Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Advertisements

A helyi termékek szerepe a gazdaságfejlesztésben TAPASZTALATOK, PÉLDÁK, A FEJLŐDÉS LEHETSÉGES IRÁNYAI.
Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Széchenyi Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Prioritástengelyek bemutatása Farkas Zsuzsanna tervező-elemző Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal.
Területi tervezési feladatok, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program lehetőségei ban Jármi Gyöngyi szakmai koordinátor Nemzetgazdasági.
Csongrád megye , a területi tervezés aktualitásai 2014
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Polomik Heléna területi tervezési és értékelési referens
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
DÉL-MÁTRA Helyi Közösség Stratégiai Vázlat Debrei Attila.
területi tervezési és értékelési referens
Megújuló energia előállítás marginális területeken Az M2RES projekt Kéri Zsuzsanna REC for CEE március 21.
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program december 10. Polomik Heléna területi tervezési és értékelési referens.
Baranya Megyei Önkormányzat
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Önkormányzatok turisztikai feladatai
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM Területfejlesztési Tervezési Főosztály
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV DR. NÉMETH IMRE AUGUSZTUS 7.
Integrált közösségi szolgáltató terek
es RAT tervezés koncepciója Gila Gyöngyi Tervezési igazgató-helyettes.
A Dél-alföldi Régió évi Területfejlesztési Operatív Programja Regionális Akcióterv Kecskeméti Klára tervezési projektmenedzser június.
Bikal, október 18. Közösségi alapú tervezés az uniós finanszírozású területfejlesztésben Péti Márton NTH Október 28.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
A es NYDOP akcióterv előkészítése. Várható ütemezés  Végleges módszertan: március  Főbb változások, újítási szándékok jelzése, egyeztetése:
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Innovatív gazdaságfejlesztési központ Hargita megyében – Hargita Business Center – Vállalkozói inkubátorház.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Megyei tervezési folyamat
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Nem mondunk le senkiről – a Sárospataki kistérségben sem! Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben ÁROP /B.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program
Iparpolitikai és regionális szempontok a GKM Stratégiájában és az ÚMFT-ben Dr. Cservenyák Ildikó Főosztályvezető, GKM MRTT, V. vándorgyűlése október.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Pályázati lehetőségek önkormányzatok számára.
Gazdaságfejlesztési lehetőségek a Területi Operatív Programban ban Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
Program és Projektfelügyeleti Főosztály
„ A megújuló energia helye a Somogy megyei fejlesztési elképzelésekben” Budapest, március 30.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
A Pécsi kistérség A térség lehetőségei az új fejlesztési időszakban február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
Somogy megye Integrált Területi Programjának végrehajtása KAPOSVÁR DECEMBER 11.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
ÉMOP 1.Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése ÉMOP 1. Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
A Sásdi kistérség A térség lehetőségei az új fejlesztési időszakban február 27. Baranya Megyei Önkormányzat.
Hejőkeresztúr Község.  Komplex Instrukciós Program  Táblajáték Program  Generációk Közötti Párbeszéd Program  Tehetséggondozás (képzőművészet, zene,
TOP vas megyei aktualitásai
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5. 1
ELÉRHETŐ TOP FELHÍVÁSOK
A határtérség.
Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Projektbemutató - Debrecen
Előadás másolata:

Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” Dr. Csordás-László Enikő Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről OTrT - 2003. évi XXVI. törvény HBMTrT - 13/2010.(IX.23.) közgyűlési rendelet

„Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” OTrT - 2003. évi XXVI. törvény HBMTrT - 13/2010.(IX.23.) közgyűlési rendelet

Gazdaságfejlesztési részprogramok kidolgozása (33 Mrd) HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” Gazdaságfejlesztési részprogramok kidolgozása (33 Mrd) I. fázisban 2013. októberig ki kell jelölni a térségi gazdaságfejlesztés szempontjából kiemelt jelentőségű, megyei gazdaságfejlesztési részprogramokat, amelyek projektekből, projektcsomagokból épülnek fel II. fázisban a megyei gazdaságfejlesztési részprogramoknak a projektfejlesztése, azaz a legfontosabbnak ítélt 5-8 db projektnek, projektcsomagnak a tartalmi kidolgozása történik meg - várhatóan előzetes megvalósíthatósági tanulmány szintig kidolgozva - melynek határideje 2014. június 30. A 2014-2020-as EU fejlesztési, tervezésiprogramozási időszak lesz az első, amelynek fejlesztési és beavatkozási irányait a polgári kormány határozhatja meg. Az Európai Unió fejlesztési alapjainak forrásait ugyan kiegészíthetik a saját nemzeti erőforrások is, de várhatóan a fejlesztésekre rendelkezésre álló források zöme továbbra is Uniós forrásokból fog kikerülni. Mindezen tényezőkre is figyelemmel vitathatatlan, hogy a fejlesztési rendszer célkitűzéseinek a kihívásokra adható válaszokhoz, az európai stratégiai célokhoz kell igazodniuk és a források felhasználási módja is meghatározó jelentőségű. A fejlesztéseknél a komplex integrált megközelítés – ahol az adott területen megvalósuló egyes fejlesztések egymás hatását erősítve strukturáltan kerülnek megvalósításra - biztosíthatja a hatékony és fenntartható forrásfelhasználást, ennek megvalósításához azonban alapos tervezésre van szükség . A forrásfelhasználás hatékonyságának biztosításához persze kérdés, hogy mit és hogyan mérünk, értékelünk: a fejlesztéspolitikai beavatkozások megítélése, a fejlesztési források sikeres abszorpciója áttolódik a hatásosság és eredményesség szempontjainak mind erősebb érvényesítése felé. Ez a tervezési – koncepció-, stratégia- és programalkotási – tevékenységek átgondoltabb, megalapozottabb és mélyrehatóbb elvégzését kívánja meg. A tervezési rendszer felé elvárás, hogy az stabil és a programok eredményes végrehajtását biztosító keretet nyújtson a 2014- 20-as időszakban tervezett fejlesztéspolitikai beavatkozásoknak. A tervezési rendszer használatával készült fejlesztési terveknek alkalmasnak kell lenniük a hazai, nemzetközi és európai uniós források programalapú felhasználásának megalapozására, az ágazati és területi fejlesztési igények egyidejű figyelembevétele mellett.

Gazdaságfejlesztés tématerületei: HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” Gazdaságfejlesztés tématerületei: Térségi terület- és gazdaságfejlesztés Térségi kísérleti fejlesztések Turizmusfejlesztés Kiemelt megyei foglalkoztatás bővítési, képzési és társadalomfejlesztési programok

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” 1.Prioritástengely: Térségi gazdaságfejlesztés a foglalkoztatási helyzet javítása érdekében Intézkedések: Térségi szintű integrált, foglalkoztatás-orientált gazdaságfejlesztés Megyei szintű, foglalkoztatás-bővítési célú turizmus fejlesztés Megyei szintű alternatív helyi, térségi és hálózati gazdaságfejlesztés Kis- és középvállalkozások külső finanszírozási helyzetének javítása újszerű pénzügyi eszközök igénybe vételével Kis- és középvállalkozások sikeres működéséhez szükséges tanácsadási programok Térségi kísérleti fejlesztések Megyei alternatív befektetés és beruházás-ösztönzés, projekt-előkészítés, marketing OTrT - 2003. évi XXVI. törvény HBMTrT - 13/2010.(IX.23.) közgyűlési rendelet

2. Prioritástengely:Települési infrastruktúra fejlesztések HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” 2. Prioritástengely:Települési infrastruktúra fejlesztések Intézkedések: Fenntartható és hatékony városüzemeltetési fejlesztések és a települési gazdasági környezet fejlesztése Leromlott területek komplex fizikai és társadalmi megújítása és/vagy szociális település rehabilitáció és felzárkóztatási integrált város-térségi fejlesztések, valamint a városi környezet megújítása, védelme és a városbiztonság fokozása Az aktív és egészséges élet jól-léti közösségi infrastruktúrafejlesztés OTrT - 2003. évi XXVI. törvény HBMTrT - 13/2010.(IX.23.) közgyűlési rendelet

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” 3. Prioritástengely:Alacsony széndioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés kiemelten a városi területeken Intézkedések: Kisebb léptékű térségi és helyi energetikai potenciál kiaknázására épülő komplex fejlesztési programok és energiahatékonysági beruházások Kisebb léptékű energiahatékonysági beruházások és alacsony szén-dioxid-kibocsátással járó stratégiák és gazdaságfejlesztések támogatása Kisléptékű közlekedési fejlesztések OTrT - 2003. évi XXVI. törvény HBMTrT - 13/2010.(IX.23.) közgyűlési rendelet

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” Koncepció készítése folyamatában beérkező fejlesztési elképzelések összegzése: OTrT - 2003. évi XXVI. törvény HBMTrT - 13/2010.(IX.23.) közgyűlési rendelet

Gazdaságfejlesztési rész-progam: HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” Gazdaságfejlesztési rész-progam: Anyagok beérkezésének határideje 2013. aug. 30. Városok a területükön meghatározó gazdasági szereplőkkel egyeztessenek, ismerjék meg egymás fejlesztési igényeit OTrT - 2003. évi XXVI. törvény HBMTrT - 13/2010.(IX.23.) közgyűlési rendelet

Példa ismertetése: „Vedd és védd a szentesit” HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” Példa ismertetése: „Vedd és védd a szentesit” A kezdeményezés célja:a helyi fogyasztáson, vásárlói és vállalkozói lokálpatriotizmuson alapuló helyi gazdaságfejlesztés A kezdeményezés indoka, háttere: a fogyasztók az elmúlt évek során elfordultak a helyi termékek vásárlásától. A helyi gazdaság szereplői alig ismerték egymás termékét, szolgáltatását, a vállalkozások között alig volt kommunikáció. OTrT - 2003. évi XXVI. törvény HBMTrT - 13/2010.(IX.23.) közgyűlési rendelet

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” Város feladatai: 1. Az érintett vállalkozók felmérése, aktivitási hajlandóságuk feltárása, az érdekazonosság bemutatása. 2. Egy mindenki által könnyen értelmezhető marketingüzenet kialakítása és közzététele. 3. A vállalkozások által biztosított felületen keresztül, illetve a vállalkozók aktív bevonásával a fogyasztók irányába történő intenzív marketingtevékenység. 4. Az önkormányzat lehetőségei által biztosított erős PR-tevékenység végrehajtása, a helyi és az országos média felé.   OTrT - 2003. évi XXVI. törvény HBMTrT - 13/2010.(IX.23.) közgyűlési rendelet

A kezdeményezés eredményei: HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” A kezdeményezés eredményei: a helyi és a kistérségi lakosság helyi fogyasztása nőtt a vállalkozások megismerték egymást és együttműködésük jelentősen javult Közvetett módon kedvező hatást gyakorolt a városmarketingre is. OTrT - 2003. évi XXVI. törvény HBMTrT - 13/2010.(IX.23.) közgyűlési rendelet

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” Összegzés: A projekt a település iránti felelősségen, a fogyasztók, vállalkozók elkötelezettségén, a helyi termékek, szolgáltatások előnyeinek bemutatásán alapult. A vállalkozások folyamatosan kommunikálták a vásárlóknak, hogy a helyi termékek vásárlásával talán közeli ismerősük, családtagjuk elhelyezkedését segítik. Erre konstruktív marketinggel (helyi újságban, televízióban, plakátokon való megjelenéssel) az önkormányzat is rásegített, a helyi fogyasztás előnyét kiemelve. OTrT - 2003. évi XXVI. törvény HBMTrT - 13/2010.(IX.23.) közgyűlési rendelet