Alapítva 1999-ben Székhely: 6200 Kiskőrös, Mező u. 16.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
Advertisements

Nagy Zsolt addiktológiai konzultáns, Intézményvezető
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Utcai és lakótelepi szociális munka
Az iskolai szociálismunka
Gyermekvédelmi alapellátás
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Rehabilitáció és dementia
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr Győr, Kálóczy tér
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
a látássérült emberekért
ONKOLÓGIAI ÉBERSÉG Prof. Dr. Kásler Miklós Országos Onkológiai Intézet
Színes programok minden korosztálynak
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2013/2014-es tanévben
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Szociális munka az onkológiában
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
A mentálhigénés képzés hatása a sepsiszentgyörgyi Családsegítő Központ működésére 1.A CS. S. K. rövid bemutatása: ben jött létre a FAMTERRA alapítvány.
Tranzit foglalkoztatás a Civil Nonprofit Kft-nél
Fiatal anyák a gyermekvédelmi szakellátásban
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
A Lurkó Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány 2002 november óta a győri kórház Gyermekosztályán, a Gyermekambulancián és a Gyermek sebészeten játszóházakat,
Pszichoprofilaxis és pszichoedukáció a rehabilitációban
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
Fogd A Kezem Alapítvány
A szülő szerepe Dr Sólyom Enikő Konszenzus tanácskozás a korai fejlesztés és neurohabilitáció kérdéseiről Május 4-5. Seregélyes.
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
A kistérségi szereplők funkciója a pályaorientációban
A Rákbetegek Országos Szövetsége munkájáról
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Munkamegosztás és együttműködés Iskolapszichológia a nevelési tanácsadó ellátó rendszerében Horváth Ágnes Klinikai szakpszichológus Zuglói Nevelési Tanácsadó.
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
Fogyatékosok gondozása
Kortárssegítő képzés Lőrincz Norbert, Kovács Anita Kortárssegítő képző
Jó szülő vagyok? Foglalkozások fogyatékkal élőket gondozó szülőkkel
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Speciális életmódjellemzők gyermekkori elhízásban Papp Gabriella 1, Lengyel Dénes 1, Józsa Lajos 2, Gönczi Ferenc 3, Degrell István 1 DEOEC Pszichiátriai.
Bentlakásos intézményi ellátás elkerülését célzó szolgáltatások TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért.
Iskolai közösségi szolgálat
Találkozásaim a szülőkkel Együttműködések, párbeszédek a fogyatékkal élők családjaival Szász Emese, Gyulafehérvári Caritas – Szociális gondozás fogyatékkal.
Wichern Alapítvány a magyarországi szociális munkáért és ifjúságvédelemért Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Tranzit Szolgálat.
TRANZIT ADDIKTOLÓGIAI SZOLGÁLAT
A reintegráció lehetőségei
Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek.
Kistérségi gyerekesély programok MTA GYEP Iroda SZMI április 21.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Kórházi szociális munkás együttműködése a szociális ellátó rendszerrel Készítette: Atkári Gizella szociális munkás 2014.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
„FIGYELJÜNK EGYMÁSRA!” KOMPLEX MEGELŐZŐ, EGÉSZSÉG ÉS KOMPETENCIA FEJLESZTŐ MODELL PROGRAM a Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban Berényi.
Családoknak szóló, helyi szemléletformáló programok támogatása „Tehetséges vagyok a családom támogat” NTP-CSSZP-M –
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat 1 Főegyházmegyei Karitász Központ RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat R emény É let V áltozás.
Gyermek- és ifjúsági addiktológia a napi gyakorlatban, a fejlesztés lehetséges útjai Arany Zoltán SZKTT ESZI Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum.
ABRAPA & ALZHEIMER Francis Salmon Budapest, október 2.
Gyerekszegénység Elleni Nemzeti program Szécsényi Gyerekesély programja Az alternatív vitarendezés lehetőségei és multiplikációja a programban.
A pályaorientációs konzultáció. A pályaorientáció fogalma: A pályaorientáció egy olyan folyamat, amely az igénybevevő egyéni igényeinek figyelembevételével.
Vakok és Gyengénlátók Közép- Magyarországi Regionális Egyesülete Cím: 1146 Budapest, Hermina út 57. Tel: (1) Web:
A Lurkó Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány
Család – és Gyermekjóléti Központ
Előadás másolata:

Alapítva 1999-ben Székhely: 6200 Kiskőrös, Mező u. 16. Telephely: 1094 Budapest, Angyal u. 36. Adószám: 18356076-1-03 Alapítva 1999-ben

Kiemelkedően közhasznú Alapítvány Azzal a céllal alakult, hogy segítse a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat munkáját, valamint a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt súlyos betegségben szenvedő gyermekek gyógyítását. ► Az Onkológiai és Hematológiai osztályok fejlesztésének támogatása. ► Egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, az életminőség javítása - egészségügyi rehabilitáció - tanácsadás szakemberek bevonásával - Kirándulások, életmód táborok - együttműködés közösségi kezdeményezésekkel ► Technikai és elektronikai eszközök, játékok, könyvek juttatása, a hosszú kórházi tartózkodás megkönnyítése érdekében.

Orvosi műszerek és eszközök A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelik a magyarországi daganatos Gyermekek 47%-át 51 ágyon. Évente közel 150 új gyermek felvétele történik meg. Ezért alapítványunk feladatai között kiemelt szerepet kapott a klinika támogatása.

Családsegítő szolgálat ► Orvosi tanácsadás Vezeti: Dr. Garami Miklós, Dr. Rényi Imre, Dr. Kovács Gábor A tanácsadás általános kérdéseket érint, sohasem egyénre szabott megoldásokat javasol. A tanácsadó orvos tájékoztatást ad a kezelések, vizsgálatok menetéről. ► Családlátogató nővér program Alapítványunk 2006-ban indította családlátogató nővér programját, először a Szent László kórházban, majd a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán. ► Szülő klub Szakszerű pszichológiai vezetés mellet segítünk a szülőknek, hogy rossz érzéseiket kifejezzék, szorongásuk csökkenjen.

► Menedékház ► Mama-lakások Budapesthez közeli településen található. Ide a Legsúlyosabb élethelyzetbe jutott családokat helyezzük el. ► Mama-lakások A Mama-lakások működtetésével a vidéki gyermekeknek és szüleiknek segítünk szállásgondjuk megoldásában.

► Szociális munkacsoport ► Jogsegély szolgálat Vezeti: Dr. Sára Kinga Segítséget nyújtunk a gyermek gyógyulásával kapcsolatos ügyek intézésében, abban hogyan vegyék igénybe a Támogatásokat. A szolgálat feladata a gyermekek, szülők érdekeinek képviselete. ► Szociális munkacsoport Vezeti: Dr. Bakó Katalin A kezelések alatt álló, arra rászoruló gyermekeknek havi rendszerességgel anyagi támogatás nyújtása a kérelmek alapján. Évente 150-200 család kerül a támogatottak közé. ► Gyermekszállító autó Ezzel a járművel szállítjuk a gyermekeket a különböző vizsgálatokra (természetesen, ha nem indokolt mentőautó rendelése) és sugárkezelésekre. A kemoterápiás kezelések után a hazaszállításban is segédkezünk.

Klinikai rehabilitáció Vezeti: Liszkai Linda kézműves foglalkoztató A foglalkozások célja kettős: lekötni a gyermekek figyelmét és lehetőség szerint fejleszteni képességeiket. Ezzel csökkentve hátrányukat, mert az átlagosan egy éves kezelés alatt a gyermekek iskolába, közösségbe nem járhatnak ► Alkotó délutánok ► Túlélő sziget ► Játékos tornaórák ► Passzázs program

Klinikai rehabilitáció Vezeti: Erős Nikolett klinikai pszichológus. Lelki segítség és felkészítés a betegséggel való megküzdésre gyermekeknek és szüleiknek. A tartós kórházi kezelések során az osztályokon ápolt gyermekek és szüleik közösséggé kovácsolódnak. Ezt a közösséget támogatjuk hétről-hétre szakszerű pszichológiai vezetéssel. ► Alkotó délutánok ► Túlélő sziget ► Játékos tornaórák ► Passzázs program

Klinikai rehabilitáció Vezeti: Pektor Gabriella gyógytestnevelő. 2000 óta biztosítjuk a mozgás és élményterápiát a gyermekeknek. Célunk kettős: oldani a hosszú korházi tartózkodások egyhangúságát, az ágyhoz Kötöttség mozdulatlanságát és segíteni az ortopéd műtéteken átesett gyermekeknek a Rehabilitációban. ► Alkotó délutánok ► Túlélő sziget ► Játékos tornaórák ► Passzázs program

Klinikai rehabilitáció Vezeti: Faragó Adrienn fejlesztő pedagógus A „Passzázs” programmal a daganatos gyermekek és a fiatalok képességeinek fejlesztésével támogatni kívánjuk tanulmányi előmenetelük, pályaválasztásuk, munkavállalási lehetőségeiket. A normál oktatás mellett végzett terápiás program. ► Alkotó délutánok ► Túlélő sziget ► Játékos tornaórák ► Passzázs program

Klinikán kívüli rehabilitáció ► Gyümölcs nap Minden hónap első hétfő, kedd, szerdáján friss idény gyümölcsökkel várjuk a gyermekeket és kísérőiket az alapítvány irodájában. ► Önkéntes szolgálat Önkénteseink azokat a gyermekeket látogatják meg, akik már nem járnak kezelésekre, de állapotuk miatt közösségbe nem járhatnak. Játékterápia, kézműves foglalkozások és zeneterápia segítségével oldjuk a lelki és fizikai terheket. ► Terápiás eszközkölcsönző Az otthoni rehabilitáció megvalósításához kölcsönözhető eszközöket biztosítunk, a gyógytornászok ajánlásával.

Klinikán kívüli rehabilitáció ► Lovas terápia ► Szabadidős programok Segítünk, hogy a gyermekek súlyos betegségük ellenére elfoglaltságaik, szabad idős programjaik kortársaikéhoz hasonlóak legyenek, ezzel is segítve a későbbi visszailleszkedést a társadalomba.

Segítő füzetek ► Segítek, hogy gyógyulj! ► Tájékoztató daganatos gyermekek szülei részére. ► Gyere velem tornázni! ► Egy lehetséges út a gyermekhez. Játszókönyv. ► A gyermekkori daganatos betegségek.

Köszönjük figyelmüket!