Bravecto a gyakorlatban 2011 szeptember – november

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Néhány adat a Győrben élő időskorúakról
Advertisements

A Családoktól tanulunk Kutatást végezte: Hegedűs Réka és Dávid Beáta 2005 Home-Start International Otthon Segítünk Alapítvány MTA Szociológiai Kutatóintézet.
Iskolai egészségfejlesztés – iskolai egészségterv
ÚJ EMLŐRÁKTÜNETEK.
Budapest, április 10. Dr. Feli Walther
FELHASZNÁLÓI TARTALMAK A HELYI NYILVÁNOSSÁGBAN 2012, Gödöllő.
Műfogsor ragasztó teszt Január Németország
Kutyafajták tanulási képességének mérése
Az onkológiai betegek pszicho-szociális szükségleteinek felmérése
A depresszió korszerű kezelése
Egy történet, amelyről érdemes elgondolkozni!
Hypertoniás sóoldat inhalációjának hatásossága RSV bronchiolitisben
Antiparazitikumok jelene és jövője a kisállatpraxisban MSDay Budapest, április 10. Dr. Ózsvári László.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Dr.Werling Klára VIMOR Elnöke
Veszettség elleni védekezés tapasztalatai Magyarországon
Kutyafajták.
RFID labor az Intézetünkben
PROGRAMOK, ADATBÁZISOK, OKTATÓSZOFTVEREK CD-ROM-ON
Számítógépes alapismeretek, 1. beadandó
Kutyafajták Retrieverek Készítette: Bak Barna József
1966 – Harlow viselkedéskutató kísérlete
IPARÁGAK VÁLTOZÁSA : HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS EVOLUCIONISTA SZEMSZÖGBŐL Bajmócy Zoltán egyetemi adjunktus Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar.
Az árrugalmasság és az infláció területi különbségei: Jóléti és monetáris politikai vonatkozások Márkusné Zsibók Zsuzsanna MTA KRTK Regionális Kutatások.
Szervezetfejlesztési Program
SZAKDOLGOZAT CÍME szakdolgozat
Fogyasztóvédelmi tapasztalatok a tőkepiacon
A SZEGÉNYSÉG ÉS KIREKESZTÉS VÁLTOZÁSA, 2001–2006 Ferge Zsuzsa beszámolója MTA MEH 2006–2007-ben végzett stratégiai kutatások eredményeit bemutató ülésszak.
Közösségi oldalak: újabb aspektusok a kapcsolatokban Dr. Kósa Éva PPKE, BTK, VJK Internet konferencia Szeptember
A Médiatanács klasszifikációs ajánlásának alkalmazásával kapcsolatos eredmények és tapasztalatok dr. Futó Gábor Médiafelügyeleti munkatárs NMHH Médiafelügyeleti.
VII. Nemzetközi Médiakonferencia „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra" szeptember Balatonalmádi Fiatal group leaderek Facebook használati.
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Hurutos gyomor és duodenum 45 év alatti életkor.
Österreich Werbung Magyarország Budapest, november Szedlák Péter Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet Sajtókapcsolatok.
Logikai szita Pomothy Judit 9. B.
Kutyaképzés klikkerrel
Klasszikus terápia. Dr. Domján Gyula KEZELÉS Kezelés nélkül súlyos betegség esetén 1 év alatt a betegek  80 %-a meghalt. Corticosteroid (CS) és cyclophosphamid.
Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete
Egészségügyi szakdolgozók tűszúrásos baleseteinek hazai alakulása
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
Ektoparazitás fertőzöttség kezelése az azonnal és hosszan tartó fluralanerrel, a klinikum szemszögéből ROB ARMSTRONG DVM DVSc.
A magyar vidékfejlesztés és mezőgazdaság jövője Európában Konferencia 2011.május 24. Javaslatok az EU vízpolitikájának integrálására a Nemzeti Vidékstratégia.
Szabados Tímea és Wéber Andrea (EBH) október 26. Intézményekbe vetett bizalom és jogtudatosság a mai magyar társadalomban (Kutatási eredményeink.
PEDAGÓGIAI KÍSÉRLET KOOPERATÍV MÓDSZEREK ALAKAMAZÁSA II. OSZTÁLYBAN A MATEMATIKA TANÍTÁSÁBAN ARI LÁSZLÓ II. év- távoktatás.
lehetőségek az SM kezelésében
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / HÁZT Ű ZNÉZ Ő BEN ZILAHI-SZABÓ EDIT.
A feladat : Építsünk AVL-fát a következő adatokból:100,170,74,81,136,185,150,122,52,190,144 (Az AVL-fa olyan bináris keresőfa, amelynek minden csúcsára.
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Rövid bemutatkozás N.D. – rólam Educomm Eduverzum MVEHE Prompt / ITStudy SZIE No Roaming Külföldi mobilnet Mobil alkalmazások fejlesztése Code Wave A horvát.
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
Az érettségi utáni továbbtanulást meghatározó tényezők
Lap.hu oldalak dinamizálása Lap.hu találkozó – május 14.
Portsmouth Pompey On A Roll Egy kisebb reggeliző helyiség. Egyszerre körülbelül fő étkeztetésére alkalmas. A helyi foci csapatról.
Egy üzlet tulajdonosa hirdetést rakott a kirakatába, melyen ez állt: „Kutyakölykök eladók” Az ilyesfajta hirdetések mindig vonzzák a gyerekeket, és hamar.
2014. november 22. VIII. Praxismenedzsment Konferencia Budapest november 22. VIII. Praxismenedzsment Konferencia Budapest Dr. Kapiller Zoltán Lézergyógyász.
„Vakarózik a kutyám” Tulajdonosi aggodalmak és elvárások Dr. Csúz Andrea 2014 november 22.
Tapasztalatok a Zuprevo és Bovilis Bovipast RSP készítmények alkalmazásáról a szarvasmarha tartásban MVDr. Lubomír Horák.
Felmérés: (általános gyógyszer felhasználás, illetve vény nélküli készítmények)
2015.május 14.. A kérdőív elkészítésének a célja A szoftvert használók mindennapos problémáinak bemutatása A jelenlegi helyzet javítása a felmérés alapján.
Humán Papillóma Vírus (HPV)
Orvosi kifejezések a köznyelvben Izsó Szilvia FOK III/
Magyar Közgazdasági Társaság Vándorgyűlése, Pécs, 2011 szeptember 30.
Kutyás terápia típusai Készítette: Fehérné Eleki Anita.
A Berlin-Chemie bemutatja. A Berlin-Chemie bemutatja.
A magyar és az osztrák szaktanácsadási rendszer összehasonlító vizsgálata a gazdálkodók körében végzett kérdőíves felmérés által VÉR ANDRÁS - CSER.
Előadás másolata:

