KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
BIZTONSÁG ÉS PARTNERSÉG Lépésváltás az egészségügy korszerűsítésében.
Adatok a romániai 1- és 2%-os kampányokról Határtalan Civil Nap, Budapest, május
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
Az önkéntesség helyi népszerűsítése és önkéntes pont létrehozása Mezőkovácsházán külföldi modellek hazai alkalmazhatóságának lehetőségei Előadó: Tóth Zoltánné.
KVN OP 1.1. – TEAM – Képzés a közigazgatás hatékonyabbá tételének érdekében.
általános főig. helyettes
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
‘rEUsearch’ Az Európai Unióhoz való csatlakozás hatásai a határon átnyúló kapcsolatokra, agráriumra és kereskedelemre – kutatási projekt (HURO/0801/075)
A közigazgatás hatékonyságának növelése Hargita Megye Tanácsa alárendelt intézményeiben PODCA 1.3.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
A környezetállapot-értékelés módszertana Dr. Bulla Miklós Baja, április 26. Széchenyi István Egyetem, Környezetmérnöki Tanszék.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
HELYI PARTNERSÉGEK, MINT A VIDÉKI KORMÁNYZÁS INNOVATÍV ESZKÖZEI 1 A Magyar Regionális Tudományi Társaság IX. vándorgyűlése Révkomárom, november 25.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
A munkaerőpiaci képzési és átképzési programok eredményességének vizsgálata regionális és kistérségi vetületekben MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi.
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Roma egészségklubok létrehozása és működtetése három dunántúli megyében Sex Edukációs Alapítvány.
Nemzetközi projekt az egészség társadalmi és gazdasági meghatározóiról Taller Ágnes december 4. DETERMINE.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
Szakmai elvárások és elvárt eredmények a szociális szolgáltatásokon belül nyújtott étkeztetéssel kapcsolatban… Nyíregyháza, március 29.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Humán közszolgáltatások fejlesztése prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
A szakképzés fejlesztés jelenlegi állása
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja Budapest 2005.szeptember 8.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
INEXTEX INnovative EXchange of knowledge, experiences and methods based on cultural heritage of TEXtile A textilörökségen alapuló tudás, tapasztalatok,
Aaa. Nők és családon belüli erőszak elleni lépések  től a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (jogelődje ICSSZEM)és a civil szervezetek egyeztetése.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Személyes gondoskodást végző személyek körében végzett igényfelmérő kutatás bemutatása Nemzeti Csal á d- é s Szoci á lpolitikai Int é zet C í m: 1134 Budapest,
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Az Európai Bizottság által támogatott „Sastipen – Egészség” program tapasztalatai,
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” A CODEX projekt fő célkitűzéseinek valamint kulcstevékenységeinek.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
“ A SÜRGŐSSÉGI HELYZETEK SZOLGÁLTATÓI KÖZPONTJAINAK FELSZERELÉSE A RENDSZER CSELEKVŐKÉPESSÉGÉNEK, VALAMINT EGY MINŐSÉGI ELSŐSEGÉLY ÉS SÜRGŐSSÉGI ORVOSI.
TÁVMUNKA: ÚJ FOGLALKOZTATÁSI CÉLSZERŰSÉGEK VIDÉKEN.
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
A projekt általános szakmai célkitűzései
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
„Civil ABC Eger térségében”
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
AZ ÁPOLÁS ÉS AZ ÁPOLÓ.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
E 5. Együttműködések a humán szolgáltatásokban
A felnőttképzés Hajdú- Bihar megyében Dr. Erdei Gábor Dr. Teperics Károly
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Együtt a változásokért
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
Előadás másolata:

KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN

A PROJEKT BEMUTATÁSA Az Erőforrások Fejlesztésének Regionális Operatív Programja – EU 2007–2013 – Európai Szociális Alap révén A PROJEKT KÉSZÍTŐJE:A PROJEKT KÉSZÍTŐJE: Országos Közegészségügyi és Egészségügy-menedzsment Iskola. IDŐTARTAM:IDŐTARTAM: 3 év. A PROJEKT TÍPUSA:A PROJEKT TÍPUSA: multiregionális, vidéki és városi. A PROJEKT HELYSZÍNE:A PROJEKT HELYSZÍNE: NYUGATI/KÖZPONTI Régió. RÉSZTVEVŐ MEGYÉK:RÉSZTVEVŐ MEGYÉK: Arad, Krassó-Szörény, Hunyad, Temes, Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros, Szeben. ÉRTÉKE:ÉRTÉKE: megközelítőleg 1,5 millió euró.

