Az SZMM lehetséges szerepe Nemzeti tanácskozás a hajléktalanügyet támogató információs rendszerek kialakításának lehetőségeiről 2008. december 5.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Advertisements

Kovácsné Kerepesi Márta felülvizsgálati referens
A népszámlálás szerepe a hajléktalanok számbavételében Nemzeti tanácskozás a hajléktalanügyet támogató információs rendszerek kialakításának lehetőségeiről.
A felsőoktatás fejlesztési lehetőségei
Tapasztalatok - aktuális kérdések
A magyar civil jogi szabályozás várható változásai, Kormányzat – Civil Szektor – Információs Társadalom Dr. Latorcai Csaba Nemzetiségi és Civil Társadalmi.
Szakmai Tanácskozás Miskolc
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
TÁMOGATÓ SZOLGÁLATOK VII. ORSZÁGOS SZAKMAI KONFERENCIÁJA
A 43/2013. (XII. 29.) MNB rendelet, a pénz- és hitelpiaci szervezetek által a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti feladatai ellátása érdekében teljesítendő.
Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Kormányzati Eseménykezelő Központ
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
közös finanszírozás vagy ellátásszervezés
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Egységes egészségügyi információrendszer
A H ARMADIK ORSZÁGBELI ÁLLAMPOLGÁROK KÉPESÍTÉSÉNEK ELISMERÉSE Mészáros Gábor október 21.
A NEMZETI TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSI STRATÉGIA INDIKÁTOR RENDSZERÉRŐL Roma Koordinációs Tanács, november 23.
Borbély Tibor Bors szakmai tanácsadó Budapest, március HEF OP „Képződj, hogy segíthess” Foglalkoztatás és szociális.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Köszöntő avagy néhány mondat a felsőoktatásról. Adatkezelés a felsőoktatási intézményekben Bakonyi László elnök, Oktatási Hivatal.
Felsőoktatási Információs Rendszer Kerekes Gábor április 10. Stratégiai tervek.
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium stratégiája a látássérült személyek rehabilitációs központjainak további támogatására és fejlesztésére Kemény Péter.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
SZAKMAI PROGRAM január – június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE.
Nyíregyháza, december 2. Tájékoztatás a lakóotthoni kitagolási program szakmai és finanszírozási hátteréről Horváth Péter SZMM, az Országos Fogyatékosügyi.
A szociális és gyermekjóléti feladatellátás kistérségi működtetése központi szemszögből Kecskemét június 10.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Szociális regiszter publikus felület használata
Az igénybevevői nyilvántartás
Javaslat az egészségügyi ágazat szektor-semleges adatgyűjtési rendszerének megújítása Dr. Kincses Gyula.
Aaa. Nők és családon belüli erőszak elleni lépések  től a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (jogelődje ICSSZEM)és a civil szervezetek egyeztetése.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
EKOP projektek jelene és jövője
Az országos közdadatkereső rendszer működése és jövője Dr. Csiszér Gábor GKM, Infokommunukációs és e-Gazdaság Főosztály Galambosi András Neumann Kht
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
„Központi Szociális Információs Fejlesztések”
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
Muzeológiai szakfelügyelet
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP)
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
Királyné Kerék Anikó programvezető OFA Hálózat – Nyugat-dunántúli Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés.
Az Állami Számvevőszék önkormányzati ellenőrzési tapasztalatai Előadó: Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
Máté Szilvia programvezető OFA Hálózat - Észak-Alföldi Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés eredményének.
Bérelszámolási rendszerek
Hajléktalanügy 2015 Hajléktalanellátás Országos Konferenciája
Felkészült intézményvezetők – „Határidőnapló” Szentiné Bosnyák Zsuzsanna szakértő, egyéni oktató TÁMOP
Az Ország Közepe kistérség szociális ellátó rendszerének korszerűsítése a szolgáltatások és a humán erőforrások fejlesztésével, az intézményi együttműködések.
1 Szociális védelmi kiadások Magyarországon és az Unióban Tokaji Károlyné, KSH „Kérdés és válaszok”, avagy SZEGÉNYSÉG és SEGÉLYEZÉS I. című szakmai konferencia.
Költségvetési szervezetek évi beszámolója. Vonatkozó jogszabályok: (1/2) évi XXXVIII. törvény az államháztartásról - 292/2009. (XII. 19.)
„Hazai pályaorientációs szabályzók áttekintése - javaslattétel egy nemzeti szintű szabályzó és finanszírozási rendszer kialakítására” Előrehaladási jelentés.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Országos Statisztikai Tanács szeptember 16 Mezősiné Rózsár Erika KSH Igazgatási osztály.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer területi tervezést, elemzést támogató térinformatikai alkalmazásai Eger, 2017.
Országos Statisztikai Tanács
A Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPT) és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) együttműködése TÁJÉKOZTATÓ ANYAG az RFKB pályaorientációs.
Társadalmi Párbeszéd Osztály: ágazati párbeszéd bizottságok (ÁPB)
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
Kötelezettségvállalás nyilvántartása, számvitele
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Programba tartozó elsődleges és másodlagos adatforrásokról az Országos Statisztikai Tanács.
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Programba tartozó elsődleges és másodlagos adatforrásokról az Országos Statisztikai Tanács.
TÁMOP kiemelt projekt A „Központi szociális információs fejlesztések” c. kiemelt projekt bemutatása Vincze Viktória Budapest, december 18.
Előadás másolata:

Az SZMM lehetséges szerepe Nemzeti tanácskozás a hajléktalanügyet támogató információs rendszerek kialakításának lehetőségeiről december 5.

Amiről szó lesz A minisztérium feladatai Adathelyzet Fejlesztéseink Az SZMM lehetséges szerepe(i)

A minisztérium feladatai* javaslattétel a szakterületi közpolitikákra jogszabályok előkészítése, alkotása az NFT-s fejlesztések előkészítése, monitorozása „gondoskodik - a statisztikáról szóló törvényben meghatározottak szerint - a feladat- és hatáskörével kapcsolatos statisztikai információrendszer kialakításáról, működtetéséről és fejlesztéséről” *Az információs rendszerek fejlesztése szempontjából fontosabb elemek. 170/2006. Korm. rend.

A szociális terület adatai statisztikai adminisztratív finanszírozási és pénzügyi elszámolási rendszerek hivatali, adminisztratív folyamatok

Statisztikai adatok KSHKSH (minisztérium, OSAP) 1202 Kimutatás a tartós bentlakásos és átmeneti elhelyezést nyújtó intézmények működési adatairól 1207 Kimutatás az egyes szociális alapellátásokról és a nappali ellátást nyújtó intézmények működési adatairól 2023 Kérdőív a szociális szolgáltatásokról és gyermekellátásokról 1206 Kimutatás a pénzben és természetben nyújtható támogatások adatairól

Adminisztratív adatok Magyar Államkincstár költségvetési forrás és beszámoló adatok – éves adatok a pénzügyi adminisztráció adatai (pl. önkormányzati pénzbeli támogatások finanszírozása) – havi, évközi adatok Foglalkoztatási és Szociális Hivatal intézményi nyilvántartás, országos jelentési rendszer (226/2006 (XI.20.) Kormányrendelet)

Mi (lehet) a gond az adatokkal? Különböző - adminisztratív (pénzügyi, hivatali) és statisztikai - szempontoknak megfelelően keletkeznek, s ebből következően eltérő kategória és vonatkoztatási rendszereknek felelnek meg. Pl.: működési engedély nyilvántartás versus MÁK törzskönyv, avagy Sztv, Gyvt intézménylista versus szakfeladatrend.

Mi (lehet) a gond az adatokkal? Különféle intézményi szintekre vonatkoznak: 1.fenntartó 2.intézmény(ek) 3.telephely(ek) 4.szolgáltatás(ok) Eltérő frissességűek., nem arról szólnak, amit tudni szeretnénk!

Folyamatban lévő fejlesztések FSzH regiszter és jelentési adatok: Szociális ágazati információs rendszer: Ágazati információs stratégia

ÚMFT fejlesztéseink TÁMOP Szociális szolgáltatások modernizációja (SZMI) a szakmai munka sztenderdizációja, az adminisztráció fejlesztése, tervezés módszertan-fejlesztés, tudásbázis fejlesztése.

ÚMFT fejlesztéseink TÁMOP Központi információs fejlesztések (FSZH) a központi adminisztráció, adatszolgáltatás és adatbázisok fejlesztése központi elektronikus szakmai - többek között: tervezést támogató - szolgáltatások fejlesztése („adatközpont”)

Az SZMM lehetséges szerepe tehát… a vonatkozó közpolitika megfogalmazása (stratégiák) a szabályrendszerek, adminisztrációs folyamatok és statisztikai adatgyűjtési rendszerek összehangolása az adatok nyilvánosságának, elérhetőségének biztosítása fejlesztések tervezése, monitorozása

Köszönöm a figyelmüket! Ulicska László Tervezési és fejlesztési titkárság Társadalmi befogadás iroda Szociális és Munkaügyi Minisztérium 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 2. Tel.: , 30/ Fax: