Palacsinta Palacsinta. Hozzávalók: 20 db palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1-2 kanál tej, 3 kanál porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 dl tejföl.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakmán innen, szakmán túl Kirándulás a Felvidékre.
Advertisements

Készíti Dormannsné Erzsike – Hanneke Dormanns asszony receptje alapján.
Az ö sszet ö ret é s á ld á sa.
JÁTÉK: ELFERDÍTETT ADAGOK
NAPTÁR Megjegyzés: Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja. A hónapokhoz tartozó diákat le is másolhatja, és hozzáadhatja a saját.
Serpenyős Vendéglő Rezi György
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
8.C FÁNKOS KÖNYVE.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
Angol – amerikai projekt hét
Többcélú jövőtervezés: A profit és a fenntarthatóság 1 B. Bertók, 1 I. Heckl, 2 Leisha Vance, 2 H. Cabezas, és 1 F. Friedler 1 Rendszer- és Számítástudományi.
Szükséges Eszközök: • kémcsőtartó, 3db kémcső, vegyszeres kanál, cseppentő Anyagok: • tojásfehérje, szilárd konyhasó, tömény sósav, tömény salétromsav,
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
Kedvenc ételem Timler Nikoletta 9.b. Spagetti Spagetti hozzávalók 1 csomag spagetti 60 dkg cukkíni 1 fokhagymagerezd 1 fej hagyma 1 ág friss rozmaring.
Mennyi mindenre képes a fahéjas Méz ?!?
Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz
Matematika II. 1. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2012/2013. tanév/
Mese a tejről.
A csokoládé Készítette: Tamás Kriszta Belloni Tamara Majzik Viktória
Marhahúsból készült ételek
Húspótlók, főzelékfeltétek
Készítették: a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium 7.a osztályos tanulói.
PéPéeS Szakácskönyv férfiaknak Almáspite PéPéeS
Innovációs projektek 0. fázisa Lemák Gábor MMKlaszter, igazgató.
Gombák.
23. Szappanfőzés.
Matematika II. 1. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2010/2011. tanév Kataszteri ágazat tavaszi félév.
ÖSSZEGOGLALÁS KEVERÉKEK OLDATOK ELEGYEK.
Százalék számítás - 7. feladat
Kedvenc ételem Csernyánszky Enikő.
Kedvenc kajám - A lasagne
Limitált Kiadás.
Édességek szőlőből.. Decemberben már megismerkedtünk különböző karácsonyi szőlős süteményekkel, melyekből anyukánkkal és nagymamánkkal otthon el is készíttettünk.
Fogadó étel vörös lencse krémleves 1 fej vöröshagyma kockára vágva ¾ csésze vörös lencsét külön megfőzve 1 szál fehérrépa ¼ holdra vágva.
Amíg el nem indulunk, míg a láb a vízre lép, még a legkisebb út is
Apáthy Réka 8.t Heiden Zoé 8.t
A bikini helyes feladása
ifin811/ea1 C Programozás: Algoritmusok
SAJTFONDÜK HŰTÖTT KÉSZÉTELEK otthoni feldolgozására
A slambuc receptje.
Állandóan fagyos éghajlat Jegesmedve, borjúfóka, pingvinek
Hungarian goulash Ingredients: 2 medium onions, chopped finely
Felmérés: (általános gyógyszer felhasználás, illetve vény nélküli készítmények)
Mézeskalács készítése
Számonkérés Matematika 9. évfolyam Lovas Margaret 2009
Vendéglátóknak Ft-os Parti Ft-os Parti Szilikon Tepsi
MELEG ELŐÉTELEK.
LEVESEK levesbetétek. A LEVESEKRŐL ÁLTALÁBAN A LEVESEK CSAK NEM MINDEN NÉP ÉTKEZÉSI KULTÚRÁJÁBAN ELŐKELŐ HELYET FOGLANAK EL. FOGYASZTÁSUK IGEN EGÉSZSÉGES,
Lakóhelyem Gasztronómiája Szentgotthárd és az őrség.
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
VEND VIDÉK ÉS HOZZÁ TARTOZÓ ÉTELEK.. Vendvidéki Vend vidéki„Nosztalgia”
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
Az Őrség. Az Őrségről általánosságban Vas megye délnyugati szegletében helyezkedik el Látnivalókban és természeti kincsekben gazdag tájegység Nevét onnan.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
Kurucz Virág Dietetikus SE – Kútvölgyi Klinikai Tömb
Haemocromatosis Klub Étrendi javaslatok
A Velencei-tótól a Csorba-tóig turisztikai kalandozás a Felvidéken!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Élelmiszer lábnyom.
Húsvéti béles hozzávalók
A Vízerőmű.
TERÜLJ, TERÜLJ ASZTALKÁM!
ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 41.hét Október Hétfő Kedd Szerda
Élelmiszer lábnyom.
Iskolánk alapításának 30. évfordulója alkalmából a diákönkormányzat
Budapest 19. Étkeztetés a Kispesti iskolákban
Előadás másolata:

Palacsinta Palacsinta

Hozzávalók: 20 db palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1-2 kanál tej, 3 kanál porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 dl tejföl. Elkészítése: 20 db palacsintát sütünk. Az áttört tehéntúrót simára keverjük 2 tojássárgájával, a tejjel, a porcukorral, a citromhéjjal, végül hozzáadjuk a tojások keményre vert fehérjét. A krém egyharmad részét félretesszük, a többihez hozzáadjuk a mazsolát. Ezzel, a mazsolás túrókrémmel megtöltjük a palacsintákat, összegöngyölve négyszögletes tűzálló tálba rakosgatjuk. A félretett krémbe belekeverjük a tejfölt, a palacsintákra öntjük, és sütőben addig sütjük az egészet, amíg a teteje szépen megsül. Tálaláskor díszíthetjük bármilyen, élénk színű gyümölccsel vagy befőttel, tejszínhabbal, citromkarikákkal.

Citrom Torta

Hozzávalók: - a tésztához, 6 db tojás,2 db tojássárgája,13 dkg cukor,1 db citrom,14 dkg liszt,a krémhez 4 dl tej,2 csm. Vaníliáscukor,pudingpor,1 db citrom,4 db tojássárgája,20 dkg cukor,35 dkg vaj,a zseléhez:5 dkg zselatinpor,5 dl víz,8 db citrom + lé,3evőkanál cukor Hozzávalók: - a tésztához, 6 db tojás,2 db tojássárgája,13 dkg cukor,1 db citrom,14 dkg liszt,a krémhez 4 dl tej,2 csm. Vaníliáscukor,pudingpor,1 db citrom,4 db tojássárgája,20 dkg cukor,35 dkg vaj,a zseléhez:5 dkg zselatinpor,5 dl víz,8 db citrom + lé,3evőkanál cukor A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citromokat meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük. A zselatint lassú tűzön felfőzzük, kevés szűrt citromlével és cukorral ízesítve. Amikor húzni kezd, egy habüstöt kikenünk vele, melyet citromkarikákkal bélelünk ki. Hűtőbe téve kidermesztjük. Közben elkészítjük a tésztát: a tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, lazán összekeverjük őket. Tortaformába töltve, előmelegített sütőben kb. 45 percig Kihűtjük. A krémhez a tejet pudingporral, reszel citrom héjával és levével, a tojássárgájával meg a cukorral kikeverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük, közben a vajat beledolgozzuk,. A vajas krém negyedét citromokkal kibélelt üst aljára simítjuk. Piskótával beborítjuk. Így rétegezzük, míg a hozzávalók tartanak. Hűtőbe téve dermesztjük. Langyos vízbe mártva kiborítjuk a tortát a habüstből, vékony pengéjű késsel felszeleteljük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citromokat meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük. A zselatint lassú tűzön felfőzzük, kevés szűrt citromlével és cukorral ízesítve. Amikor húzni kezd, egy habüstöt kikenünk vele, melyet citromkarikákkal bélelünk ki. Hűtőbe téve kidermesztjük. Közben elkészítjük a tésztát: a tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, lazán összekeverjük őket. Tortaformába töltve, előmelegített sütőben kb. 45 percig Kihűtjük. A krémhez a tejet pudingporral, reszel citrom héjával és levével, a tojássárgájával meg a cukorral kikeverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük, közben a vajat beledolgozzuk,. A vajas krém negyedét citromokkal kibélelt üst aljára simítjuk. Piskótával beborítjuk. Így rétegezzük, míg a hozzávalók tartanak. Hűtőbe téve dermesztjük. Langyos vízbe mártva kiborítjuk a tortát a habüstből, vékony pengéjű késsel felszeleteljük.

Köszönöm a figyelmet Szénási Attila 9.a