LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES ÖSSZEFONÓDÁSOKBAN FEKETE BÁRÁNYOK A MAGYAR GAZDASÁGBAN LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Advertisements

Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
A kultúra támogatása, a támogatás kultúrája Kultúraközvetítés
A pillangó tanítása Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült mellette, és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy.
Szinte lehetetlen??? DWIGHT D. EISENHOWER generálisnak igaza volt akkor, amikor megparancsolta, hogy minél több képeket és filmeket készítsenek a holokausztról.
C++ programozási nyelv Gyakorlat hét
Az angyalmentők száma: 333. Ez egy különleges meditáció, amelynek segítségével vészhelyzetben is pillanatok alatt kapcsolatba léphetünk az angyalokkal,
Az egészségügy és az egészség „ügye” „Képes vagy-e EGÉSZ-séget ÉP-íteni?
Trend vagy evolúció? üzleti döntésfolyamatok átalakulása a túlélés és fejlődés érdekében Dr. Csorbai Hajnalka Opten Informatikai Kft. Opten - Céginformáció.
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
Beköszöntött az éles WebeC „korszak” Szűcs Attila Készpénzlogisztika Január 30.
KOOPERÁCIÓ ÉS VERSENGÉS
Európai Energia Hatékonysági Javítás a Nyomda Iparban
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr
(Klikkelj nyugodtan tetszés szerint)
Programozás alapjai A programozás azt a folyamatot jelenti, melynek során a feladatot a számítógép számára érthető formában írjuk le. C++, Delphi, Java,
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
Elektronikus adóbevallás
Családi vállalkozások - prezentáció
Válságkezelés. Mi a célja? A válság negatív hatásainak csökkentése vagy kiküszöbölése A szervezet (imázsa) és az érintettek védelme.
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Közösségi portálok használata
Piac és Profit Pénzünknél maradva! Követeléskezelés eredményesen! Megbízható partnerállomány és követeléskezelés az Opten segítségével!
Csökkentse a nemfizetés kockázatát az Opten segítségével!
Kevés az Ügyfél ?. 1.a legtöbb KKV-nek van weboldala 2.Időt és pénzt költenek a látogatókra Tény.
Piac és Profit - Pénzek a régióban március 21. Nézd meg kivel kötsz üzletet!
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az Opten segítségével!
Kicsit felelőtlen, kicsit vakmerő, de a miénk….
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
A Butterfly’s Lesson Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött,
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Piac és Profit Május 8. Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
Vétkes ártatlanok, avagy a magyar céghálózat csapdájában Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft május 12.
Az üzleti élet illuzionistái „Csak a cégemet figyeljék, mert csalok!” december 3. Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató, Opten Informatikai.
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Bemutatókészítés Takács Béla
JÉZUS ÉS A HÁZASSÁGTÖRŐ ASSZONY
Amikor Isten a nőt teremtette, késő estig dolgozott a hatodik napon
Kerekasztalok tervezésének munkafolyamata Mikor lehet rá szükség? Mikor lehet rá szükség? 1. Ha egy adott település vagy klienscsoport szolgáltatásai forráshiányosak.
Egyik évben legjobb barátok lehettek,
Nemzetközi Bankárképző Központ Rt. 1 SWOT- analízis a programkidolgozásban Öcsi Béla témavezető Nemzetközi Bankárképző Központ.
Nagy lépés előtt állsz, és most kell lépned,
Fábiánkovits Márk o Édesapám szülei horvát származásúak, én Magyarországon születtem Sopronban. o Édesapám Horvátországban született egy kis városban,
RIPPLN – AZ ÁTLÁTHATÓ KÖZÖSSÉG. Ripple = fodrozódás Ezt a szót használja az angol arra az esetre is, amikor egy vízbe ejtett tárgy, vagy vízcsepp maga.
A PALAGÁZ ÉS A TXM KFT A MAGYAR TÁRSADALMI KÖRNYEZETBEN OKTÓBER 30.
OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft. Vezérigazgatói találkozó, Röjtökmuzsaj.
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
Mi fán terem az ételhulladék?
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Kapcsolatok ellenőrzése
Szemben az árakkal … Mottó: Addig nyújtózkodj, amíg jól esik! A takaród majd nő az igényeiddel.
A világ legjobb és legkönnyebb pénzkereseti lehetősége ! SOHA vissza nem térő alkalom ! Volt már lehetősége egy olyan üzletben részt venni, ami nem rég.
Pécs, 2015.március 12. A kapcsolatok hálójában. Magyarország – 1 millió vállalkozás országa EVA-sok, betéti társaságok, Kft-k és Rt-k vesznek körül bennünket.
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Lánctartozás, mint hungaricum, avagy tenni vagy nem tenni ellene Dr. Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató.
Nyíregyháza, április 02. A kapcsolatok hálójában.
A következő dián még van pár információ.
Tantra Indiából
Szombathely, Május 14. A kapcsolatok hálójában.
PwC Informatikai kockázatkezelés a gyakorlatban Hétpecsét Információbiztonsági Fórum március 22. Előadó: Viola Gábor, CISA.
Debrecen szeptember 17. Hogyan kerüljük el a nemfizetés kockázatát? Piac & Profit.
Előadás másolata:

LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES ÖSSZEFONÓDÁSOKBAN FEKETE BÁRÁNYOK A MAGYAR GAZDASÁGBAN LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES ÖSSZEFONÓDÁSOKBAN Dr. Csorbai Hajnalka, Opten - DiamondSoft

Egyszer volt hol nem volt…. 1 kis ország és benne 1 millió vállalkozó Közülük a gonosz sárkány évente minden 32-dik cégét szétrombolta Az élelmes vállalkozók rájöttek, hogy ha bajban levő cégüket odaadják a sárkánynak, akkor ebből igen jól profitálhatnak A cégüket védeni akaró vállalkozók viszont arra jöttek rá, hogy a probléma már nem is a sárkény, inkább a sárkányt kihasználó inkorrekt vállalkozók.

És akkor elnevezték az inkorrekt vállalkozókat fekete bárányoknak… Tanácsot ültek és eldöntötték, hogy igyekeznek elkerülni a fekete bárányokkal való üzletkötést. Követet küldtek a jósdába, ahonnan a követ egy varázsgömbbel tért vissza. Páran azt mondták: mi nem tehetjük meg, hogy ne üzleteljünk velük, nekünk minden fillérre szükségünk van… Sokukat aztán elvitte a lánctartozás szörny…

Mit tudott a varázsgömb? Megmondta melyik cégről mit lehet tudni: jól működik vagy bajban van? szemet vetett-e rá a sárkány? a vezetőinek volt-e már összetört cége? a cég címén gyakran jár-e a sárkány? milyen eséllyel kerül bajba cég? milyen összegig ajánlatos hitelezni őket?

A legsikeresebbeknek azonban még ez sem volt elég… Saját modellt építettek, hogy még biztosabban tudják kiszűrni a veszélyes cégeket. Néhány ágazat még saját negatív listát is létrehozott. Folyamatosan figyelték a partnereiket, hogy időben tudjanak lépni, ha valamelyikükre „baljós árnyak” vetülnek…

És tudják hölgyeim, uraim mi lett a mese vége? A fekete bárányok is fejlődtek, alkalmazkodtak az új helyzethez. Új álcájuk minden eddiginél jobb lett.

Tanulság Szükség van a probléma felismerésére Szükség van a kockázatok elemzésére. Ki kell használni az innovatív lehetőségeket. Az egész azonban semmit sem ér ha elfelejtjük, hogy SOSINCS VÉGE az üzleti evolúciónak!