Mobil hangkommunikációs hálózati ismeretek Projekt- összefoglaló.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Moodle tapasztalatok, megoldások a Széchenyi István Egyetemen
Advertisements

IT Essentials I. IT Alapismeretek: PC Hardver és Szoftver v4
Tutori tevékenység a gyakorlatban
E-learning alapú távoktatásos képzés
Mobile Voice Communication Project Review •Cooperating partners: Cisco and T- Mobile, HTTP Foundation •Aim: new course on Cisco WLAN and Mobile.
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
Felsőoktatási menedzsment MA Felsőoktatás Nyilvánossága Konferencia november 17. dr. Princzinger Péter.
V. ETR Konferencia április Dr Majó Zoltán, egyetemi adjunktus
Záhony térsége gazdaságfejlesztési „zászlós program” Kálnoki Kis Sándor miniszterelnöki megbízott.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Cisco tartalmak az informatikai képzésben
Évindító Informatikai Szakképzési Fórum
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
MTA Távközlő Rendszerek Bizottság tevékenysége Sallai Gyula, elnök Imre Sándor, titkár.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
„Kutatás az atipikus tanulási formák (távoktatás/e-learning) modelljeinek kifejlesztésére célcsoportonként, a modellek bevezetésére és alkalmazására” Megbízó:
Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Településüzemeltető Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Disszeminációs Konferencia „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV
Köszöntjük az Internet a tudás szolgálatában, avagy „ A jó pap is holtig tanul” - de nem mindegy hogyan ! című konferencia résztvevőit! Eger, május.
A SABEDU Kft. Oktatási Ágazata Tarr Dániel december 09. A Sabedu Kft. oktatási ágazati céljai Az e-learning technológiák megismertetése és elterjesztése.
Microsoft IT Akadémia Sisák Zoltán
Cisco Hálózati akadémia
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Az e-learning gyökerei, az e-tanulás fejleményei
Az e-learning a felnőttképzésben projekt Papp Lajos Műegyetemi Távoktatási és Felnőttképzési Központ.
INFOTÁRS A Társadalomtudományi és Informatikai Kar közös projektje.
Magyarország - Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Növényvédelmi ismeretek átadása szeptember – július Serbian-Hungarian Co-operation.
Főző Attila László főszerkesztő-helyettes Számítógéppel segített kollaboratív tanulás.
E-learning alapú távoktatásos képzés
Mobiltelefonokra optimalizált árfolyamlista és pénzváltó kivitelezése IX. VMTDK Témavezető: Dr. PATAKI Éva Szerző: SZÉKEJ É. Krisztián, I. évfolyam, Szegedi.
MS IT Akadémia Sisák Zoltán kuratóriumi elnök HTTP Alapítvány.
Informatikai Szakképzési Portál
Mi akadályozza és mi segíti Magyarországon az internet alapú audiovizuális szolgáltatások terjedését? Rozgonyi Krisztina NHH Tanácstag Hírközlés 2006 CEBC.
Széchenyi István Egyetem, Győr
Debrecen, /10 „Matáv oktatás - Ma távoktatás” Krausz János Igazgatóhelyettes Matáv Oktatási Igazgatóság.
Informatikai szakképzés Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium Kovács Péter
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
Az E-TANÁR portál.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT 1 A KOMPETENCIA ALAPÚ PEDAGÓGUSKÉPZÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK (HEFOP PROJEKT) EREDMÉNYEI.
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
A Jövő Internet, ahogy mi látjuk: demo és poszter előzetes Sonkoly Balázs (BME-TMIT)
Köszöntöm Önöket az FSZ konferencián! Dr. Zárda Sarolta rektor.
ILIAS keretrendszer használata az LSI Informatikai Oktatóközpontban
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
A projekt fejlesztési oldala A projekt fő elemei Fejlesztések Paletta TÁMOP A/1-11/ Csallner András Erik.
Évindító Informatikai Szakképzési Fórum
A projekt indulása K21 - A „Könyvtári minőségfejlesztési 21” modell nyomán Előkészítés, csapatépítés 2008-ban 2009-ben projektté szerveződött Jelenleg.
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola és napokon tartok vizsgák alapján.
Földrajzoktatás a Debreceni Egyetemen és jogelődjén, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1990-től napjainkig Kerényi Attila Debrecen november 14.
Szaktanári Segédlet Tananyagfejlesztés A TÁMOP /2 projekt keretein belül.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
IKT alapú kompetenciák a XXI. századi pedagógusképzésben
2005. április.Road Show Szeged1 Ifjúsági Bizottság Tóth Gergely, Nagy Péter április 12.
Pedagógusminősítés, tanfelügyelet
Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola Debrecen, Széchenyi u Szeretettel köszöntöm a konferencia résztvevőit!
BT bemutatkozás Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Kooperatív délután
Dr. Kovács Miklós tanszéki mérnök Műszaki Tanárképző Tanszék E-learning alapú távoktatásos képzés.
A TÁVOKTATÁS LEHETŐSÉGEI ÉS TAPASZTALATAI A FELNŐTTKÉPZÉSBEN DR. ZÁRDA SAROLTA A FELNŐTTKÉPZÉS KIHÍVÁSAI … DEC. 15.
BEMUTATJUK A DEBRECENI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM MECHWART ANDRÁS GÉPIPARI ÉS INFORMATIKAI SZAKKÖZÉPISKOLÁJÁT.
TÁMOP /1-A : Integrált terepképzési modell kialakítása a szociális szakemberek képzése során Projektindító konferencia szeptember.
1 Budai Attila Költséghatékony e-learning képzés Tananyag és támogatás új ILIAS felhasználók számára Vitaindító előadás 8. Nemzetközi ILIAS Konferencia.
Új technológiák alkalmazási lehetőségei a mentori munkában Készítette: Lőrinczné Tasi Zsuzsanna.
Szakmai versenyek a hálózati informatikában
Vezetéknélküli és mobil hírközlő rendszerek
Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean
Kooperatív Képzés - Avaya
Idegen nyelvű informatika oktatás helyzete Debrecenben
Előadás másolata:

Mobil hangkommunikációs hálózati ismeretek Projekt- összefoglaló

A HELYZET Az informatikai szakemberek (és ezen belül az informatikai adatkommuniká- ciós technológiákkal foglalkozó szak- emberek) általában nem rendelkez- nek telefonos illetve mobiltelefonos kommunikáció-technológiai ismeretek- kel.

2005 forró nyara… A kommunikációs infrastruktúra terültén működő, két nagy cégcsoport a Cisco és a T-Mobile, valamint a HTTP Alapítvány egyeztetést kezdeményezett arról, hogy célszerű lenne egy mobil hang- kommunikációs technológiai ismeretekre koncentráló, a területen nélkülözhetetlen alapismereteket adó oktatási kurzust létrehozni. T-Mobile szponzoráció: 10 millió forint.

Az ÖTÖK A projektbe öt oktatási intézmény kapcso- lódott be: –Debreceni Egyetem Informatikai Kar (Debrecen), –Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium (Hódmezővásárhely), –Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola (Debrecen), –Szent György Biztonságvédelmi és Számítástechnikai Szakközépiskola (Budapest), –Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium (Budapest).

Mindahányan… Régi és aktív tagjai a Cisco Hálózati Akadémiai közösségnek. Bevezették a Cisco vezeték nélküli adatkommunikációs technológiáit ok- tató programot. (WLAN) Távoktatási videokonferencia eszkö- zökhöz jutottak a fejlesztéshez és bevezetéshez. (T-Mobile támogatás)

A terv 1.Az Iskolák oktatóinak szakirányú tovább- képzése. 2.Az oktatandó kurzus tematikai vázlatának összeállítása, tematikaterületek megjelö- lése. 3.Oktatási segédanyagok fejlesztése. 4.Kísérleti kurzusok ill. kísérleti oktatások megszervezése az Iskolákban. 5.Tapasztalatok összegzése, módosítások, javítások bevezetése.

1. A kiképzés Az Iskolák oktatóinak szakirányú to- vábbképzését a T-Mobile és a Siemens szakmérnökeiből összeállított oktatói csapat végezte. (2005. nov.) 30 óra, 6 oktató, 3 nap, Budapest

2. A felködlő VÁZ GSM alapok Rádiós átvitel-technológiák GPRS és UMTS alapok Mobil Internet-technológiai alapok

3. A tananyag Slide-ok, melyek a hallgatók számára is hozzáférhetőek lesznek, és az oktatás „vezérfonalaként” működnek. (ANGOL) Oktatói segédlet, mely csak az oktatók számára hozzáférhető, s az oktatással kapcsolatos segítő taná- csokat, megjegyzéseket és útmutatá- sokat tartalmaz. (MAGYAR)

3. KI-MIT Összhang,, kontroll DE GSM Mechwart KI Rádiós átvitel Újpesti KI GPRS, UMTS Kossuth KI Mobil Internet Szent Gy. KI

3. Az első közelítés A slide-sorozatok júliusára elké- szültek. Előzetes szakmai lektorálás és egysé- gesítés után augusztusában el- készült a „Mobil Hangkommunikációs Hálózati Ismeretek” c. tárgy slide- sorozatának 1.0-ás verziója.

3. No és a segédletek? Az oktatói segédanyagok készítése folyamatban van: –A GSM alapokhoz és az UMTS/GPRS témakörökhöz már elkészültek, –a másik két témakörben pedig jelenleg készülnek.

4. A puding próbája… A DE-en a kísérleti oktatás meg- történt: a FWLAN képzés folytatása- ként 30 órás kurzusban hallgatták a hallgatók. A középiskolák kidolgozták a beveze- tés formáját és hamarosan indítják a kísérleti képzést.

Megfontolandó lépések… Gyakorlatokkal történő kiegészítés: –Mobil-forgalomelemző programok segítségével dump-ok elemzése. –Teszt mobilok használata méréshez, dump-készítéshez. –Mobilkészülékek szétszerelése, elemzése, szoftverletöltése. –WML, WML-Scriptek használata. Magyar nyelvű kivonat készítése

Kilátások Magyarországi bevezetés. E-learning alapú továbbfejlesztés. Nemzetközi bevezetés. Hivatalos minősítés.