Szakmai előkészítő képzési modul a Jugendaufbauwerk Szakképző Intézményben a 2004/2005 évben.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A felsőoktatási szakképzési programok
Advertisements

Pásztor Tibor főosztályvezető
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
KIÚT A HÁTRÁNYOS HELYZETBŐL Modell értékű program a Zalaegerszegi kistérségben Molnár Máté programigazgató Foglalkozta Társ – Társ a foglalkoztatásban.
Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Leonardo da Vinci szakképzési projektek Magyarországon TÓTH Csenge Tempus Közalapítvány Az Élethosszig tartó tanulás program nemzeti irodája.
TÁMOP Nagyrendezvény. Az ifjúságsegít ő esetmenedzser létrejötte – case Manager.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
Munkavállalás OKJ szakképesítéssel? Előadó: Eperjesi Zsuzsanna képzési igazgató Változások a szakképzésben konferencia PBKIK november 29.
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
A szakképzési rendszer modellje. 1. sz.m.2. sz.m.3. sz.m. 4. sz.m.5. sz.m. 6. sz.m. Kötelező szakmai tantárgyak Tantárgyi vizsgák Választható szakmai.
Műszaki és informatikai képzési terület jelentkezés és felvételi követelmények Dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó OKM.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
Büntetés-végrehajtási
Szervezetfejlesztés Töviskes Imre.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
A 2014/15. tanévben a vasvári középiskolába lehet tanulni. Vas megyében az elsők között hirdetjük meg a nappali és ingyenes képzést.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
Pályaorientációs program SNI tanulók számára Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pécs.
Brazzorottó Jenőné elnök-igazgató
Szakképzési programok kidolgozása az FSZ szakképesítésekhez
A szakképzés fejlesztés jelenlegi állása
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Felnőttoktatási tájékoztatója
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadó összetett szerepe a TÁMOP kiemelt projektben.
A tanárképzés szerkezete
KOMPETENCIA ALAPÚ TANÁRKÉPZÉS FÓKUSZBAN A GYAKORLATI KÉPZÉS
Metodika és minőségbiztosítás a képesítések OKKR besorolása során: a elv alkalmazása Metodika és minőségbiztosítás a képesítések OKKR besorolása során:
A SZAKMAI PEDAGÓGUSKÉPZÉS HELYZETE Tóth Béláné október.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
A felsőoktatási gyakorlóhelyek nyilvántartása november 27. Laczky Gabriella.
Szolnoki Szolgáltatási Szakközép- és Szakiskola SZOLGSZI.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
Felnőttoktatás. Jogszabályi háttér  a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. tv.  a Szakképzésről szóló évi CLCCCVII. tv.  az évi LXXXIV.
Tájékoztató fórum Szakiskolai fejlesztési program C komponens iskolái számára KOMPONENS C Miskolc május 5. Nagy Zoltán komponensvezető
Hátrányos helyzetűek reintegrációja KOMPONENS C. A szakiskolák helyzetének alapvető problémái I. a gazdaság igényei korlátozottan jutnak érvényre és a.
Gyakorlás – gyakorlat – gyakornok Sokszor egyetlen élmény egész életére megnyitja a fiatal lelket a zenének. Ezt az élményt nem lehet a véletlenre bízni:
A magyarországi pályatanácsadók kompetenciajegyzékének összeállítása és harmonizálása az európai standardokkal Kutatási beszámoló Előadó: Fejér Noémi 2009.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
A köznevelési intézményi rendszer változása, Szakképzési Centrum és Kamara együttműködése a kamarai garanciavállalás sikeres megvalósításáért Kalmár Andrea.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
A pályaorientációs konzultáció. A pályaorientáció fogalma: A pályaorientáció egy olyan folyamat, amely az igénybevevő egyéni igényeinek figyelembevételével.
Vörös-Gubicza Zsanett oktatási és képzési igazgató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara október 10.
A szakképzés jövője.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Veszprémi Szakképzési Centrum Gönczy Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája Tapolca .
KOMPETENCIA ALAPÚ TANÁRKÉPZÉS FÓKUSZBAN A GYAKORLATI KÉPZÉS
Szakmai nap Észak- alföldi Régió Kisvárda, november 24.
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Mérés-értékelési gyakorlatok tanulmányozása az európai szakképzésben
Szakiskolai fejlesztési program
Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak BA
KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Készítette: Werb Józsefné Regionális konferencia: KECSKEMÉT Külföldi tanulmányút: Mérés-értékelés fejlesztési terület NORVÉGIA OSLO október 14 -
Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga
Előadás másolata:

Szakmai előkészítő képzési modul a Jugendaufbauwerk Szakképző Intézményben a 2004/2005 évben

a)Alkalmassági analízissel rendelkezőknek (max 10 hónapos képzés) b)Alkalmazási analízis nélkülieknek (max 9 hónapos képzés) A munkaügyi központ kiközvetítése 

Alkalmassági analízis 14 nap Kijelölése a választott szakmának Átmeneti képesítés Kísérlet egy biztosított állásba helyezésre vagy egy szakképzésre. - Munkahelyi gyakorlat - Állásszerző tréning Alapfok 6 hónap - Általános alapismeretek és - Szakmai alapozás - Munkavállalási tréning - Munkahely keresési feladatok Szakképzés Munkaviszony társadalombiztosítási háttérrel Fejlesztő szakasz 3 hónapos időtartam Az alapismeretek elmélyítése, és további fejlesztés szükség szerint

Szakmai előkészítő képzési modul a Jugendaufbauwerk Szakképző Intézményben a 2004/2005 évben A Munkaügyi Központ javaslata alapján kétfajta lehetőség van a szakmai előkészítési programban való részvételre: a) Pályaalkalmassági vizsgálattal (maximális időtartam 10 hónap) Célcsoport Különleges megsegítésre szoruló fiatalok és fiatal felnőttek (például tanulmányaikat megszakító fiatalok, ifjúságvédelemre szoruló fiatalok és büntetési intézményből szabaduló fiatalok, többek között)

Szakmai előkészítő képzési modul a Jugendaufbauwerk Szakképző Intézményben a 2004/2005 évben Képzési fokozatok, melyek bármikor átvezethetnek a felsőbb képzési szintbe. 1. Alkalmassági vizsgálat 14 napos kompetencia analízis két szakmában, iskolai és egyéb tesztek a döntés előkészítése egy bizonyos szakma kiválasztásában érdeklődés és tehetség szerint. 2. Alapfok Maximum 6 hónap időtartamban a választott szakma alapjainak megismerése, szükség szerinti egyéni megsegítéssel.

Szakmai előkészítő képzési modul a Jugendaufbauwerk Szakképző Intézményben a 2004/2005 évben 3. Fejlesztő fok Maximum 3 hónap időtartamban az alapfokon megtanított ismeretek elmélyítése, amennyiben szükséges és felkészítés a szakmai továbblépésre. 4. Átmeneti szakmai képesítési szakasz A tanműhelyekben való konkrét felkészítés a külső gyakorlóhelyekben valló munkára, azzal a céllal, hogy a szakképzés segítségével a munkába állás legyen elérhető.

Szakmai előkészítő képzési modul a Jugendaufbauwerk Szakképző Intézményben a 2004/2005 évben b) Pályaalkalmassági vizsgálat nélkül Átmeneti szakmai képesítési szakasz (maximális időtartam 9 hónap) Célcsoport Fiatalok alapiskolai végzettséggel Közvetlenül bekapcsolódhatnak ebbe az átmeneti szakmai képesítési szakaszba

Szakmai előkészítő képzési modul a Jugendaufbauwerk Szakképző Intézményben a 2004/2005 évben SzakterületMegfelelő képzési terület a Jugendaufbauwerkben Szálloda – Étterem – Házvezetés • Szakács, szakácsnő • Vendéglátóipari szakmunkás Műszaki • Gépjárműszerelő • Részkészítő • Rendezvénytechnikai szakmunkás • Elektronikai szakmunkás (energia és építőipari szakirányultság) • Víz- és fűtésszerelő FaiparAsztalos ÉpítőiparFestő, mázoló (építkezési és felújítási irányultság) Gazdaság és /ügyintézésIrodai kommunikációs szakember

Szakmai előkészítő képzési modul a Jugendaufbauwerk Szakképző Intézményben a 2004/2005 évben •Alkalmassági vizsgálat eredménye •Tanműhelyi munka eredményei •Szakiskolai eredmények •Célmeghatározások ellenőrzése és felülvizsgálatok (például késések korrigálása) •Gyakorlat •Egyéb releváns komponensek A Pályaorientációs képzési modulban résztvevő mellé rendelünk egy szakembert, aki felállít egy személyre szabott fejlesztési tervet és a fejlődést fokozatosan dokumentálja. A fejlesztési terv legfőbb komponensei a következők: A tanműhelyekben és a külső gyakorlóhelyeken a szakoktatók mellett tanári és szociálpedagógusi megsegítést kapnak a fiatalok.

A szakképzési terv komponensei Egyéb releváns komponensek Célmeghatározások és ellenőrzések Külső munkahelyi gyakorlat A SZAKKÉPZÉSI TERV Szakiskola Tanműhelybeli munka eredményei Képességvizsgálat eredményei