1914.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
Az Európai Unió bővülése Vincze János, 12. osztály Fazekas Mihály Gimnázium Debrecen >
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
ACTIA ® : Know How Megfelel az EU 3821/85 szabvány 1B mellékletének* Az EU szabvány szerint a digitális tachográf augusztustól, a 3,5 tonnát meghaladó.
Trendváltás a termékenység és a női foglalkoztatás kapcsolatában Dr. Pulay Gyulának, az ÁSZ Kutató Intézete főigazgatójának előadása „Tudomány a gyarapodó.
Futbalová sezona okres Trebišov 2.trieda Malý Kamenec Malý Kamenec.
Vegyipari trendek az EU-ban és Magyarországon
Világot fenyegető vírus Semmi sem biztos; csak a halál.
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
Az Európai Unió.
Európa regionális földrajza
ben Európában telepítették a világ napelemes rendszereinek 70%-át, 2013-ban ez az arány már csak 28% volt, - az új PV (photovoltaic - fotovillamos.
Tankötelezettségi korhatárok nemzetközi összehasonlításban
Az Úr házai …te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat... - Máté evangéliuma 16,13-20.
Csütörtök Vészkijárat 07 – FORD-ulat 0 : 3 Csapat-összeállítás: Ganzer Zs. Bagonyai, Szokol Z. – Mészáros – Domián K, Bencsics K Cserék:
Real Madrid.
Politikai és szociálgeográfia I.
VASÚTI IRÁNYÍTÓ ÉS KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZEREK I.
Áttekintés a mozgóképes tartalomfogyasztás átalakulásáról Magyarországon és a CEE régióban.
GYERMEKESÉLY MAGYARORSZÁGON AZ UNICEF-JELENTÉS TÜKRÉBEN XIV. Baranyai Pedagógiai Napok Pécs, április
Újdonságok az NIIF VoIP szolgáltatásában
UEFA Grassroots Tornák szervezése
33. EURÓPA FELOSZTÁSA.
Friedrich Ebert Stiftung Szociális párbeszéd és ipar 4.0 konferencia
Előadás másolata:

JÁTÉKRENDSZEREK AZ EB-N

Az EURO 2008. FELDOLGOZÁSÁNAK SZAKMAI ALAPJAI az EB mérkőzéseit megtekintő MLSZ edzők beszámolói, a televíziós közvetítések, rögzített felvételek, az UEFA honlapja, az UEFA edzőképző vezetők számára szervezett továbbképzé- sek anyagai: 2006: Coverciano, 2007: London, 2008: Lisszabon, www.euro2008.uefa.com www.nemzetisport.hu www.current.com (gólok) http://euro2008.independent.ie (statisztikák)

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA CSAPATOK, AKIK EGY JÁTÉKRENDSZERT JÁTSZOTTAK Horvátország (5-8) 4-4-2

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA CSAPATOK, AKIK EGY JÁTÉKRENDSZERT JÁTSZOTTAK Franciaország (9-16) 4-4-2

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA CSAPATOK, AKIK EGY JÁTÉKRENDSZERT JÁTSZOTTAK Svédország (9-16) 4-4-2

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA CSAPATOK, AKIK EGY JÁTÉKRENDSZERT JÁTSZOTTAK Hollandia (5-8) 4-2-3-1

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA CSAPATOK, AKIK EGY JÁTÉKRENDSZERT JÁTSZOTTAK Portugália (5-8) 4-3-3

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA CSAPATOK, AKIK KÉT JÁTÉKRENDSZERT JÁTSZOTTAK A VÁLTOZTATÁS OKA: támadásban a csapatjátékot hatékonyabbá tenni, mert: - az ékek közül csak Klose nyújtott jó teljesítményt, - Ballack a védekező kö- zéppályás pozíciójából indulva nem nyújthatta igazi tudását, - Schweinsteigernek helyet kellett szorítani a kezdő csapatban 4-2-3-1 4-4-2 Németország (2)

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA CSAPATOK, AKIK KÉT JÁTÉKRENDSZERT JÁTSZOTTAK A VÁLTOZTATÁS OKA: a rengeteg hiányzó (sérülés, sárga lapok). Fatih Terim mérkőzések közben is többször változtatott 4-4-2 4-1-4-1 Törökország (3-4)