A PROJEKT PARTNEREI A PROJEKT PARTNEREI Temes Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, Prof. Dr. Leonida Georgescu Közegészségügyi Intézet, Marosvásárhelyi Közegészségügyi Központ, Temesvári Nyugati Egyetem, Temes Megye Tanácsa, Arad Megye Tanácsa, Krassó-Szörény Megye Tanácsa, Hunyad Megye Tanácsa, Fehér Megye Tanácsa, Szeben Megye Tanácsa, Brassó Megye Tanácsa, Maros Megye Tanácsa, Kovászna Megye Tanácsa, Hargita Megye Tanácsa.

A PROGRAM CÉLJA/1. A PROGRAM CÉLJA/1. Az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésben tapasztalható különbségek és egyenlőtlenségek csökkentése, a szociális és egészségügyi szolgáltatások minőségének javítása és az azokhoz való hozzáférés biztosítása, különösen a vidéki környezetben élő, sebezhető lakosok számára, valamint a humán erőforrás átképzésének javítása, az országos egészségügyi ellátási hálózat keretén belül.

A PROGRAM CÉLJA/2. A közösségi közegészségügyi rendszer fejlesztése, a közösségi közegészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés és azok minőségének javítása a sebezhető csoportok és alakosság számára a Nyugati és Központi Régiók valamennyi megyéjében, a következők által: - a közösségi orvosi ellátás kísérleti szolgáltató rendszerének fejlesztése; - e szolgáltatások fejlesztésének előtérbe helyezése a decentralizált szinteken; - e tevékenységek lebonyolításához szükséges pénzalapok biztosítása a kedvezményezettek szükségleteinek függvényében; - a közösség válaszképességének erősítése a helyi partnerségek által a sebezhető lakosságnak nyújtott közösségi segítség révén;

A PROGRAM CÉLJA/3. A közösségi egészségügyi szolgáltatások szakképzési programjainak fejlesztése és előtérbe helyezése a multidiszciplináris csapatok kompetenciáinak és ismereteinek elmélyítésére; A közösségi egészségügyi szolgáltatások ellátásához szükséges eszközök és módszerek fejlesztése és rugalmas alkalmazása, beleértve az otthoni ellátást, mint a kórházi ellátásra kínált alternatív szolgáltatást; Az egészségügyi szolgáltatás terén a társadalmi kirekesztéshez vezető helyzetek megelőzése és leküzdése.

RENDKÍVÜLI CÉLKITŰZÉSEK/1. összekapcsolja a társadalmi és gazdasági tényezők képzési folyamatát; a kedvezményezettek igényeihez alkalmazkodó képzési folyamat a közösségi válaszképesség és a rendszer fejlesztése érdekében; szakmaiság; az oktatási tartalom analitikus-szintetikus és gyakorlati hasznosítása; orvosi, szociális és nevelési igényű szakképzési folyamat;

RENDKÍVÜLI CÉLKITŰZÉSEK/2. azonnali válasz a szükségletekre, a képzés iránti kereslet elemzése alapján; képzési folyamat, amely megfelel a decentralizációs folyamat és felelősségi körök áthelyezésének; rugalmas képzési programok; más szakma elsajátításának megkönnyítése; a módszertan homogenizálása és egységesítése.

VÁRHATÓ EREDMÉNYEK A projekt aktív csoportja Hargita megyében kérdőívek alapján felméri a közegészségügyi ellátás állapotát – különösen a vidéki és a szétszórt települések lakói körében. A felmérés eredményei alapján egészségügyi központokat hoznak létre ott, ahol a legnagyobb igény mutatkozik irántuk, teljes felszereléssel (bútorzat, irodai felszerelés, közösségi ápolói készlet, szoftver-csomag), amelyek költségeit 3 évig a projekt költségvetéséből fedezik. Hargita megyében 3 vagy 4 központot létesítenek A szükségleteknek megfelelően, közösségi ápolók és egészségügyi mediátor szakemberek képzése – hivatalos, az Országos Felnőttképzési Tanács által is elfogadott oklevéllel.

EREDMÉNYEK A kutatási eredményeket tartalmazó adatbázis elkészítése; A kutatás eredményeinek és következtetéseinek összegzése; 3. J 3. Javaslatcsomag kidolgozása a döntéshozók számára, a jogalkotás elősegítése érdekében; Központi elektronikus rendszer létrehozása a közösségi ápolók tevékenységének monitorizálására; Intézményközi partnerségi megállapodás létrejötte a közösségi ápolói tevékenység támogatására és finanszírozására; Képzés a közösségi ápolás kérdéskörében; Az eredmények nagyszabású terjesztése.