TANULMÁNYOK FOLYTATÁSA KÜLFÖLDÖN. BEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉG AMENNYIBEN A TANULÓ MÉG NEM IRATKOZOTT BE MAGYAR ISKOLÁBA, A LAKÓHELY SZERINT ILLETÉKES ÖNKORMÁNYZAT.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Változások, változó igények a közoktatásban
Advertisements

Tanulók fejlődésének nyomon követése
Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ 1074 Budapest Dohány utca 65.
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Művelődési tevékenységek / szolgáltatások a településeken
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
A sajátos nevelési igényű gyermekek, és a pedagógiai szakszolgálatok finanszírozása 2010-ben Előadó: Dr. Gergőné Babina Jusztina- igazgatónő Egységes Pedagógiai.
ÚJ TENDENCIÁK A MAGYAR SZAKKÉPZÉSBEN
Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Katona József MKSZIG 1 Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium.
„Szakmai gyakorlat a felsőfokú szakképzésben” WORKSHOP A szakmai gyakorlat megszervezése gazdálkodó szervezetnél, gyakorlóhelyek kiválasztása, minősítése.
1 A felnőttképzés aktuális jogi környezete Nagy Zsolt.
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
A kormányhivatal közoktatási feladatai és az új oktatási koncepció
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
KAPOSI JÓZSEF 1993-as közoktatási törvény. Alkotmányos jogok 1. Az alkotmány XII. fejezetében az alapvető jogok és kötelezettségek között rögzíti: A művelődéshez.
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
HAT – Oktatáspolitikai kerekasztal március 8. Feladat- és felelősségmegosztás a közoktatásban.
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
A 2004/2005-ös tanév rendje Oktatási Minisztérium március 17.
Méltányossági elvek a közoktatásban
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
Közoktatási feladatok teljesítése: - nevelési-oktatási intézmény; - pedagógiai szakszolgálat; - pedagógiai szakmai szolgáltató. Intézkedési terv.
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
A H ARMADIK ORSZÁGBELI ÁLLAMPOLGÁROK KÉPESÍTÉSÉNEK ELISMERÉSE Mészáros Gábor október 21.
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése A 2010/2011. tanévben.
Pest Megyei Kormányhivatal
Pedagógus oklevelek elismerése
2007. ÉVI FELVÉTELI ELJÁRÁS. JELENTKEZÉS / 1. A jelentkezés – az e célra szolgáló – jelentkezési lap benyújtásával történik. A felvételi jelentkezési.
A halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolások nevelését/oktatását segítő pedagógiai rendszer Győr, Mosolits Lászlóné, Ildikó.
GYÓGYPEDAGÓGUS ÉLETPÁLYA Ammerné Nagymihály Emília
Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS ÁLTALÁNOS ÉS SPECIFIKUS JELLEMZŐI HOGYAN TANÍTSUNK EREDMÉNYESEBBEN? TANÉVNYITÓ SZOLNOK, VIII.
Szakképzési dokumentumok
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
1 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013. tanévre az általános tanterv alapján folyó felkészítést nyújtó középfokú iskola 9. évfolyamára Veszprémi Közgazdasági.
A művészetoktatási intézményeket érintő jogszabályi változások „Művészetoktatás a jogszabályok útvesztőiben” konferencia Budapest, március 31. Imre.
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Felnőttoktatási tájékoztatója
Tájékoztató egyházi és magánintézmények fenntartóinak
Továbbtanulás 2013/2014..
A közoktatás igazgatása és intézményrendszere
Fejér Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály
Horváth Zsuzsanna – Ütőné Visi Judit Az OKKR bevezetésének feltételei és szabályozási környezete a közoktatás nézőpontjából Javaslatok az Országos képesítési.
Középiskolai beiskolázás a 2014/2015-ös tanévre Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal 5000 Szolnok, Kossuth Lajos út november 18.
október 13.. TÉMÁK  Pályaválasztás  Felvételikről  Beiskolázás rendje, szabályai – határidők, feladatok
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET október 21.
Felnőttoktatás. Jogszabályi háttér  a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. tv.  a Szakképzésről szóló évi CLCCCVII. tv.  az évi LXXXIV.
TOVÁBBTANULÁS Határidők Feladatok 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet A 2015/2016. tanév rendjéről 2. sz.melléklet ! A tanulók jelentkezése.
Középiskolai továbbtanulás 2016/17
F ELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9. ÉVFOLYAMRA TÖRTÉNŐ BEISKOLÁZÁSRÓL 2016/2017. TANÉV.
A szakképzési hozzájárulás hatékony felhasználása Cséfalvay Ágnes.
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Érettségi tájékoztató 2016/2017
Terdikné dr. Takács Szilvia
PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2O15. tanév
Dr. Németh Lajos Oktatási Jogok Biztosának Hivatala
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Pályaválasztási szülői értekezlet
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Horváth Cz. János Személyes adatok kezelése az intézményben
Gimnáziumi statisztika
Pályaválasztási szülői értekezlet
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
tanév Iskolanyitogató
KAFEE projekt E-Ügyintézés
Előadás másolata:

TANULMÁNYOK FOLYTATÁSA KÜLFÖLDÖN

BEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉG AMENNYIBEN A TANULÓ MÉG NEM IRATKOZOTT BE MAGYAR ISKOLÁBA, A LAKÓHELY SZERINT ILLETÉKES ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE AMENNYIBEN A TANULÓ VALAMELY ISKOLA TANULÓJA, A SZÜLŐ AZ ISKOLA IGAZGATÓJÁNAK KELL BEJELENTSE A KÜLFÖLDRE TÁVOZÁST AZ ISKOLA IGAZGATÓJA AZ ILLETÉKES JEGYZŐ SZÁMÁRA TOVÁBBÍTJA AZ INFORMÁCIÓT A TANKÖTELES TANULÓNAK VISSZATÉRÉSKOR JELENTKEZNIE KELL AZ ISKOLÁJÁBAN, ÉS BE KELL MUTATNIA BIZONYÍTVÁNYÁT, MELYET ELISMERT OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN SZERZETT

A TANULMÁNYAIT KÜLFÖLDÖN FOLYTATÓ TANULÓ NYILVÁNTARTÁSA A TANULÓNAK SZÜNETEL A TANULÓI JOGVISZONYA - A KÖZOKTATÁSRÓL SZÓLÓ, ÉVI LXXIX. TV § (KT) A TANULÓ AZ ISKOLA NYILVÁNTARTÁSÁBAN MARAD – 11/1994. (Vl. 8.) MKM RENDELET 16. § (R) A TANULÓ MAGÁNTANULÓI STÁTUSZT IS KÉRVÉNYEZHET - KT 7. § A MAGÁNTANULÓ ÉRDEMJEGYEIT, A SZÁMONKÉRÉS MÓDJÁT AZ ISKOLA ÁLLAPÍTJA MEG – R 23. §

A KÜLFÖLDÖN SZERZETT BIZONYÍTVÁNY ELISMERÉSE A BIZONYÍTVÁNY TOVÁBBTANULÁSI CÉLBÓL TÖRTÉNŐ ELISMERÉSÉT AZ OKTATÁSI INTÉZMÉNY VÉGZI – ÉVI C. TÖRVÉNY A KÜLFÖLDI BIZONYÍTVÁNYOK ELISMERÉSÉRŐL AZ ISKOLA KÜLÖNBÖZETI VIZSGA LETÉTELÉT ÍRHATJA ELŐ –MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL, TÖRTÉNELEMBŐL CÉLSZERŰ KÜLFÖLDÖN IS KÖVETNI A TANANYAGOT –AZ EGYÉB TÁRGYAK ANYAGA IS KÜLÖNBÖZHET AMENNYIBEN A TANULÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁT KÜLFÖLDÖN VÉGEZTE, A KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELLEL KAPCSOLATBAN A KIVÁLASZTOTT ISKOLA IGAZGATÓJÁHOZ KELL KÉRVÉNYT BENYÚJTANIA A KÜLFÖLDI ÉRETTSÉGI BIZONYÍTVÁNYOK ELFOGADÁSÁT IS AZ ET SZABÁLYOZZA

A KÜLFÖLDRE VITT BIZONYÍTVÁNY FELÜLHITELESÍTÉSE A FELÜLHITELESÍTÉST VÉGZŐ SZERVEK: –AZ ISKOLA FENNTARTÓJA –A NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM ÜGYFÉLSZOLGÁLATA –KÜLÜGYMINISZTÉRIUM

A MAGYAR KÖZOKTATÁS RENDSZERE AZ ALAPÍTÁS ÉS FENNTARTÁS JOGA –ÁLLAM –HELYI ÖNKORMÁNYZAT –HELYI ÉS ORSZÁGOS KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT –EGYHÁZI JOGI SZEMÉLY –GAZDÁLKODÓ SZERVEZET, ALAPÍTVÁNY, EGYESÜLET, TERMÉSZETES SZEMÉLY, EGYÉNI VÁLLALKOZÓ

A MAGYAR KÖZOKTATÁS RENDSZERE A KÖZOKTATÁS INTÉZMÉNYEI –ÓVODA –ISKOLA –ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY –KOLLÉGIUM – A NAPPALI RENDSZERŰ ISKOLAI OKTATÁSBAN TANULÓ DIÁKOK SZÁMÁRA NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK - ÁTJÁRHATÓSÁG ÁLTALÁNOS ISKOLA SZAKISKOLA GIMNÁZIUM – ÉRETTSÉGI – FELSŐFOKRA FELKÉSZÍTÉS SZAKKÖZÉPISKOLA – - ÉRETTSÉGI – FELSŐFOK - ÉRETTSÉGIRE ÉPÜLŐ SZAKKÉPZÉS FELSŐOKTATÁS

AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI FENNTARTÓI TÁMOGATÁS PÁLYÁZATOK SZÜLŐI BEFIZETÉS