Az elektronikus menetjegy [eTicket] Észak Rajna Wesztfáliában Nils Zeino-Mahmalat 2006 Budapest.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
Advertisements

Budapest, március 4. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Kocsis István vezérigazgató, BKV Zrt.
KamatFix 2015 árfolyamvédett eszközalap. 2 Egyéni személybiztosítás fejlesztési csoport | KamatFix 2015 •Tőkevédelem •Hozamvédelem •Árfolyamvédelem.
BIG SIDE REKLÁMTORON Y. A BIG SIDE REKLÁMTORONY Pécs legforgalmasabb csomópontjában található.
© 2010 IBM Corporation IBM Enterprise Content Management Az intelligens karakterfelismerés üzleti lehetőségei A dokumentum feldolgozás 5 lépcsője Előadó:
A diákat készítette: Matthew Will
ÚMFT-s gazdaságfejlesztési támogatási lehetőségek vállalkozások részére Mészáros Gábor, vezető tanácsadó Szeghalom, április 8.
MT mint tévészolgáltató Fókuszban az interaktivitás
A Magyar Turizmus Kártya bemutatása
Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) Oktatás 2008.
© 2004 DEHN + SÖHNEÜSS-Kompakt Schäden Villám-, és túlfeszültségkárok a gyakorlatból.
Béren kívüli jutatások 2012 IVSZ Badak Béla okl.könyvvizsgáló
Készítette: Schiszler Anett Szekeres Kornél H7T9UZ IQCPCZ
Készítette: Bordás Gábor, mozgóképkultúra és médiaismeret szakos hallgató IMAGE ELEMZÉSE Szeretettel köszöntöm előadásomon! Az elkövetkező percekben az.
Nyugdíj.
EURÓPAI VESZÉLYESÁRU BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK SZAKMAI TALÁLKOZÓJA BONN / GGVD – NÉMETORSZÁG (1) BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE – BTE.
… with NFC A mobil contactless (NFC) technológia lehetőségei a pénzügyi szektorban.
Workshop az elektronikus viteldíjrendszer közlekedési alkalmazásáról Budapest, december 5. Előadó: Saslics Elemér vezérigazgató Volán Egyesülés A.
A Pannon Volán ZRt. szolgáltatási színvonalának fejlesztése komplex közlekedésinformatikai megoldásokkal Udvardi Péter.
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
Franchise. Franchise: polgárjogi szerződéssel létesített vállalkozási forma, amelyet független vállalkozók hoznak létre. Szereplők: Franchise átadó: piacképes.
Magyar Vívó Szövetség Állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásrend.
Elektronikus viteldíjrendszer alkalmazása a közlekedésben Workshop Az Alba Volán Zrt.-nél működő chip-kártyás bérletrendszer tapasztalatai Készítette:
Együttműködés a bérleti konstrukciók gyors és rugalmas kiszolgálásában.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
Informatikai megoldások egy kézből
FOTÓ március 2010 Wuhan pályaudvar A legmodernebb kínai szupergyors vasút.
A magyar háztartások fizetési szokásai
1 SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ AZ APEH TEVÉKENYSÉGÉRŐL BUDAPEST, JANUÁR 30.
Városi tömegközlekedés
Közforgalmú közlekedés szervezése 1.
Innovatív elképzelések Győr közösségi közlekedésének fejlesztésére
Márok A falu bemutatása.
4000 körüli vállalkozás, - ennek 80%-a mikro-vállalkozás (10 főnél kevesebb foglalkoztatott), - 15%-a kisvállalkozás (10-49 fő foglalkoztatott) 100 ezer.
1 AZ ÚJ POSTAI SZAKKÉPZÉS JELENLEGI HELYZETE Sum István Magyar Posta Zrt. Oktatási Központ vezető április 05.
EBA STEP2 Az első pán-európai elszámolási rendszer a kisösszegű euró átutalások teljesítésére Bartha Lajos február 23.
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
A közúti fuvarozás helyzete Napi Gazdaság Konferencia Karmos Gábor - főtitkár.
Munkaerő mobilitás Magyarországon
Elektronikus jegykezelési munkam ű hely (workshop) Budapest December 05.
NÉMET KÖZLEKEDÉSI VÁLLALATOK SZÖVETSÉGE [NKVSZ] (VDV) Interoperábilis menetdíj-kezelési rendszerek (IFM) Európában és Németországban Elektronikus jegykezelés.
Miről lesz szó? e-ticketing
Közlekedéspolitikai és -gazdasági Tagozat
Impact of Metro construction on the long term sustainability of a Metropolitan city: The case of Thessaloniki Szigetvári Andrea2014. április 7.
A nyomdaipar évi teljesítménye a papírkereskedelem tükrében.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
86. sz. főút Szombathely - Vát szakasz ( – km szelvények között) kivitelezési munkálatai Lakossági fórum október 09.
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére október 15.
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére június 12.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
1 Bartex Parkolás-felügyeleti rendszer Automatizált parkolás menedzselés.
Page 1 Date 2007 Author Siemens Finance Zrt./Siemens Leasing Kft. Siemens Financial Services Siemens Financial Services Kisértékű eszköz finanszírozás.
AIG központ, New York. ALICO központ, Wilmington.
FlyBalaton repülőtér bemutatkozása Március 29.
AZ IVÓVÍZVIZSGÁLATOK VÉGZÉSÉNEK, ÉS A LABORATÓRIUMI EREDMÉNYEK JELENTÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI Laczkó András közegészségügyi felügyelő.
Monostory Enikő (JJG6MF) ISZAM I. Az utazás eszközének megválasztása a mindennapokban is figyelembe vett szempontok alapján.
A magyar tőkeexport bemutatása
PÉCS VÁROS AUTÓBUSZOS KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSÉNEK MEGÚJÍTÁSA Tüke Busz Zrt november 6.
A Zöld Kaposvár program a helyi közösségi közlekedésben.
Bankkártyákról általában
Az elektronikus aláírás
Az elektronikus aláírás
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Kocsis István vezérigazgató, BKV Zrt.
Az elektronikus aláírás
Véglegesítési útmutató
Előadás másolata:

Az elektronikus menetjegy [eTicket] Észak Rajna Wesztfáliában Nils Zeino-Mahmalat 2006 Budapest

Oldal 2 Észak Rajna Wesztfália [ÉRW] : 9 közlekedési szövetség VGM OWL NPH VRL ZWS VGN VRS AVV VRR Niederlande Niedersachsen Belgien Rheinland-Pfalz Hessen Gelsenkirchen Köln Düsseldorf Münster

Oldal 3 Észak Rajna Weszztfália: 3 szövetség kínál elektronikus menetjegyet VGN VRR VRS Lakosok:12,5 millió Városok:54 Terület: km 2 Közlekedési vállalat:48 Vonalhálózat: km Vonalak:1.300 Pályaudvarok és megállók: Utazások száma évente:1,9 milliárd

Oldal 4 A Chip-kártya az elektronikus menetjegyhez Kettős interfész Chip-kártya két csatlakozási hellyel: érintéses (ISO 7816) érintésmentes (RFID / ISO 14443) 2007-től teljesen érintésmentes Chip-kártyát vezetnek be. Előnyök: kedvezőbb árú tartósabb

Oldal Munkával kapcsolatos jegy Bérletjegy Elektronikus menetjegyek Észak Rajna Wesztfáliában kb. 1,5 millió ügyfélnek

Oldal 6 Miért döntöttek az elektronikus menet- jegy mellett? A közlekedési vállalatok javítani akarták arculatukat az utasoknál. Azokat az ügyfeleket, akik esetleg az autóra szállnak át, a tömegközlekedéshez kellet kötni. A cél volt az is, hogy új ügyfeleket szerezze- nek az autóbusz-közlekedés és a vasút számára.

Oldal 7 A modern elektronikus menetjegy rendszer [eTicket] alapjai Biztonság a hamisítással szemben: a papír alapú menetjegyeket viszonylag könnyen lehet utánozni. A modern elektronikus menetjegyek nem hamisíthatók. A súlyponti ellenőrzéseknél a VRR- ben  hamisítások az eredeti papíron  akár a jegyek 6 %-a hamisított  akár a jegyek 4 %-a manipulált

Oldal 8 A modern elektronikus menetjegy rendszer [eTicket] alapjai Fizetés-kiesések: Sok ügyfél a havi díjakat csak igen késlekedve vagy egyáltalán nem fizeti meg. Az elektronikus me- netjegyeket le lehet tiltani. Ezzel nyomást gyakorol- nak az ügyfelekre, hogy menetjegyeiket fizessék meg.

Oldal 9 Előnyök a közlekedési vállalatok számára A postai portó-költségek jelentős csökkenése - Portó 2002-ig 2,80 € évente és ügyfelenként - Portó 2003-tól 0,07 € évente és ügyfelenként Kevesebb csalási lehetőség - a ki nem fizetett menetjegyeket zárolják a forgalom kb. 0,8 - 1,0 %-a a bérleteknél van Nagyobb hatékonyság a menet-igazolvány ellenőrzéssel az érintésmentes, automatikus menetjegy ellenőrzés révén és az időbeli érvényesség automatikus felülvizsgálatával

Oldal 10 Elektronikus menetjegyek a bérletes ügyfelek számára A jelenlegi elektronikus menetjegy stratégia magában foglalja a bérle- teket is. Az elveszett vagy ellopott elektronikus menetjegyet felveszik egy zárolási listára. Az elektronikus menetjegy bevezeté- sére megtartották az ár- és tarifa-szer- kezezet. Az egyszeri menetjegyek még nem tartoznak az elektronikus menetjegy stratégia körébe.

Oldal 11 Elektronikus menetjegyek a bérletes ügyfelek számára Az ügyfeleknek elektronikus bérletjegyeiket kérvé- nyezniük kell (egy szerződést kell aláírni): vagy az ügyfél-központban vagy postán kell megküldeniük.. A menetjegy érvényessége automatikusan meghosz- szabbodik. Kb. 4 évenként azonban új Chip-kártyát kapnak.

Oldal 12 Elektronikus ellenőrzés A jegyellenőrzések általában utazás közben az autóbuszon vagy a vonaton történnek meg. Minden elektronikus menetjegyet automa- tikusan összevetnek a zárolási listával. Az ellenőrző készülék automatikusan felülvizsgálja - a valódiságot - a térbeli érvényességet (zóna, ár-lépcső) - időbeli érvényességet (dátum, időpont)

Oldal 13 Előnyök az ügyfelek számára Korábban az elveszett menetjegyeket nem lehetett pótolni (részben 1000 Euro fölötti veszteség lehetséges). Az elektro- nikus jegyeket pótolni lehet. A havi értékjegyek cseréje elmarad. Az ügyfelek nem válnak figyelmetlenségből feketén utazókká. A papír alapú jegyek postai feladása ajánlott küldeményként történt. Az ügyfeleknek gyakran kellet a postára menniük, hogy ott átvegyék a küldeményt.

Oldal 14 Kivonat egy piackutatásból – A Chip-kártya előnyei

Oldal 15 Kivonat egy piackutatásból – A Chip-kártya hátrányai

Köszönet a figyelmükért. Kapcsolat