A filmek világa.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A m ű v é s z e t e k A művészet a görög tekhné és technika,
Advertisements

Szeretem a könyvtáram!.
Harry Potter.
A HÁROM FA.
Szíjártó Imre A blog mint a filmértés műfaja
Gazdaság és technika II. - Tóth Attiláné dr. Gazdaság és technika II. Film, mozi Tóth Attiláné dr.
Stephen Edwin King Állattemető. A szerzőről •1947. szeptember 21-én született a maine-i Portland városában. •Amerikai író, a jelenkor egyik legolvasottabb.
Harry Potter. Harry Potter kezdete  J. K. Rowling írta. Első kötete ben jelent meg.Az első kötet után a többi világ sikert aratott. A Harry Potter.
Ki illik hozzád?.
Filmműfajok.
Művészet By: Turi Krisztina.
Fanfiction. fanfiction fan fiction „rajongói irodalom”,,fanfic’’ A fanfiction vagy fan fiction szó a magyar nyelvben is meghonosodott angol kifejezés.
Tájékoztató az Anglisztika MA-ról Cser András PPKE BTK Angol Intézet október 9.
Marketing- és reklámügyintéző. KEDVCSINÁLÓ Reklámzabálók Promóciós kiállítás Promóciós kiállítás Év eleji kirándulás Év eleji kirándulás Egynapos kirándulás.
Móricz Zs.: Hét krajcár.
Turcsányi Zoltán moziüzemeltető próbálkozó Kiskunfélegyháza lélekszámú település a Duna-Tisza közén Petőfi mozi 3 terem, 186 ülőhely évi
Köszöntés Download von Funny-Powerpoints.de
2012 Comedy Central. Comedy Central – Alap információk Lead Az első hazai humorcsatorna Csatorna infók A 2008-ban induló Comedy Central a külföldön is.
A mű szerzője: Komáromon született, február 18-án kisbirtokos, református nemesi családba. Barátja volt az irodalomnak (amint maga írja: „tisztelettel,
A MŰNEMEK ÉS A MŰFAJOK RENDSZEREZÉSE
„Nagy könyv” A könyv éve a Vetési Albert Gimnáziumban.
Népszerű kultúra és magaskultúra
Készítette: Sinkovics Boglárka
A romantika irodalmából
A magyar regény története a romantika korában és a századutón
Tematika 9. évfolyam irodalom.
Élt egyszer egy dombtetőn három fa
A z IFAB döntése alapján (2013. március 2.): A z IFAB döntése alapján (2013. március 2.): Zavarja ellenfelét…
VII. NEMZETKÖZI MÉDIAKONFERENCIA „A MÉDIA HATÁSA A GYERMEKEKRE ÉS FIATALOKRA” SZEPTEMBER , BALATONALMÁDI A középfokú médiaoktatás legújabb.
Utópiák és ellenutópiák
Renzo Piano, Richard Rogers: Centre Pompidou Párizs, kulturális központ színházi stúdiókkal, galériákkal, hatalmas könyvtárral, koncerttermekkel.
A romantika.
Az avantgárd művészeti irányzatok
Böszörményi Gyula Gergő és a táltosviadal „Legyen az esély egyenlő – esélyteremtés a Sásdi kistérségben” TÁMOP / Könyvklub május.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A görög és római kultúra
A romantika.
Kertész Imre: Sorstalanság
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
2012 MTV. MTV – Alap információk Lead Ifjúsági szórakoztató csatorna, zenével és nemzetközi reality tartalmakkal Csatorna infók Az MTV több, mint 30 éves.
Antigoné.
Dráma Irodalmi mű.
Színész Szerep Nézők  Színház lényege, ami nélkül, nincs színház  Nincs színház  Színész / szerep-be lépés,  Néző (közönség), több ember  Közös.
Pillanatok Download von Funny-Powerpoints.de
Irodalom filmen. 1. Bevezetés A mozi, a film jelentősége a 20. századi európai (amerikai) kultúrtörténetben.
HURO/1001/138/2.3.1 Egy határon átívelő magyar- román idegen nyelvi dráma tehetségprogram megvalósítása.
Bepillantás egy boldogabb világba: Anika illúziója és a mozinézők illúziója 10/C.
Charlie Chaplin 14/C. Élete: 1889-ban Londonban látta meg a napvilágot. Apja otthagyta őket, az anyja pedig elmegyógyintézetbe került. Árvaházban töltötte.
Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013
Patrick Wayne Swayze (Houston, augusztus 18. – Los Angeles, 2009
LOVAGGÁ VÁLÁS ÉS LOVAGI ERÉNYEK
1. A FILM ELŐTÖRTÉNETE.
„ A NAGY KÖNYV ” Programtervezet. Mi is ez? év legjelentősebb kulturális eseménye Játék, amelynek lényege, hogy mindenki szavazhat kedvenc magyar.
Egyszerű történet vessző száz oldal – a kardozós változat
3. A FILMELBESZÉLÉS KIALAKULÁSA
Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013
Filmműfajok.
Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013
KIÁLLÍTÁS Kovács Szabina: Az Önképzőkörre Hogyha tanulni szeretnél, nagyszerü műveket látni, érteni régi s az új mesterek sok remekét; elcsent perceket.
Jegyzet Készítette: Nikli Károly 2013
Mese, mese …. Készítette: Szilágyi Judit
Filmezés alapjai, ötlet-forgatókönyv 6. témakör. A forgatókönyv játékfilmek és dokumentumfilmek írásban rögzített anyaga. Hasonló a szövegkönyv, amely.
A történelem forrásai Mindaz forrás, ami információt, adatot hordoz a múltról, a múltból.
Tömegfilm és szerzői film
LÍRA – EPIKA - DRÁMA.
A romantika.
Vojtina ars poetikája-összefoglalás
JÓKAI MÓR EGY MAGYAR NÁBOB.
SZÍNHÁZI CREDO Készítette: Annarébe.
Egy kis futball történelem
Előadás másolata:

A filmek világa

A filmek kezdete A mozi (filmszínház) születésének azt a pillanatot tekintjük, amikor a kinematográf feltalálói először tartottak vetítést fizető közönségnek.

A filmek fejlodése 1889-ben Ottomár Anschütz „Tachyskop" néven megszerkesztett egy nézőkészüléket. Ebben egy nagy kerék forgott, amelynek kerületére részfényképeket helyezett el egymás mellé. Ezek azáltal lettek egymás után láthatóvá, hogy az éppen a néző előtt megállított, átlátszó diapozitív mögött egy Geissler-cső kisülése következett be. A készüléket az 1893. évi Chicagó-i kiállításon is bemutatták. 1894-ben vetítőgépet is szerkesztett Anschütz

Filmek napjainkban Napjainkban a film teren nagyon sokat fejlodtek Tobb kategoria jelent meg: háborus Kaland Vigjátek Dráma Romantikus Sci fi Mese filmek

A vigjáték A komédia vagy vígjáték olyan drámai műfaj, amelyben a világot komikusan ábrázolják, ezzel a nézőt nevetésre ösztönözve. Ellentétekre épül: valóság-látszat, értékes-értéktelen. Az ilyen művekben gyakori egy-egy élethelyzet humoros ábrázolása, emellett a félreértések is fontos szerepet kapnak

Dráma A dráma szó az ógörög dran (cselekedni) szóból ered. A szót a köznapi használatban mindenféle feszültséggel teli, nagy indulatokat mozgató eseményre is használjuk (családi dráma, drámai pillanatok stb.)

kaland A kalandfilm a mozgókép történetének egyik népszerű műfaja. Noha a műfaj nem definiálható egyértelműen, a kalandfilm általában a múltban játszódik, vagy néha fantáziavilágban. Jellemző rá a kardvívás és — a modern akciófilmekkel ellentétben, melyek városokban játszódnak drogbárókkal és terroristákkal küzdő főhőssel — gyakran romantika is átszövi. Népszerű alapanyagok a kalandfilmhez: Robin Hood, Zorro, kalózok vagy Alexandre Dumas regényei.

Sci fi A tudományos-fantasztikus mű olyan művészeti (irodalmi, film stb.) alkotás, mely legtöbbször valódi vagy képzeletbeli tudomány(ok)nak a társadalomra, vagy egyes egyénekre gyakorolt hatását mutatja be. Ezeknek a műveknek a közös jellemzői, hogy zömében egy lehetséges jövőben játszódó képzeletbeli történetek. Megnyilvánulási formájuk lehet könyv, képregény, festmény, televíziós sorozat, film, rajzfilm, játék, színdarab és egyéb média.

Mese film mese egy epikai műfaj, melynek eredete a mítoszok, mondák és legendákon keresztül az írásbeliség előtti időkre nyúlik vissza. Fenomenológiai szempontból a mitológia és az elbeszélő irodalom között középen helyezkedik el.

Oscar dias filmek A legjobb filmnek járó Oscar-díjat az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia ítéli oda 1928 óta minden évben a díjátadás évét megelőző év legjobb filmjének. A díj odaítéléséről a szakma tagjai szavazással döntenek

A legtobb oscar dijas filmek 1 Oscar-díj [szerkesztés] Ben-Hur (1959) – 12 jelölésből Titanic (1997) – 14 jelölésből A Gyűrűk Ura: A király visszatér (2003) – 11 jelölésből

A legdrágább filmek . Avatar (2009) 237 millió dollár Hatalmas felvezetéssel, hasonlóan óriási marketinggel karöltve jött és támadott az Avatar. A modern Pocahontas történet színtiszta CGI-ből állt, de nem mellesleg a 3D-s vetítésnek köszönhetően közel 2.8 milliárdos bevételt termelt. Harry Potter és a félvér herceg (2009) 250 millió dollár Nem volt meglepő, hogy a Harry Potter franchise üdvöskéje 934 milliós bevételt szállított a Warnernek, ami valljuk be remek eredménynek számít. Bár a kritikusok szerint messze nem ez a legerősebb része a szériának, de nem is a leggyengébb, mindesetre sok pénzbe került.

Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken (2011) 250 millió dollár Bár a Karib-tenger kalózai filmek már kezdenek kifogyni az eredeti ötletekből, a készítők igyekeznek még néhány bőrt lehúzni a sztoriról. Ez a rajongókat nem zavarja, hiszen ez volt az egyik legsikeresebb része a sorozatnak, közel egymilliárd dolláros bevétellel.

John Carter (2012) 300 millió dollár Ha drága film, akkor sanszos, hogy Disney produkcióról van szó. A rajzfilmekről elhíresült stúdió nagy fejbe vágta a fejszéjét, amikor valós emberekkel forgatott filmbe kezdett. A közelmúltban megjelent mozi 133 millió dollárt kasszírozott, ami nem sokkal rosszabb, mint amire a stúdió maga számított. Hogy a legdrágább film a legjobb-e? Ezt nektek kell eldönteni, de a választ szerkesztőségünk már sejti...

A sötét lovag: Felemelkedés (2012) 250 millió dollár A sötét lovag legújabb epizódja bizonyára hatalmasat fog ütni megjelenésekor, bár nem a legdrágább film a történelemben, az biztos, hogy ekkora őrület és várakozás régen övezet mozit. Nolan rendező bizonyára minden centnek megtalálta a helyét, így már mindenki alig várja, hogy láthassa a fantasztikus végeredményt.

grafikon

Leggnézetebb filmek és sorozatok

Keszitete:Pap Istvan