Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Jó gyakorlatok a norvég foglalkozási rehabilitációban Kihívások és válaszok konferencia Szombathely Støren- Váczy Blanka szociálpolitikus.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
A Munka-Esély Szövetség ajánlata munkaadók számára november.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Közhasznú Társaság
Az eredményeket nem látni, hanem érezni kell Az EQUAL program hatása és kihatása Május 20 VGYKE.
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
Az OFA szerepe a foglalkoztatás elősegítésében
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP /A
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
„Kutatás az atipikus tanulási formák (távoktatás/e-learning) modelljeinek kifejlesztésére célcsoportonként, a modellek bevezetésére és alkalmazására” Megbízó:
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
Tranzit foglalkoztatás a Civil Nonprofit Kft-nél
Az ÉRÁK szerepe és tevékenysége a régióban Soós Roland igazgató
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
A munkaügyi központok szerepe a fogvatartottak reintegrációjában Janovics Lászó főigazgató Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Büntetés-végrehajtási
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt.
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT mentor projekt.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
Hajdú Éva Budapest Esély Nonprofit Kft Munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása November 27.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
A Megváltozott Munkaképességűek Tematikus Innovációs Hálózatának bemutatása Equal zárókonferencia Szombathely június 5.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
ÚJ UTAK AZ ELSŐDLEGES MUNKAERŐ-PICRA Esélyteremtés a foglalkoztatásban LENTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA EQUAL Program 2004/A92.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató akkreditált szervezetek vizsgálata.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
RÉV Projektiroda Átvezetés Munkacsoport. Egységes Szolgáltatás Módszertan Átvezetésszolgáltatás-módszertan A munkacsoport tevékenységének célja.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat nemzetközi tevékenysége EQUAL program zárókonferencia Szombathely, szeptember 25.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
„Gondoljunk a jövőre!” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, június 22.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Az EQUAL program és sajátosságai TE IS + ÉN IS = MI IS PÉCS 2007 május 09.
TÁMOP „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” Előadó: Petromán Anikó.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Puskás Hajnalka szakmai vezető, Bács-kiskun Megyei Nőközpont
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Előadás másolata:

Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.

Az Equal program háttere: Az EQUAL programot alapvetően az különbözteti meg az Európai Szociális Alap által támogatott más hazai programoktól, hogy egyrészt innovatív módszerek kidolgozására, kísérleti tevékenységek támogatására irányul, másrészt végrehajtása során döntő szerepe van a partnerségi és nemzetközi együttműködésnek. Az EQUAL program célja: Olyan innovatív megközelítések és módszerek kidolgozása és elterjesztése, amelyek hozzájárulnak a munkaerő-piachoz kapcsolódó diszkrimináció és egyenlőtlenségek megszüntetéséhez. Az EQUAL program bemutatása

Az EQUAL program végrehajtásának elemei: Előkészítő szakasz Projekt-végrehajtási szakasz A tapasztalatok átadása és beépítése a szakpolitikákba Megpályázott EQUAL intézkedés: Az egész életen át tartó tanulás és „befogadó” munkahelyi gyakorlatok támogatása, amelyek a munkaerő-piaci diszkrimináció és egyenlőtlenségek szempontjából érintett emberek álláshoz jutását és munkában maradását segítik („E” téma)

Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat projekt ismertetése A projekt célja: A Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat modell kidolgozása és kipróbálása, amely egy célszervezet, a Savaria Nett Pack Kft. szolgáltatásaként valósul meg, amely segítséget nyújt a szervezetnél dolgozó, illetve a célszervezetnél munkát vállalni kívánó (várakozó listán levő) megváltozott munkaképességű, fogyatékos emberek nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezkedéséhez. A projekt megvalósítása hazai és nemzetközi fejlesztési partnerség keretében valósul meg.

Hazai fejlesztési partnerség tagjai: Regionális Szociális Forrásközpont Kht. (Fejlesztési partnerségi vezető) Savaria Nett Pack Kft. Szombathelyi Regionális Képző Központ Vas Megyei Munkaügyi Központ Nemzetközi Partnerek: SEGECO Conseil (Franciaország) En.A.I.P. Piemonte (Olaszország) Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat projekt ismertetése

A projekt költségvetése: Ft (a négy fejlesztési partner között kerül felhasználásra a támogatási összeg) A projekt futamideje: A projekt teljes időtartama: január június 30. Az előkészítő szakasz időpontja: január április 30. A végrehajtási szakasz időpontja: június június 30.

Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése A Szolgálat célja: A Savaria Nett Pack Kft-nél dolgozó és várakozólistán lévő, fogyatékos, megváltozott munkaképességű emberek nyílt munkaerő-piaci integrációja. Szolgáltatások: rehabilitációs tanácsadás egyéni beszélgetések lebonyolítása Oracle módszerrel személyiségfejlesztés és mentálhigiénés támogatás motivációs beszélgetések lebonyolítása egyéni és csoportos formában egyéni karriertervek készítése

Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Szolgáltatások: tréningek, képzések előkészítése, akadálymentes környezetben történő lebonyolítása személyi segítőrendszer megtervezése, szervezése az egyéni szükségleteknek megfelelően személyre szabott munkaerőpiaci segítő szolgáltatások biztosítása értelmileg akadályozott emberek munkavállalását elősegítő képzés képzések: számítógép-kezelő, kosárfonó és fonottbútor készítő, szabás-varrás betanított képzés

Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működési modellje – az ügyfél útja I. Kapcsolatfelvétel az ügyféllel Első interjú készítése: részletes adatlap kitöltése, önértékelő kérdőív, együttműködési keret-megállapodás Oracle interjú készítése Speciális tanácsadás: pszichológiai vizsgálat, képzési tanácsadás, orientációs tréning, munkavállalói téring II. Egyéni karrierterv készítése képzésbe helyezés nyílt munkaerő-piacon elhelyezés

A Szolgálat együttműködési modellje Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat Feladat: nyílt munkaerő-piaci elhelyezés Humán Szakszolgálat Feladat: pszichológiai, képesség vizsgálat, rehabilitációs tanácsadás Szombathelyi Regionális Képző Központ Feladat: képzések, tréningek lebonyolítása Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat

Projektben eddig elért eredmények: Szolgálat munkatársainak képzése: 4 fő A célcsoport tájékoztatása: 150 fő Motivációs tréningen résztvevők száma: 61 fő A re-integráló tréningen résztvevők száma: 26 fő Kosárfonó és fonottbútor készítő képzésen résztvevők száma: 10 fő ECDL Start és ECDL modul képzésen résztvevők száma: 30 fő Nyílt munkaerő-piacon elhelyezkedettek száma: 5 fő

Köszönöm a figyelmet! Pátkai Andrásné - szolgálatvezető Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat(E/032) Szombathely, Rumi u , Weblap: equal.rszfk.hu