Bravecto a gyakorlatban 2011 szeptember – november

Tartalom A praxis bemutatása Kísérleti elrendezés Eredmények Tulajdonosok visszajelzései Megbeszélés Következtetés

A praxisunk Bajorország délkeleti részén, vidéki környezet 4 állatorvos, 7 asszisztens Csak társállatok Átlagosan 60 beteg naponta Bolha egész évben, kullancsok főleg tavasszal

Kísérleti elrendezés Bravecto vs. Fipronil Bravecto-t egyszer, a Fipronil-t 28 naponta adtuk Mindegyik kutyát megvizsgáltuk az 1., 28., 56. és 84. napon A vizsgáló nem tudta, melyik csoportba tartozik a kutya A tulajdonosok is figyelték a parazitákat és összegyűjtötték őket további vizsgálatok céljából A problémákat azonnal jelenteni kellett

Eredmények - Páciensek 12 háztartás 17 kutyával: Háztartás Kutyák száma Összesen 10 1 2 5 17

Eredmények - Fajta Fajta Szám Német juhász 6 Golden retriever 2 Uszkár Máltai 1 Keverék

Eredmények– A kutyák Kor: 1-13 év Méret: Szőrzet: Kicsi 5 Közepes 3 Nagy 8 óriás 1 Szőrzet: rövid közepes hosszú 3 9 5

Eredmények - Kezelés 4 13 ! Nem használtak más külső parazita ellenes szert!

Eredmények - Tünetek 14 kutyán bolha (4-30) 3 kutyán kullancs (4-18) Viszketés: 11 kutya (9 Bravecto, 2 Fipronil)

Eredmények - Végeredmény Bravecto: a 13 kutyából 11 szerette A kezelés után 3 hónapig nem találtak élő parazitákat A vizsgálat végén nem volt viszketés, vakaródzás Nem volt mellékhatás

Tulajdonosok visszajelzése A kutyák szívesen elfogadták a tablettát Preferált alkalmazási mód (spot-on-nal és nyakörvvel szemben) A gyerekes családok imádták! Nem volt probléma a macskás családokban sem Nincs mellékhatás, nincs hányás Rendkívül hatékony Egyszerűen alkalmazható

Megbeszélés A Bravecto tartós hatása miatt nem volt szükség más külső élősködők elleni szerekre A Bravecto hatékonysága a Fiproniléhoz hasonlónak tűnik, mivel a páciensek többségének a bolhákkal volt problémája a szezon miatt. Egy másik, 2013-as vizsgálatból tudjuk, hogy jóval hatékonyabb a Fipronilnál, elsősorban kullancsok tekintetében.

Megbeszélés A Bravecto nagy előnye az alkalmazásának módjában és az alkalmazás gyakoriságában rejlik, a legtöbb tulajdonos nem használja a spot-on-okat előírás szerint, 4-hetente A víz nem probléma Gyerekekre nem veszélyes Macskákra nem veszélyes

Következtetés A Bravecto rendkívül hatékony szer, alkalmazása egyszerű és biztonságos kutya és gazdája számára egyaránt!

Köszönöm a figyelmet!