Gyerekek dolgozataiból…

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Arany János élete és munkássága
Advertisements

Juhász Gyula Trianon 1.
Kattintással tovább léphetsz!
Ernesto Cortazar - The sound of music Juhász Gyula Nagyvárad A körösmenti Párizs régi fénye Felém ragyog az emlék rőt ködén, Egy ifjúság reménye és regénye.
Víz világnapja 2014.
Az utolsó Árpádok ( ).
1588. Spanyol Armada (hajóhad) legyőzése
József Attila kései lírája
Összefoglalás Alföldy Jenő Irodalom 8. tankönyvéhez © Tomasovszky Edit
Petőfi Sándor / / Kovács Zsuzsanna.
Shakespeare Rómeó és Júlia
CIGÁNY NYELV GYEREKEKNEK
Államalapítás.
Delphoi jósda – A Föld köldöke
II. József Róla Egyházügyi rendeletei Jobbágyrendelete Államszervezet.
Nagypeleske 2009 április 22. Az idén a gimnáziumi osztályok „Kontinensek versenyén” vettek részt a Föld Napja alkalmából. Az igazi örömet nem maga a verseny,
Mikor még semmi nem létezett..
Gárdonyi Géza meséi.
A NYUGAT
Regények és versek Totó.
Emese ÁRPÁD-HÁZI KIRÁLYOK.
Iskolánk névadója: Szent László király
Összefoglalás Alföldy Jenő Irodalom 8. tankönyvéhez © Tomasovszky Edit
Zene: Charlie - Ha messze mész
Zene: Water source of life
A Nyugat.
A Nyugat
Taylor Swift. Teljes név: Taylor Alison Swift Született: december. 13 Műfaj: country-pop Hangszer: gitár Honlap:
Mátyás király, az igazságos
Leonardo Da Vinci és festményei
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
FONTOSAK VAGYUNK EGYMÁSNAK...
Világ legrégebbi még lakott városa
A Nyugat 30/C.
Liszt Ferenc 26/C.
Készítette Turtev Erik
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Tiéd vagyok, tiéd életem. Uram, Te vagy kegyelmes erős Isten
MAGYAR IRODALOM 7. OSZTÁLY.
A modern magyar költészet megteremtője és a szimbolizmus meghonosítója
Ady Endre (1877 – 1919) Tóth Zsuzsanna.
Vencel német király Élt: február augusztus 16.
Horthy Miklós (Kenderes, 1868 – Estoril, Portugália 1957)
A munka ünnepe a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt, minden év máj. 1-jén tartandó ünnepség, hivatalos állami szabad nap, mely a munkások által.
VERSELEMZÉS. VERSELEMZÉS GÓG ÉS MAGÓG FIA VAGYOK ÉN…
Kazinczy Ferenc ( ).
Számrendszerek kialakulása
Szerző: Kostyalik Marcell 9.c
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Horthy Miklós.
Mikszáth Kálmán (1847. jan. 16. – máj. 28.) író, újságíró, nagymestere a magyar kritikai realista prózának, az MTA tagja Már gyermekkorában közvetlen.
István király.
Guglielmo Marconi Ócsai Réka 10. A.
Találd ki ki lehet ez!. Találd ki ki lehet ez!
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Naptárunk kialakulása
Titicaca-tó 3821 méterrel a tengerszint felett fekszik, és ezzel a világ legmagasabban fekv ő hajózható tava. Az Andokban található, Peru és Bolívia.
SZABÓ LŐRINC Miskolci híresség. ÉLETRAJZI ADATAI ▪ Teljes neve: Szabó Lőrinc József ▪ Született: Miskolc, március 31. ▪ Elhunyt:Budapest,Józsefváros,
VIII. Henrik VIII. Henrik ( ). Élete:  1491-ben született Greenwich-ben.  VII.Henrik angol király fia.  Művelt uralkodó és teológus.  1509-től.
A 5. parancsolat „Tiszteld apádat és anyádat…”
AZ UNIVERZUM GEOMETRIÁJA
A Nyugat (Folyóirat) A Nyugat a 20. századi magyar irodalom meghatározó folyóirata volt január 1. és augusztus 1. között jelent meg Budapesten.
Pataki Luca & Kovács Inez
3. osztályban.
Isten lakhelye.
Készítette: Szigethy Barna 5.a.
A hadvezér és a birodalma
Emese ÁRPÁD-HÁZI KIRÁLYOK.
Előadás másolata:

Gyerekek dolgozataiból…

"A Föld első élőlényei a kékmaszatok voltak.” "Amerikában a Sziklás-hg.-ben rengeteg Gizimedve él.” "A tengerszint emelkedését dagálynak, a süllyedését apámnak nevezzük.” "A világ legnagyobb sodrású folyója az Anakonda, melynek őserdeiben rengeteg amazonas él.” "A lelkészek a parókán laktak.” "A római katólikus egyház feje kétezer éve a cápa.” "Ady Endre szülei: Góg és MAgóg..” "A költők csak akkor tudtak verseket írni, ha homlokon csókolta őket egy mázsa.” "Arany János 1817-től 1882-ig született.”

Caesar utolsó szavai így hangzottak: Te is fiam Brumi?” "Maugli párducát Bagarolnak hívták.” "Mikszáth híres regénye a Nosztí fiú esete a Tóth Matyival.” "Hemingway Nobel-díjat kapott az Öreg halál és a hengerért.” "Juhász Gyula egyik legszebb szerelmes verse az Anna ökör.” "Az irányított egyenes szakasz a Hektór.” "Síkidomok a kör, a négyzet, a háromszög és a palalelógó gamma.” "Stephenson megépítette az elsö rakétát, amit Gözmozdonynak nevezett el… Ja nem! Fordítva!.”

"A távíró feltalálása után már csak az lehetett távírász, aki megtanulta a Morzsa ábécét.” "Dugovits Titusz a hátsóját a falnak támasztotta és azon felmászott.” "II. József Mária és Terézia fia volt....” "A trákok mai utódai az osztrákok.” "Mezopotámia a Tigris és az Elefántesz folyók között terült el.” "Egész Európa rettegett a magyarok nyulaitól.„ "1222ben II. András király adta ki az Aranybuktát.” "Caesar átlépett a Rubik Ernőn.” "Benyovszky volt Magadoszkár legnagyobb királya.”

"Gararin volt az elsö földönkívüli.” "Az USA azért lépett be az elsö világháborúba, mert a Lucitania gözösböl a németek tengeralattjárót csináltak.” "A polipok lábasfejűek, de nem azért, mert lábas van a fejükön.” "Az ausztrál vadkutyák a digók.” "Az opera végén Othello ledöfte Desdemonát, aki erre énekelni kezdett.” "A medveféléknek több faja van, pl: a barnamedve, jegesmeve, grizzlymedve és Micimackó.” "A csótányok a rovarok osztályába tartoznak, azon belül a rusnya dögök családjába.” "A baromfiudvar leggyakoribb lakója a buta liba, a hülye tyúk és a mérges pulyka.”

VÉGE