A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán folyó kutatások Szabó Ingrid Szabó Ingrid dékánhelyettes dékánhelyettes.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Pons Danubii EGTC. Rövidítés jelentése: Pons Danubii Korlátolt Felel ő sség ű Európai Területi Együttm ű ködési Csoportosulás.
Advertisements

1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
Alapképzések a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
Regionális fejlesztések és szerkezetátalakulás a mezőgazdaságban
Szlovákiai Magyar Adatbank
SZIE Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola
1 Magyar Nyelven Európában I. Felsőoktatás és Tudomány Budapest március 31 – április 1.
NJSZT Közgyűlés május 13. NJSZT KÖZGYŰLÉS május 13.
A REGIONÁLIS INNOVÁCIÓ IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK HÁLÓZATI MEGKÖZELÍTÉSE korreferátum ME RFK ülés Kecskeméti Főiskola, Gépipari és Automatizálási Műszaki.
ÁTALAKULÓ FELSŐOKTATÁS Bevezetés a szociológiába WJLF ÁSZM I. évf. nappali tagozat.
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
A PROJEKT CÉLREDSZERE 1. A program stratégiai célja: A határ menti területek erősebb gazdasági és szociális integrációja 2. A program specifikus célja:
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
Pécsi Tudományegyetem Szociológia Tanszék Bölcsészettudományi Kar.
Természettudományok és műszaki tudományok területén végzett diplomások száma a éve korcsoportban 1000 főre számolva 2010-re az EU-ban 15 %-os növekedést.
1 Tudás és/vagy kompetenciák? Végzős hallgatók részvétele a felnőttoktatásban Ábrahám Katalin – Tőzsér Zoltán Debreceni Egyetem Nevelés-és művelődéstudományi.
Az informatika oktatása a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Egészségügyi informatika oktatása és kutatása az Egészségügyi Főiskolai Karon.
BORDÁS ANDREA: A KOMÁROMI VÁROSI EGYETEM CHERD–H KONFERENCIA Debrecen, május 14. A teljesített küldetés.
1 Előadó: Tóth Anikó (Szabad bölcsészet szak, II. évfolyam) Kommunikáció az egyetemen Kommunikáció az egyetemen A Kommunikáció az egyetemen c. kurzus Kommunikáció.
Határon átnyúló munkaerőpiac Komárom térségében
Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, Tatabánya
A határmentiség kutatása a számok tükrében Tiner Tibor Selye János Egyetem, Révkomárom MRTT évi Vándorgyűlés, Szabadka, nov
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
A tudásintenzív iparágak megjelenése a kelet-közép-európai országok gazdaságfejlesztési stratégiáiban Páger Balázs, PhD-hallgató MRTT X. vándorgyűlés,
A kisebbségi (magyar) felsőoktatás kialakulása és perspektívái Szatmárnémetiben Készült a Debreceni Egyetem Nevelés – és Művelődéstudományi Doktori Program.
Csillagok, határok, magyarok Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Politológiai Tanszék Témavezető: Dr. Löffler Tibor tudományos munkatárs.
”Babits Mihály a Net-en” Moldován István OSZK MEK osztály Irodalomtörténeti Szimpózium Babits Mihály születésnapján Szekszárd, november.
Identitás a határon és azon túl… A határon túli magyarok nemzeti identitásdimenzióinak alakulása a magyar- szlovák-ukrán határ mentén Pakot Ágnes BCE Szociológia.
Matematikai ismeretek az alapiskolától az egyetemig Part Edit Selye János Egyetem Komárno, Szlovákia.
Debrecen Networkshop 2010 Határon túli magyar tartalomszolgáltatások Networkshop Debrecen, április.
GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR, GÖDÖLLŐ K ONCEPCIÓ A GAZDASÁG - ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR TUDOMÁNYOS TEVÉKENYSÉGÉNEK TERVEZÉSÉRE, SZERVEZÉSÉRE ÉS.
A révkomáromi Selye János Egyetem működése. Az egyetemről általánosságban, annak rövid bemutatása 1918-ban Csehszlovákia megalakulása A felvidéki felsőoktatási.
Kommunikáció az egyetemen
Alternatív finanszírozási lehetőség a határ menti térségek megsegítésére Békéscsaba, május 20.
Hantos Elemér Szakkollégium Miskolci Egyetem HANTOS ELEMÉR SZAKKOLLÉGIUM.
SELYE JÁNOS KOLLÉGIUM A TUDOMÁNYOS UTÁNPÓTLÁS NEVELÉS INTÉZMÉNYE A TUDOMÁNYOS UTÁNPÓTLÁS NEVELÉS INTÉZMÉNYE A FELVIDÉKEN A FELVIDÉKEN Prof. MSc. PhD.
5. Integratív oktatási modul. PhD Tudományos Napok 2011 április absztakt/poszterbemutató  7 előadás szekció  4 poszter szekció 14 előadás/poszter.
Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT.
Numerikus módszerek az elektromágneses térszámításban Dr
Az agroturizmus és a vidékfejlesztés sokszínűsége Európában.
összefüggései, új kihívásai
A felnőttképzés szerepe a vidék egyetemének stratégiájában
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Az idegenforgalom lehetőségei a határmenti régióban Dobis Ildikó, Győr,
DÉL-SZLOVÁKIAI CIVIL INFORMÁCIÓS HÁLÓZAT. Alapítói: Fórum Információs Központ Fórum Kisebbségkutató Intézet - Somorja Fundament Polgári Társulás – Rimaszombat.
Szakfordító és tolmácsképzések Csillebérc augusztus 29. Dr. Sárvári Judit OKM Felsőoktatási Főosztály
Szent István Egyetem. Az egyetem létrejötte Az évi LII. Törvény alapján, január 1-i hatállyal, a jogelőd intézményeiket is figyelembe véve,
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
A MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG IX. VÁNDORGYŰLÉSE A vizek szerepe a területi fejlődésben A Duna és a Tisza térségeinek fejlődési problémái és fejlesztési.
Fókuszban a nemzetköziesedés. Fejlesztési cél: PTE NEMZETKÖZIESEDÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSE Nemzetközi beiskolázási marketing tevékenység erősítése Új nemzetközi.
1.3 A kis- és közepes vállalkozások sajátosságai
VESZPRÉMI EGYETEM GEORGIKON MEZŐGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR TÁRSADALOM-ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI INTÉZET AGRÁRGAZDASÁGTANI ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI TANSZÉK KESZTHELY.
Város, egyetem, gazdaság A PTE KTK hozzájárulása a város és a régió fejlődéséhez Erdős Katalin PTE-KTK KRTI, adjunktus MTA-PTE Innováció és Gazdasági Növekedés.
Dr. Husvéth Ferenc Tudományos ügyekért felelős rektorhelyettes június 22.
1 A Hungary for FP6 projekt a bemutatása Dr. Groó Dóra Tudományos és Technológiai Alapítvány.
Innováció-átok vagy lehetőség a felsőoktatásban? Dr. Urbányi Béla Egyetemi tanár.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM JOG- ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI TANSZÉK Biztosítás és kockázatkezelés (oktatás – kutatás) dr. Farkas Szilveszter.
Szent István Egyetem Készítsen diamintát a bemutatóhoz! A mintának legyen háttere, formázza meg a címsort és a tartalom sorokat! A láblécben szerepeljen.
Miért jönnek Magyarországra más országokból a tanulni vágyók?
Turizmusfejlesztési és együttműködési tapasztalatok a Debrecen és Hortobágy helyi TDM szervezet elmúlt 4 és fél éve kapcsán Halasi Csaba egyesületi elnök.
Makovecz-program Jakabné dr. Szalai Krisztina Pécs, augusztus 31
Az informatikus képzés és az ipari kapcsolatok jövője a SZE-n
Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári Campusán című projekt rövid bemutatása EFOP
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
Előadás másolata:

A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán folyó kutatások Szabó Ingrid Szabó Ingrid dékánhelyettes dékánhelyettes

A kezdetek: szeptember – az oktatás kezdete Főállású alkalmazottak száma a karon: 6 Selye János Egyetem Kutatóintézete

A hallgatói létszámok alakulása (2004 – )

Akkreditált tanulmányi programok: Vállalati gazdaságtan és menedzsment Megszerezhető titulus: Bc. Az oktatás standard időtartama: 3 év Vállalatirányítás Megszerezhető titulus: Mgr., PhDr. Az oktatás standard időtartama:2 év

Kutatási programok A társadalomtudományok terén Munkaerőpiaci kutatás a dél-szlovákiai magyar lakta járásokban Kulturális – oktatási, multietnikus program – KOMP – EU Magyarország-Szlovákia-Ukrajna Szomszédsági Program Komárno – Komárom kutatás Határ menti vállalkozások kutatása Kereskedelmi hálózatok, központok kutatása

G – 7FŐ

Kiadványok Elektronikus folyóirat Magyar, angol és szlovák nyelvű tanulmányok 2010-től

Kiadványok CASE STUDIES Angol nyelvű tanulmányok 2005-től

Kiadványok MENŠINY A KULTÚRNE SPOLOČENSTVÁ V EUROREGIÓNE ISTER- GRANUM KISEBBSÉGEK ÉS KULTURÁLIS KÖZÖSSÉGEK AZ ISTER-GRANUM EURORÉGIÓBAN 13 tanulmány magyar és szlovák nyelven

Kiadványok Egy város – két ország 8 fejezetben a fejlődéstörténetről, a fejlődéstörténetről, a gazdaságról, a gazdaságról, a környezeti állapotokról, a környezeti állapotokról, az oktatási funkciókról, az oktatási funkciókról, a kulturális- és sportéletről és a kulturális- és sportéletről és a fejlődési perspektívákról a fejlődési perspektívákról

Kiadványok Magyar és angol nyelvű tanulmányok Konferencia a Szent István Egyetemen Gödöllőn Könyvbemutató a Magyar Tudományos Akadémián

Kiadványok Tanulmányok a határ menti térség vállalkozásairól

Kiadványok A határ menti tanulmányok bibliográfiája

Egyetemi jegyzetek

Konferenciák „SZELLEMI TŐKE, MINT VERSENYELŐNY” avagy a tudásmenedzsment szerepe a versenyképességben Szervezők: Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Kara, Lifelong Learning Magyarország Alapítvány, Harsányi János Szakkollégium június 19.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!