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA CSAPATOK, AKIK KÉT JÁTÉKRENDSZERT JÁTSZOTTAK A VÁLTOZTATÁS OKA: az első két csoport-mérkőzésen a csu-paszív és helyenként jó játék ellenére be-következett egygólos vereségek 4-4-2 4-2-3-1 Svájc (9-16)

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA CSAPATOK, AKIK KÉT JÁTÉKRENDSZERT JÁTSZOTTAK A VÁLTOZTATÁS OKA: az első mérkőzésen a győ-zelem ellenére támadásban nem játszott jól a csapat, a két támadóbb szellemű kö-zéppályástól nagyobb haté-konyságot vártak: - az átrendeződéshez nem kellett nagy változtatás, - Galásek feladata egyér- telműbb lett (második vonalban) 4-2-3-1 4-3-3 Csehország (9-16)

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA CSAPATOK, AKIK KÉT JÁTÉKRENDSZERT JÁTSZOTTAK A VÁLTOZTATÁS OKA: első mérkőzés (Francia-ország) 0-0, veszélytelen támadójáték a három csatár ellenére; sok javulást a két ékes játék sem hozott (Olasz-ország ellen 1-1), ezért visszaváltottak 4-3-3-ra. 4-4-2 4-3-3 Románia (9-16)

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA CSAPATOK, AKIK KÉT JÁTÉKRENDSZERT JÁTSZOTTAK A VÁLTOZTATÁS OKA: 4-2-3-1-ről 4-4-2-re váltottak, majd ismét 4-2-3-1-re 4-4-2 4-2-3-1 Lengyelország (9-16)

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA CSAPATOK, AKIK HÁROM JÁTÉKRENDSZERT JÁTSZOTTAK Oroszország (3-4) 4-3-3 4-1-4-1 4-4-2 A VÁLTOZTATÁS OKAI: 1. hatalmas verés az első mérkőzésen (1-4 a 4-3-3 rendszerben), a közép-pályás védekezés biztonságosabbá tétele a 4-1-4-1 játékrendszerrel (nem kellett hozzá nagy átalakítás, a két szélső középpályás hátrábbról indult) 2. Arshavin beállása kikényszerítette az újabb változtatást (két ékes játék)

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA CSAPATOK, AKIK HÁROM JÁTÉKRENDSZERT JÁTSZOTTAK Olaszország (5-8) 4-3-3 4-2-3-1 4-4-2 A VÁLTOZTATÁS OKAI: 1. Első meccs után a mérkőzés okozta sokk (Hollandia 0-3) és Gattuso kiválása miatt több játékos felvonultatása a középpályán 2. A második mérkőzés vérszegény támadójátéka miatt áttérés a két ékes rendszerre

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA Ausztria (9-16) 3-5-2 4-4-2 4-1-4-1 JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA CSAPATOK, AKIK HÁROM JÁTÉKRENDSZERT JÁTSZOTTAK Ausztria (9-16) 3-5-2 4-4-2 4-1-4-1 A VÁLTOZTATÁS OKAI: a papírforma ellenére elégedetlenség az eredményekkel

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA Görögország (9-16) 3-5-2 4-4-2 4-1-4-1 JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA CSAPATOK, AKIK HÁROM JÁTÉKRENDSZERT JÁTSZOTTAK Görögország (9-16) 3-5-2 4-3-3 4-2-3-1 A VÁLTOZTATÁS OKAI: kicsit demonstrálni a külvilágnak, hogy a várakozás alatti ered-mények nem a sokak által elavultnak vélt 3-5-2-es játékrendszer és nem is a túlzottan védekező játékfelfogásnak a következményei

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA Spanyolország (1) 3-5-2 4-4-2 4-1-4-1 JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA CSAPATOK, AKIK HÁROM JÁTÉKRENDSZERT JÁTSZOTTAK Spanyolország (1) 4-4-2 4-14-1 4-2-3-1 A VÁLTOZTATÁS OKAI: 1. David Villa kiválását, valamint a második sor szerepeltetését az egy ékes játékra való áttéréssel és Fabregas középső középpályára behozatalával oldotta meg 2. A németek elleni döntőre taktikai meggondolásból a 4-1-4-1 mellett döntöttek

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA 3-5-2 4-4-2 4-1-4-1 JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA KÖNNYŰ A JÁTÉKRENDSZEREKET VÁLTOGATNI? (A JÁTÉKRENDSZEREK ÁTJÁRHATÓSÁGA) 4-4-2 4-2-3-1 Változtatás: kevés ék helyett középső közép- pályás könnyebb átmenet: árnyék ék esetén

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA 3-5-2 4-4-2 4-1-4-1 JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA KÖNNYŰ A JÁTÉKRENDSZEREKET VÁLTOGATNI? (A JÁTÉKRENDSZEREK ÁTJÁRHATÓSÁGA) 4- 2-3-1 4-3-3 Változtatás: több poszt kis elmozgatását igényli -két szélső középpályás – két szélső csatár -két középső védekező közép-pályás – egy középső védeke-ző középpályás -egy középső támadó közép-pályás – két középső támadó középpályás

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA 3-5-2 4-4-2 4-1-4-1 JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA KÖNNYŰ A JÁTÉKRENDSZEREKET VÁLTOGATNI? (A JÁTÉKRENDSZEREK ÁTJÁRHATÓSÁGA) 4-4-2 4-3-3 Változtatás: több poszt kis elmoz-gatása szélső középpályások – szélső csatárok két védekező középpályás – 2 támadó középpályás - 2 középső védekező közép-pályás – 1 középső védekező középpályás

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA JÁTÉKRENDSZEREK FELHASZNÁLÁSA (CSAPATOK) 3-5-2 4-4-2 4-1-4-1 JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA KÖVETKEZTETÉSEK Csapatok 4-4-2 4-2-3-1 4-3-3 4-1-4-1 3-5-2 Spanyolország 4 1   Németország 3 Oroszország Törökország Hollandia Horvátország Olaszország 2 Portugália Ausztria Svájc Svédország Franciaország Csehország Románia Lengyelország Görögország Összesen: 31 14 11 JÁTÉKRENDSZEREK FELHASZNÁLÁSA (CSAPATOK)

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA HELYEZÉS – JÁTSZOTT JÁTÉKRENDSZEREK SZÁMA 3-5-2 4-4-2 4-1-4-1 JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA KÖVETKEZTETÉSEK - 1 játékrendszert játszott: 1-4 helyezett: 0 5-8 helyezett: 3 9-16 helyezett: 2 - 2 játékrendszert játszott: 1-4 helyezett: 2 5-8 helyezett: 0 9-16 helyezett: 4 - 3 játékrendszert játszott: 1-4 helyezett: 2 5-8 helyezett: 1 - a három csoport kb. azonos számú csapatot tartalmaz (5, ill. 6) látszólag a csapatok helyezése-felhasznált játékrendszerek száma nincs összefüggésben DE! az 1-4 helyezett több (két, ill. három) játékrendszert játszott HELYEZÉS – JÁTSZOTT JÁTÉKRENDSZEREK SZÁMA

JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA KÖVETKEZTETÉSEK 3-5-2 4-4-2 4-1-4-1 JÁTÉKRENDSZEREK GYAKORISÁGA, HATÉKONYSÁGA (%) JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA KÖVETKEZTETÉSEK Játékrendszerek Hányszor alkalmazták GY % D V 4 - 4 - 2 32 16 50 7 21,90 9 28,10 4 - 2 - 3 - 1 14 64,30 1 7,10 4 28,60 4 - 3 - 3 10 40 6 60 4 - 1 - 4 - 1 2 3 - 5 - 2 100 Leggyakrabban felhasznált játékrendszere a 4 – 4 – 2, legnagyobb győzelmi aránya a 4 - 2 – 3 – 1 játékrendszernek, legnagyobb döntetlen aránya a 4 – 4 – 2 játékrendszernek, legnagyobb a vereség aránya a 3 – 5 – 2 játékrendszernek volt.

A JÁTÉKRENDSZEREK EGYMÁS ELLEN JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA 3-5-2 4-4-2 4-1-4-1 A JÁTÉKRENDSZEREK EGYMÁS ELLEN JÁTÉKRENDSZEREK VÁLTOGATÁSA KÖVETKEZTETÉSEK Játékrendsz A jétékr. ellen Játszott Győzelem Döntetllen Vereség Gól- különb. Pontszám %-os teljesítm 4-4-2 4-2-3-1 6 3 1 2 8-7 10 55,55 4-3-3 4 7-5 7 58,33 7-8 38,88 10-2 12 100 5-7 33,33 2-10

3-5-2 4-4-2 4-1-4-1 KÖSZÖNÖM A FIGYELEMET!