Öltözködés és kozmetikumok

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Hungarikum” ELIT Klaszter Ülés Minőség biztosítás/minősítés alapjai Prof. Dr. Szigeti Jenő egyetemi tanár, intézetigazgató Szarvas
Advertisements

A drogok, a kábítószerek és a függőségek
A bio élelmiszerek olyan növényi vagy állati eredetű élelmiszerek, amelyeket az ökológiai gazdálkodás szabályainak megfelelően állítottak elő.
Fersch Attila Fertő Hanság Nemzeti Park Igazgatóság
Nemzeti cselekvési terv
Cégtörténet Ilcsi néni, a termékek fejlesztője ekkor kezdi kozmetikus karrierjét. A kozmetikai termékek hiánya miatt, kihasználva növények széleskörű ismeretét.
Szekszárd klímastratégiája Légszennyezettség
Kereskedelem Szakmacsoport
The future A jövő.
MEGHÍVÓ Üzleti képzésre Március 26. (szombat) 10 óra. Budapest NOVOTEL hotel Rákóczi út Részvételi díj 2000 Ft/fő Hozd el azt az embert erre.
“13 tanács egy életre".
Termesztő berendezések alatti növényvédelmi munkák.
A Víz Világnapja Március 22..
“13 tanács egy életre" „13 tanács egy életre”.
Mosonmagyaróvár november 25.
Veszélyelemzés és a Kritikus Szabályozási Pontok meghatározása
Előnyök és alkalmazási területek
Bioszappan vs. bolti szappan Sokan gondolkodtak már el azon, hogy melyik is a jobb szappan, amit kapunk a boltokban, hiszen az már elő van készítve és.
Reformtáplálkozás.
Biogazdálkodás. Maga az elnevezés országonként változik (organikus, ill. szerves, biológiai, ökológiai stb.), lényegében azonban ugyanazt jelenti: olyan.
Bioélelmiszerek Készítette: Simon Elizabet
Fülemüle verseny 2013 Az ember által űzött mezőgazdaság a kezdetek óta biogazdálkodás volt, csupán az ipari forradalom beindulása után jött létre a modern.
Bioélelmiszerek Készítette: Sorbán Sarolta
Készítette: Mezei Anna Iskola: Ihász Gábor Általános Iskola 8542 Vaszar, Fő u. 9. Felkészítő tanár: Szakács Attiláné.
Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola
Zöld kommunikáció - esetek November 21.. Mit tudunk?
AZ ÁTALAKULÓ ÉLELMISZER-GAZDASÁG FŐBB TERÜLETI, TÁRSADALMI, KÖRNYEZETI ÖSSZEFÜGGÉSEI Prof. Dr. Villányi László Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi.
SZIE Gödöllő GTK Agrár- és Regionális Gazdaságtani Intézet
III. A logisztika jövője
Innovációs zónák, klaszterek szerepe a regionális fejlesztésekben Szent István Egyetem Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Dr. Nagy Henrietta,
GMP alapelvek Növényi készítmények Prof. Lipták József Semmelweis Egyetem, Budapest, Gyógyszerésztudományi Kar.
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
13 tanács egy életre.
A helyes táplálkozás.
Scenáriók készítése Dr. Kollár József Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.
Globális problémák, diák szemmel
„Vegyszerezett világ” Növényvédő szerek Pál János, Levegő Munkacsoport.
Fontos élelmiszerjogi szabályok KKV szemszögből. Szabályok a mindennapokra Ami egy KKV-nak nehezebb – Címkézés – Állítások – Fogyasztóvédelem – Nyomonkövethetőség.
B I O F A R M Integrált ökogazdálkodási K+F EU programok, állatbarát lovarda és regionális nagytestű állatkórház
Biopeszticidek Készítette: Pásztor András március 22.
Egészséges Táplálkozás
Táplálkozási szokások és annak hatása az egészségügyi állapotra
Az ökológiai gazdálkodás helyzete Magyarországon
Csökkentsük együtt a hulladékot!
Logo tervezéshez információk
Őszi munkák a kertben avagy a réz mindenek fölött Október van, ilyenkor mindenki főleg az ősszel érő termékek betakarításával van elfoglalva, mindezek.
A MEZŐGAZDASÁG FÖLDRAJZA
A z ö n g y ó g y í t á s a r k á n u m a
A világ legjobb és legkönnyebb pénzkereseti lehetősége ! SOHA vissza nem térő alkalom ! Volt már lehetősége egy olyan üzletben részt venni, ami nem rég.
ÚJ, MÉREGMENTES készítmény fonálférgek ellen
Éghajlatváltozás és egészségügyi ellátás Antal Z. László MTA TK Szociológiai Intézet Magyar Kórházszövetség XXVII. Kongresszus, Debrecen, április.
Rajta! Távolinak tűnik, hát nem indulunk el, Nehéznek látszik, hát nem emeljük fel, Lehetetlennek látjuk, nem próbáljuk meg. Talán éppen ezért veszünk.
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
A tudatos fogyasztói magatartás kultúrájának terjesztése, a civil kezdeményezések fontossága Boczné Lakatos Vanda Pécsi Zöld Kör Egyesület – egyesületi.
1 III. GREENNOVÁCIÓS NAGYDÍJ PÁLYÁZAT Nevezés kategóriája: Greennovatív gyártó, termelő Pályázati anyag címe: Biomassza kazánokkal a fenntartható termelésért.
Ö kológiai termékek jelölése Juhász Ágnes NÉBIH ÉTbI Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály
Csökkentsük együtt a hulladékot! Az Európai Hulladékcsökkentési Hét bemutatja.
Éhező Afrika Mayer Marcell 7. osztály. Éhínség a világban Afrikában a legnagyobb az éhínség.
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Környezet és egészség.
Mitől szennyeződtek el hazánk felszíni vizei?
Digitális világ Online márkaépítés Kereskedelmi márkák és Nem kereskedelmi márkák Az óra célja: megérteni, hogyan segítik a honlapok a márkák ismertségét.
Az éhezés.
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága
A divat és az öltözködés története
Oláh Liliána Kiss Liliána
“13 tanács egy életre".
13 tanács egy életre.
A gazdasági termelés általános jellemzői
Készítette: Wang Rebeka
Előadás másolata:

Öltözködés és kozmetikumok BIO Öltözködés és kozmetikumok

Bio Kozmetikumok A natúrkozmetikumok nagyrészt növényi, esetenként állati eredetű (pl. méhviasz, lanolin) összetevőkből álló bőrápoló készítmények. A növényi olajok, zsírok és növényi kivonatok a bőr természetes funkcióit támogatják, a bennük található természetes bőr rokon anyagok a bőr hidrolipid filmjét egészítik ki, segítik védelmi feladatainak ellátásában. Nem tömítik el a pórusokat, segítik a bőr természetes megújulását, rugalmasságának megőrzését.

Biokozmetikum az a natúrkozmetikum, melyben túlnyomó többségben ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagok találhatók. Ellenőrzött biokozmetikumról (natúrkozmetikumról) akkor beszélhetünk, ha a kozmetikum alapanyagait,  gyártását, csomagolását stb. saját kritériumrendszer szerint valamely ellenőrző szervezet (pl. BDIH, Ecocert, NaTrue, Soil Association) felügyeli .

Bio öltözködés A bio szócska fontosságát nem lehet figyelmen kívül hagyni. Már bele sem gondolunk, de a körülöttünk lévő növényi részekből előállított élelmiszerek és más készítmények rengeteg káros anyaggal érintkeznek, mielőtt eljutnak hozzánk. A rovarirtó szerektől, gyomirtótól, műtrágyától sem mentes termékek nem tesznek jót testünknek. Ha végiggondoljuk, hogy a gyapot – legyen az bármilyen – elégíti ki a fél világ rostigényét, rögvest érthető, miért van még nagyobb jelentősége ennek az apró szónak.

Bio gyapot A hagyományos gyapot egyike a kémiailag leginkább károsított növényeknek. A mezőgazdasági vegyszerek 10 %-át, illetve a rovarölő szerek 25%-át szívja fel a termőföldeken. Ez több mint bármilyen más növény esetében.  Ami azt jelenti, hogy egy pamut póló 1/3-át, míg a farmer 3/4-ét vegyszerek teszik ki. Ezeket a megdöbbentő adatokat súlyosbítja, hogy az Egészségügyi Világszervezet szerint évente a 20 000-et is meghaladja a halálesetek száma a fejlődő országokban, azok között, akik a gyapotültetvényeken dolgoznak. Nyilvánvaló tehát, hogy ez ellen tenni kell.

A biogyapot termesztésénél a mezőgazdasági módszerek célja, hogy a talaj, amelybe elültetik a növényt vegytiszta legyen. Így a rajta termesztett gyapot és a betakarítást végző dolgozók egyaránt egészséges környezetben létezhetnek. Tehát az ökológiai gazdálkodás hosszú távú következménye a bolygó fejlődésének fenntartása. Minden organikus terméknél, így a biogyapotnál is, hitelesíteni kell a folyamatot.  Meg kell határozni azokat a szabályokat, amelyek megengedettek a termesztés során. Így a világ bármely pontján értékesítik az adott terméket, biztos lehet a vásárló, hogy bio került a kezébe.

Az organikus, vagyis természetes, vegyileg mentes gyapot termesztése az egész világ érdeke. Ezt ismerték fel a divatvilág gurusai. Összefogásuknak köszönhetően olyan piacvezető márkák álltak a „bio-ügy” mellé, mint a Nike, Levi’s, H&M, The Gap és a sor még folytatható. Természetesen számos dizájner is sajátjának tekint a gyapot problémát. Munkájukkal tehát elindították a folyamatot, viszont most a fogyasztókon a sor, hogy meghozzák a helyes döntést. Ahelyett, hogy a homokba dugnánk a fejünk, alaposan nézzünk körül, mert sem nekünk, sem a bolygónknak nem mindegy, miben akarunk trendinek látszani. Tehát éppen itt az ideje, hogy felvegyük a zöld szemüvegünket és megtanuljunk azon át látni, és átlátni a dolgokat.