A Pannon TISZK Veszprém Nonprofit Kft feladata a veszprémi szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítás ában Az Európai Unió támogatásával, az.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
STRATKOM Kft ÖSSZEFOGLALÓ A SZAKKÉPZÉS IRÁNYAIRÓL ÉS ARÁNYAIRÓL FOLYÓ ESZMECSERÉKRŐL "A kormány szakképzés-fejlesztési koncepciója az új szakképzési törvény”
Advertisements

Pásztor Tibor főosztályvezető
TÁMOP / június 26. Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
„Ezt egy életen át kell játszani”
A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
Felnőttképzési rendszer kialakítása, a TISZK felnőttképző intézményei közös kínálattervezési, értékesítési és kontrolling rendszerének kialakítása Bikal,
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Fő célok:  a foglalkoztatás bővítése és a  a növekedés biztosítása. A fenti célok elérése érdekében hat kiemelt területen indultak összehangolt állami.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
Balassagyarmat, december 12. Stratégiai kérdések a magyar szakképzésben.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
A munkaerő-kereslet és –kínálat előrejelzését megalapozó kutatások a HEFOP 1.2 intézkedésének keretében.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
A szakképző iskolai intézményrendszer változásai és új képzési utak
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
A szakképzési rendszer változásai Szabó András. Új kihívások, régi problémák Tanulói létszám folyamatos csökkenése Szakképzés presztízsének hanyatlása.
Mit tud? Mire képes? Kompetencia alapú szakképzés
Az új szakképzési törvény alkalmazása, a tanulók gyakorlati képzése
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
SZAKKÉPZÉS A FEJLESZTÉS ESZKÖZE
A Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola szempontjából
Az egészségügyi szakképzés fejlesztésének lehetséges irányai Kiss Mária Balatonfüred, augusztus 25.
Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
A szakképzés tartalmi szabályozása - Moduláris, kompetencialapú szakképzés -
Új paradigmák a FSZ képzés kereskedelmi szakmáiban Medvéné dr Szabad Katalin november 30.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Szakképzési dokumentumok
Pedagógiai szakmai szolgáltatás
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
A szakképzés helyzete Magyarországon
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
Modularizáció, vizsgaközpont kialakítása
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
1 A kötöttpályás szakma perspektívái – Egész életen át tartó tanulás?! Zsoldos Marianna Humán Erőforrás Igazgató MÁV Zrt.
A Békéscsabai Központi Szakképző Iskolai tapasztalatok a vasútgépészeti szakmák képzésében április 29.
Az új típusú szakképzési rendszer főbb jellemzői MÁV konferenciasorozat 2. rendezvény április 29. Dr. Szivi József SZMM Felnőttképzési és Szakképzési.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
1 A kötöttpályás szakma perspektívái – Egész életen át tartó tanulás?! Perspektíva és jövőkép Zsoldos Marianna Humán Erőforrás Igazgató MÁV Zrt.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Készítette: Tóth Györgyné Szakmai konferencia HEFOP Felkészítés a kompetencia alapú oktatásra.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
Új esély: szak- és felnőttképzés a határ mentén Aktuális szakképzés - szervezési feladatok a törvényi változások és a TÁMOP3.2.2 kapcsán Környei László.
Komplex vizsga Szolnok szeptember 3.. Modulrendszerű vizsgadelegálások száma 2014 Vizsgaelnöki delegálások száma kamarai szakképesítésekben: 4157.
A szakképzés helyzete az iskolafenntartó szemüvegén keresztül
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
Tájékoztató fórum Szakiskolai fejlesztési program C komponens iskolái számára KOMPONENS C Miskolc május 5. Nagy Zoltán komponensvezető
P e r f e k t 2010/ október szakképzés - felnőttképzés stratégia szervezet problémák megoldások szervezés.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
Előadás másolata:

A Pannon TISZK Veszprém Nonprofit Kft feladata a veszprémi szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítás ában Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A Pannon TISZK Nonprofit Kft küldetése az Európai Unió állásfoglalását alapul véve: „…A VILÁG LEGDINAMIKUSABB ÉS LEGVERSENYKÉPESEBB TUDÁSALAPÚ GAZDASÁGA LEGYEN, MELY A TÖBB ÉS JOBB MUNKAHELY TEREMTÉSÉVEL, NAGYOBB TÁRSADALMI KOHÉZIÓVAL ÉS A KÖRNYEZET IRÁNTI TISZTELETTEL PÁROSULÓ FENNTARTHATÓ NÖVEKEDÉSRE KÉPES…”

A Pannon TISZK Nonprofit Kft Célja A GAZDASÁGHOZ KÖZELI, A MUNKAERŐ-PIACI IGÉNYEKET RUGALMASAN KÖVETNI TUDÓ, ISKOLAI RENDSZERŰ ÉS ISKOLARENDSZEREN KÍVÜLI SZAKKÉPZÉS ALKALMAZÁSÁN KERESZTÜL, A SZAKKÉPZÉSHEZ SZÜKSÉGES KORSZERŰ INFRASTRUKTÚRÁVAL MEGTEREMTENI A MŰKÖDÉSI KÖRÉN BELÜL A LAKOSSÁG SZÁMÁRA AZ EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁS FELTÉTELEIT.

A Pannon TISZK Nonprofit Kft Feladata A rendszer alapja a én módosított Szakképzési, felnőttképzési, közoktatási törvény A törvény rendelkezik a szakképzési hozzájárulásokkal kapcsolatos döntési kompetenciáról A törvény célja: Szakképzés irányításának átalakítása Szakképzési közszolgáltatás hatékony átszervezése Szakképzések tartalmának, módszertanának és tartalmi szabályozásának megújítása

A Pannon TISZK Nonprofit Kft Feladata A törvény várható eredménye: Regionalitás erősödése, azaz döntési kompetenciák delegálása régió szintre Fontos szükséges bemeneti információ: A képzési elvárások szakmánkénti bontásban—ezek után indulhat meg a szervezés. Megoldás: Modulrendszerű kompetenciaalapú oktatás, melyben: A modulrendszer = oktatási stratégia, és a tananyag követelményrendszer szerinti átstrukturálása.

A Pannon TISZK Nonprofit Kft Feladata A Kompetenciaalapú oktatás jellemzői : A követelmény és a tananyag elérendő kompetenciaként jelenik meg Az oktatási folyamat középpontjában nem az ismeretátadás, hanem a kompetenciák fejlesztése áll

A Kompetenciaalapú oktatási folyamat célja A munkafolyamatok elvégzéséhez (feladatprofil) a szükséges kompetenciák ( ismeret, készség, attitűd) kialakítása (tulajdonságprofil). Feladatprofil Tulajdonságprofil Ismeret Készség Attitűd Tananyag alapelem Tananyagegység

A kompetenciát mérő, modulrendszerű vizsga szerkezete Részei: Vizsgarész Vizsgafeladat Vizsgatevékenység Vizsgázóval szemben támasztott követelmény: A vizsgára bocsátáshoz a vizsgafeladatokhoz tartozó követelményeknek kell megfelelnie. Lehetőség: Részmodul-teljesítés Eredmény: Van lehetőség részmodul-vizsgával a rendszerből kilépni, van lehetőség később a hiányzó modulvizsga pótlására Szóbeli Írásbeli Gyakorlati Interaktív

A Pannon TISZK Nonprofit Kft feladata A résztvevő szakképző intézmények aktív bevonása: Az intézmények aktív bevonása a fejlesztésekbe a fejlesztési munkacsoportok megalakítása és munkája által történik: a TISZK menedzsment belső pályázatot fog kiírni a fejlesztésekben való közvetlen részvételre az iskolák pedagógusainak és a külső képzőhelyek szakoktatóinak a kiemelt szakmacsoportokban a TIOP pályázat előkészítése kapcsán: ●építészet ●vendéglátás-idegenforgalom ●közlekedés.

A Pannon TISZK Nonprofit Kft feladata

Szakképzési fejlesztési stratégia kidogozása: Közös felnőttképzési rendszer kiépítése és az éves képzési tervek összehangolása az intézményekkel a pályakezdőket fogadó cégek technológiai elvárásai figyelembevételével. Az átjárhatóság megteremtése a középfokú és felsőfokú oktatás között, hogy mindkettő számára előnyöket biztosítson. A középfokú oktatás számára minőségi többletet, presztizst, a felsőfokú oktatásnál pedig enyhítse a létszámnövekedés által okozott feszültségeket. Pedagógus helyettesítési rendszer kidolgozása Tantárgy-felosztás és órarend készítése A beiskolázandó szakmák számának és a szakmánkénti létszám számának és arányának meghatározása Modultérkép készítése

A Pannon TISZK Nonprofit Kft feladata Szakképzési fejlesztési stratégia kidogozása: Az élethosszig tartó tanulás modelljének kidolgozása térségi lehetőségek figyelembe vételével az egyetemi szintig. A szakképzésnek egészére nézve előnyöket kínál az akkreditációs kötelezettséggel, mert általánossá teszi a minőségügyi gondolkodást Rugalmas képzési formák: e-learning, konzultációs oktatás

A Pannon TISZK Nonprofit Kft feladata Szakképzési fejlesztési stratégia kidogozása: Az élethosszig tartó tanulás modelljének kidolgozása térségi lehetőségek figyelembe vételével az egyetemi szintig. A szakképzésnek egészére nézve előnyöket kínál az akkreditációs kötelezettséggel, mert általánossá teszi a minőségügyi gondolkodást Rugalmas képzési formák: e-learning, konzultációs oktatás

A Pannon TISZK Nonprofit Kft feladata Szakképzési fejlesztési stratégia kidogozása: Az élethosszig tartó tanulás modelljének kidolgozása térségi lehetőségek figyelembe vételével az egyetemi szintig. A szakképzésnek egészére nézve előnyöket kínál az akkreditációs kötelezettséggel, mert általánossá teszi a minőségügyi gondolkodást Rugalmas képzési formák: e-learning, konzultációs oktatás

A Pannon TISZK Nonprofit Kft feladata Marketingtevékenység Folyamatos tájékoztató és népszerűsítő programok a nyilvánosság biztosításával Az intézményekkel közös térségi szintű kommunikáció a képzési rendszer valamennyi érintettjének bevonásával.

A Pannon TISZK Nonprofit Kft feladata Marketingtevékenység Folyamatos tájékoztató és népszerűsítő programok a nyilvánosság biztosításával Az intézményekkel közös térségi szintű kommunikáció a képzési rendszer valamennyi érintettjének bevonásával.

A Pannon TISZK Nonprofit Kft feladata A piaci igények feltárása A helyi gazdaság igényeinek részletes feltárása érdekében kérdőíves kutatások végzése a helyi vállalatok, vállalkozások számára.

A Pannon TISZK Nonprofit Kft feladata Vállalatok, vállalkozások szerepe a TISZK-ben Vállalati képzési helyszínt felajánlása esetén a Pannon TISZK Veszprém Nonprofit Kft - megfelelő jogi személy létrehozásával – részt tud vállalni a képzőhelyként való üzemeltetésben. Amennyiben a vállalatok vállalják, hogy bizonyos számú tanulót vállalati gyakorlatra fogadnak saját vagy üzemközi tanműhely keretében, a TISZK a vállalattal közösen jogosult az üzemközi tanműhely szervezésére, a tanulószerződés kötésére. Ez a gyakorlati képzést szervező cég közvetíti ki a tanulókat a vállalati képzőhelyekre. A vállalat bizonyos számú tanulót, gyakorlóhelyet biztosít számukra (évenként állapítja meg, hogy hány tanulót igényel, milyen szakmacsoportokat érintve ezzel). A Pannon TISZK Veszprém Nonprofit Kft kiajánlja a tanműhelyek nem kihasznált üzemidejét

Köszönöm a figyelmüket!