BEVEZETÉS A WAGNER CSALÁDHOZ 2011. március 1. A vállalat áttekintése Alapítás éve:1899 Bevétel 2010-ben:6,0 Mrd $ (éves eredmény) Alkalmazottak száma:globálisan.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

Nemszőtt textíliák felhasználási lehetőségei
ContiSportContact 3. A gát illusztrálja a ContiSportContact 3 borda működését. Aszimmetria  Oldalsó merevítés  Pontos kormányzás Brief introduction.
EuroScale Mobiltechnika Kft
Szigorúan bizalmas április Federal-Mogul vállalati áttekintés.
ContiSportContact 3. A gát illusztrálja a ContiSportContact 3 borda működését. Aszimmetria  Oldalsó merevítés  Pontos kormányzás Brief introduction.
KLENEN, Werle Rita Topten Egy nemzetközi projekt az energiahatékony termékekért KLENEN Mátraháza március 8. – 9. Werle Rita Topten International.
Nav N Go Vállalati áttekintés Bevezetés  A Nav N Go Kft ben alakult meg azzal a céllal, hogy forradalmi és innovatív megoldásokat kínáljon.
Szemléletformálás és minőség kulcsa: a K É P Z É S Móri TDM Konferencia november 10.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
„HUNGARIKUMOK A PARLAMENTBEN” A HERENDI PORCELÁNMANUFAKTÚRA, MINT A „MAGYAR ÖRÖKSÉG” RÉSZE szeptember 26.
CHIEFTEC – Industrial Co., Ltd
Michael E. Porter Berencsi Balázs GTK – GM ARFWIM
1 Versenyképesség alakulása a határ mentén MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Grosz András tudományos munkatárs MTA RKK Nyugat-magyarországi.
TDM Szakmai Nap november 21.
1 Autocolor Kft. Gémosz Konferncia
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
ERP Integrált vállalatirányítási rendszer
Hogyan váljunk gyöngyhalásszá és találjunk rá az igazgyöngyre?
© ABB Group July 11, 2014 | Slide 1 Az ABB Magyarországon 2012.
Bútoripari Technikusnak?
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek.
1 Gazdaság és környezet Előadó: Nagy Tamás. 2 Általános környezetvédelmi kérdések a vállalatoknál A gazdasági, piaci és környezeti körülmények miatt egyre.
Készítette Elmer Elizabet Primusz Flóra
Új ügyfél nélkül mit érek én? Január 30.. Tartalom 1.Bemutatkozás 2.Értékesítés. Hatékonyan. 3.Jelzőlámpa az üzleti élet forgatagában 4.Több, mint.
Az SPSS technológiával háromszorosára nőtt az online eladásokból származó bevétel.
MASTERPLAST GROUP Nemzetközi terjeszkedés lehetőségei és veszélyei.
Az információs ipar teljesítménye Európai Unió, Magyarország, Amerikai Egyesült Államok.
1 Magyarország 2020 perspektívájában Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt november 29.
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, május 15. Tőkefinanszírozás.
Energioptimering LOGSTOR előszigetelt csővezetékek alkalmazása Metsys Kft - Szorcsik Gábor TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI SZAKMAI NAPOK Visegrád, november.
LOGSTOR előszigetelt távfűtési csövek
Az ellátási láncok biztonsága
szakmérnök hallgatók számára
A globalizáció hatása a nemzeti számlarendszerre KSH, szeptember 22.
A Grundfos Vállalatcsoport
LEKTOR/Lexelerator workshop – március 4. e-BUSINESS FAIR BUSINESS Megbízható elektronikus kereskedő.
Stratégia, előrejelzések az Electrolux csoportnál
A lánc menti együttműködés és az innováció: a képességek és a meghatározó szakértelem kombinálása dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
A nyomdaipar évi teljesítménye a papírkereskedelem tükrében.
Abas 360˚ Workshop április 11. Győr. Cégtörténet Vállalkozásunkat 1999-ben magyar magánszemélyek alapították. A kezdetektől fogva szállítási csomagolással,
H-2310 Szigetszentmiklós, Gyári út 70. Tel./Fax:
Vállalkozások a minőségszabályozás útján – az önkéntes minőségtanúsítás hazai és nemzetközi versenyelőnyei TÜV Rheinland - nemzetközi tanúsítás.
turizmusért felelős helyettes államtitkár
Strictly Confidential Április 2010 Federal-Mogul Hungary.
Termék & Márka Kopcsay László.
2011. március 20. Fuvareszközök Zsibrita Mátyás –
Jogi informatika, 2. előadás Az információs társadalom lényegi ismérvei és egyes modelljei szeptember 21. Témakörök: 1.Az IT-ről általában 2.Az IT.
März 2004 Herbert Rupp Az Európai Uniós csatlakozás hatása a magyar járműiparra.
Befektetői csomag. NAGY BEVÉTELI LEHETŐSÉG! LIMITÁLT IDŐ 2011 áprilisig A MAGAS JÖVEDELEMÉRT.
Vegyipari trendek az EU-ban és Magyarországon
Vállalati stratégia március március március 28.
Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Új fejlesztési övezet: Közép-Európa Az autóipar telephelyválasztásának.
Mitől innovatív egy vállalkozás?
1 VIIR Vállalatirányítási Integrált Információs rendszerek I. (Történeti áttekintés - TEI) Szent István Egyetem TATA Kiválósági Központ és Informatikai.
Gazellák Magyarországon A KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALATOK SZEREPE A FOGLALKOZTATÁSBAN Műhelykonferencia.
A Lear Corporation a Fortune 500-as listában felsorolt vállalat, amelynél tehetséges alkalmazottak sokszínű csapatai világszínvonalú termékeket terveznek.
Termék vagy szolgáltatás értékesítése. Bevezetés Röviden mutatkozzon be, és mutassa be munkatársait. Ismertesse azt a terméket vagy szolgáltatást, amelyet.
Szent István Egyetem Közgazdaságtudományi Jogi és Módszertani Intézet
Operátor (betanított szerelő) munkatársakat.
Lear Corporation Magyarország Kft.
Operatív menedzsment és versenyképesség
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
Országos nagykereskedelmi menedzser
Termék-piacfejlesztési stratégiák (Ansoff-mátrix)
Értékesítési képviselő – Food
40. GLOBALIZÁCIÓ ÉS GLOBÁLIS FOLYAMATOK.
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
Kocsis Ernő Ügyvezető igazgató Roto Elzett Certa Kft.
Előadás másolata:

BEVEZETÉS A WAGNER CSALÁDHOZ március 1

A vállalat áttekintése Alapítás éve:1899 Bevétel 2010-ben:6,0 Mrd $ (éves eredmény) Alkalmazottak száma:globálisan » Egyesült Államok és Kanada » Európa » BRIC és egyéb országok Globális 106 gyártási és helyszínek: 21 elosztóközpont a világ 34 országában Kutatás és 18 globálisan összekapcsolt fejlesztés: műszaki központ Észak- Amerikában, Európában és Ázsiában Legfontosabb iparágak:autóipar, repülés, nehéz gépek, ipari és tengeri alkalmazások, energiaipar, vasút Részvény jele:FDML – NASDAQ Global Select Market 2

Hajtáslánc (HL) Autókba és ipari gépekbe szánt dugattyúk, dugattyúgyűrűk, csapok, hengerperselyek, szeleprendszerek és gyújtási alkatrészek Hajtáslánc tömítések és - csapágyrendszerek (HLTCs) Statikus és dinamikus tömítések, statikus és dinamikus tömítő alátétek, csapágyak és perselyek, ipari csapágyak, hőpajzsok és sebességváltó-alkatrészek Járműbiztonság és - védelem (JBV) Fékbetétek, féktárcsák és - alkatrészek, fémblokkok, ablaktörlők, világítási rendszerek, alvázalkatrészek, üzemanyagrendszerek, rendszervédelmi berendezések és rugalmas pajzsok Pótalkatrészek (PA) Magas minőségű pótalkatrészek átfogó választéka a személyautók, haszongépjárművek és ipari alkalmazások globális pótalkatrészpiaca számára Portfólió és szegmensek szerinti jelentés 3

