„NE HAGYD MAGAD!” Antidiszkriminációs program Kedvezményezett: Kézenfogva Alapítvány A projektet támogatta az Európai Unió

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mi a járható út a hatékony civil kampányokhoz? Különös tekintettel az 1%-os kampányokra egy konkrét példán szemléltetve S. Takács Zsuzsanna január.
Advertisements

Mit lehet tudni a célcsoportról?
Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Budapest, március 30.
Határmenti együttmûködés az EU-ban Mit jelentenek a Régiók? Klaus Klipp Fõtitkár Európai Régiók Gyûlése, Strasbourg.
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Életkor és diszkrimináció
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
dr. Juhász Péter Fogyatékosságügyi és Rehabilitációs Főosztály
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Powerpoint Templates. Page 2  Tehetetlenek  Sajnálatra méltóak  Nem tudnak önmagukról gondoskodni  Nem képesek tanulni  Nem tudnak dolgozni  Az.
Munkaesély Munkaerő-piaci Szolgáltatók Szövetsége november.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
1. Előzmények -Munkavállalói és Munkáltatói érdekképviseleti szervezetek együttműködése -Meglévő MSZOSZ jogsegély szolgálat és a Partnerek helyszíneinek,
Az Aktív Műhely modell ismertetése.  : Országos felmérés a szociális intézményekben élő értelmi fogyatékos, autista emberek foglalkoztatási.
TÁMOP /A – RÉV projekt ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT III. ORSZÁGOS HÁLÓZATI TALÁLKOZÓ Budapest
Kísérlet a roma integráció szempontjainak fokozott érvényesítésére: a leghátrányosabb helyzetű kistérségek programja Kullmann Ádám, Nemzeti Fejlesztési.
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
Partners Hungary Alapítvány A Partners for Democratic Change International tagja Civil stratégia előkészítő kerekasztal Szeptember 15. Szolnok.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
A sajátos nevelési igényű tanulókkal kapcsolatos változások Dömötör Monika, gyógypedagógiai tanár szeptember 8.
TRUEFOOD RENDEZVÉNYEINK Március 12. Budapest: ”Kutatás az innovációért” Április 29. Budapest: INTÉZETLÁTOGATÁS a Campden & Chorleywood Magyarország.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Miért fontos a komplex rehabilitáció az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája szempontjából? Budapest, december 3.
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
Szabados Tímea és Wéber Andrea (EBH) október 26. Intézményekbe vetett bizalom és jogtudatosság a mai magyar társadalomban (Kutatási eredményeink.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Tájékoztató a 2011/2012-es tanév legfontosabb feladatairól
A Megváltozott Munkaképességűek Tematikus Innovációs Hálózatának bemutatása Equal zárókonferencia Szombathely június 5.
Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban a TÁMOP projekt képzési tapasztalatai alapján Szabó Zsóka Nők a Holnapért Alapítvány Várpalota 2011,
A sajátos nevelési igényű gyermekek, és a pedagógiai szakszolgálatok finanszírozása 2008-ban Előadó: Dr. Gergőné Babina Jusztina- igazgatónő Egységes Pedagógiai.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
Egyenlő Bánásmód Hatóság TAPASZTALATÁTADÓ TALÁLKOZÓ Diszkrimináció és autizmus
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
A projekt általános szakmai célkitűzései
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
Állampolgári jogok és kötelességek
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A Calderoni Program helye és szerepe a HEFOP-ban Záró-konferencia március 27. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon:
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
Szükségletfelmérés TÁMOP /1.
Kézenfogva Alapítvány módszertani újdonságok 2009 november, Nyíregyháza 1.Aktív Műhely a fenntartható foglalkoztatásért! - pályázat 2.Európai Gondozási.
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
szolgáltatástervezés Dr. Gazsi Adrienn, Kézenfogva Alapítvány
Bentlakásos intézmények kiváltása – TIOP /1
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
Sajátos nevelési igényű tanulók a szakiskolai programban Kapcsáné Németi Júlia.
TÁMOP A-12/ „ÖSSZEFOGÁS A KADARKÚTI-NAGYBAJOMI KISTÉRSÉG GYEREKEINEK JÖVŐJÉÉRT” CÍMŰ PROJEKT KADARKÚTI-NAGYBAJOMI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
Helyi esélyegyenlőségi programok elkészítése Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika.
Munkaerőpiaci-szolgáltatásokat végző szervezetek lehetőségei
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE
A hazai fogyatékosságpolitika aktualitásai
Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan
A könnyen érthető kommunikáció az önérvényesítők szemszögéből
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
A Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPT) és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) együttműködése TÁJÉKOZTATÓ ANYAG az RFKB pályaorientációs.
Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület
LEADER pályázati lehetőségek az Innovatív Dél-Zala Helyi Akciócsoport területén önkormányzati szféra számára Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési.
Esélyegyenlőségi képzés
Együtt a változásokért
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

