Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

A boldog emberek tudják,
A roma családok segítése a csecsemőmasszázs módszerével. Gyakorlati útmutatás az egyéni és csoportos csecsemőmasszázs oktatásában a roma lakosság körében.
Kapcsolattartás a szülői házzal
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Migránsok társadalmi beilleszkedése együttműködéssel
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Szociális munka a börtönben
Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás
Munka - lakás - szabadidő egysége és szervezése pszichiátriai rehabilitáció gyakorlatában Dr. Pető Zoltán.
Panasz utca Elköltöztünk
A Barátság.
A tudatos élet alapelvei
HELLER ÁGNES: FILOZÓFIA MINT LUXUS
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
Méltósággal segíteni, Jót s jól tenni
Az egymáshoz tartozás gyakorlata
A hatalom és felelősség kérdése a személyközpontú segítő kapcsolatban
& ERŐFORRÁSOK AZONOSÍTÁSA
A nevelés tartalma. a tanulás iránti igény is társadalmilag meghatározott, ezért az iskolai munka minőségi mutatója nem lehet pusztán a tanulók igényeinek.
A szociális munka elméletek főbb jellemzői-I. Pszicho-dinamikai elméletek Malcolm Payne: Modern Social Work Macmillan Press Ltd, 1991 (81.o.)
A munka világával kapcsolatos tudás
A jó közérzet művészete
Készítette: Bónisné Fürjesi Magdolna
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Ideális – Valóságos – Sugallt Dányi Zoltán ref. lelkipásztor, pasztoral - pszichológus Budapest
A jó közérzet művészete Maria Treben.
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
Mit tehetünk az erőszakmentes iskolákért? A párbeszéd, mint gyógyító stratégia Felházi Anett.
A szociális kompetenciák fejlesztése drámapedagógiai módszerekkel
Új tudás – új kompetenciák az érettségi vizsgán dr Drexlerné Solymos Mária.
Egyéni döntések a szervezetben
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
Ki is az elemző közgazdász?
III. előadás: Írásbeliség, egyén, társadalom
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Engedd / Engedj közelebb
Scenáriók készítése Dr. Kollár József Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
Az élet.
Csoportindítás Az első csoportülés megtervezése 0. szakasz - Felkészülés cél meghatározása módszer kiválasztása keretek meghatározása a környezettel való.
A pszichológia a személyiség vizsgálatának tudománya
TEHETSÉGFEJLESZTŐ PROGRAMOK AZ IDEGEN NYELV OKTATÁSBAN
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
A BOLDOGSÁG TITKA.
2010. november 19. Ráczné Németh Teodóra: Egészséges életmód szociális dimenziói.
Mindennapi veszteségeink
Ki segít a segítőnek?. A segítő „születése” Hogyan válik valaki segítővé? Az ember, mint eredendően társas lény, nembeli lényegeként hordozza a proszociális.
Pozitív gondolatok.
A Grafobúvár ünnepi kínálata. Hogyan hat Rád a négy őselem? Tűz, víz, levegő és föld: Az ember személyiségét ez a négy alapelem határozza meg. A négy.
AZ PÉNZÜGYI SZABADSÁG MEGTEREMTÉSÉNEK ÚTJA
Személyiségünk szerepe - a lelki-, és energiaegyensúly megtartásában
Megküzdési stratégiák a szegénység mint krízis estén
Tömeges krízishelyzetek a pszichológus szemével II.
1. A boldogság evolúciója
Szociálpedagógus a „SÉF” Szakképző Iskolában „Fontos vagy nekünk” QALL – Végzettséget mindenkinek! Regionális konferencia Székesfehérvár 2013.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadásról.
A vezető személyisége – a ma követelményei és a holnap kihívásai.
Maximális teljesítmény
A 2014/2015 iskolai év pszichológusi tevékenységének beszámolója.
Személyiségfejlődési zavarok
HOZZÁTARTOZÓ ÉS SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK ELFOGADÁS/EGYÜTTMŰKÖDÉS.
GÁVRILYUK ILONA. A KONFLIKTUS FOGALMA A „konfliktus” a latin confictus szóból származik, ami fegyveres összeütközést jelent, de a mindennapi szóhasználatban.
Domszky András: Önmenedzselés és etikai kérdések a szakértői munkában A szakértői munka jelentősége, elismertsége az ellátórendszerben. Függetlenség, szervezeti.
A KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS MINT NEVELÉSI ÉRTÉK
Személyes életvitel.
Előadás másolata:

Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.

Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)

Óra vázlat Cél : megismerni az egyéni tanácsadás alapjait  A segítségnyújtás folyamatának a megértése  Önmagunk segítésre való felkészülése  A segítségre szorulók helyzetének leírása  Célok kitűzése és elérése  És a segítő kapcsolat befejezése által.

A tanácsadás meghatározása  A tanácsadás kapcsolat egy olyan valaki, aki segítséget keres személyes ügyeinek megoldásához és olyan másik valaki között, aki akar és képes is ebben segítségére lenni.

A tanácsadás négy terület 1. Segíteni fontos személyes döntések meghozatalában 2. Segíteni a krizis helyzettel való foglalkozásban 3. Segíteni magatartási zavar felszámolásában, megszüntetésében 4. Segíteni impulzusokat adni az egészséges lelki növekedéshez

A tanácsadás áttekintése: Célok 1. Segíteni a tanácsadásra szorulóknak abban, hogy problémáikat eredményesebben tudják kezelni és hatékonyabban legyenek képesek lehetőségeikkel élni. 2. Segíteni nekik abban, hogy jobban tudjanak maguknak segíteni.

A tanácsadás áttekintése: Célok Galáták 6:1-6 Testvéreim, ha valakit tetten is érnek valamilyen bűnben, ti, akik lelki emberek vagytok, igazítsátok helyre az ilyet szelíd lélekkel. De azért vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél. Egymás terhét hordozzátok: és íy töltsétek be a Krisztus törvényét. Mert ha valaki azt gondolja, hogy ő valami, jóllehet semmi, megcsalja önmagát. Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval. Mert mindenki a maga terhét hordozza. Akit pedig az igére tanítanak, az minden javából részesítse tanítóját.”

A tanácsadás áttekintése: A probléma kezelésének folyamata 1. Kezdeti tudatosság 2. Sürgősség 3. Kezdeti helyreállításra vonatkozó erőfeszítések 4. A végső költségek 5. Mérlegelés 6. Ésszerű döntés 7. Ésszerű-érzelmi döntés

A tanácsadás áttekintése: A felkészült segítő model 1. Jelenlegi helyzet: mik okoznak gondot, vagy mik azok a problémák, amiken dolgozni szükséges? 2. Kívánatos helyzet: mire van szükségem vagy mit akarok tenni ahelyett mint amit most teszek? 3. Stratégiák: mit kell tennem ahhoz, hogy az legyen amit akarok vagy amire szükségem van? 4. Cselekvés: Hogyan fog ez történni?

Megértés: Mi normális?  Segíteni valakinek ehhez szükséges, hogy megértse mi egészséges és normális – az összehasonlítás követelménye szerint.  A “normális” kultúránként és helyzetről helyzetre változó tartalmú fogalom.  A Biblia kitűnő útmutató ahhoz, hogy megtanuljuk az egészséges és kívánatos életstílust.

Megértés: Mi abnormális?  Nem csupán az egészségnek és a jó közérzetnek a megértése szükséges, hanem annak is, hogy mit tekintünk abnormálisnak és valami miért az.  Az abnormális magába foglalhatja az olyan magatartásokat, mint a gátlásost, dolgokat amik megakadályozzák, hogy valaki dolgozhasson vagy élvezhesse az életet vagy jelentős eltérés lehet, torzulás a gondolkodásában vagy a kedélyállapotában, az emlékezeti működésében /intelligenciájában.

MI abnormális?  A normák megszegése  Bármi, ami nem átlagos  Személyes kényelmetlenség  Maladaptív viselkedés  Az ideálistól való eltérés  A bűn

Mi abnormális? Összefoglalás: az abnormalitást számos módon meghatározhatjuk. A személy boldogsága, viszonya a társadalmi normákhoz, és a nehézségekkel való megküzdése – valamint a társadalom képessége megküzdeni mindezekkel – ezek mind számba vehetők a meghatározáskor.

Melyek a hatékony segítő jellemvonásai és készségei? 1. Reális önértékelés és önismeret 2. Jó pszichológiai egészség 3. Érzékenység 4. Nyitott gondolkodás 5. Tárgyilagosság, elfogulatlanság 6. Hozzáértés 7. Hitelesség 8. Jó interperszonális készségek

Milyenek a hatékony segítő jellemvonásai és készségei? 9. Bölcsesség

A tanácsadás meghatározása  A tanácsadás kapcsolat egy valaki, aki segítséget keres személyes problémáinak a megoldásához és egy másik valaki között, aki akar is és tud is ebben neki segíteni.

Tanácsadás áttekintése: Célok 1. Segíteni a tanácsoltaknak abban, hogy eredményesebben tudják problémáikat kezelni és hatékonyabban tudjanak élni lehetőségeikkel. 2. Segíteni nekik hogy jobban tudjanak segíteni önmaguknak.

Befejezés  Kérdések és észrevételek?