Diverzifikált globális üzleti tevékenység Könnyű járművek 4,1 Mrd $ Nehéz gépjárművek és terepjárók 1,1 Mrd $ Energia, ipar, és szállítás 0,6 Mrd $ 18% 10% 72% Piac Éves bevétel szeptember: 6,0 Mrd $ Egyesült Államok és Kanada 2,5 Mrd $ 41% BRIC és egyéb országok 1,0 Mrd $ Európa 2, 2.5 Mrd $ 42% 17% Régió 38% 29% HL 1,8 Mrd $ Pótalkatrészek 2,3 Mrd $ JBV 0,9 Mrd $ HLTCs 1,0 Mrd $ 18% 15% Üzleti szegmens 4

5 Az F-M pótalkatrészei által nyújtott értékeket, vezető autóipari termékek bizonyítják A Federal-Mogul termékei növelik a rendszerépítők biztonságát: segítenek elhárítani és megelőzni a problémákat, megkönnyítik a munkát, és versenyképes áron javítják a járművek teljesítményét. A Federal-Mogul nagy tapasztalattal rendelkezik járműalkatrészei értékesítésében és márkáinak támogatásában a pótalkatrészek piacán. Az eredeti alkatrészek gyártásában használt vezető technológiáink, globális gyártási, tőkebefektetési és tervezési képességeink támogatják törekvéseinket ezen a piacon. A vállalat világszinten vezető márka- és termékmenedzsmenttel, értékesítési erőforrásokkal és ellátási lánccal rendelkezik. A Federal-Mogul helyzete az eredeti alkatrészek piacán lehetővé teszi, hogy pótalkatrészei választékában prémium márkákat, eredeti termékekkel egyező minőségű cserealkatrészeket és belépő szintű termékeket kínáljon, amelyek kielégítik a változó piaci igényeket. 5

BEMUTATJUK A WAGNER MÁRKÁT 6

HELYZETÉSZAK- AMERIKA EMEA PRÉMIUM KÖZÉPKATE GÓRIA A Wagner háttere A Wagner a Federal-Mogul vezető fékmárkája az Egyesült Államokban. Piacvezető az észak-amerikai pótalkatrészpiacon mind a prémium, mind pedig a középkategóriában. Egy márka amiben megbízhat! A Wagner már több mint 100 éve gyárt féktermékeket. Nagyszerű örökség és nagy tapasztalat. A Wagner márka bemutatása 7

8 A Wagner előnyei A Wagner család nagyszerű előnyöket nyújt mind az Ön, mind pedig az Ön által kiszolgált szervizek számára. Szélesebb választék és termékfejlesztés, hogy biztosítsuk a piaci igények kielégítését. Súrlódó anyagok A Federal-Mogul minőségi anyagai A Federal-Mogul gyáraiban készülnek Megnövelt számú súrlódóanyag keverék, hogy csúcsteljesítményt biztosítsunk a különböző alkalmazásokban Kiváló fékteljesítmény Alacsony fékzaj Nagy fékezőerő Tartósság Konzisztens pedálérzet Gyors fékhatás helyreállás Jó teljesítmény nedves fékek esetén is A féktárcsa alacsony kopása

9 Kiváló lefedettség és az új termékek gyors bevezetése Az európai piac teljes (97%-os) lefedése Az új termékek proaktív bevezetési programja A szükséges alkatrészek mindig a rendelkezésre állnak 850 darabos kezdeti választék A jellemzők megfelelnek a piaci igényeknek és a célzott kategóriának Kopásérzékelő: megfelel az autógyártók előírásainak Tartozékok Zajcsökkentő betétlemez Könnyen átlátható alkatrész számozási rendszer Az alkatrész számozási gyakorlat a WVA kódokon alapul Példa: FSL1398 = WVA23130, míg a Wagner termék száma WBP23130A lesz Az európai forgalmazók és szervizek, amelyek már ismerik a WVA rendszert, könnyedén azonosíthatják a Wagner termékeket Nagyszerű ár-érték arány A Wagner további előnyei

A Wagner katalógus A Wagner katalógus április 1-től lesz elérhető. Tartalma: –a márka bemutatása; –alkalmazások; –kalauz a vásárlók számára a termékek képeivel; –összegző táblázat. A katalógust a oldalra töltjük fel április 1-ig. A termékcsalád 2011 áprilisában kerül be a TecDocba. 10 Alkalmazások oldala Az alkatrészek alakja Összegző táblázat

Ezek a fékbetétek mindent megállítanak, kivéve vállalkozása növekedését! 11