„NE HAGYD MAGAD!” Antidiszkriminációs program Kedvezményezett: Kézenfogva Alapítvány A projektet támogatta az Európai Unió A projekt társtámogatója a Magyar Köztársaság Az Európai Unió15 tagállamot számlál: 15 különböző nemzet elhatározta, hogy szorosan együtt alakítják a jövőjüket. Egy 40 éves bővítési időszak alatt együtt létrehozták a béke, stabilitás, a haladás és a szolidaritás területét. Az Európai Unió modell a konfliktusok leküzdésére és az újraegyeztetés támogatására szoros együttműködésen keresztül a közös célok elérésének érdekében, miközben tiszteletben tartja a nemzetek szuverenitását és területi integritását. Az EU azonban nem önmagára összpontosít: célja, hogy megossza teljesítményét és értékeit a határain kívüli országokkal és népekkel. Az Európai Bizottság az EU végrehajtó testülete.

Az antidiszkriminációs program fő célja Az értelmi sérült, halmozottan fogyatékos és autista emberek egyenlő bánásmódjának elősegítése

A program célcsoportja értelmi fogyatékos emberek: enyhe fokban sérült (=tanulásban akadályozott), középsúlyos vagy súlyosan értelmi sérült emberek, összesen kb fő. autista, Asperger-szindrómával élő és egyéb autisztikus spektrumzavarral élő emberek, összesen kb fő. halmozottan, súlyosan-halmozottan fogyatékos (egyidejűleg több fogyatékossággal élő) emberek, összesen kb fő. értelmi fogyatékos, halmozottan sérült és autista emberek  számára szolgáltató vagy érdekeiket védő szervezetek; velük hivatásszerűen foglalkozó szakemberek  családjaik

CÉLUNK AZ EGYENLŐ BÁNÁSMÓD KÖVETELMÉNYÉNEK ÉRVÉNYESÍTÉSE EGYES TERÜLETEKEN A foglalkoztatás terén A szociális és egészségügyi ellátás igénybevétele során A lakhatás terén Az oktatás és képzés terén Az áruk forgalma és szolgáltatások igénybevétele

A program hatóköre és megvalósító szervezetei Az antidiszkriminációs program országos hatókörű A program megvalósítói: a Kézenfogva „Összefogás a fogyatékosokért” Alapítvány a Szimbiózis Alapítvány az Autisták és Autisztikusok Országos Szövetsége.

A „Ne hagyd magad!” program fő tevékenységei 1)Országos diszkriminációs jelzőrendszer működtetése 2)Jogi tanácsadás és eljárás háromfős jogász-team vezetésével. Telefonos és es visszajelzés a segítséget kérőknek Eljárás diszkrimináció-gyanús esetekben Egyenlő Bánásmód Hatósághoz való „becsatornázás” közérdekű igényérvényesítés alkotmánybírósági beadvány, ombudsmani panasz elkészítése,

A program fő tevékenységei 3) Pilóta-programként 4 nagyvállalkozás esélyegyenlőségi tervének elkészítése 4) A végrehajtó – érdekvédelmi ügyekben a jövőben is eljáró – szervezetek szervezeti stratégiájának elkészítése

A program fő tevékenységei 5)Antidiszkriminációs ismereteket átadó képzés szociális foglalkoztatást végző szervezetek részére 6)Lobbyrendezvények, „kerekasztalok” 7)Kutatás az önkormányzatok körében arról, hány százalékuk rendelkezik esélyegyenlőségi programmal

A program fő tevékenységei 8.) Esélyegyenlőségi kiadványok Az egyenlő bánásmódról szóló törvény szövegének lefordítása „könnyen érthető nyelvezetre” A diszkriminációs jelzőrendszer működése során összegyűjtött esetekből esetjogi gyűjtemény

9)Aktív kommunikáció és PR a minél nagyobb lefedettségért 10)Záró-konferencia

Ha a programmal kapcsolatban kérdései vannak, forduljanak hozzánk: dr.Gazsi Adrienn a program szakmai vezetője Kézenfogva Alapítvány Tel.: (1) Fax: (1) Mobil: (30)

Figyelmüket köszönjük! Kedvezményezett: Kézenfogva Alapítvány A projektet támogatta az Európai Unió A projekt társtámogatója a Magyar Köztársaság Az Európai Unió15 tagállamot számlál: 15 különböző nemzet elhatározta, hogy szorosan együtt alakítják a jövőjüket. Egy 40 éves bővítési időszak alatt együtt létrehozták a béke, stabilitás, a haladás és a szolidaritás területét. Az Európai Unió modell a konfliktusok leküzdésére és az újraegyeztetés támogatására szoros együttműködésen keresztül a közös célok elérésének érdekében, miközben tiszteletben tartja a nemzetek szuverenitását és területi integritását. Az EU azonban nem önmagára összpontosít: célja, hogy megossza teljesítményét és értékeit a határain kívüli országokkal és népekkel. Az Európai Bizottság az EU végrehajtó testülete.