1 Tervezett központi képzőhely. 2 TÁMOP + TIOP Cél:megvalósulhat a szak- és felnőtt- képzésre fordított állami, és Európai Uniós források koncentrált.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola
Advertisements

Alcím mintájának szerkesztése Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
A TÁMOP projekt intézményi hatásai a Somogyi TISZK-ben Kispéter Sándor Főigazgató-helyettes Kispéter Sándor Főigazgató-helyettes.
TÁMOP / június 26. Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
A TIOP – 3.1.1/08/ projekt keretében megvalósuló fejlesztések.
Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Fő célok:  a foglalkoztatás bővítése és a  a növekedés biztosítása. A fenti célok elérése érdekében hat kiemelt területen indultak összehangolt állami.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
A Pannon TISZK Veszprém Nonprofit Kft feladata a veszprémi szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítás ában Az Európai Unió támogatásával, az.
A Keszthelyi Kistérség Szakközépiskoláinak a megújuló energiával foglalkozó szakemberképzésre irányuló igényfelmérése május.
AZ ORSZÁGOS EGYHÁZI TISZK KÜLDETÉSE. A fenntartók elvárásai a TISZK, a Felügyelőbizottság és az intézmények felé Olyan szakképzési intézményrendszeri.
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Somogyi TISZK Rudnay Gyula Középiskolája és Szakiskolájának tanműhely-bővítése Somogyi Térségi integrált Szakképző Központ Infrastrukturális Fejlesztése.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Versenyképes, gyakorlatorientált felsőoktatás Magyarországon Dr. Tuka Katalin főosztályvezető-helyettes Tudománypolitikai Főosztály augusztus 30.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN
A Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola szempontjából
Informatikai szakképzés Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium Kovács Péter
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
A nagyvárosi intézményhálózat működtetése
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
A SZAKKÉPZÉSI MUNKA KORSZERŰSÍTÉSE A STRATOSZNÁL TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁNAK KIDOLGOZÁSÁHOZ KÉSZÜLT: AZ.
A STRATOSZ regionális SZERVEZETI struktúráját megteremtő szervezési projekt előkészítése (2. RÉSZ) ADOTTSÁGAINK FELADATAINK KÖTELEZETTSÉGEINK Készült a.
Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program TIOP Kecskemét, június 21.
SZAKKÉPZÉS- FEJLESZTÉS NÓGRÁD MEGYÉBEN. A KEZDET tavasza az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága pályázatot hirdetett „a szakképzési programok.
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
TISZK létrehozása és a TIOP-3. 1
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Dr. Roóz József TÍZ ÉVES A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS VITAINDÍTÓ.
TIOP-3.1.1/08/1 Nyitórendezvény A TIOP-3.1.1/08/ A projekt története napjainkig, a projekt bemutatása Előadók: Juhász Imre ERFA projektmenedzser.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Térségi Integrált Szakképző Központok (TISZK)-ek létrehozása és infrastrukturális feltételeinek javítása (HEFOP ) március 21.
A projekt fejlesztési oldala A projekt fő elemei Fejlesztések Paletta TÁMOP A/1-11/ Csallner András Erik.
Évindító Informatikai Szakképzési Fórum
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
A szakképzés helyzete Magyarországon
Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Kamarai előadás március 2.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
EU-s források ökoiskolák számára Takács Eszter Könczey Réka Budapest, június 6. Magyarországi Ökoiskolák VII. Országos Találkozója.
Klaszter és egyéb vállalkozásfejlesztési pályázatok 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Debrecen, 2013.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
Takács Erika Zádori Zoltán
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A felnőttképzés, szakképzés fejlesztése és a gazdaság igényei november 21. DAT 2006 Konferencia S2 – Gazdaság vezérelt informatikai szakképzés Szociális.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény FÉMES NAPOK Fejér megye szakképzési helyzete, különös tekintettel a fémipari szakképzésre Dávid Lajos - Fejér.
Projektzáró rendezvény Intelligens iskolák létrehozása az újszászi tanulók egyenlő esélyeiért TIOP-1.1.1/ projekt.
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Esély, Lehetőség, Tehetség, ELTE Iskola felújítás az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az Európai Unió támogatásával.
TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2
III BÉLA SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
Előadás másolata:

1 Tervezett központi képzőhely

2 TÁMOP + TIOP Cél:megvalósulhat a szak- és felnőtt- képzésre fordított állami, és Európai Uniós források koncentrált felhasználása Nagykanizsán és térségében. Szakképzésben: 3469 fő HH tanulók: 604fő,17,5% HHH tanulók: 132 fő, 3,8 % SNI-s: 17 szakma

3 TÁMOP + TIOP A szakképzés rendszerének össze- hangolása, együttes fejlesztése, közös szakmai programok kidolgozása a szükséges infrastrukturális beruházások lebonyolításával, a TISZK jogi keretei között.

4 TÁMOP + TIOP A fejlesztés eredményeként a szakképzés fejlesztésére fordított források hatékonyan kerülnek felhasználásra az intézmények jelenlegi állapota, a munkaerő-piaci, a térség lakossági és a gazdasági szereplők igényeinek megfelelően. Elmúlt öt év –Pályázat~130 mFt –Szakképzési támogatás~500 mFt

5 Elvárt eredmények A szakképzés fizikai infrastruktúrája korszerűsödik, a gyakorlati képzőhelyek felszereltsége javul. A térség gazdaság-fejlesztéséhez igazodva, a térség igényeire gyorsabban reagáló szakképzési rendszer jön létre. A térség szakképző intézményei közti információ- áramlás, tapasztalatcsere nő a térségben működő más szakképző intézményekkel, és már létező TISZK-ekkel való hálózatos együttműködés során.

6 Kiemelt fejlesztések Gépészet Környezetvédelem Vendéglátás-idegenforgalom

7 Épület

8 Épület jellemzői Biztonság –Korszerű vagyonvédelem (térfigyelés, beléptetés) –Tűzvédelem Korszerű energetikai megoldások –Pellet kazán –Szellőztetés geotermikus energia felhasználásával –Esővíz felhasználása –Számítógépes felügyeleti rendszer előkészítése

9 Eszközök Informatikai eszköz ~470 db Bútor~720 db Gépészeszköz~100 db Környezetvédelmi eszk.~ 80 db

10 Földszint

11 Földszinti helyiségek Pályaorientációs terem Tréning szoba ( SNI, HH és HHH tanulók fejlesztésére) Mérő és anyagvizsgálati labor és tanterem Környezetvédelmi labor és tanterem

12 Emeleti helyiségek

13 Emeleti helyiségek CAD/CAM szaktanterem és számítógépterem Taniroda Multifunkcionális informatika terem

14 Kollégium átalakítás

15 Helyiségek 9 szoba 2 apartman Konyha Társalgó Számítógép szoba

16 Kérdések Szakmai személyzet? Közlekedés? Ki tart órát, gyakorlatot? Időaalpú képzés – moduláris képzés?

17 Köszönöm figyelmüket! Faragó Zsolt Szakmai vezető Nagykanizsa és Térsége TISZK 8800 Nagykanizsa, Erdész u. 30 Tel: